Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.04.2012., 13:12   #1
Konzervirana riba

Negdje sam čitao da je riba u konzervi jedna od rijetkih vrsta hrane koje ne gubi nutritivna svojstva i nema štetnih sastojaka uslijed pakiranja (naravno ne uzimam u obzir da sama riba sadrži teške metale i ostalo).

Pa me sad zanima jel to istina ili ne? Ako ima neki nutricionista da mi odgovori.

Pa me zanima još i kvaliteta te ribe posebno sardine, tune, skuše i haringe koju sam konzerviranu probao i koja mi je izvrsna. Prijatelj mi je rekao da je sva konzervirana tuna iz uzgoja (nije neke kvalitete), skuša da je ulovljena zajedno sa sardinom (s tim da naše konzerve sadrže stranu sardinu) a za haringe ne znam ništa.
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2012., 19:43   #2
Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Negdje sam čitao da je riba u konzervi jedna od rijetkih vrsta hrane koje ne gubi nutritivna svojstva i nema štetnih sastojaka uslijed pakiranja (naravno ne uzimam u obzir da sama riba sadrži teške metale i ostalo).

Pa me sad zanima jel to istina ili ne? Ako ima neki nutricionista da mi odgovori.

Pa me zanima još i kvaliteta te ribe posebno sardine, tune, skuše i haringe koju sam konzerviranu probao i koja mi je izvrsna. Prijatelj mi je rekao da je sva konzervirana tuna iz uzgoja (nije neke kvalitete), skuša da je ulovljena zajedno sa sardinom (s tim da naše konzerve sadrže stranu sardinu) a za haringe ne znam ništa.
Baš se čudim da se već mjesec dana nije našao nitko tko bi dao kakav odgovor na ovu temu. Ja jako rano ustajem i jednostavno mi je potreban gablec kako bih izdržao do ručka. Odnedavno mi je otkriven povišen kolesterol pa sam ponešto promijenio naviku gablecovanja i umjesto sendvičine sa salamom i sirom sada se prije odlučim na neku riblju konzervu. Sad nisam siguran koliko je to bolje, ali se nadam da jest. Preferiram tuna filete i to domaćih proizvođača, najčešće postirske, zatim, također postirsku, skušu a la bakalar te ribu s povrćem od slovenskog proizvođača Isola brand.
Na tom poslu sam se susreo i s time da me čovjek laže u oči, i to prilično uvjerljivo. Jedan radnik nije došao na posao i ja pitam što je s njime. Kaže drugi radnik Mirko."Ti ne znaš? On je umro.""Umro??" pitao sam."E, je. Ja sam bio posljednji put ispratit svog prijatelja. Sklupčo se mali, kao crnac mali. Puno je on pio, znaš."Dr Diego
Almah is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:53.