Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.04.2012., 21:13   #1
Kupovanje laptopa na ebayu

Ovako, planiram si kupiti Alienware m17x laptop na ebayu. Kakva je procedura na carini i da li cu morati kakve dodatne troskove platit? Cijena laptopa 1600$.
senzodyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2012., 21:16   #2
25% PDV, s tim da ako putuje nekom kurirskom službom (UPS, EMS, DHL...) računaj i na troškove špeditera i "manipulativne troškove" koji će na ovakav iznos iznositi još nekoliko stotina kuna.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2012., 21:19   #3
Koliko bi troskovi bili otprilike?
Quote:
mokry kaže: Pogledaj post
25% PDV, s tim da ako putuje nekom kurirskom službom (UPS, EMS, DHL...) računaj i na troškove špeditera i "manipulativne troškove" koji će na ovakav iznos iznositi još nekoliko stotina kuna.
senzodyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2012., 00:34   #4
To ti nitko osim njih ne može reći točno. Ja bih računao na ukupna davanja (PDV, špediter, troškovi...) od cca 35-40% iznosa koji si platio (btw, u obračun ulazi i cijena slanja paketa).
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2012., 21:25   #5
40% je oko 3200 kn. Ja cu jos dodatno morat dat 3200 kn uz cijenu laptopa.?? Imam jos pitanje. Ako mi netko npr salje laptop kao gift. Npr frend iz inozemstva mi salje laptop, besplatno. Ja njeg ne kupim. Dobijem ga free. Da li se onda isto placaju dodatni troskovi?
Quote:
mokry kaže: Pogledaj post
To ti nitko osim njih ne može reći točno. Ja bih računao na ukupna davanja (PDV, špediter, troškovi...) od cca 35-40% iznosa koji si platio (btw, u obračun ulazi i cijena slanja paketa).
senzodyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2012., 23:39   #6
Da, baš sve što prelazi iznos od 160kn može se cariniti. U slučajevima kad nema računa u paketu (ili ti tvrdiš da ga nema jer je to poklon) carinici sami odrede vrijednost predmeta (uglavnom na tvoju štetu) i obračunaju sva davanja.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:29.