Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
29.08.2008., 10:30
|
|
kamena
Registracija: Mar 2007.
|
Naj preparat za zglobove
Koji je najbolji preparat ( dodatak prehrani ) za zglobove? Pročitala sam neke članke na netu te se svagdje spominje glukozamin, kondroitin te hijaluron.
Inače sam primjetila da mi je hrskavica istrošena na pojedinim zglobovima posebice na desnom koljenu koje grozno škljoca svaki put kad čučnem..al baš svaki put, i baš se grozno čuje  . Inače imam 26 godina.
Vidjela sam kojekakve proizvode sa glukozaminom od Enciana, Dietpharma, Twinlaba, Natural W., itd..te Hialuron direct od Dietpharma. ima raznoraznih kombinacija.. e sad da li uzeti sam glukozamin ili u kombinaciji s kondroitinom? da li uzeti sam Hialuron direct ili sve troje smješati u koktelčić? i koliko mg glukozamina?
oprostite na podužem postu i ako se ponavlja tema, ali stvarno trebam pomoć

|
29.08.2008., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Ja znam za preparat Joint Protex za koji kažu da je vrlo kvalitetan, možeš o njemu detačjne informacije pogledati na: Joint Protex
, ali što se tiće istrošenosti hrskavike moj savjet ti je Shark Aid iliti hrskavica morskog psa. Eto toliko od mene ako ti što pomogne biti će mi drago..
|
|
|
08.09.2008., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
maritimeivy kaže:
Koji je najbolji preparat ( dodatak prehrani ) za zglobove? Pročitala sam neke članke na netu te se svagdje spominje glukozamin, kondroitin te hijaluron.
Inače sam primjetila da mi je hrskavica istrošena na pojedinim zglobovima posebice na desnom koljenu koje grozno škljoca svaki put kad čučnem..al baš svaki put, i baš se grozno čuje  . Inače imam 26 godina.
Vidjela sam kojekakve proizvode sa glukozaminom od Enciana, Dietpharma, Twinlaba, Natural W., itd..te Hialuron direct od Dietpharma. ima raznoraznih kombinacija.. e sad da li uzeti sam glukozamin ili u kombinaciji s kondroitinom? da li uzeti sam Hialuron direct ili sve troje smješati u koktelčić? i koliko mg glukozamina?
oprostite na podužem postu i ako se ponavlja tema, ali stvarno trebam pomoć

|
ja isto ima sličan problem, ali nemoj paničariti. to što ti pucaju zglobovi ne mora nužno značiti da ti je hrskavica istrošena, mođe se raditi o porimjeni statike zglobova uslijed nedovoljnog korištenja određene grupe mišića. Ako te je baš jako strah otiđi na rengen da se uvijeriš da nije ništa strašno.
Ono što sam ja dobila savjet od svog prijatelja, a on je doc, da jedem puno hladetine, može i od povrća. Hladetina je prirodi gradivni materijal za hrskavice.
Odnosno ne na rengen, nego još bolje na CT
|
|
|
01.05.2011., 18:12
|
|
djevojce.
Registracija: Dec 2006.
|
refresh
jel probao netko neki od suplemenata na kraju?
|
02.05.2011., 01:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
iz iskustva puno ljudi mogu samo reć definitivno osteo bi flex
najbrže daje rezultate
|
|
|
22.07.2012., 00:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
KuiperBelt kaže:
Odnosno ne na rengen, nego još bolje na CT
|
Ma da, sigurno, pa da li znaš kakvu dozu (nepotrebnog) zračenja popušiš na CT-u - i to za nešto što ti praktično svaki bolji ortoped utvrdi ultrazvukom 
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:06.
|
|
|
|