Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
06.04.2012., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
ivanmi kaže:
Gledam danas letak od harvey normana i vidim madrac od HR pjene koja je ni manje ni više nego 95 kg/m3 ?
šta reći?
65 kg/m3 je maximun koji se u ovom trenutku radi bilo gdje u Europi, ali to njima ne smeta da imaju gustoću od 95 kg/m3.
šta mislite da li je greška namjerna ili slučajna i koliko će ljudi pričati kako spavaju na pjeni gustoće 95?
|
Čak 95kg/m3 vauuuu, pa to je stvarno čudo od madraca. jel me možete uputiti na taj model (nemam letak) ...rado bih isprobao taj čudesni madrac
a još bi me više zanimalo tko proizvodi tu pjenu.
|
|
|
06.04.2012., 09:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivanmi kaže:
|
ne znam tko trguje, a tko ne, ali Wollbett ima trenutno najširu ponudu latexa.
isto tako stoji da nisu najpovoljniji i da to ovisi od modela do modela. (već sam negdje usporedio s Hespo madracem).
Kod latexa je situacija takva da treba gledati pojedini model i onda usporediti cijene. ..problem je što je laiku to sve isto i teško će prepoznati da se radi o istoj jezgri. Razliku kod tih "istih modela" čini tvrdoća, koja ne mora nužno biti ista i kavliteta navlake.
ako nekog zanima, drage volje ću pokušati odgonetnuti o kojoj (ili čijoj) jezgri se radi. ...to mi dođe ko rebus
@ivan mi: I kod tebe primjećujem određenu pristranost, ali ti moram priznati da od svih koji stvarno nešto znaju o madracima na ovom forumu, pišeš najkonstruktivnije.
siguran sam da bi kad bi se potrudili našli proizvode od wollbetta koji su povoljniji od Ergoactiva.
kao što sam već napisao, latex treba uspoređivati model po model. ...proizvođač tu malo znači.
Zadnje uređivanje afoj : 06.04.2012. at 09:54.
|
|
|
06.04.2012., 09:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
afoj kaže:
ne znam tko trguje, a tko ne, ali Wollbett ima trenutno najširu ponudu latexa.
isto tako stoji da nisu najpovoljniji i da to ovisi od modela do modela. (već sam negdje usporedio s Hespo madracem).
Kod latexa je situacija takva da treba gledati pojedini model i onda usporediti cijene. ..problem je što je laiku to sve isto i teško će prepoznati da se radi o istoj jezgri. Razliku kod tih "istih modela" čini tvrdoća, koja ne mora nužno biti ista i kavliteta navlake.
ako nekog zanima, drage volje ću pokušati odgonetnuti o kojoj (ili čijoj) jezgri se radi. ...to mi dođe ko rebus 
|
afoj, vidim da si znalac. ja bih trebao još jedan lateks madrac ali vidim da su proizvođački marketing i stvarna potreba dva različita pojma.
u čemu je razlika između ova dva madraca :
http://www.wollbett.hr/lateks-madraci/settal/index.php
i
http://www.lunasan.hr/katalog.php?id...kat=3&idmenu=2
osim što je u Lunasanu jeftiniji 400tinjak kuna?
ili
ako imaš neki "pandam" tim madracima koji možda imaju bolji omjer kvaliteta-cijena!?
|
|
|
06.04.2012., 10:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
trokut kaže:
|
Valjda u vunom prosivenoj presvlaci.
http://artilat.be/ (jezgra settal)
|
|
|
06.04.2012., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
PCM OBRADA
Quote:
afoj kaže:
Nije baš da razumijem cijeli tekst (ne znam kaj je PCM), ali navedene temperature su točne. ..i vodeni kreveti se griju upravo na te temperature
|
PCM je Phase Change Material
zapamtite to ime jer će se svi više spominjati u industriji spavanja
za sada samo u preimium segmentu nažalost, ali možda se protekom vremena i cijena "normalizira" pa bude šire dostupan
nisam vidio da proizvođači pjena imaju PCM pjene, ali u industriji latexa se počeo sramežljivo pojavljivati, u talalay verziji je već više godina prisutan
PCM su zaparvo mikrokapsule ulja koja imaju svojstvo primanja i otpuštanja energije (tj. topline).
Nešto kao toplinski buffer, ili ako je lakše za shvatiti kao akumulator topline.
Kad ima viška topline onda ju skuplja, a kad nedostaje topline onda daje dio vlastite topline i to je zapravo način regulacije - kontaktne temperature spavanja!
Dakle između 28 - 30 je područje idealne kontaktne temperature spavanja, a PCM obrada pruža mogućnost nadužeg zadržavanja u tom intervalu, što za posljedicu ima najveću ugodu koži, manje okretanja, ...
|
|
|
06.04.2012., 10:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kajperinja kaže:
|
vrijedi li ta vuna 400kuna u ovom slučaju ili je to čisti marketinški trik koji nije empirijski dokaziv ali eto logično zvuči?
|
|
|
06.04.2012., 10:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trokut kaže:
vrijedi li ta vuna 400kuna u ovom slučaju ili je to čisti marketinški trik koji nije empirijski dokaziv ali eto logično zvuči?
|
Ne bih znala.
Presvlaka kod Hespa se moze prati (kod plus verzije ne, jer isto ima vune), ova druga ne...pa je i to prednost, imo.
|
|
|
06.04.2012., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
afoj kaže:
......
@ivan mi: I kod tebe primjećujem određenu pristranost, ali ti moram priznati da od svih koji stvarno nešto znaju o madracima na ovom forumu, pišeš najkonstruktivnije.
siguran sam da bi kad bi se potrudili našli proizvode od wollbetta koji su povoljniji od Ergoactiva.
kao što sam već napisao, latex treba uspoređivati model po model. ...proizvođač tu malo znači.
|
ne želim nikog spomjinati, ali kad se pojavi trgovac na forumu i sa dva posta želi ukazati na nešto onda je teško bez likova objasniti neke stvari.
kupci će sami naći ono što je za njih najudobnije, najpovoljnije, naj, naj,
mrzim kad se prodaju jeftine fore bez imalo srama i stida, pogotovo bez ikakve korisne informacije za čitatelje ovog foruma
zapravo ste i vi sada relativitzirali stvar i ličite mi na trgovca skupih madraca, kojima je ključni argumenet "ima i ovo, ima i ovo"
šta je problem demistifikacija proizvodnje latex jezgri?
ne znam, niste mi jasni, do sada ste prilično konstruktivno pisali, u čemu je problem da se usporedi nešto sa nečim , ali na fer i korektan način, a ne kao u sljedećem primjeru trgovca koji se zalijepio za skoro najskuplji proizvod u segmentu pa on ispada super
Quote:
trokut kaže:
afoj, vidim da si znalac. ja bih trebao još jedan lateks madrac ali vidim da su proizvođački marketing i stvarna potreba dva različita pojma.
u čemu je razlika između ova dva madraca :
........
osim što je u xxxxx jeftiniji 400tinjak kuna?
ili
ako imaš neki "pandam" tim madracima koji možda imaju bolji omjer kvaliteta-cijena!?
|
promakao vam je namjerno ili slučajno ključan podatak, a taj je da je visina jezgre kod tih madraca različta. Hespov madrac koji vi prodajete je upravo toliko niži koliko je jeftiniji od ovog drugog koji ima 2 cm višlju jezgru.
inače jezgru settal ima 5 tipova madraca, od nekih 1900 najniža cijena do blizu 4000 kn neki slovenci koji su prisutni kod nas.
roba koju vi samo prodajete i na cijenu koje ničin ne možete utjecat, jer je sve u rukama proizvođača nije baš best buy izbor, koliko god se to može zamaskirati uspoređujući je sa skupljom robom, ali i tu ste pogriješili, jer je ta skuplja roba i kvalitetnija - 15% višlja jezgra.
istina i poštenje donose nabolje rezultate - vjerujte mi, znam da je kriza, svima je, ali "gdje je nestao čovjek"
Quote:
kajperinja kaže:
Valjda u vunom prosivenoj presvlaci.
.. (jezgra settal)
|
jedna od rijetkih svjetlih točaka ovog foruma
|
|
|
06.04.2012., 11:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivanmi kaže:
...
promakao vam je namjerno ili slučajno ključan podatak, a taj je da je visina jezgre kod tih madraca različita. Hespov madrac koji vi prodajete je upravo toliko niži koliko je jeftiniji od ovog drugog koji ima 2 cm višlju jezgru.
inače jezgru settal ima 5 tipova madraca, od nekih 1900 najniža cijena do blizu 4000 kn neki slovenci koji su prisutni kod nas.
roba koju vi samo prodajete i na cijenu koje ničin ne možete utjecat, jer je sve u rukama proizvođača nije baš best buy izbor, koliko god se to može zamaskirati uspoređujući je sa skupljom robom, ali i tu ste pogriješili, jer je ta skuplja roba i kvalitetnija - 15% višlja jezgra.
istina i poštenje donose nabolje rezultate - vjerujte mi, znam da je kriza, svima je, ali "gdje je nestao čovjek"
|
Ivane, mene si totalno promašio. Ja nisam trgovac madracima, nisam niti proizvođač istih i nemam nikakve veze sa spavanjem, krevetima, madracima, viscima itd. Moja branša je nešto dijametralno suprotno u kojoj je svaka tvrdnja matematički dokaziva i jednoznačno jasna. Zato se i borim ovdje sa neistinama, obmanama, poluistinama i ostalim .ranjima.
U lunasanu sam kupio navedeni madrac i dodatno jedan jastuk - zadovoljan sam njihovom trgovačkom uslugom - i to je sve.
Ahoj mi je ukazao da sam možda popušio koju kunu na marketingu proizvođača, pa zato sada pitam za mišljenje o ova dva modela.
Radite tu nauku oko nečega što se dokazati empirijski i jednoznačno ne može - i to stoji. Zato i pitam, inače bih saam izračunao !
Dakle ta "vuna" vrijedi ili ne tih 400kuna? Pitanje je jasno.
Ako ćeš mi to komentirati, samo naprijed, a ako nećeš - vozi dalje, bez idiotskih konstrukcija na moj račun !!! Jeli to jasno?
|
|
|
06.04.2012., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trokut kaže:
Ahoj mi je ukazao da sam možda popušio koju kunu na marketingu proizvođača, pa zato sada pitam za mišljenje o ova dva modela.
Radite tu nauku oko nečega što se dokazati empirijski i jednoznačno ne može - i to stoji. Zato i pitam, inače bih saam izračunao !
Dakle ta "vuna" vrijedi ili ne tih 400kuna? Pitanje je jasno.
Ako ćeš mi to komentirati, samo naprijed, a ako nećeš - vozi dalje, bez idiotskih konstrukcija na moj račun !!! Jeli to jasno?
|
ajde ljudi smirite strasti. Moje osobno mišljenje je da ta vuna ne vrijedi 400kn , jer vuna nosi više lošeg no dobrog u navlaci madraca.
400kn niža cijena je razlika koju je naveo ivan mi, a to je razlika u visini jezgre.
|
|
|
06.04.2012., 12:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivanmi kaže:
zapravo ste i vi sada relativitzirali stvar i ličite mi na trgovca skupih madraca, kojima je ključni argumenet "ima i ovo, ima i ovo"
šta je problem demistifikacija proizvodnje latex jezgri?
ne znam, niste mi jasni, do sada ste prilično konstruktivno pisali, u čemu je problem da se usporedi nešto sa nečim , ali na fer i korektan način, a ne kao u sljedećem primjeru trgovca koji se zalijepio za skoro najskuplji proizvod u segmentu pa on ispada super
|
ne znam jel ovo ide mene, ali ne pronalazim se u ovom postu. Nastojim biti objektivan i nemam nikakve koristi od subjektivnosti.
Podržavam svaku usporedbu i vaša je po meni isravna jer ste ukazali na povoljniju kupnju u određenom slučaju, a to i je svrha ovog topica.
Što se tiče demistifikacije latexa u potpunosti se slažem da je potrebna i dobrodošla.
kao što vidite i sam sam stavio linkove i usporedio pojedine modele istog tipa.
Prisutstvo trgovaca na forumu mi zapravo ne smeta, jer ih 90% nema veze s vezom o proizvodima koje prodaju i dušu su dali da ih se uhvati u laži.
mene najviše smeta krivo deklariranje proizvoda, a za cijenu se slažem ...neka kupac sam odredi što je povoljnije, dosta je očito.
|
|
|
06.04.2012., 12:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
afoj kaže:
|
Ahoj, hvala na tvom vremenu i trudu. sada mi je sve puno jasnije. u lunasanu piše "visina madraca 17", što je vjerojatno visina cijeloga madraca, zajedno s oblogom, ali je to unutra u stvari hespov madrac od 14cm visine - to sam dobro polovio?
znači, što deblji madrac, to je proizvođaču otišlo više materijala pa logično isti i skuplji - sve jasno,
ALI
vrijede li ta dva centimentra, UPORABNO gledajući, tih 400kn razlike?
|
|
|
06.04.2012., 12:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
afoj kaže:
ajde ljudi smirite strasti. Moje osobno mišljenje je da ta vuna ne vrijedi 400kn , jer vuna nosi više lošeg no dobrog u navlaci madraca.
400kn niža cijena je razlika koju je naveo ivan mi, a to je razlika u visini jezgre.
|
vidim da je stigao odgovor i prije moga postanja. hvala ti.
uživaj.
|
|
|
06.04.2012., 12:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trokut kaže:
Ahoj, hvala na tvom vremenu i trudu. sada mi je sve puno jasnije. u lunasanu piše "visina madraca 17", što je vjerojatno visina cijeloga madraca, zajedno s oblogom, ali je to unutra u stvari hespov madrac od 14cm visine - to sam dobro polovio?
znači, što deblji madrac, to je proizvođaču otišlo više materijala pa logično isti i skuplji - sve jasno,
ALI
vrijede li ta dva centimentra, UPORABNO gledajući, tih 400kn razlike?
|
da, 17cm je ukupna visina (s navlakom). Unutra nije Hespov madrac, već je sve to hespov madrac (jezgra + navlaka) , a unutra je Artilatova settal jezgra.
Da li ta dva cm vrijede ili ne, to morate sam zaključiti. Više materijala je viša cijena , ali prija pra godina su se uredno prodavale jezgre od 10, 12 , 14 cm, a sad su aktualne visine 14, 16 ,18. ...možda za 10 godina bude latexa od metra?
Po meni visinu određuje tvrdoća i perforacija madraca. Neki madraci ne funkcioniraju bez visine, a nekima je i 10cm dovoljno. ..ovisi o namjeni, klasi itd.... ima brdo visokih madraca koji nisu dobri
|
|
|
06.04.2012., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2012.
|
Quote:
leny01 kaže:
Molim ocjenu kupljenog madraca, posebice ako je u mogućnosti korisnik Almoldovar. Prilikom kupnje sam bio u žurbi i iako sam uočio razliku između specifikacije u trgovini i na web-u povjerovao sam djelatniku koji mi je rekao kako je ipak ona u trgovini ispravna. Tj. da je madrac od HR a ne od PU pjene. Sad sam ga poslije 3+ tjedna čekanja otpakirao i deklaracija ide ovako visco pjena 50kg 3,5 cm, 7 zonska profilirana PU pjena 25 kg 17 cm, HR pjena 30 kg 3 cm, ukupno 20 cm, proizvođać: Hiding Anders Polska, uvoznik: Hespo, ispitivanje: Euroinspect - trajnost: posebno visoka, kakvoća: posebno visoka; dimenzija 160x200 kupljen u Yjsku za 2300 kn. Sad ja sam stvarno htio HR pjenu i čini mi se da sam ovakav madrac od obične PU pjene mogao dobiti i za oko 1000 kn (još je ovo bilo kao 60% akcije). Jasno i pogledao sam ga pjena je bijela za razliku od plavićaste na slici te je dio s umecima druge pjene stvarno zanemariv (+ tu mi dođe jastuk - koristim jastuk 90x80), te je valjkasti umetak na slici 2 komada a u stvarnosti 1 i 1 prazan?!, plus garancija na stanici 25 godina a na deklaraciji 1 godinu!? Znaći jesu li me nasanjkali i kakva su iskustva s povratom kod njih?
|
Evo razvoja situcaije. Leđa me ubijaju već posljie sata na ovome madracu. Iz yjska je zadnja informacija da ne mogu dobiti novce nazad već samo drugi madrac (nakon priče da će kao biti udobniji za koji dan). Pa jel ima savjeta http://www.jysk.com/hr/4/5/12/ag/catalog/
meni je poslije ovog iskustva sve njihovo dobilo jedno drugo svjetlo. Malo bi čvršći madrac to je jedini kriterij. Možda kombinacija onog od PU pjene, kokosa i HR pjene pa gore nadmadrac od memorija. Neznam stvarno što da uzmem :-(
Možda netko treba madrac od njih? Evo skinem koju kn dolje cijenu. Imaju recimo neki F65 izložbeni za 1000 kn ali 140*200.
|
|
|
06.04.2012., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Izgleda da polako ljudi od profesije, ili trgovci ili proizvodjaci "pucaju " po ovoj tematici.
Mozda se neki ne sloze sa tim, no male su se razlike pokazale u mjerenjima pjena istih gustoća i elasticiteta, ( mislim na PU i HR pjene) te se tako osjecaj prevarenosti kod kupnje moze pokazati samo zbog krivog deklariranja proizvoda, da Vam prodaju PU pod HR. Postoje tu neke druge kvalitete i neki drugi razlozi zasto su jedne one PU jeftine a druge skupe.
Hilding poljska radi i ua Jysk, tj za hespo koji to ovdje prodaje Jysku, no i za Ikeu i neke druge lance, ali takodjer ima i vrhunske brendove i proizvode.
Priaca je jednostavna, reci sto zelis za koliko love i mi ti to napravimo, i Hilding, i hrpa talijana , uglavnom manje vise svi, osim onih skupih brendova koje rade samo svoju marku. Jensen, Hastens, Delux i slicni.
Na zalost odabrao si los madrac za sebe, i to je to, krivi izbor koji je sad malo teze popraviti a da opet ne ode lova bez veze, mozda nadmadrac s tim da je sve ovo od par cm memorija niskoristi, a ono sto vrijedi od 85kgm3 to nemas love jer da imas nebi kupio to sto jesi( bez uvrede, to je sad tako). Mozda negdje uspijes naci nekoga tko ima nadmadrac od latexa , bar 4-5 cm a na njemu ili par cm memorija ili bar PU manje gustoce , pa da sve to ublazi bol, Ako si bocni spavac probaj sa omeksanjem podnice u dijelu ramena, malo primitivan nacin, no utanjenjem lamele, bocnim utanjenjem ces ju malo oslabiti pa ce rame biti manje pod pritiskom, jastuk eventualno malo visi da izravna razliku izmedju utonulog ramena i glave, tako da preuzme dio pritiska koji je sad na ramenu.
A sve cijenjene kolege i vas ostale zainteresirane pozivam na besplatnu prezentaciju Xsensor mjernog uredjaja pa da napokon shvatite da vec dugo u svijetu postoji sistem koji garantirano definira sto je dobar madrac za svakog ponaosob. Stovise u dogovoru sa kolegom koji ga ima u ZGb, vi koji ste u bransi mozete dobiti na PM broj pa obavite mjerenje , besplatno, Vasih proizvoda da bi vidjeli gdje u konstrukciji istih radite greske, i koliko i podnica ima ujtecaja na tvrdocu, tj.kolika je razlika izmedju podnica u tvrdoci. malo nauke nece skoditi, a i tu se vidi i te kako dobro ta razlika od 2 cm latexa u visini jezgre, i onda shvatite zasto vrijedi ili ne vrijedi sto platiti.
|
|
|
06.04.2012., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
almador kaže:
Izgleda da polako ljudi od profesije, ili trgovci ili proizvodjaci "pucaju " po ovoj tematici.
Mozda se neki ne sloze sa tim, no male su se razlike pokazale u mjerenjima pjena istih gustoća i elasticiteta, ( mislim na PU i HR pjene) te se tako osjecaj prevarenosti kod kupnje moze pokazati samo zbog krivog deklariranja proizvoda, da Vam prodaju PU pod HR. Postoje tu neke druge kvalitete i neki drugi razlozi zasto su jedne one PU jeftine a druge skupe.
|
Sve su pjene PU samo su neke uz to HR, a neke nisu.
Quote:
almador kaže:
Na zalost odabrao si los madrac za sebe, i to je to, krivi izbor koji je sad malo teze popraviti a da opet ne ode lova bez veze, mozda nadmadrac s tim da je sve ovo od par cm memorija niskoristi, a ono sto vrijedi od 85kgm3
|
ovo je krivo. zašto pišeš da ja par cm loše , a 85kg dobro? 4cm 85 je isto loše.
85kg/m3 je najbolje što se trenutno može kupiti, ali nije jedino što vrijedi. Ima nadmadraca od 50 ili 60 koji su odlične kvalitete, a ne koštaju kao 85. Slažem se da 4cm nije dovoljno. ...7-8 je optimum.
Quote:
almador kaže:
to nemas love jer da imas nebi kupio to sto jesi( bez uvrede, to je sad tako). Mozda negdje uspijes naci nekoga tko ima nadmadrac od latexa , bar 4-5 cm a na njemu ili par cm memorija ili bar PU manje gustoce , pa da sve to ublazi bol,
|
gdje to može naći? .. a ne vidim baš ni svrhu takvoj potrazi. čemu spajati dva po svemu različita materijala, a pogtovo mi nije jasno koji debil bi na latex zakeljio PU pjenu i to manje gustoće?
Quote:
almador kaže:
Ako si bocni spavac probaj sa omeksanjem podnice u dijelu ramena, malo primitivan nacin, no utanjenjem lamele, bocnim utanjenjem ces ju malo oslabiti pa ce rame biti manje pod pritiskom
|
jel to ubodnom da napravi!?  almador ovo je najgluplji savjet koji sam ikad pročital na ovom forumu. možda da si sam izreže i 7 zona na jezgri, pa sigurno ima doma škare.
Quote:
almador kaže:
A sve cijenjene kolege i vas ostale zainteresirane pozivam na besplatnu prezentaciju Xsensor mjernog uredjaja pa da napokon shvatite da vec dugo u svijetu postoji sistem koji garantirano definira sto je dobar madrac za svakog ponaosob. Stovise u dogovoru sa kolegom koji ga ima u ZGb, vi koji ste u bransi mozete dobiti na PM broj pa obavite mjerenje , besplatno, Vasih proizvoda da bi vidjeli gdje u konstrukciji istih radite greske, i koliko i podnica ima ujtecaja na tvrdocu, tj.kolika je razlika izmedju podnica u tvrdoci. malo nauke nece skoditi, a i tu se vidi i te kako dobro ta razlika od 2 cm latexa u visini jezgre, i onda shvatite zasto vrijedi ili ne vrijedi sto platiti.
|
Besplatna prezentacija!? inače se prezentacije plaćaju ili je vama interes da to prodate? da li vi to samo pokazujete ili i prodajete?
xsensor - ergocheck su odavno svi isprobali i zaključak većine ja da da su informacije koje daje apsolutno točne i apsolutno beskorisne.
Quote:
leny01 kaže:
Možda kombinacija onog od PU pjene, kokosa i HR pjene pa gore nadmadrac od memorija. Neznam stvarno što da uzmem :-(
|
nadmadrac možeš staviti i na ovaj koji već imaš. ali nadmadraci nisu nimalo jeftini
|
|
|
07.04.2012., 09:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Kako mi bas i ne ide oznacavanje pasusa to cu nastojati ovako odgovoriti na neke Afojeve primjedbe,
Znas da se radi o PUR pjeni i HR pjeni, i da u njima ima razlike pa je besmislena recenica " sve su PU a neke su i HR.
Ako sam rekao da je jedino 85kg/m3 u visini 3-4 cm u nadmadracu ono sto vrijedi a da je to isto sa 40 ili manje lose, i ti se s tim slozis onda ne vidim u cemu sam ja to pogrijesio.
A da bi razlika u nasim stavovima bila jasna ko dan, razlika izmedju nas dvoje je vjerujem u jednoj osnovnoj stvari, svi tvoji komentari i primjedbe idu od osnove, tako ja to osjecam i tako sam vidio ili nam isporucuju, a moja od toga- tako mi uredjaj pokazuje, pokazuje mi brutalno objektivno razlike u pritiscima kad postavim isto opterecenje na ovu ili onu pjenu, kad kombiniram materijal sa nekim koji ti nikada nebi jer ti je to blesavo- vidis u tome je razlika jer ja imam tehnologiju koja mi pokazuje koliko su moje lude ideje " lude" i mogu se igrati time i dobiti rezultat , ne po osjecaju nego dokaziv
A to sa su Ergo-check ili Xsensor svi isprobali i da je tocan ali beskorisan, to ne kuzim, to je isto kao da kazes, to sto vam doktor govori da odete na CT mozga, ma je to dobro ali baba-vracara je bolja.
To je samo bjezanje od investiranja u svoj posao, i ne ja ih ne prodajem niti zastupam, no cijenim ljude koji investiraju u posao kojim se bave i time svojim kupcima ne prodaju " muda pod bubrege" vec tocno ono sto im odgovara i na cemu ce kvalitetno spavati.
Stvar je jednostavna - trgovina madracima nije " nabaviti cu od par dobavljaca po par madraca, postaviti to na podnice( svedno koje) sve uglaviti u necije krevete i ajmo---lova curi, kupac sam odlucuje sto ce moje je samo da pokupim lovu i podrzavam ga kad kaze da se dobro na tom madracu osjeca.
prodavati madrac znaci shvatiti da prodajes nesto na cemu ce korisnik spavati 8-10 godina, na cemu moze zahvaljujuci losem polozaju tijela i prevelikim pritiscima na pojedine dijelove doci do iskrivljenja ili oboljenja tokom godina neprestalnog koristenja i zato bi trebalo nastojati imati sto vise informacija o tome sto prodajes, pocevsi od proizvodjacevih informacija do toga da se sam brines da ides u korak sa tehnologijom i nastojis ju nabaviti da bi pruzio najbolje sto mozes svojim kupcima.
No dok kod nas u HR dodje to takvog odnosa prema kupcu..proteci ce vode ispod Savskog mosta i lomiti ce se koplja na raspravama.ja mislim, ti osjecas i slicno..a nedostatak volje ili mozda love da se to presjece kupovinom dijagnostike je premali jer se ljudi ne bune , sute i kupuju.
Zalosno no vise se brinemo da auto skopcamo na komp kod mehanicara nego sto se brinemo o sebi.
e, da i zaboravio sam podnicu, ne ne ubodnom pilom, nego brusnim papirom za drvo, zalosno je ako nikada nisi vidio lamele koje su u utanjene u sredisnjem dijelu , utanjenje pocinje od 1/3 ide prema polovici lamele vise i na pola je lamela siroka nesto malo vise od pola sirine na krajevima , te tako isto prema drugom dijelu, drugom dijelu podnice.
Tim utanjenjem , suzavanjem lamele dobiti ces manji otpor lamele u ramenom dijelu te time smanjiti pritisak na rame. Potrebno je vidjeti gdje ti tocno rame dolazi na podnicu i jedno 3 -4 lamele utanjiti. Nekad je to bio i nacin kako se radilo u proizvodnji, no danas se to zamjenjuje meksim lamelama i meksim gumenim nosacima lamela, ali ako je podnica standardna to bi pomoglo
Zadnje uređivanje almador : 07.04.2012. at 09:57.
|
|
|
07.04.2012., 10:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
almador kaže:
e, da i zaboravio sam podnicu, ne ne ubodnom pilom, nego brusnim papirom za drvo, zalosno je ako nikada nisi vidio lamele koje su u utanjene u sredisnjem dijelu , utanjenje pocinje od 1/3 ide prema polovici lamele vise i na pola je lamela siroka nesto malo vise od pola sirine na krajevima , te tako isto prema drugom dijelu, drugom dijelu podnice.
Tim utanjenjem , suzavanjem lamele dobiti ces manji otpor lamele u ramenom dijelu te time smanjiti pritisak na rame. Potrebno je vidjeti gdje ti tocno rame dolazi na podnicu i jedno 3 -4 lamele utanjiti. Nekad je to bio i nacin kako se radilo u proizvodnji, no danas se to zamjenjuje meksim lamelama i meksim gumenim nosacima lamela, ali ako je podnica standardna to bi pomoglo
|
 Ne shvacam, misls li na kraju na stanjivanje ili suzavanje, ili na oboje?
Quote:
Kako mi bas i ne ide oznacavanje pasusa
|
Pa potrudi se malo,  ...ako se znas sluziti Ergocheckom, ovo ne bi trebao biti problem. Bitno je da ispred svakog citata imas rijec quote (velikim slovima) u uglatoj zagradi a iza citata da u uglatoj zagradi imas /quote
To postizes tako da zeljeni citat oznacis (kliknes, drzis klik i predjes preko cijelog citata kojeg zelis oznaciti) i onda od onih ikona gore odaberes onu koja izgleda kao oblacic s tekstom. Ako se desi da nesto krivo oznacis, onda ili pobrises nesto ili dodas....sa copy/paste ...bitno je da pogledas je li na pocetku svakog citata jedan quote a na kraju svakog jedan /quote (u uglatoj zagradi).
Zadnje uređivanje kajpa : 07.04.2012. at 10:31.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:32.
|
|
|
|