Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.02.2013., 12:50   #141
Quote:
jationmivioni kaže: Pogledaj post
bušio ..ali pitanje jel si izbušio

Zašto provlačite pitanje jel nešto valja .
Valja, samo je pitanje autonomije i dugotranjosti .
Pa ne bih se valjda hvalio ovdje da nisam izbusio do jaja, pardon kraja.
A sto se autonomije tice, baterija drzi dovoljno dugo na ne moras svako malo brinuti dal ce se isprazniti. A i napuni se za sat dva. Ne znam tocno koliko se puni jer ne stojim pored i stopam vrijeme.
kolibri is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2013., 01:24   #142
Quote:
pixel pixić kaže: Pogledaj post
Imam onu plavu i ovu zelenu, obe iz Lidlo. Obadvije rade bez greške. Ova zelena je jedino bolja jer u nju ide veća municija. Ovisi jedino zašto vam treba. Čavle kuca bez ikakvih problema ako se to uopče može nazvat čavao. Uglavnom, ispuco na kile municije i dalje radi ko prvog dana.
http://www.pik.ba/artikal/5685976/pn...olj-klamerice/

kakva je ova? do kojih novaca se isplati dati na oglasima sam je nasao?
keno83 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2013., 16:35   #143
Planiram kupiti sabljastu pilu, i naravno da sam u dilemi, Parkiside 710W u Lidlu se može kupiti za cca. 370 kn, Skil 800W za 600kn, a Makita za 1500 kn. Treba mi za povremene radove, uglavnom za piljenje željeznih profila, cijevi i slično...

Proučio sam na netu uputstva za razne modele, za Parkside se prepuruča debljina metala koji se reže od svega 5 mm, za Skil 25 mm... Vi koji ste iskusniji s tim alatima, kaj mislite o tome, ili možda znate neku povoljnu ponudu?
Old 24.02.2013., 16:45   #144
Ovisi koliko ćeš sa tim alatom raditi.Ako radiš svakodnevno ili tjedno jednom,negdije na terenu i sl. onda Makita.Ako radiš povremeno
nekoliko puta mjesečno i to manje zahtijevne radove,Skil je dovoljan.A, ako će više stajati i koristiti se jednom,dva puta godišnje,
Parkside je više nego dobar.
Barba09 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2013., 17:08   #145
Barba, hvala ti na odgovoru! Rekao bih da sam ja korisnik tipa C, znači povremeno nešto radim, ali ipak mi je bitno da alat ne "ode u vječna lovišta" na pola obavljenog posla... Fino je što Lidl daje garanciju od tri godine na Parkside, ali ipak sam još uvijek u dilemi, nekako više naginjem ovom Skilu, koji je u grupaciji Bosh.

I još jedno pitanje u vezi pila za metal - nastavaka. Jesu li to univerzalni nastavci, ili se i to kupuje ovisno o modelu alata kojeg imam?
Old 24.02.2013., 18:26   #146
Quote:
briketi kaže: Pogledaj post
Ima li itko kakvih iskustava sa akumulatorskom bušilicom/odvijačem? Koliko je dobra i da li se isplati kupiti.
Misliš ona sa Litijskom baterijom? Ja je imam već skoro dvije godine i prezadovoljan.
Kada sam je uzeo nakon nepunih mjesec dana primjetio da baterija ne drži i kad se izvadi da je vlažna i imao neki mali luft na steznoj glavi za svrdla. Odnio je u servis, zvali me odma drugi dan da je baterija iscurila i s obzirom na luft stezne glave dobio kompletno novu mašinu i odmah u servisu kupio još jednu bateriju ( oko 80 kn ) da netrebam čekat dok se napuni nego ih samo mijenjam. Radio s njom i u Dalmaciji na +40 i vijci duljine 90 mm kroz jelovu građu s njom idu bez problema.
brzi66 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2013., 19:09   #147
istekla garancija

Quote:
champ kaže: Pogledaj post
Barba, hvala ti na odgovoru! Rekao bih da sam ja korisnik tipa C, znači povremeno nešto radim, ali ipak mi je bitno da alat ne "ode u vječna lovišta" na pola obavljenog posla... Fino je što Lidl daje garanciju od tri godine na Parkside, ali ipak sam još uvijek u dilemi, nekako više naginjem ovom Skilu, koji je u grupaciji Bosh.

I još jedno pitanje u vezi pila za metal - nastavaka. Jesu li to univerzalni nastavci, ili se i to kupuje ovisno o modelu alata kojeg imam?
jbg-a mojoj sabljastoj pili parkside je istekla garancija a njoj- ništa pa nemam što i reklamirati
pilice su univerzalne za sabljaste pile i trenutno najjeftinije u bauhausu. Spremam se kupiti pilicu za rezanje opeke skupa je ali- javljam vrijedi li uloženo
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2013., 10:55   #148
Evo, pronašao sam SKIL 4950MA po povoljnoj cijeni (729 kn), danas ću je vjerojatno i kupiti.

http://www.skilmasters.com/hr/hr/mas...abljasta-pile/

Skil Masters su profesionalni električni alati, ovaj model trebao bi imati manje vibracija, a ima i predodabir broja okretaja, ovisno o materijalima koji se pile. Kako vam se ovo čini, vama koji imate više iskustva s sabljastim pilama?
Old 25.02.2013., 11:21   #149
Dobar izbor.
Barba09 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2013., 17:15   #150
Quote:
Evo, pronašao sam SKIL 4950MA po povoljnoj cijeni (729 kn), danas ću je vjerojatno i kupiti.

Skil Masters su profesionalni električni alati, ovaj model trebao bi imati manje vibracija, a ima i predodabir broja okretaja, ovisno o materijalima koji se pile. Kako vam se ovo čini, vama koji imate više iskustva s sabljastim pilama?
Parkside sabljasta pila reže metal 20mm, barem tako piše na kutiji, što je u rangu ovog skila koji kupuješ.
Bio sam pred par godina u bosch centru u zagrebu, i rekao mi čovjek da je taj skil niža klasa i od zelenog boscha, valjda on tamo zna. Kupio bi parkside, ova je više nego duplo skuplja a opet nije profi alat.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2013., 17:32   #151
Ako ništa drugo, ova barem ima i predodabir broja okretaja, pa je s njom lakše započeti neki precizni rez. Danas sam je kupio i odmah isprobao, i zaključio da je to ustvari ručna pila za željezo, samo na pojačanim steroidima..

Old 25.02.2013., 18:15   #152
Quote:
brzi66 kaže: Pogledaj post
Odnio je u servis, zvali me odma drugi dan da je baterija iscurila i s obzirom na luft stezne glave dobio kompletno novu mašinu i odmah u servisu kupio još jednu bateriju ( oko 80 kn ) da netrebam čekat dok se napuni nego ih samo mijenjam.
Pričaš li o 10.8V verziji s Li-ion baterijom 1,3 Ah? Gdje si je nosio na servis?
Microtec sistemi koji se spominju na ovoj temi kao serviser za Parkside ili...?
Baterija 80kn ? Tolika ja cijena, u hrvatskoj, za jedan Li-ion članak za reparaciju aku baterija, a ova bušilica / odvijač (barem model o kojem ja pišem) ima takva tri članka u bateriji...
nomennescio is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2013., 20:22   #153
[QUOTE=champ;43789699]Planiram kupiti sabljastu pilu, i naravno da sam u dilemi, Parkiside 710W u Lidlu se može kupiti za cca. 370 kn, Skil 800W za 600kn, a Makita za 1500 kn. Treba mi za povremene radove, uglavnom za piljenje željeznih profila, cijevi i slično...

/QUOTE]

Imam Parkside sabljastu, doduše koristio je 2 puta do sada, samo sam daske rezao s njom, nisam metal. zadovoljavajući stroj za te novce, i za nezahtjevnu kućnu upotrebu. Ima nestupnjevanu regulaciju broja okretaja.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2013., 20:54   #154
Pa dobro, ova Skil pila ima vecu snagu (1050 W), ima duži hod pile, i ja cu je koristiti za piljenje metalnih profila, a ne za daske. A 730 kn i nisu neki veliki novci.
Old 25.02.2013., 21:38   #155
Quote:
nomennescio kaže: Pogledaj post
Pričaš li o 10.8V verziji s Li-ion baterijom 1,3 Ah? Gdje si je nosio na servis?
Je upravo kod njih sam nosio na servis i prilično su uslužni a kod njih sam uzeo i rezervnu bateriju. Baterija je 10,8 V sad neznam koliko Ah ali mislim da o istom stroju pričamo. Mislim da sam vidio da je prije tjedan, dva opet bio na akciji.

Imam i sabljastu pilu i za te novce više nego zadovoljan. "Vatreno krštenje" joj je bilo kad sam prošlo ljeto rušio i rezao bor promjera cca 25 cm. Uglavnom promjer je bio toliki da list pile nije prolazio skroz na drugu stranu i to nije bio nikakav problem kao niti smola, osim malo jačih vibracija na mojim rukama. Također sam s njom rezao i Jelove grede i betonsko željezo bez ikakvih problema. Mislim da ova Skil ne vrijedi duplo više radi predodabira broja okretaja i nekoliko W više, ali o ukusima se ne raspravlja Meni konkretno bi bila i prejaka jer na gruntu još nemam struju a agregat mi je max 1 kW. Koliko je garancija tom Skilu?
brzi66 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2013., 22:24   #156
Quote:
brzi66 kaže: Pogledaj post
Mislim da ova Skil ne vrijedi duplo više radi predodabira broja okretaja i nekoliko W više, ali o ukusima se ne raspravlja Meni konkretno bi bila i prejaka jer na gruntu još nemam struju a agregat mi je max 1 kW. Koliko je garancija tom Skilu?
Sad sam pročitao manual na engleskom jeziku, za model Parkside 710 W. Kao prvo, piljenje metala uopce se ne navodi, piše da je namjenjena za piljenje drva, plastike i sl. Ja doma imam čitav arsenal za piljenje drva, a tražio sam pilu za METALNE PROFILE, ne za daske.

I još malo matematike: 1050 - 710 = 340 W .... Dakle, 50% više snage, a ne par wata. Skil je predviđena za piljenje metala do 20 mm debljine, za daske mi ne treba.
Old 26.02.2013., 05:50   #157
Quote:
Sad sam pročitao manual na engleskom jeziku, za model Parkside 710 W. Kao prvo, piljenje metala uopce se ne navodi, piše da je namjenjena za piljenje drva, plastike i sl. Ja doma imam čitav arsenal za piljenje drva, a tražio sam pilu za METALNE PROFILE, ne za daske.

I još malo matematike: 1050 - 710 = 340 W .... Dakle, 50% više snage, a ne par wata. Skil je predviđena za piljenje metala do 20 mm debljine, za daske mi ne treba.
Baš bih volio vidjeti kako izgleda piljenje 20 mm debelog željeza s takvom Skill "pilicom" na baterije. 20 mm željeza je malo teži zalogaj i za ostale alate koje se napajaju na 220 V.
Ako probaš, molim te da napišeš svoje dojmove a fotke su dobrodošle.
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2013., 06:57   #158
Ne znam o čemu mi to pričamo, o kakvim baterijama, ova pila ima 4m gumirani kabel, i napajanje na 240V. Jučer sm već pilio željezo, četvrtaste i okrugle cijevi pile se puno ljepše i lakše nego s brusilicom, isto tak i plosnato željezo. Sljedeći put budem uzeo digitalca u radionu, za skeptičnu javnost..
Old 26.02.2013., 07:42   #159
Ne kažem da ovo nema uporabnu i praktičnu vrijednost ali ovo čisti porez na b....e .
Drugo, takvom mudracu bi trebalo biti jasno da više wata treba za drvo nego za metal .
jationmivioni is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2013., 07:54   #160
Quote:
jationmivioni kaže: Pogledaj post
Drugo, takvom mudracu bi trebalo biti jasno da više wata treba za drvo nego za metal .
Šteta što ti tako mudar i pametan te svoje bisere nisi dojavio i objasnio po tvornicama širom svijeta, koji poizvode alate. Vidi u kakvom neznanju oni žive još i danas:

dubina rezanja u drvo: 180 mm,
dubina rezanja u aluminij do: 30 mm,
dubina rezanja u čelik do: 20 mm.

http://www.youtube.com/watch?v=iD7aicz8bgE
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:27.