Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.04.2011., 21:28   #21
zanimljivo štivo,ali fakat skupo
Old 12.04.2011., 21:32   #22
Quote:
pp5d6 kaže: Pogledaj post
Hrvatski vojnik je bio magazin kakav ovi prostori brdovitog Balkana nisu vidili ,niti prije niti poslije.
Ali NATO internet shema i usteda od 700 tisuća kn godišnje (kako reče glavni urednik) doveo je taj nekad moćni magazin od 2004. na čistu sprdnju (tj. bilten za isključivo pripadnike OSRH, koje to uopće ne zanima.
Slažem se.
Još i dan danas u nekom mračnom kutku držim veliku većinu HV-a, mislim da imam sve brojeve od '99. do kraja izlaženja pravog Hrvatskog vojnika 2004. i nešto malo starijih ratnih izdanja.
JKD01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2011., 09:07   #23
Quote:
batik kaže: Pogledaj post
Slažem se s Vama kolega, sve dok ne počnu grube greške i izmišljotime, npr. zapovjednik ZNDH nije nikako bio VALTER Kren!!???
Do danas mi također nije jasno kakve veze s naslovom, dakle "VOJNA POVIJEST" ima tekst s povijesti dugmeta!!? Mogli su za popunu praznog prostora ubaciti malo i o proizvodnji kukuruza u Peruu 1982. godine, otprilike toliko veze ima i ovaj doneseni članak.
kolega, vi se varate. pa koliko je desetara izgradilo karijeru na kontroli gumba!? uz to treba reči da su englezi izmislili manžete, tak da su našili gumbe na rukave svoje vojske kako im vojnici ne bi rukavima brisali noseve

jest da se to u magazinu ne spominje, ali ja to shvaćam kao poticaj za daljnje istraživanje
HAIKU ZA FRANJU: hrvatski si gorostas bio i ostao/patuljci i dalje grickaju svoja jajašca / JEDNA ZA BBB-e: kad me murjak pendrekom opali po glavi/ja sam sretan kaj sam plavi / Komunisti se spominju još od antike/ Jedan ozbiljan, pa i dramatičan govor euro lijevice o problemima LGBT zajednice pred europarlamentarcima, predstavnicima NATO-a i novinstvom
diogeneš is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2011., 20:22   #24
Gdje bi još moglo biti za kupiti prvi broj u zg? Prošao sam dosta mjesta, ali svugdje je rasprodano.
Old 26.04.2011., 20:42   #25
Zar nitko?

Čini se da ću morati kontaktirati večernjak. Ili možda u nekoj knjižari potražiti?
Old 14.05.2011., 17:22   #26
pojavio se je drugi broj, a još nema nikakovih komentara
HAIKU ZA FRANJU: hrvatski si gorostas bio i ostao/patuljci i dalje grickaju svoja jajašca / JEDNA ZA BBB-e: kad me murjak pendrekom opali po glavi/ja sam sretan kaj sam plavi / Komunisti se spominju još od antike/ Jedan ozbiljan, pa i dramatičan govor euro lijevice o problemima LGBT zajednice pred europarlamentarcima, predstavnicima NATO-a i novinstvom
diogeneš is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2011., 18:13   #27
Prolistao na brzinu, nisam prije znao za postojanje ekipe iz Konavla Sviđa mi se šarolik izbor tema, VP bi mogla postati odlična početna točka za informiranje o nekim manje poznatim događajima, opremi i ljudima.
Hollow Point is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2011., 23:25   #28
Osim teksta o konavoskim gerilcima novina je blaga jeza....
Vuksicev doslovno prepisan tekst o Drvaru iz Husara (ne kažem da je to zabranjeno, ali u najmanju ruku je jako nekorektno- prepisivanjem svoga teksta ponovno je prepisao i sve greške, tj. nije se udostojio ispraviti iste iako je na njih bilo mu ukazano)), brdo nerazumljivih intervijua koji nemaju veze s naslovom novine, ocajan tekst o poginuloj djeci, "politički korektni" tekstovi o Bin Ladenu, suđenju u Izraelu i pobuni u Siriji koji nemaju ni glavu niti rep, a ponajmanje mjesta u novini o Vojnoj povijeti! A ako niste znali nosac aviona-muzej u NY se zove INTERPID, a nikako USS Intrepid (CV-11).
Katastrofa!!! Ponavljam se, osim gerilaca i donekle Marjanovog teksta, novina je nakupina šarlatanstva!
batik is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2011., 17:00   #29
a pogledajte samo kakvu su glupost napravili po pitanju zemljovida operacije konjicev skok! glamoc i kupres su kontra ucrtali tj. tamo di bi trebalo pisati glamoc,pise kuprs i obrnuto!
cisti amaterizam
Mustang51 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2011., 02:15   #30
svakako konavoski gerilci i Marjanov članak (prikaz znanstvenog rada o tzv Majskom savejtovanju) daju određenu težinu, ostalo je sve na rangu općepoznatog, wikipedije, stvari koje veze nemaju s popularnom vojnom povijesti.

mali detalj: u članku o snajperu kao najbolji snajperist istaknut je Finac Simo Hayha. Čovjek nije koristio oružje s optičkim nišanom, već "običnu" pušku. Može li netko bez snajpera biti predstavljen kao snajperist, bez obzira na snajperističke "metode" i impresivan bodycount.
Po meni, ovo bi bio veći gaf.
žalac_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2011., 08:51   #31
Quote:
žalac_1 kaže: Pogledaj post
svakako konavoski gerilci i Marjanov članak (prikaz znanstvenog rada o tzv Majskom savejtovanju) daju određenu težinu, ostalo je sve na rangu općepoznatog, wikipedije, stvari koje veze nemaju s popularnom vojnom povijesti.

mali detalj: u članku o snajperu kao najbolji snajperist istaknut je Finac Simo Hayha. Čovjek nije koristio oružje s optičkim nišanom, već "običnu" pušku. Može li netko bez snajpera biti predstavljen kao snajperist, bez obzira na snajperističke "metode" i impresivan bodycount.
Po meni, ovo bi bio veći gaf.
može, i obično se simo uzima
Old 16.05.2011., 20:42   #32
Da li vrijedi štogod članak u vezi 1. tenkovske brigade (da li ima što kolor-shema tenkova ili dobrih fotki), te što je s člankom u vezi razvoja pješaštva kroz povijest - da li su ga uopće uključili te da li je vrijedan spomena?
Old 17.05.2011., 01:12   #33
Quote:
Zagorski Križar kaže: Pogledaj post
Da li vrijedi štogod članak u vezi 1. tenkovske brigade (da li ima što kolor-shema tenkova ili dobrih fotki), te što je s člankom u vezi razvoja pješaštva kroz povijest - da li su ga uopće uključili te da li je vrijedan spomena?
ima par c/b fotki tenkova (stuarti i britanski oklopnjaci AEC), sve ostalo su uglavnom neki osnovni podaci, vjerojatno lako dostupni na netu

članak u vezi pješaštva je ustvari kratki prikaz knjige. Sama knjiga bi mogla biti interesantna, no mislim da ne donosi ništa novo što se ne može naći po dostupnim e-knjigama slične vojnopovijesne tematike na engleskom, a u oči upada i ilustracija na koricama knjige- pored svih mogućih vrsta "pravih" pješaka koji su hodale Zemljom zadnjih par tisuća godina, autor je stavio sliku Domagojevih strijelaca.
žalac_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2011., 15:08   #34
Quote:
žalac_1 kaže: Pogledaj post
ima par c/b fotki tenkova (stuarti i britanski oklopnjaci AEC), sve ostalo su uglavnom neki osnovni podaci, vjerojatno lako dostupni na netu

članak u vezi pješaštva je ustvari kratki prikaz knjige. Sama knjiga bi mogla biti interesantna, no mislim da ne donosi ništa novo što se ne može naći po dostupnim e-knjigama slične vojnopovijesne tematike na engleskom, a u oči upada i ilustracija na koricama knjige- pored svih mogućih vrsta "pravih" pješaka koji su hodale Zemljom zadnjih par tisuća godina, autor je stavio sliku Domagojevih strijelaca.
OK hvala, a o kakvoj je knjizi riječ?
Old 18.05.2011., 22:29   #35
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=7411
žalac_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2011., 14:16   #36
Hvala
Old 21.05.2011., 12:45   #37
Sasvim je jasno da Despot želi jedino lovu.
Alfa157 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2011., 17:03   #38
Quote:
JKD01 kaže: Pogledaj post
Slažem se.
Još i dan danas u nekom mračnom kutku držim veliku većinu HV-a, mislim da imam sve brojeve od '99. do kraja izlaženja pravog Hrvatskog vojnika 2004. i nešto malo starijih ratnih izdanja.
skeniraj to jebate
Old 21.05.2011., 21:27   #39
Quote:
von_ungern kaže: Pogledaj post
skeniraj to jebate
Baš tako!
Old 13.06.2011., 21:33   #40
Jel' tko kupio/pročitao/prelistao broj 3?
batik is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:26.