Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2012., 18:55   #1
zeleni frape

Treba mi mala pomoć.
Odlučila dan započinjati zelenim frapeom i našla sam neke recepte. Međutim, obično piše par listova što bi značilo da svaki dan trebam kupovati male količine povrća jer mora biti svježe a to želim izbjeći. Mislila sam da kupim više i zamrznem pa me zanima je li mogu samo zamrznuti npr. blitvu a da je prethodno ne blanširam ako ću je iskoristiti u slijedećih 7 dana? Gubi li potrebne vitamine zamrzavanjem? Ako je blanširam onda je napola skuhana pa ne znam gubi li i time na dejstvu, tj. nije više svježa?

Nemojte mi se smijati, kulinarstvo mi nije u krvi.

Isto tako me zanima mogu li ja tu da miješam što mi padne na pamet ili je ipak bitno šta s čime miješam?
Npr. recept ide ovako:
1 banana
300 ml vode
100 g šumskog voća (svježeg ili smrznutog)
2-3 lista špinata
1 žlica smeđeg šećera ili javorovog sirupa (opcionalno)

Mogu li dodati još peršun i zelenu salatu a izbaciti šećer ili umjesto šumskog voća npr. samo jagode ili neko drugo voće koje imam pri ruci?

I recepti i drugi savjeti su dobro došli.
aurrorra is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2012., 06:48   #2
Stvarno možeš mutiti šta god poželiš ,,, ali mislim da je bit tih zelenih kašastih sokova da uzimaš nešto zdravo , najčešće u sirovom stanju , da bi dobila potrebne vitamine i vlakna!
Tako da ti ne bih preporučila zamrzavati namirnice , a nije ti ni korisno kupovati puno pa da ti stoji. Najkorisnije ti je naći negdje u blizini nečiji vrt i svaki dan ubrati dva tri lističa nečega,,,, hm , uz dopuštenje vlasnika ,,,, a čuj ,,, ili mrknit
renđi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2012., 19:49   #3
Quote:
renđi kaže: Pogledaj post
Stvarno možeš mutiti šta god poželiš ,,, ali mislim da je bit tih zelenih kašastih sokova da uzimaš nešto zdravo , najčešće u sirovom stanju , da bi dobila potrebne vitamine i vlakna!
Tako da ti ne bih preporučila zamrzavati namirnice , a nije ti ni korisno kupovati puno pa da ti stoji. Najkorisnije ti je naći negdje u blizini nečiji vrt i svaki dan ubrati dva tri lističa nečega,,,, hm , uz dopuštenje vlasnika ,,,, a čuj ,,, ili mrknit

Hvala renđi.

Taj vrt bi dobro došao ali nema.

A niš onda ako nema vitamina i vlakana, onda nema svrhe a ja se namučim iskapiti ovo. Ili kupovati svaki dan ili staviti što imam ako je već svejedno što smiksam. Bolje i to nego ništa.
aurrorra is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:06.