Film Art, cult and all that trash |
|
|
03.02.2013., 19:38
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2013.
|
Je l' može Top 200 svih vremena, kao i Bottom 50?
http://www.imdb.com/list/SRloZgS7VUM/
http://www.imdb.com/list/lTqjOBoHAX4/
U poslednje 2 godine dao sam se na gledanje svih ex-YU filmova ne zapostavljajući nijednu republiku niti godinu snimanja, ali ipak za tako obiman zadatak treba puno vremena pa stoga neke još nisam pogledao. Dakako, konačni raspored na listi se uvek menja, ali to je to u osnovi. Šta još nisam gledao a moglo bi na listu najboljih?
Kiklop, Slavica, Barba Žvane, Dolina miru, Hranjenik, Cesta duga godinu dana, Ne čakaj na maj, Žena s krajolikom, Mačak pod šljemom itd...
|
|
|
03.02.2013., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
gaborovicmario kaže:
Je l' može Top 200 svih vremena, kao i Bottom 50?
http://www.imdb.com/list/SRloZgS7VUM/
http://www.imdb.com/list/lTqjOBoHAX4/
U poslednje 2 godine dao sam se na gledanje svih ex-YU filmova ne zapostavljajući nijednu republiku niti godinu snimanja, ali ipak za tako obiman zadatak treba puno vremena pa stoga neke još nisam pogledao. Dakako, konačni raspored na listi se uvek menja, ali to je to u osnovi. Šta još nisam gledao a moglo bi na listu najboljih?
Kiklop, Slavica, Barba Žvane, Dolina miru, Hranjenik, Cesta duga godinu dana, Ne čakaj na maj, Žena s krajolikom, Mačak pod šljemom itd...
|
Odlicno majstore.
Ali zasto na listi nema Pogacica? nisam primjetio "Veliki i mali".
|
|
|
03.02.2013., 19:58
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
OGM SA86 kaže:
Odlicno majstore.
Ali zasto na listi nema Pogacica? nisam primjetio "Veliki i mali".
|
Kako nema Pogačića kad je "Subotom uveče" tu?
A "Veliki i mali" me nije baš oduševio. "Ne okreći se, sine" (koji mu je najsličniji) je kudikamo bolji.
Ja sam iz Srbije inače, pretraživao sam vaše forume i nije mi jasno zašto niko ne pominje "Lito vilovito". Pa to je sjajan film! Da li zato što je limunada???
|
|
|
03.02.2013., 20:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Moja greska. Steta za "Veliki i mali", tako je to, one man`s trash is another man`s treasure. Nisam ti ni ja iz Cro, tako da ne znam zasto Lito Vilovito ne vole...
|
|
|
03.02.2013., 21:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
gaborovicmario kaže:
Šta još nisam gledao a moglo bi na listu najboljih?
...
|
...hmm...pa...evo recimo ovu sjajnu izvedbu dvoje (nažalost pokojnih) sjajnih glumaca, Semke Sokolović Bertok i Borisa Dvornika:
http://www.youtube.com/watch?v=nb_sTITTN5w
...najveći anarkišta od svi anarkišta, bombe, rašpe, livorvere...tigar, zmija jutica...otrov nad otroviman...;-)
|
|
|
07.02.2013., 22:24
|
|
U samoizolaciji
|
|
|
|
26.02.2013., 13:57
|
|
Tarrango - we're lost
Registracija: Dec 2010.
|
Maratonci trče počasni krug
Lepa sela lepo gore
Ptice koje ne polete
Mrtav 'ladan
Sivi kamion crvene boje
|
26.02.2013., 19:19
|
|
Vaga-Vaga
Registracija: Dec 2012.
|
Meni je Laf u srcu tako dobar film,definitivno bi ga dodala na popis.
|
28.02.2013., 02:27
|
|
U samoizolaciji
|
Moram da skrenem pažnju na film "Povratak" Živojina Pavlovića iz 1966. (da ne bude zabune, postoji istoimeni film iz 1979.)
Taj film i "Zazidani" su svakako najbolji reprezent šta je crni talas značio za YU film, ako ne računamo one izvikane.
Ono što me zabavlja je taj prevaziđeni ulični sleng kojim se govori u filmu, ne smeta ali na momente je smešno, ali ionako Pavlovićeva režija sve to potpuno zabašuri. Retko koji naš film ima tako moderan i zanimljiv rad kamere.
"Laf u srcu" je ok komedija, ali ništa više od toga. "Tesna koža" za siromahe. Ipak, mnogo je bolja od "Moljca", a da ne pričam o tragičnom "Špijunu na štiklama", ili "Debeli i mršavi" u kome su Branka Vidakovića premazali imalinom da bi glumio crnca.
Tražim i neke hrvatske treševe da kvalitetno popunim i onu drugu listu. Čitam forume i vidim da je "Družba Isusova" dostojan kandidat.  Morao sam listu da proširim na 100, ozbiljna je konkurencija u poslednjih 20 godina. 
Zadnje uređivanje gaborovicmario : 28.02.2013. at 02:33.
|
|
|
01.03.2013., 12:54
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2007.
|
Vidim pominju se srpske treš-komedije , e pa zaista su u 99% slučajeva totalno negledljive , ali postoje određeni momenti u određenim filmovima upravo zato što su tako jeftini da se čovek iskida i od muke i smeha.
Najbolji primer(bar meni) je film Ćao Inspektore.
On je tako jeftin i sa tako jeftinim forama da čovek ne zna šta da radi nego da umre od smeha.
Mislim šta reći nego kad je glumački par Bata the Animal i Mira Furlan.
U filmu je puno vrhunskog treša , ali meni je najbolja fora kad Bata glumi tog austrijskog kriminalca pa mora da se služi nemačkim , pa ode na recepciju hotela i kaže recepcionarki "Ključenzi bite".
Mrzi se sad da pišem ali ima još vagon "takvih" fazona.
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...43148975,d.Yms
|
|
|
01.03.2013., 13:51
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
joe enter kaže:
film Ćao Inspektore.
|
Meni je najveća fora to što se Bata bori protiv gej mafije  . A nigde se ne navodi čime se bave. Da li krijumčarenjem oružja, podvođenjem, privrednim kriminalom, šta li? Koliko su opasni kada ih juri interpol?
U čemu je onda smisao njihovog tajnog sastanka i šifre "vazelin"? 
|
|
|
01.03.2013., 14:29
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
gaborovicmario kaže:
Meni je najveća fora to što se Bata bori protiv gej mafije  . A nigde se ne navodi čime se bave. Da li krijumčarenjem oružja, podvođenjem, privrednim kriminalom, šta li? Koliko su opasni kada ih juri interpol?
U čemu je onda smisao njihovog tajnog sastanka i šifre "vazelin"? 
|
Gej mafija je do jaja , stvarno nije mi jasno šta bi mogla gej mafija kriminalno da radi ako su već kao gejevi udruženi?!
Ako pljačkaju onda poenta to što su gej mafija je valjda što se na mestu zločina kresnu ili šta već?!
Najsmešnije je to što je Ljuba Moljac gej takođe.
Danas postoji ona priča oko gej-lobija , izgleda su naši filmaši bili proroci i da su gejevi zapravo mnogo opasniji nego što se misli. 
|
|
|
01.03.2013., 15:05
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
joe enter kaže:
Danas postoji ona priča oko gej-lobija , izgleda su naši filmaši bili proroci i da su gejevi zapravo mnogo opasniji nego što se misli.
|
Kad Evropska unija vidi Čalićev film, jedan od uslova za pristupanje biće i zabrana javnog prikazivanja zbog homofobije.
Ali ipak, sve što je Čalić ikada uradio ne može se ni usporediti sa filmom "Šeki snima, pazi se". Taj film dopire do neslućenih dubina.
|
|
|
01.03.2013., 15:30
|
|
South Col
|
1. Tko to tamo peva
2.Maratonci trče počasni krug
3.Tko pjeva zlo ne misli
4.Kiklop
5. ...hm... ima dosta toga
Šteta što nema ankete!
|
|
|
01.03.2013., 15:54
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
zacky kaže:
1. Tko to tamo peva
2.Maratonci trče počasni krug
3.Tko pjeva zlo ne misli
4.Kiklop
5. ...hm... ima dosta toga
Šteta što nema ankete!
|
Tu anketu ne možeš sprovesti a da bude makar približno tačna, to je nemoguća misija. Onda bi u svim anketama Žikina dinastija bila u samom vrhu, iako su joj umetnički dometi skromni. Hajde nateraj nekog da makar jednom pogleda Kičmu, Paviljon 6 ili Baladu o svirepom... Ne, radije će gledati Prometheus, jer svi znaju za to, svi pričaju o tome i oni sami žele da budu deo jednog kulturnog fenomena, koji se gotovo uvek ispostavi kao prolazan. Kao što su i poznanici pred kojima će moći da se razmeću poznavanjem aktuelnih dešavanja u umetnosti.
Te liste treba da prave ljudi koji se i kvantitativno i kvalitativno razumeju ne samo u film, nego i imaju predstavu o dobrom ukusu i prepoznaju istorijski kontekst. Svakako da bi bilo razmimoilaženja tu i tamo, ali bar bi onda taj sud imao težinu pa bi konačna takva lista naterala običan svet da makar jednom fokusira tih 60% svoje pažnje.
|
|
|
01.03.2013., 16:16
|
|
South Col
|
Da,ali ta tvoja lista je lista koju bi radili filmski kritičari!
Tu na forumu bi to bila više lista publike!
|
|
|
01.03.2013., 17:33
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
zacky kaže:
Da,ali ta tvoja lista je lista koju bi radili filmski kritičari!
Tu na forumu bi to bila više lista publike!
|
Ali publika prvo nije gledala 50% filmova sa te liste. To je dovoljno da je u startu diskvalifikuje. Kako mogu doneti sud o nečemu što nisu videli, a što je tako očigledno superiorno?
Na istu foru je "Crna mačka beli mačor" najpoznatiji srpski film u inostranstvu. A moj prezir prema tom filmu je nemerljiv (kao i prema kasnom Kusturici uopšte).
|
|
|
01.03.2013., 17:42
|
|
South Col
|
Vjerovatno bi ih gledali da su čuli da je jako dobro!
Nisam ni ja sve gledao.
I unaprijed znam da je teško nadmašit ono što sam vidio,bar za mene!
Ti top filmovi su mi toliko dobri da se bojim da u doglednoj budućnosti više neće biti snimljeno ništa tako dobro,pa vjerovatno ni nikad!
|
|
|
01.03.2013., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
Septembar kaže:
evo napravila sam mali pregled:
filmovi -glasovi
Maratonci 9
Balkanski Spijun 6
Dom za Vešanje 4
Kako je propao R&R 4
Tko to tamo peva 4
lepa sela lepo gore 3
Mi nismo anđeli 3
Nicija zemlja 3
crna macka beli macor 2
Ko to tamo peva 2
Ovo malo duse 2
Underground 2
Bure baruta 1
Čaruga 1
Ciganska Magija 1
Dust 1
H-8 1
Lepota poroka 1
Lisice 1
Otac na sluzbenom putu 1
Prije kiše 1
Rane 1
Ritam zločina 1
Samo jednom se ljubi 1
Sjecas li se Dolly Bell 1
tko pjeve zlo ne misli 1
valter brani sarajevo 1
Variola vera 1
Varljivo leto '68 1
Zivot sa stricem 1
|
Dodao bih još 2 filma .. manje poznata ali divna
Apsolutnih 100 - sa fascinantnim Vukom Kostićem i Srđanom Todorovićem
Šećerna vodica - sa predivnom Sonjom Savić 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:47.
|
|
|
|