Natrag   Forum.hr > Društvo > Teens

Teens Napast in training

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.05.2012., 19:43   #21
Kako ne, ima odgovora za sve, samo što svatko ima drugačiji odgovor. Dakle odgovore ima, pitanje je samo dali je istina to što ti odgovori daju. Istina je ono što ljudi poput nas traže.. ono što je za nekog istina, za drugog ne mora tako biti. Svi mi tražimo "našu" istinu, dali postoji nešto poput apsulutne istine? koja važi za apsulutno sve? ja mislim da nekoje stvari koje sam napisao definitivno važe za sve i da su apsulutno normalne i prirodne. Ono u čemu je ovdje problem je život poslije smrti. Kako ja vidim tu temu sam napisao, makar iskreno, nebi imao apsulutno nikakav problem sa time ako nas sve čeka ništavilo, kao što sam rekao tijelo se stapa natrag u prirodu, e pa budimo realni:

http://3.bp.blogspot.com/-LgGSkpEG-4...-the-ocean.jpg

tko nebi volio postati jedno sa tom ljepotom?

prema tome nema tu nikavog problema, kako god to okreneš i šta god mislio o tome.
Ironrage is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 20:33   #22
nisam čitao ironageove postove jer su predugi ali sam skužio da govori o smrti pa ću vam dati svoje mišljenje o tome. ja mislim da život poslije smrti ne postoji, tj. pakao i raj ne postoje. ne postoji zato jer sve što mi sad doživljavamo, sve trenutke, snove, sve percepcije, to sve dolazi pomoću osjetila u mozak. dakle trebamo imati tijelo, osjetila i mozak. kada umremo naše tijelo se raspadne i više ne možemo ništa osjećati niti razmišljati i zato takoreći više i ne postojimo. jedino možda ostane duša živa (u to pitanje se ne želim petljat), ali duša ne može ništa bez tijela i osjetila i mozga.

što se tiče svijeta i živih bića, ja mislim da postoje dvije mogućnosti: 1. da je to sve jedna velika nuspojava. naime što je potrebno da nastane živo biće (onaj eksperiment što je napravio jedan znanstvenik)- treba na jednom mjestu biti voda, co2, o2, struja, amonijak... itd itd. dakle to je bila jedna velika slučajnost.
2. mogućnost je da je to Bog već unaprijed odredio kako treba biti i da je on već navedenom metodom stvorio živa bića i život na zemlji te ljudima dao razum. ovo je kao neki (polu)deizam.
Scorpione is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 20:55   #23
Lightbulb

Quote:
TC_TerrorCore kaže: Pogledaj post
Evo slažem se više manje sa svime što si rekao, jedina je razlika što ti misliš da je odgovor u ljudskom biću, a ja mislim da odgovora nema
(cao svi ) nazalost moram proturjecit tvojem postu :3, odgovora ima, on je u nama, da budem precizniji na centru cela, gdje se nalazi dusa (om shanti), ljudsko tjelo je samo vozilo, a dusa je vozac , oko toga se da filozofirat sve dok realista ne postane spiritualista

sta se tice teorija zavjere, vjerujem da ste vecina pocela proucavat, sto mi je izuzetno drago. Osobno smatram (znam) da teorija "savrsene kontrole" jedina tocna. Oni uzdrzavaju taj neki twisted sick minded control vec dulje vrijeme, no znam i da je tome kraj blize nego mislite

da odgovorim osnivacu teme, meditiram svaki dan , radim na sebi od 14. God. I vecina mojih kolega takoder tako razmislja.

Kak bi misice rekle : world peace , pozz
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 21:55   #24
Također i meni nekad dođe u glavu taj besmisao pa se pitam koji kurac učim ili koji kurac treniram da mi tijelo ne trune kad ću ionako umrit.
I sad razmišljam koji je smisao posta kojeg pišem, ionako će ovo sve nestat za X godina.
Ja vidim smrt kao stanje koje smo imali prije rođenja, znači apsolutna nesvjesnost prostora i vremena i bilo čega.

Inače sve te pizdarije oko pakla, raja, duše, boga su gluposti koje su izmislili ljudi radi manipulacije masa.
Crkva je najgora institucija za ispiranje mozga, toliko se novaca ulaže u nju, a ona ne daje nazad ništa.

Kolega iznad je napisa da duša koja se nalazi na čelu vozi tijelo. Mislim ono WTF!? Sve šta mi osjećamo je samo rezultat kemijskih procesa u mozgu, kakva duša i vražje matere, to ne postoji.
Sve više i više ljudi postaju ateisti jer je više obrazovanijih ljudi koji su sposobni razmišljat svojom glavom.

Postovi su vam prva liga, baš volim čitat razmišljanja mladih umova kao što je i moj.
Darkbound is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 22:36   #25
Lightbulb

Kolega iznad je napisa da duša koja se nalazi na čelu vozi tijelo. Mislim ono WTF!? Sve šta mi osjećamo je samo rezultat kemijskih procesa u mozgu, kakva duša i vražje matere, to ne postoji.
Sve više i više ljudi postaju ateisti jer je više obrazovanijih ljudi koji su sposobni razmišljat svojom glavom.

Postovi su vam prva liga, baš volim čitat razmišljanja mladih umova kao što je i moj. [/QUOTE]

molim te ne kritiziraj tuda razmisljanja, il vjerovanja.. Crkva nema veze s nicim ona JEST najveci postojeci manipulator, pogledaj samo crnog papu, urban II. i sve sta (ni)je napravila.

Medutim duh (dusa)postoji u to ces se uvjerit kad tad.. A ovaj tvoj komentar za vozaca.. , sam cu rec ispeci pa reci
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 22:46   #26
Što se tiče vozača;

Svatko od nas je svijestan svojih misli. Čujemo ih u glavi, čujemo taj glas u našoj glavi, što je ustvari um. A budući da smo svijesni uma mi smo malo "viši" od njega. Ti nisi glas u svojoj glavi, ti si ono što čuje taj glas. A to što čuje glas je svijest, koja se kroz razne religije ili duhovne pokrete naziva i duša.

Mislite neku misao i onda ju pustite. Od kuda je ona došla i kuda je otišla? došla je iz ništavila/praznine i vratila se u ništavilo/prazninu. A to ništavilo/praznina je sama svijesnost. Ili duša, zovite to kako hočete.

Ja da bi bilo šta fizički napravio prvo to moram misliti u sebi. Um kontrolira tijelo. A iz svijesti/svjesnosti/ništavila/praznine/duše izvire sama misao i u nju se vrača.

U tom smislu je duša vozač, um je volan, a tijelo auto. Meso, kosti, živci itd su djelovi auto bez koje auto nebi vozio kak spada.

A sama svijest je u mozgu. Sad dali mozak stvara svijest ili je on neka vrsta radia koji prima određenu razinu svjesnosti iz beskonačne svijesti što ovisi o samom stanju radia/mozga je sad druga priča u koju sad neću ulaziti.

Zadnje uređivanje Ironrage : 10.05.2012. at 22:53.
Ironrage is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 22:48   #27
@Pekara
Oprosti, uvažavam tuđa mišljenja, ali daj malo to bolje objasni sa dušom i kako ona kontrolira tijelo. Tu smo da učimo.

Edit:
Dobro je to kolega Ironrage pojasnio. Sad shvaćam i donekle se slažem, ali opet ostajem pri svom da je sve to kemija, da nema ništa apstraktno kao duša.
Sve te misli koje nastaju iz ništavila i vraćaju se u njega se mogu očitati u obliku električnih impulsa tako da mi je teško povjerovat da sve to izvire iz "duše".

Zadnje uređivanje Darkbound : 10.05.2012. at 22:55.
Darkbound is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:00   #28
Quote:
Darkbound kaže: Pogledaj post
Edit:
Dobro je to kolega Ironrage pojasnio. Sad shvaćam i donekle se slažem, ali opet ostajem pri svom da je sve to kemija, da nema ništa apstraktno kao duša.
Sve te misli koje nastaju iz ništavila i vraćaju se u njega se mogu očitati u obliku električnih impulsa tako da mi je teško povjerovat da sve to izvire iz "duše".
Pa u mozgu se i svijest/"duša" manifestira kao kemija, ili kao električni impulsi. Nije to ništa nad-naravno ili "abstraktno". Največe pitanje je u tome dali je sam mozak stvaratelj ili primatelj svijesti. Na ovo je jako teško odgovoriti, i opčenito je "malo" problematično pitanje. No ja bih samo radi osobnih iskustava rekao da je ipak primatelj. Možda se dokaže suprotno u budućnosti, nezz.
Ironrage is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:06   #29
Smile

Quote:
@Pekara

Oprosti, uvažavam tuđa mišljenja, ali daj malo to bolje objasni sa dušom i kako ona kontrolira tijelo. Tu smo da učimo.
ma da, u pravu si. Odsad cu bit detaljniji

svida mi se sve sta si napisao, osim toga da svrstavas svijest i nistavilo, i dusu i nistavilu zatjedno. Dusa pokrece um a um tijelo recimo . Ne postoji nistavilo.. Sve ima svoju ulogu i nacinjeno je od neke tvari.

Nemozes gledat tako. Bog postoji.. Mislim bar ga mi tako zovemo.. Boga bi najbolje bilo gledat (ne kao nadnaravno bice(pogledaj moju sliku )) nego kao sve cestice spojene u 1., a to ti daje do znanja da smo ti i ja mali djelovi tog "boga".. (da se o tom diskutirat)..

Govoris o raju i paklu.. Nije to neko mjesto, vec je cijela biblija (u kojoj su ta mjesta spomenuta)napisana u metafori. Svodi se na karmu i reinkarnaciju.. To su opet dvije nove teme ...
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:11   #30
Quote:
Pekara kaže: Pogledaj post
svida mi se sve sta si napisao, osim toga da svrstavas svijest i nistavilo, i dusu i nistavilu zatjedno. Dusa pokrece um a um tijelo recimo . Ne postoji nistavilo.. Sve ima svoju ulogu i nacinjeno je od neke tvari.
Duša = svijest = beskonačna svijesna praznina/ništavilo = naše istinsko biće.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=3...7&postcount=19
Kao što znam iz iskustva.

Problem ovdje je u tome što ljudi kada čuju riječ "ništavilo" misle. Koristim tu riječ jer je najbliže onome što sam sam iskusio. Jako mi je uopče teško opisati to jer je to ipak bilo totalno prošireno stanje svijesti pa su riječi koji su konstrukt uma tu bezvrijedne.

Znam da post nije bio namjenjen meni, ali sve jedno odgovaram da pojasnim nekoje stvari. pozz.
Ironrage is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:16   #31
Jedino što ja želim da ljudi shvate jest da nikad nisu apsolutno u pravu i nitko nikad nije apsolutno u krivu jer je sve relativno. Sve te "apsolutne" istine koje mi znamo su takve samo zato što ih mi tako doživljavamo. @Ironrage, svaka čast, sviđa mi se tvoj način razmišljanja!
TC_TerrorCore is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:20   #32
Smile

Quote:
@Pekara

jaoooo napisem knjigu i onda net krepa xD >.< evo po drugi put.

Da u pravu si. Bit cu odsad detaljniji..

super je sve sto si rekao, slazem se, osim toga da svrstavas nistavilo i svijest, i nistavilo i dusu ko jedno, ne postoji nistavilo.. Sve je nacinjeno od neke tvari.. A svaka ta tvar ima neku ulogu

govorio si o bogu.. Gledaj, po meni boga bi najbolje bilo gledat (ne kao nadnaravno bice(pogledaj moju sliku ), vec kao da su sve cestice, svi univerzumi spojeni u 1.. Pa po tome smo i ti i ja neki djelovi "boga".. (da se o tom diskutirat..)

takoder govoris o raju i paklu.. Nisu to neka mjesta.. Cijela biblija ( u kojoj su raj i pakao spomenuti) tvori se na metafori.. Gdje ces na kraju poglavlja zakljucit da se raj i pakao nakraju poravnavaju sa karmom.. Al i o tome se da pricat
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:26   #33
@Ironrage
Ako to nije ništa apstraktno i nadnaravno zašto toliko ljudi vjeruje u tu dušu i štuju je kao ne znam šta kad je to samo obična kemija!?
Vrlo zanimljiva tema, ima li kakva knjiga o tome, a da je relativno lako shvatljiva!?

@Pekara
I ja također vjerujem da postoji netko/nešto iznad nas, ali taj netko/nešto je nevezan za bilo koju religiju.
Mislim ono, koji bog oće da mi sad njemu žrtvujemo janje, da mu se molimo svaki dan, da ga štujemo, kakve su to gluposti, ne kužim kako ljudi ne shvaćaju apsurd svih religija.
Evo ako oćeš pogledaj razmišljanje od jednog od najjačih znanstvenika današnjice Neil deGrasse Tysona. Sa njegovim mišljenjem se slažem u potpunosti!

Vezano za dušu; ne mogu pojmiti da u meni živi neki Casper koji će ispariti kad umrem i da me on kontrolira, a da ja slušam njegove naredbe.
Darkbound is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:33   #34
Quote:
Ironrage kaže: Pogledaj post
Duša = svijest = beskonačna svijesna praznina/ništavilo = naše istinsko biće.
ok. Odsad mrzim internet..

Onda reci beskonacna svijesna praznina ...
Ok svako ima pravo na izbor ..

Pogledaj dokumentarac the secret. Ako imas nest vremena.
Pozz
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:36   #35
Quote:
@Ironrage
Ako to nije ništa apstraktno i nadnaravno zašto toliko ljudi vjeruje u tu dušu i štuju je kao ne znam šta kad je to samo obična kemija!?
Vrlo zanimljiva tema, ima li kakva knjiga o tome, a da je relativno lako shvatljiva!?
Zato jer su ih drugi tako naučili. Kao što zbog toga što im njihovim egoima godi pomisao da nešto u njima nastavlja nakon što oni umru. A religije su ti obične duhovne manipulacije i krive su same po sebi jer su im temelji izmišljeni i prastari. Osobno protiv obične tradicionalne duhovnosti nemam ništa protiv jer ona za razliku od religije "uzvišuje" čovjeka. tj. omogući mu da razvije dublje razumijevanje samog sebe a i drugih te i vlastite okoline. Tu nema zbilja ništa lošeg, osim naravno bolesne izmišljotine poput karme i viđenje reinkarnacije kao nešto što je duhovno/dobro i služi tome da kao ti ga učimo kao duše kroz različite živote, te stvari su obične laži. Al to sad nema veze.

Nije potrebna nikakva knjiga, sve je to lako shvatljivo.

Quote:
Pekara kaže: Pogledaj post
Pogledaj dokumentarac the secret. Ako imas nest vremena. Pozz
Odavno sam to pogledao. Nekoje stvari su tamo krivo objašnjene, s razlogom. biznis, naravno.
Ironrage is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:41   #36
Quote:
@Ironrage

@Pekara
I ja također vjerujem da postoji netko/nešto iznad nas, ali taj netko/nešto je nevezan za bilo koju religiju.
Mislim ono, koji bog oće da mi sad njemu žrtvujemo janje, da mu se molimo svaki dan, da ga štujemo, kakve su to gluposti, ne kužim kako ljudi ne shvaćaju apsurd svih religija.
Evo ako oćeš pogledaj razmišljanje od jednog od najjačih znanstvenika današnjice Neil deGrasse Tysona. Sa njegovim mišljenjem se slažem u potpunosti!

Vezano za dušu; ne mogu pojmiti da u meni živi neki Casper koji će ispariti kad umrem i da me on kontrolira, a da ja slušam njegove naredbe.
naravno. Ja nisam religiozan.. Samo spiritualan..

Ovo za caspera upravo to je casper napisal
dakle, ti si dusa, om shanti, sta znaci: ja, dusa! Sam mirna..
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2012., 23:48   #37
Quote:
Ironrage kaže: Pogledaj post
Odavno sam to pogledao. Nekoje stvari su tamo krivo objašnjene, s razlogom. biznis, naravno.
to se podrazumijeva, jesi gledao drugi dio, gdje su maknuli tog biznismena?
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2012., 00:07   #38
Quote:
NIko ne može odrediti što ta duša jest.Za tebe je ta duša pojam nekakvog kvazispiritualnog elektrpmagnetskog polja. Al to je samo pojam, izveden iz uma, biraš kako ga gledaš, vjeruješ il ne. Mislim da bi se o pojmu duša moralo izbaciti takvo viđenje kao nešto odvojeno od tijela, nego više kao energija koja je isprepletana u tu igru kozmosa.A taj kozmos je vječno kretanje i izmjena crnog/bijelog Yin Yang. No ovaj svijet je kaotičan i teško je naći sklada. PA čak je i to suprotnosti red/kaos trebalo bi nać mjeru. Za mene je jedno i očitavanje te duše i umjetnost da se prostora i vremena gdje sve propada i stvori nešto vječno

Spomenut je i secret kao što vidim. Mislim, to je smeće koje Oprah promovira, nisu stvari tak jednostavne. Al onaj osnovni koncept je bitan da je cijeli svijet na neki harmonijski način povezan i da sami (nesvjesno) stvaramo realnost.

Mislim ovo kaj govorimo je teška metafizika, neutemeljena od znanosti il bilo koje druge institucije, pa ono dobro promislite. Al ipak ima neka sila u meni koja tjera da istražujem i idem dalje.. Sasvim je nevažno da li ću znanja crpiti iz starih religija, new age, znanosti, najbolje iz svega pomalo (pa, znanost je sigurnost al nemože dati ona temeljna pitannja zašto? samo kako?), jer važno je hoće li to pomoći mojem biću na ovome putu..

I Ironrage, divim se tvojim postovima...Zanima me samo kako si došao do tog iskustva..preko meditacije sam osjetio te vibracije al nikad toliko duboke..

E da jel razmišljo o riječi svijest=sve jest
nož is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2012., 09:36   #39
imam vremena, cim visim ovdje na forumu, ali ne razmisljam o takvim stvarima, ne meditiram niti ista slicno. to je za mene gubljenje vremena. svi tu vi razmisljate o umovima, dusama, sta je um, ovo ono blablabla... realno, svi cemo umrjet, zato provedite zivot sto bolje. al' opet nismo svi isti, mozda je bas vama zabavno to razmisljanje kako smo mi nastali, sto ce biti s nama poslje smrti itd. kao sto je meni zabavno samo lec na krevet i slusat muziku ili bavit se sportom. sretno vam u trazenju odgovora!
btw: primjetio sam da su na ovoj temi svi nevjernici :O
cundrlik is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2012., 10:04   #40
Quote:
nož kaže: Pogledaj post
NIko ne može odrediti što ta duša jest.Za tebe je ta duša pojam nekakvog kvazispiritualnog elektrpmagnetskog polja. Al to je samo pojam, izveden iz uma, biraš kako ga gledaš, vjeruješ il ne. Mislim da bi se o pojmu duša moralo izbaciti takvo viđenje kao nešto odvojeno od tijela, nego više kao energija koja je isprepletana u tu igru kozmosa.

Spomenut je i secret kao što vidim. Mislim, to je smeće koje Oprah promovira, nisu stvari tak jednostavne. Al onaj osnovni koncept je bitan da je cijeli svijet na neki harmonijski način povezan i da sami (nesvjesno) stvaramo realnost.

covjece o cem ti to pricas, itekak se moze odredit sta je dusa.. Vec je odavno odredeno, nije to pojam izveden iz uma vec iz duse.. Da, dusa jest energija, zbog te energije osjecas "ljudskost". Nije nista odvojeno od tijela.. Dusa je u nama, i ona je pasivna. Ona omogucuje sve sta covjek radi, bez nje bi bio nista... Ne govorim o dusi kao nadnaravno bice, vec ko nas pokretac..

Secret... Secret govori da je dusa plod nasih misli te da te misli odlaze u univerzum u obliku poz. Energije i vracaju se natrag u dusu, i tak se dusa "hrani"
odlicno oni opisuju cijeli koncept.. Pogledaj si hat the bleep do we know, dokumentarac. Moglo bi nest pojasnit
Pekara is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:30.