Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.07.2009., 13:59   #101
Ovo s Gallom i Gibonnijem je poznato i tu se nema šta komentirati.... osim: pa jesu li oni kreteni? Što im je trebala recenzija prije koncerta??? Kakva korist od toga???

Btw, za Galla mi se čini da masu podliježe trenutačnim ukusima publike... npr, u prvom izdanju svoje Enciklopedije rocka je RHCP posvetio oko pola stranice, nakon toga su isti izdali Stadium Arcadium, održali puste koncerte i postali rock bend br. 1. U novom izdanju te iste enciklopedije Peppersi zauzimaju oko tri stranice i puste hvale
PeaceFrog is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2012., 16:47   #102
Ljudi glazbenim kritičarima uglavnom prigovaraju dvije stvari:

a) Previše su subjektivni = hvale ili pljuju nešto na temelju osobnog, unaprijed određenog ukusa i mišljenja.
b) Premalo su subjektivni = kritike su im neemotivne, suhoparne, opisne, dosadne, kriju vlastiti ukus i mišljenje.

Zadnje uređivanje Vukozec : 15.05.2012. at 16:56.
Vukozec is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2012., 18:19   #103
pišem osvrte, kritike, recenzije albuma, knjiga, koncerata za jedan muzički portal, radim to iz hobija i ne smatram se "kritičarem"

masa glazbenika od demo bendova do "zvijezda" trućkaju kako ne mare za kritike, ali zato uredno nakon dobre recenzije odvale sa hvalom, šeranjem po FB-u i ne znam čemu, a nakon nedajbože lošeg napisa, udare drvljem i kamenjem po autoru teksta i to mahom ad hominem napadi koji dovode u pitanje autorovu pismenost i naobrazbu
Ufomammut is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2012., 18:44   #104
Quote:
Bob_Dylan_61 kaže: Pogledaj post
Eto, možda netko želi podijeliti koju misao samnom. Nedavno sam nabavio
"Orphans" Toma Waitsa (.mp3 naravno, jer su mi dvije režije u kući 350 kn).
Osobno materijal mi je odličan, jer donosi onu "drugu stranu" umjetinika, kao da nabaviš reprodukcije skica i crteža nekog slikara - nije toliko poznato, ali je jednako važno. Nakon što sam ga preslušao, izašle i prve kritike u hrvatskom tisku.
I tako Hrvoje Horvat, Denis Leskovar, Aleksandar Dragaš u 150 riječi opišu neki album. I to baš tako, opišu. Osobno mislim da su originalni CD držali u ruci i pisali bez da ga puste i preslušaju. Jer njihove kritike se svode u prvom dijelu na opis dosadašnje karijere glazbenika, zatim u drugom dijelu neki svoj osobni iskompleksirani sud (što znači: ako im se netko sviđa, onda ga dižu u nebesa i svršavaju u Microsoft Wordu, a ako im se ne sviđa, totalno ga minoriziraju). I na kraju ostane koji redak za neku "kritiku" albuma i par zvjezdica.
Osobno, to mi je prestrašno. Ti se ljudi na svojim položajima glazbenih urednika u nekim dobrim novinama (Nino Pavić sigurno daje dobre honorare) osjećaju kao bogovi i kao takvi misle da mogu napisati štogod hoće i na taj način potcjenju samog glazbenog umjetnika, zatim samog slušatelja, potencijalnog slušatelja i na kraju čitatelja.....
A dobro, ja volim čitat Dragaševe kritike jer imamo dosta sličan ukus i apsolutno mi se sviđa njegova energija "dok piše" iako u zadnje vrijeme ubija sa Black Keysima i pogotovo Wilcom. Za njega su to odjednom najveće grupe. Mislim jesu oni dobri, al brate mili nisu ni malo originalni.
Al da, ovo boldano je sigurno istina. Pa zna se i da su nekad recenzije koncerata koji se tek trebaju dogodit napisane. Javna tajna.

volim i onog jurkasa. čini mi se da je taj uvijek kontra svih i to je ok.

btw i jedno presušavanja nije nikako dovoljno da se da pravi sud
Allen-Iverson is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2012., 18:46   #105
Quote:
Ufomammut kaže: Pogledaj post
pišem osvrte, kritike, recenzije albuma, knjiga, koncerata za jedan muzički portal, radim to iz hobija i ne smatram se "kritičarem"

masa glazbenika od demo bendova do "zvijezda" trućkaju kako ne mare za kritike, ali zato uredno nakon dobre recenzije odvale sa hvalom, šeranjem po FB-u i ne znam čemu, a nakon nedajbože lošeg napisa, udare drvljem i kamenjem po autoru teksta i to mahom ad hominem napadi koji dovode u pitanje autorovu pismenost i naobrazbu
daj reci koji da te prekontroliramo
Allen-Iverson is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2012., 19:24   #106
Quote:
Allen-Iverson kaže: Pogledaj post
daj reci koji da te prekontroliramo
www.soundguardian.com/
Ufomammut is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2012., 18:43   #107
jes ti piso za C.O.C? ja ko stari fan crossover fraze (animosity & technocracy mi u samom vrhu glazbe uopce) ocekivo ipak old school mrakacu (po tom se razlikuju od vecine drugih crossover bendova), al vidjeh na YT da opet ima tog stonera, pa definitivno nisam prigrlio album
kktz is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2012., 12:50   #108
Quote:
kktz kaže: Pogledaj post
jes ti piso za C.O.C? ja ko stari fan crossover fraze (animosity & technocracy mi u samom vrhu glazbe uopce) ocekivo ipak old school mrakacu (po tom se razlikuju od vecine drugih crossover bendova), al vidjeh na YT da opet ima tog stonera, pa definitivno nisam prigrlio album
jesam da

ma tako, album mi je tja..nemam pojma, kao Josipović ni vrit ni mimo...a stonera ima masa, da nisu C.O.C album bi im prošao nezamijećeno jer zaista hrpa bendova svira isto..ako nisi slučajno naletio, ovo ti je meka za stoner :

http://stonerobixxx.blogspot.com/

ima svega, dobri ripovi i udri..
Ufomammut is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2012., 23:54   #109
slabo ja to, Witchcraft mi najbolji sada. a ono, rispekt njima, prava muzika je ipak odraz vremena, i ja sam tu malo zaosto
kktz is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2012., 22:14   #110
Quote:
slabo ja to, Witchcraft mi najbolji sada. a ono, rispekt njima, prava muzika je ipak odraz vremena, i ja sam tu malo zaosto
witchraft je ok, malo previše "rock" a premalo stoner/doom đir koji me sada pere
Ufomammut is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2012., 02:09   #111
e pa to, al dobro imam i ja faza, kolko god izbirljiv, nikad neznas
imal ko da recenzira underground bendove a da nije ili scensko dizanje svega, il neznalacko pljuvanje svega? domace isto, ne sam trendi.
kktz is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2012., 10:16   #112
Quote:
e pa to, al dobro imam i ja faza, kolko god izbirljiv, nikad neznas
imal ko da recenzira underground bendove a da nije ili scensko dizanje svega, il neznalacko pljuvanje svega? domace isto, ne sam trendi.
pa evo ja baš radim jedan takav , bend Downcast iz Karlovca, a radio sam i Bulldozer iz Petrinje premda se nisu oduševili ako imaš bend možemo se dogovoriti
Ufomammut is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2012., 10:26   #113
Najbolji rock kritičar u Hrvatskoj je Juraj Siftar,nažalost otkad je nestao VIP music izgleda da nigdje ne piše ... Šteta, jer njegove kritike su ponekad bile bolje od albuma o kojima je pisao.
billy walsh is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2018., 15:05   #114
Glazbena kritika u Hrvatskoj - postoji li to više uopće?
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 14:47   #115
(6, skoro 7 godina kasnije...)

A kad smo već kod Dragaša ne mogu ne citirati ga od prije tri dana što možda objašnjava neke stvari

Quote:
Popni se na stejdž i baci se dole, bumo te uhvatili - rekoše mi frendovi na koncertu Obojenog programa koji sam u Kulušiću organizirao koncem zime 1991. godine, ako se ne varam. Impulzivan kakav jesam, popeo sam se na pozornicu, bacio u publiku i u letu shvatio da su se moji frendovi elegantno izmaknuli, a ja sam svom težinom tresnuo o pod Kulušića...
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 15:15   #116
nevjerojatno je koliko je taj čovjek samome sebi zanimljiv, i koliko vjeruje da i druge zanimaju njegove glupe ploče od springstina i propušteno "dovođenje nirvane za dvjesto maraka"
Old 15.11.2024., 17:11   #117
Ne znam tko je veći klaun u rock novinarstvu danas, Dragaš ili onaj suludi JurkAS..
billy walsh is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 17:52   #118
Quote:
Anderlon kaže: Pogledaj post
A kad smo već kod Dragaša ne mogu ne citirati ga od prije tri dana što možda objašnjava neke stvari
bar mu nisu ukrali stvari kao cooliu
Old 15.11.2024., 17:57   #119
U anketi iz 2006. ("zlatno doba Glazbe" ) forumaši su glasali za najboljeg rock kritičara. Dragaš je tada mnogo bolje stajao.
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 21:22   #120
Nema ih puno danas, pokraj ekipe iz Ravno do dna (koji se zaista trude i svaka im čast, i Stajčiću i Laiću i ostalima na praćenju aktualnosti, koncertnim reportima i recenziranju novih albuma i bendova) tu i tamo pročitam koju zanimljivu Jagatićevu kolumnu ili preporuku. Perkovića više nema, a nedavno je otišao i Luković, kojeg sam zapravo tek pred kraj njegovog života i otkrio.

Tko god da mi je ukrao antidepresive, nadam se da je sad sretan
Puky Lee is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:33.