|
|
24.06.2010., 23:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
http://www.lastminute.com.hr uglavnom tu imaš još takvih sličnih ponuda izabereš regiju koja ti odgovara..samo ako dlap kaže da nema baš dobra iskustva..ne znan nisan bia tamo..
|
|
|
25.06.2010., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
ČIRIBIMBAŠ
"najviše od svega me iritira šta kad vas oće nešto oće pitat odma počmu pričat na talijanski to me užasno iritira..prvo ne znam zašto bi ja triba znat talijanski možda ljudi uz obalu i znaju ali ovi po zagorju sigurno ne ..ka da ja dođen u italiju i počmen pričat na hrvatski..i onda da neko kaže da nisu bahati..sreta san i španjolce po hrvatskoj mlade ljude, oni bi pitali normalno i uljudno pričamo li engleski, ali talijani naravno ne..znan da i francuzi to rade ali s njima nisan ima neka iskustva..to šta je forumašica navela da joj se desilo u Lucci sa tin restoran teško da bi se moglo desit u nekom primorskom turističkom mistu..znam da kod nas turisti imaju negativna iskustva i da često budu prevareni ali mislim da se potrebno informirati što se tiče cijena..mene nervira njihov stav ,ponašanje, odnos prema strancima..oni su jedna od vodećih svjetskih receptivnih zemalja i smatram da nisu do koljena po odnosu prema strancima sa zemljama koje su u njihvom rangu.."
Iskreno zaista ne razumijem čemu tolika pljuvanja po Talijanima od strane nekih pojedinaca ovdje. Istina da ih ima svakakih, kao i ostlaih naroda, ali neki od ovdašnjih forumaša zaista pretjeruju u "domoljublju". Evo, bila sam tamo 4 dana, konkretno u Toskani i zaista ne mogu se nigdje požaliti da je itko bilo neljubazan prema nama, bilo gdje da smo bili, bilo u običnom dućanu, bilo u restoranu, bilo na nekom kiosku, a mjesta su im puna turista i mogao bi im biti "pun kufer svega". Kao što je nekim našim djhelatnicima na Jadranu, koji rade samo tih 3 mjeseca, a ostale mjesece odmaraju, pa im je i ta tri mjeseca teško raditi i biti ljubazan. I osobno nismo imali nikakvih problema sa jezikom,većina ih je pričala engleski, ok, vjerojatno ovi stariji slabije stoje sa engleski, pa pričaju talijanski, to možda ima istine, ali sad tražiti od nekog Talijana da kod nas priča hrvatski, meni je malo smiješno.  Talijanski jezik je ipak puno rašireniji i popularniji nego hrvatski, dosta Hrvata priča talijanski,pogotovo ovih uz more, a ne znam baš koliko Talijana priča hrvatski  pa vjerojatno nemaju niti toliku potrebu da zneju engleski kao Hrvati, ali ponavljam, nekih velikih problema s jezikom nismo imali. A ne znamo talijanski, već smo se sporazumijevali na engleskim.
Jedinu neljubaznost koju sam osjetila bilo je u jednoj samoposluzi na odmorištu na auto putu.
Istina da se puno toga naplaćuje, ali bogme i kod nas na Jadranu cijene su paprene, bze daljnjega i pretjerane, s obzirom na to što dobiješ.
A jak odobro znamo kako se kod nas ponašaju na obali, od lneljubaznosti od varanja po restoranima, pronalaska raznih životinjica u hrani pa do premlaćivanja turista i bacanja u more. Naravno, nećemo generalizirati, ali kada se vće pljuje po drugima, onda prvo treba pomesti pred svojim vratima.
A ruku na srce obala nam je jedini dio zemlje gdje nam dolaze turisti, za rzaliku od Talijana koji imaju razvijen turizam po cijeloj zemlji, od Padove i Venezie pa do Napolia i Sardinije, a vjerojatno imaju razlog zašto im je zemlja jedna od turistkički narazvijenih u svijetu i zašto se stalno ljudi tamo vraćaju i to cijele godine a ne samo 3 mjeseca kao kod nas.
Zadnje uređivanje PAULA123 : 25.06.2010. at 19:38.
Reason: xxx
|
|
|
25.06.2010., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
paula u puno se stvari ne bi složia s tobon.ka prvo nigdi ja nisan napisa da san zadovoljan sa Hrvatima kao domaćinima.štoviše smatram kako moramo još ouno oure posit šta ese turizma tiče a to san i napisa bia..uspoređiva san talijane sa stanovnicima ostalih država koje san posjetia, sa hrvatskom ne..nadalje od toskane sam posjetio samo pisu druge gradove ne tamo nisam imao neka negativna iskustva..govoreći o talijanima nisam mislio konkretno na one koji rade samo u turizmu nego općenito njihovo ponašenje.djelatnike na kolodvorima i slično ..pročitaj malo temu rim pa ćeš vidit da u nekim ključnim turističkim atrakcijama službenici ne znaju beknit engleski..da nije turizam razvijen u cijeloj državi kao što si ti napisala ..možda nisi iša u takva mijesta..pročitaj anelićev putopis..pritom ne mislim da je nešto loše što cijela držaa nije razvikana..što se tiče jezika usporedi njihov jezik sa državama s kojima je italija u rangu pa ćeš vidit koliko je njihov jezik raširen naprotiv pogledaj glavne jezike svijeta, najmanje ljudi priča talijanski..ako oćeš Hrvatsku uspoređivat sa Italijom Hrvatska je sigurnije nekih 10 puta od Italije, čišća bar 3 puta ...govoriš kako je kod njih turizam traje cijelu godinu ..pa normalna stvar kad imaju skijališta imaju RIm i toskanu odnosno kod njih je razvijena druga vrsta turizma ..kod nas kupališni a kod njih kulturni,urbani itd..vjerovatno Venecija i Rim imaju turista više nego Hrvatska cilu godinu..drago mi je da si imala super iskustva vjerojatno su ljudi prema tebi bili gostoljubljivi i ljubazni al eto ja takva iskustva nisam stekao u 7-8 posjeta italiji a pritom nisam išao preko agencija..uglavnom mislin da smo dosta pisali o ovome i više sam sebi idem na živce s ovim punimo temu glupostima..evo neću više pisat u vezi Talijana ,pri tom mislim na djelatnike u kafićima,trgovinima,prolaznike,kolodvore i tako dalje..živili!
|
|
|
25.06.2010., 19:58
|
|
Registrirani korisnik
|
i ne tražin ja da oni pričaju talijanski to je smiješno , nigdi to nisan napisa..nego samo da malo budu uljudniji kad upadaju nekome..i da nauče da talijanski uopće ne spada u glavnih 5 svjetskih jezika..i da nemaju osnove po kojoj bi svi trebali pričat talijanski..to šta su oni ode vladali zato me živo boli briga..po tome bi svi tribali znat mađarski i njemački..neće više  
|
|
|
01.07.2010., 22:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Čiribimbaš kaže:
i ne tražin ja da oni pričaju talijanski to je smiješno , nigdi to nisan napisa..nego samo da malo budu uljudniji kad upadaju nekome..i da nauče da talijanski uopće ne spada u glavnih 5 svjetskih jezika..i da nemaju osnove po kojoj bi svi trebali pričat talijanski..to šta su oni ode vladali zato me živo boli briga..po tome bi svi tribali znat mađarski i njemački..neće više  
|
Slažen se totalka sa svim
|
|
|
02.07.2010., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
meni su talijani jako ljubazan narod..a bila sam od sjevera do rima i nikad ali nikad nisam dozivjela neugodnost, bas suprotno.cak i na bogatom sjeveru su izasli u susret i to tamo di su samo dobrostojeci turisti a vidjelo se da smo "siromasni" turisti..ako ne znaju engleski oni ce se rukama i nogama sporazumijevati da ti objasne i pokaze itd..i bas izlaze jako u susret.
|
|
|
02.07.2010., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
meni su talijani jako ljubazan narod..a bila sam od sjevera do rima i nikad ali nikad nisam dozivjela neugodnost, bas suprotno.cak i na bogatom sjeveru su izasli u susret i to tamo di su samo dobrostojeci turisti a vidjelo se da smo "siromasni" turisti..ako ne znaju engleski oni ce se rukama i nogama sporazumijevati da ti objasne i pokaze itd..i bas izlaze jako u susret.
|
Ja imam ista iskustva.
ne mogu se načuditi da su neki ljudi tako ogorčeni da cijeli narod proglašavaju.....kojekako.
je li slučajno da loša iskustva imaju uglavnom Dalmatinci?
|
|
|
02.07.2010., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
dlap, nemoj generalizirati dalmatince  ..
samo na temelju par nezadovoljnih..normalno da se ne mogu talijani svima svidjeti kao ni jedan drugi narod (sto je i normalno, inace bi to bila cista ludost)..
ovima su se potrefila negativna iskustva, pa mozda zato tako ispalo..
|
|
|
02.07.2010., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
dlap, nemoj generalizirati dalmatince  ..
samo na temelju par nezadovoljnih..normalno da se ne mogu talijani svima svidjeti kao ni jedan drugi narod (sto je i normalno, inace bi to bila cista ludost)..
ovima su se potrefila negativna iskustva, pa mozda zato tako ispalo..
|
nisam generalizirala hihihi
Ali malo sam pogledala, pa vidim da su se uglavnom žalili forumaši iz Dalmacije i to onak,malo žešće.
Ja ipak mislim da je to zakon akcije-reakcije.
|
|
|
02.07.2010., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma slažen se da se ništa ne može genaralizirati..ali mišljenje stječemo na osnovi pojedinačnih slučajeva..i onda u odnosu na to formiramo neki svoj sud..isto kao što je nebo imala fenomenalna iskustva recimo tropa i ja nismo imali neka pozitvna iskustva.. Na ovoj temi su ljudi više manje zadovoljni talijanima, a ne temi RIm ne baš..uglavnom mislim da smo uspješno okončali ovu raspravu i zaključili da ima dobrih i loših ljudi a nema dobrih i loših nacija...te s obzirom na neka pojedinačna iskustva stječemo mišljenje o narodu kojem ti pojedinci pripadaju..ka šta su Bavarci prepoznatljivi po tome da jedu kobasice i poju pive ima onih koji to ne vole..i ka šta dlap misli da mi dalmatinci ne volimo talijane sigurno ima dalmatinaca kojih ih vole..howagh! 
|
|
|
02.07.2010., 14:54
|
|
Registrirani korisnik
|
i molin te dlap di san ja to naziva kojekako cijeli narod?možda tropa del elite je ..lipo san sve argumentira šta san mislia i nigdi ih nisan naziva pogrdnin rječima..a kako to da ti nas generaliziraš po ispadu jednu forumašice??al dobro nema svrhe pričati o tome s tobom..super šta si se vratila Nebo na forumska bespuća..
|
|
|
02.07.2010., 20:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
bok ljudi!
može pomoć, ako sam dobro shvatila karte za uffizi su Full Price 6.50€, a ako je još i privremena izložba, onda još 3.50€, dakle sve skupa 10€? nije mi jasno, na njihovoj stranici mi pokazuje cijene samo za rezervaciju, a s obzirom da ćemo čekat u redu bez rezervacija, zanima koliko onda točno daš za kartu? jel netko bio nedavno? i još što se tiče tog reda, koliko dugo je netko najviše čekao, i ima li smisla na primjer doći prije 8:15 kada se muzej otvara, jel onda bude manji red?
i što preporučate, s obzirom da ćemo imat samo jedan dan za đir po toskani: jel se više isplati ići u volterru ili sienu, koji grad je zanimljiviji, ljepši..?
e da i još, možda malo glupavo pitanje, al ipak.. jel se smije u uffizi i druge muzeje unosit fotić i slikat?
|
|
|
02.07.2010., 21:13
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
Puna cijena je 10 euro plus 4 euro za izložbu koja je tenutno "Caravaggio e caravaggeschi a Firenze".
Nema potrebe čekati dugački red; dan prije kartu možeš kupiti u obližnjem muzeju Orsanmichele ili isti dan na posebnoj blagajni (nema veze s onom u kojoj se čeka za trenutačni ulaz) ispred Uffizi, izabereš vrijeme koje ti najbolje odgovara, obično u jutarnjim satima imaš na raspolaganju i izboru sve termine i platiš jednako kao i oni koji čekaju red za trenutačni ulaz. Trebaš se pojaviti na ulazu 1 nekih 10-15 minuta prije rezerviranog termina i to je to.
Za ilustraciju, prije 2 tjedna kupovala sam karte za prijatelje, negdje oko 10 ujutro, na listi rezervacija bili su slobodni termini i u 11 sati - zadnji u normalnom redu najvjerojatnije je čekao barem sat vremena, da je kupio kartu kao ja, mogao je sat vremena šetati gradom, umjesto gubiti vrijeme u redu. 
|
|
|
03.07.2010., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
bili smo u Toscani dvije godine za redom po 7-8 dana, talijanskog znamo reći hvala i dobro jutro, i moram reći da apsolutno nikakvih neugodnosti nismo imali ni u velikim gradovima (koje izbjegavamo) ni u najmanjem seocu
a što se tiče visokih cijena - vrlo brzo smo naučili da kava s pogledom na Duomo svugdje košta puno previše i da se voda za piće kupuje u običnom dućanu 
|
|
06.07.2010., 03:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
hey
A što san sad ja jadna kriva?!kad me se spominje
Mi dalmatinci nismo zadovoljni bili u Italiji jer znamo što je prava stvar-od hrane pa nadalje

Ja nisan rekla da mi je bilo užas tamo nego je bilo nekih stvari s kojima sam bila nezadovoljna itd.
Ulaznica za Uffizi ti je 14,50 E i isplati se
|
|
|
21.08.2010., 15:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
ida. kaže:
bok ljudi!
može pomoć, ako sam dobro shvatila karte za uffizi su Full Price 6.50€, a ako je još i privremena izložba, onda još 3.50€, dakle sve skupa 10€? nije mi jasno, na njihovoj stranici mi pokazuje cijene samo za rezervaciju, a s obzirom da ćemo čekat u redu bez rezervacija, zanima koliko onda točno daš za kartu? jel netko bio nedavno? i još što se tiče tog reda, koliko dugo je netko najviše čekao, i ima li smisla na primjer doći prije 8:15 kada se muzej otvara, jel onda bude manji red?
i što preporučate, s obzirom da ćemo imat samo jedan dan za đir po toskani: jel se više isplati ići u volterru ili sienu, koji grad je zanimljiviji, ljepši..?
e da i još, možda malo glupavo pitanje, al ipak.. jel se smije u uffizi i druge muzeje unosit fotić i slikat?
|
tebi ce vjerojatno biti kasno za ovaj odgovor, ali drugima mozda pomogne.
karta za uffizi je 10 eura, skupa s trenutnom izlozbom 'carvaggio...'. tijekom ljetne sezone postoji dugi utorak kad se radi do 22h, tako se mogu izbjeci guzve dolaskom oko 19h. inace se preko dana ceka prilicno dugo, cak do tri sata, osim ako se ne napravi rezervacija. stalni postav je na drugom katu i ne smiju se fotkati slike, ali po hodniku gdje su biste i kipovi, ljudi bez beda fotkaju.
siena je super grad za jednodnevni izlet, pogotovo sredisnji trg i katedrala (upad tri eura). tko rano dodje, moze otici i u san gimignano, jer iz siene autobusi voze direktno za 5,50 eura.
|
|
|
16.09.2010., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Gdje kupovati hranu?
Ljudi, za 2 dana putujem u Firenzu i ostajem tamo 2 tjedna, u apartmanu. Zanima me gdje je najbolje kupovati hranu i kakvo je radno vrijeme dućana? Hvala 
|
|
|
16.09.2010., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
|
od ducana poznati su 'despar' i 'meta', kojih ima na vise mjesta. ako si smjestena u centru, jedan despar je kod san lorenza, a meta kod casa di dante (veci ducan) ili palazzo pitti (manji ducan). jednako tako imas dosta malih kvatrovskih ducana.
glavna trznica je isto kod san lorenza gdje imas dobar izbor voca i povrca.
prodavaonice obicno rade od 9 do 20h.
|
|
|
16.09.2010., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
|
|
|
16.09.2010., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala!  Zanima me još, koliko bi mi novaca trebalo za dvotjedni boravak?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:28.
|
|
|
|