|
|
23.08.2011., 08:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
Gigi06 kaže:
ma to su gluposti...brijem da su to i ovi s tvz-a....pravi strojar koji radi u autocadu....nemre imat tolko....
|
Koji je to strojar koji ne zna osnove autocada?
2all - Nažalost, znamo i sami kakva nam je situacija u privredi - većina stvari koje radimo su neka sitna dorada, nema pravog dodavanja vrijednosti proizvodima (izuzev nekolicine firmi tipa KPT), a o nekakvoj velikoserijskoj proizvodnji da ni ne govorim :S
Neproduktivni smo, odnosno nismo ništa produktivniji od regije, a navikli smo živjeti bolje od njih. Sve dok se to ne izjednači (ili mi nekim čudom ne postanemo dio "radne" Europe) jednostavno je jeftinije ulagati u proizvodnju u drugim zemljama.
Zapeli smo u vremenu  
|
|
|
23.08.2011., 10:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
jel zna netko mozda jel radi studentska sluzba? ne odgovaraju na e-mail, a fsb.hr trenutno ne radi pa ne mogu pronaci broj telefona...
|
|
|
23.08.2011., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
stariji studoši,upisali ste se preko studomata doma? nemam više tu opciju  a nikako mi se neće otvoriti fsb.hr (opet sam into the wild s internetom  )
|
23.08.2011., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
kolege, jel ima netko zadnji rok iz elemenata konstrukcija I, iz pouzdanih izvora znam da ce biti nesto vrlo slicno sada na dekanskom roku 
|
|
|
23.08.2011., 11:44
|
|
My darkness will shine
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
sunnybarrett kaže:
stariji studoši,upisali ste se preko studomata doma? nemam više tu opciju  a nikako mi se neće otvoriti fsb.hr (opet sam into the wild s internetom  )
|
AFAIK, upisi još nisu počeli.
A kad počnu, onda će omogućiti da se upišeš s bilo kojeg kompa koji ima pristup netu tako da izbjegnu nepotrebne gužve pred studomatima na faksu.
Ne znam zakaj se tebi žuri s tim... 
|
|
23.08.2011., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
RandyRR kaže:
AFAIK, upisi još nisu počeli.
A kad počnu, onda će omogućiti da se upišeš s bilo kojeg kompa koji ima pristup netu tako da izbjegnu nepotrebne gužve pred studomatima na faksu.
Ne znam zakaj se tebi žuri s tim... 
|
bilo je preko ljeta već na studomatu,pa me iznenadilo zašto nema više...
ne znaš zakaj se meni žuri s tim  (nije u pitanju želja za ponovnim padom terme  )
|
23.08.2011., 12:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
kkri kaže:
Koliku plaću ima najbolje plaćeni strojar kojeg znate/ste čuli?
EDIT: i najgore
|
za najgoreg sam čuo u ovom postu od poison 
A najbolje plaćeni kojeg ja znam ima 16 (ili17 hm) 000 kn....rad je uglavnom terenski ali je i čovjek voditelj..nečega 
@ ivan 90: evo ja ću sad treća godina(kao  ,dakle parcijala) i otvoreno mogu reć da nemam pojma radit u AUTOCADU(osnove osnova se ne broje). Vjerojatno je poznat način rada s autocadom na RIIG-u. Moja grupa osobno je zadnji sat "zaključivanja ocjena" imala usmenu predaju o autocadu na vježbama :S
Dok mi Solidworks ide fino 
Zadnje uređivanje BRAB-STON : 23.08.2011. at 12:49.
|
|
|
23.08.2011., 14:16
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
sunnybarrett kaže:
bilo je preko ljeta već na studomatu,pa me iznenadilo zašto nema više...
ne znaš zakaj se meni žuri s tim  (nije u pitanju želja za ponovnim padom terme  )
|
Vjerojatno nisu maknuli.  Znaš kakavi su po pitanju ažurnosti.
Ali sigurno će staviti tu opciju kad počnu upisi. Čak iako to ne naprave odmah, kad počnu gužve onda će to sigurno omogućiti.
Quote:
BRAB-STON kaže:
evo ja ću sad treća godina(kao  ,dakle parcijala) i otvoreno mogu reć da nemam pojma radit u AUTOCADU(osnove osnova se ne broje). Vjerojatno je poznat način rada s autocadom na RIIG-u. Moja grupa osobno je zadnji sat "zaključivanja ocjena" imala usmenu predaju o autocadu na vježbama :S
Dok mi Solidworks ide fino 
|
Pa ne znam ni ja. Nekoć sam drljao u AutoCAD-u, ali kada sam počeo sa Solidom -  AutoCAD. To je zastarijelo. Solid ili CATIA mogu napraviti sve što i AutoCAD, ali ne vrijedi obrnuto. A neću ni pričati koliko je sam način rada sa 3D CAD-om bolji.
A svaka ozbiljnija firma koristi neki od 3D CAD paketa. Tako da sam čvrsto uvjeren da AutoCAD više neću imati potrebe koristiti.
|
|
23.08.2011., 14:38
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
^^Ako imas volje skini si NX,Siemensov softver...cuo sam dost pozitivnih stvari o njemu.
|
23.08.2011., 17:13
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
The_End kaže:
^^Ako imas volje skini si NX,Siemensov softver...cuo sam dost pozitivnih stvari o njemu.
|
Are you talkin to me?
|
|
23.08.2011., 17:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
nzm jel vi pod strojara mislite na 3 ili 5 god...jer ovaj s 5 da ima 3 i pol placu nzm bas....
|
|
|
23.08.2011., 18:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Ja nisam upisao ovaj predmet uvod u tehniku, jel to problem i jel se i bez toga može skupi 60 ects bodova, malo mi je zbunjeno sve to...
|
|
|
23.08.2011., 18:39
|
|
Possessed
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
jajcanin kaže:
Ja nisam upisao ovaj predmet uvod u tehniku, jel to problem i jel se i bez toga može skupi 60 ects bodova, malo mi je zbunjeno sve to...
|
to ti nejde pod tih 60 ectsa. to je izborni. to su dodatna +2.
u biti, nikaj ti baš ne koristi to, osim za napucat si malo prosjek, dobiš 5 sam tak 
|
23.08.2011., 19:19
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
Gigi06 kaže:
nzm jel vi pod strojara mislite na 3 ili 5 god...jer ovaj s 5 da ima 3 i pol placu nzm bas....
|
Ma to je neki fail od posla. 3,6k crkavice znači ~20kn/h, što je groblje. Srednjoškolci koji konobare prek ljeta dobiju više.
Samo još fali da te šef zove doma i kaže: " Pa di si ti? Radna je subota!"
Jedino mi to ima smisla ako je posao pušiona - nema odgovornosti, niko te niš ne pita, moš doć i otić kad oćeš, ... 
|
|
23.08.2011., 19:32
|
|
da ti kuća peva!
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Poison Candy kaže:
to ti nejde pod tih 60 ectsa. to je izborni. to su dodatna +2.
u biti, nikaj ti baš ne koristi to, osim za napucat si malo prosjek, dobiš 5 sam tak 
|
ja nekuzim di nas je to uopce pitalo? meni je bilo automatski napisano kao izborni predmet   a sad gledam na studomatu nema ni spomena 
|
23.08.2011., 20:26
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
chibo kaže:
ja nekuzim di nas je to uopce pitalo? meni je bilo automatski napisano kao izborni predmet   a sad gledam na studomatu nema ni spomena 
|
Nije vas ništa pitalo, UUT se može upisat do početka 10 mjeseca. Samo odeš na referadu i upišeš ga.
Predmet ne utječe na ukupnih 60 ECTS-a, ali ga je uber lako položit i dobiješ vrlo lako 5 (što je dobro za prosjek), uvjet za položit je seminarski rad. Samo je problem šta ga obično stave ujutro u 8 pa je teško doć na predavanja. Ali ima se šta poslušat na predavanjima, tako da...
A i dobra su ta 2 ECTS-a, manje ćeš se trati na višim godinama sa izbornim predmetima.
|
|
|
23.08.2011., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
ja uvod u tehniku nisam upisao jer sam cuo da ti njegovi ects bodovi ne idu u ovih 60 ects bodova. Sad sam vidio da taj predmet utjece na prosjek, pa bili ga bilo dobro upisati jer za upis diplomskg treba neki prosjek? I koliko vremena predmet "pojede"?
|
|
|
23.08.2011., 21:22
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Muskulus kaže:
ja uvod u tehniku nisam upisao jer sam cuo da ti njegovi ects bodovi ne idu u ovih 60 ects bodova. Sad sam vidio da taj predmet utjece na prosjek, pa bili ga bilo dobro upisati jer za upis diplomskg treba neki prosjek? I koliko vremena predmet "pojede"?
|
Predmet je jednom tjedno. Za seminar dobiješ članak na stranom jeziku (al ne mora bit nužno) na koji napišeš seminar i napraviš prezentaciju koju triba predstavit u A dvorani. Mislim da diplomski možeš upisati bez plaćanja ako imaš prosjek iznad 3.5, nisam siguran.
|
|
|
23.08.2011., 21:40
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
meth001 kaže:
Nije vas ništa pitalo, UUT se može upisat do početka 10 mjeseca. Samo odeš na referadu i upišeš ga.
Predmet ne utječe na ukupnih 60 ECTS-a, ali ga je uber lako položit i dobiješ vrlo lako 5 (što je dobro za prosjek), uvjet za položit je seminarski rad. Samo je problem šta ga obično stave ujutro u 8 pa je teško doć na predavanja. Ali ima se šta poslušat na predavanjima, tako da...
A i dobra su ta 2 ECTS-a, manje ćeš se trati na višim godinama sa izbornim predmetima.
|
Marjanović samo bezveze laprda tako da ne vidim kaj je toliko dobro u njegovim predavanjima.  Nije on sam po sebi toliko loš, ali kao predavač nema pojma.
Krivo. Ta 2 ECTS-a ti kurca ne znače, pa tako nisu ni nadomjestak za neki izborni.
Quote:
meth001 kaže:
Predmet je jednom tjedno. Za seminar dobiješ članak na stranom jeziku (al ne mora bit nužno) na koji napišeš seminar i napraviš prezentaciju koju triba predstavit u A dvorani. Mislim da diplomski možeš upisati bez plaćanja ako imaš prosjek iznad 3.5, nisam siguran.
|
Koliko se ja sjećam samo se preko e-učenja trebalo upload-ati rad i to je sve. Kaj se po novom treba i održati prezentacija?
I opet krivo. Ako imaš prosjek iznad 3,5 onda si oslobođen polaganja tzv. razredbenog postupka kod upisa na diplomski. Makar prema onome što čujem taj prijemni se ne održava pošto su kvote za uspis na diplomski veće nego broj kandidata koji se prijavi.
Znači - Uvod u tehniku jedino može poslužiti za dizanje prosjeka. Oni koji ga nisu upisali zbilja neće ništa propustiti.
|
|
23.08.2011., 22:01
|
|
U samoizolaciji
|
A laprda... kako za koga. Uglavnom priča o novostima iz tehnike i tehnologije, pa sad ko to smatra dobrim, nek izvoli. A profa je legenda.
Kako ništa ne znače? Na višim godinama se upisuju izborni tehnički kolegiji, ti sa 210 postaješ inženjer, sa ova 2 si tim bliže toj tituli, ne?
Od ove godine svaki student koji je upisao UUT mora isprezentirat svoj seminar. I tek od ove godine su uveli da ulazi u prosjek.
To za 3.5 prosjek, to sam čuo od nekoliko različitih ljudi, tako da... nije baš pouzdana informacija, pa sam i napisa "nisam siguran".
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:03.
|
|
|
|