Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje |
|
|
11.01.2011., 19:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
the.elles.d kaže:
Stavi desetak € na račun i moči ćeš je registrirati bez problema...
|
Ja imam svoj devizni na e-zabi u ZG banci, zar ne mogu nikako prebaciti iz tog deviznog na ovaj devizni u PBZ-u ??
|
|
|
11.01.2011., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Jedino ako odeš u ZaBu, podigneš novac, odšetaš u PBZ i uplaiš na svoj račun.
E sad, ako je ZaBa bile brza u primjeni novih zakona, trebao bi već moći uplatiti direktno iz zabe u pbz. Nažalost, PBZ nije tako da slanje novca s deviznog računa preko internet bankarstva još nije moguće.
|
|
|
11.01.2011., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
the.elles.d kaže:
Jedino ako odeš u ZaBu, podigneš novac, odšetaš u PBZ i uplaiš na svoj račun.
E sad, ako je ZaBa bile brza u primjeni novih zakona, trebao bi već moći uplatiti direktno iz zabe u pbz. Nažalost, PBZ nije tako da slanje novca s deviznog računa preko internet bankarstva još nije moguće.
|
Hm, ne mogu zato jer moj devizni od pbz ima 11 brojeva, a od ZG banke devizni ima 10 brojeva 
Jel ja to dobro gledam
EDIT: evo došao sam do drugog koraka u dodavanju kartice u Paypalu  tamo di te pita za iznos... ajme konačno napredak 
Zadnje uređivanje dany21 : 11.01.2011. at 20:09.
|
|
|
11.01.2011., 20:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
dany21 kaže:
EDIT: evo došao sam do drugog koraka u dodavanju kartice u Paypalu  tamo di te pita za iznos... ajme konačno napredak 
|
Tooo facooo!!! Aj' još malo...  
|
|
|
11.01.2011., 20:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NuJerz2k1 kaže:
Tooo facooo!!! Aj' još malo...  
|
Haha, neće, treba para
E da, kad sam pitao u banci, rekla mi je da mi je najbolje uplatit to kešom...al ak ja njoj dam kune, zar ne bih onda trebao kuputi eure (jer račun mi je u EUR), da li tu gubim onda šta?
|
|
|
11.01.2011., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
dany21 kaže:
Haha, neće, treba para
E da, kad sam pitao u banci, rekla mi je da mi je najbolje uplatit to kešom...al ak ja njoj dam kune, zar ne bih onda trebao kuputi eure (jer račun mi je u EUR), da li tu gubim onda šta?
|
E a neznam, ja s mog tekućeg samo tokenom prebacujem na debitnu, koja mi je povezana s PayPalom. Tako da dok god ima na tekućem, more biti i na "PayPalnom", ajmo tako reći.
|
|
|
11.01.2011., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dany21 kaže:
Haha, neće, treba para
|
Da li zna netko da li kad dođem uplatiti kešom u banci na devizni račun PBZ-a moram kupiti devize, i da li tu ima kakvih kamata? (mislim da ne bi trebalo bit ako se uplaćuje kešom)
Zadnje uređivanje dany21 : 11.01.2011. at 21:32.
|
|
|
11.01.2011., 23:43
|
|
:)
Registracija: Nov 2006.
|
Ne vjerujem da je žena na šalteru toliko glupa da bi ti kune uplatila na devizni (sumnjam da se to uopće i može). Ti njoj daješ kune, i ona ih po prodajnom tečaju banke (onaj najviši tečaj) mijenja i uplaćuje na devizni. Ne plaćaš nikakvu naknadu, kamatu niti išta slično.
|
|
|
11.01.2011., 23:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
Nevera kaže:
he , na srecu ne moram nista prodavati a i nemam bas bog zna sta osim koju nekretninu he .
ma imam pitanje .
postoji li mogucnost, recimo da mi se paket sa tenisicama isporuci u postu u Sloveniji ?
ima li mozda neko slicnih iskustava ,mislim da znate zasto me to zanima.
hvala majstori
|
Mozes. Umjesto ulice i broja u adresi stavis POSTE RESTANTE/POŠTNO LEŽEČE
ak si u zg najbliza posta ti je 8261 Jesenice na Dolenjskem (rade do 17h)
za druge poste --> http://www.posta.si
Sve ima smisla samo ako paket dolazi iz EU inace ces samo imati jos vece probleme sa slovenskim carinicima
Rok za preuzimanje posiljke na posti (potrebna osobna ili pasos) je 30 dana
Ne daju informacije o pristiglim posuljkama telefonski, moras sam izracunat koliko otprilike treba paketu pa navratit par dana kasnije
|
|
|
12.01.2011., 19:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
imam pitanjce u vezi tečaja..jel mi jeftiniji da je ova prva opcija uključena?ili kako? tek sam početnik pa sam sva smotana 
|
|
|
12.01.2011., 20:01
|
|
:)
Registracija: Nov 2006.
|
Druga je povoljnija; koristi se tečaj tvoje banke.
|
|
|
12.01.2011., 20:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mokry kaže:
|
hvala! 
|
|
|
12.01.2011., 20:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
ako otvorim u rba tekuci i izaberem visu electron (pise da se moze birati izmedju vise electron i maestro kartice) - jel ona radi na paypalu?
ako je tako to mi se cini najboljim rijesenjem jer ne moram pored tekuceg otvarat jos i ziro racun i imat jos jednu karticu
nego mi fino skida sa tekuceg (na koji bi primao placu)
evo molim da mi neko (korisnik rba tekuceg) potvrdi ako je ovo tocno
i ispricavam se unaprijed ako je negdje napisano
zahvaljujem na odgovoru
|
|
|
12.01.2011., 20:46
|
|
registrirani beskorisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Imam pitanje,možda je debilno,al čitajući upute o otvaranju accounta nisam našao konkretno objašnjenje. Kod linkanja debitne kartice "Maestro",sistem mi stalno odbija prihvatiti karticu i javlja mi da je neispravan broj ( Please enter a valid credit card or debit card number). Probo sam upisivat broj kartice s razmakom (xxxx xxxx xxxx xxxx),sa crticom (xxxx-xxxx-xxxx-xxxx)i bez razmaka ili crtice (xxxxxxxxxxxxxxxx),no ne pomaže u nijednoj varijanti.BTW,imam dvje "Maestro" kartice,jedna je od tekućeg kod HPB,a druga od žira na Splitskoj Banci,jedna kartica (HPB) ima security kod kao ekstenziju nakon 16 znamenkastog broja,a druga (ST banka) ima security kod ispisan na poleđini. Zašto mi je broj kartice neispravan? Jel krivo upisujem?
P.S. Imam i VISA Electron debitnu od Raiffeisena i nju mi barem pusti u provjeru nakon koje javi da je ne mogu provjeriti  ( We were unable to verify this credit card)
P.P.S. Maestro karticu,naravno,prijavljujem kao Mastercard,valjda je to u redu? Ah da,da ne zaboravim,neka faca sa šaltera HPB mi je reko da on regularno plaća preko Paypala sa svojom maestro karticom,i ak mi moja ne prođe da dođem kod njega zatražit sigurnosni kod,jer po njegovoj spiki nekima kartica prođe provjeru,a nekima ne.
Heeeeeeelpppppp. 
|
|
|
12.01.2011., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mokry kaže:
Ne vjerujem da je žena na šalteru toliko glupa da bi ti kune uplatila na devizni (sumnjam da se to uopće i može). Ti njoj daješ kune, i ona ih po prodajnom tečaju banke (onaj najviši tečaj) mijenja i uplaćuje na devizni. Ne plaćaš nikakvu naknadu, kamatu niti išta slično.
|
Varaš se, žena uopće nije glupa, i uplatila mi je danas kune. Naravno ne može kune stavit na devizni, ali može te kune promijenit u Eure isuse !!!
Tako da sam joj dao u kešu kune, i ona mi je to prebacila na karticu.
Evo konačno sam prošao i idući korak, i sada me pita za neki kod, koji ću dobiti za par dana kažu. Jel ja sad moram čekati taj kod ili moram unjeti neki broj s kartice za završni postupak?
I oće mi to doć tamo u "My recent activity" di piše?
Zadnje uređivanje dany21 : 12.01.2011. at 20:56.
|
|
|
12.01.2011., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
|
moraš čekat taj kod,meni je stigao za 3 dana..pisat će ti na izvodu,onda ga ukucaš na paypalu da bi verificirao karticu.
Zadnje uređivanje Kozmična : 12.01.2011. at 21:35.
|
|
|
12.01.2011., 21:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kozmična kaže:
moraš čekat taj kod,meni je stigao za 3 dana..pisat će ti na izvodu,onda ga ukucaš na paypalu da bi verificirao karticu.
|
ok
fora je kaj sad to konačno mogu kombinirati s box.to..koji šalje prvo na Alert pay, a s njega možeš na Paypal. Jel ima neko da su njemu isplatili s box.to?
Zadnje uređivanje dany21 : 12.01.2011. at 22:19.
|
|
|
12.01.2011., 22:56
|
|
ing. Elektrotehnike
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
mokry kaže:
|
Da ali kod druge opcije unaprijed ne moreš vidjeti koliko će ti KN s računa skinuti....  Zato mi je draža prva opcija radi evidencije potrošnje.
|
|
|
13.01.2011., 01:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Refund itd... utvrđivanje znanja
Postovanje svima,
1.) U koliko imam povezan PP s deviznim preko Vis.El. u slucaju da mi neko da refund, da li to znaci da ce se svota vratiti nazad na tekuci u banci ili ce svota biti vracena na PP Account, pa ce se promjeniti ono stanje koje je uvijek 0.00? U slucaju ako su pare prebacene na PP Acc., a ne na racun u banci, do tog novca je nemoguce vise doci, osim u slucaju iduce kupovine, jer se svota nemoze prebaciti iz PP Acc. na bankovni Acc.
U users guide-u pise:
"Princip naplate je slijedeći:
Stanje vašeg paypal računa je 0,00 => drukčije ni ne može biti osim ako vam paypal ne vrati onih 1.95 $ na paypal račun, ali u pravilu stanje vam je 0,00 jer ne možete primati novce."
Znaci kuda se vraca Refund svota na PP Acc. ili bankovni Acc.?
2.) U users guide-u pise:
"VISA ELECTRON - debitna; vezana uz devizni ili kunski račun"
Znaci da sam mogao povezati PP Acc. i s obicnim tekucim racunom iz PBZ ili ERSTE banke kad kaze "KUNSKI racun", a ne samo s deviznim?
3.) Sto ce se dogoditi ukoliko na bankovnom racunu imam 100$, a kupim stvar od 150$ i ona stigne na naplatu, hoce li mi devizni racun biti 50$ u minusu ili...?
4.) Koliko je povoljniji (u postocima) odabir banke kao konvertora valute nad PP-om, u situaciji kada se kupuje u drugoj valuti od one vezane sa bankovnim racunom?
5.) U FAQ-u pise:
"Da li paypal ima neki limit (mjesečni ili tjedni ili bilo kakav)??
... nakon tog teoretski nema limita,ali je moguće da paypal prije provedbe transakcije zatraži potvrde,radi vaše zaštite"
Kada kazemo "teoretski", da li to znaci da je taj iznos jako velik (koliko to iznosi?) ili je on neogranicen, ali se nakon neke svote trazi potvrda?
Srdacan pozdrav!
|
|
|
13.01.2011., 09:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
1) Ako u prethodnoj rečenici piše da ne možeš primiti novac na PP, gdje bi se onda vratio refund?
2) Ako uz tekući dobiješ "VISA ELECTRON - debitnu" karticu, onda da.
3) Da li možeš ići u minus s debitnom karticom? Ako ne, onda će transakcija biti odbijena.
4) nemam pojma u %, ali povoljniji je.
5) kupujem nekoliko godina preko PP i još nisam ništa morao slati njima
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:39.
|
|
|
|