Vjenčanja Love and marriage go together like a horse and carriage... |
|
|
05.05.2013., 22:55
|
|
n/a
Registracija: Sep 2007.
|
Ako imaš nekog da ga počisti prije nego ga uključite u sliku, da te ne zaprlja, i da malo iza fotića maše keksima, to bi bilo super.
Ali vi morate sami vidjeti koliko je to izvedivo, a koliko vam je to baš neizostavno. Možete probati, pa ako ne uspije, bar se nećeš pitati bi li upalilo.
Žao mi je što ti oko mašnice ne mogu pomoći, P je imao samo svoju ormicu, ionako je takve boje da se ne bi kužilo.
|
|
|
05.05.2013., 23:22
|
|
desperately in L-O-V-E
Registracija: Mar 2013.
|
kad sam skužila cijelu raspravu na ovoliko stranica, rekoh i ja da vidim o čemu se radi.
slike mi zbilja nisu drama, a postovima po forumu se gotovo postiglo upravo to, u čemu se slažem s fotografom. od početnog osvrta na fotografa koji je bio posve ok (tu je bilo i lijepih strana i poneka kojom nije zadovoljio, ali zbilja korektan osvrt), na kraju je nastala poprilična drama, a nije da ima neko uporište... sorry. slike su mi lijepe. možda i jesu mogle biti bolje, o čemu uopće ne mogu suditi jer niti sam bila na vjenčanju niti sam fotografske struke, ali to je ovdje na forumu otišlo predaleko pa sam, prije nego sam ih vidjela, mislila da su stvarno katastrofa, a nisu ni blizu.
i nakon iščitavanja svega, žao mi je zbog narušavanja privatnosti, ali mislim da je fotograf ipak imao pravo iznijeti svoju stranu jer jest otišlo već lagano u linč i sitničarenje. on je to učinio na svom blogu i to je sasvim u redu. nadam se da je i između vas i njega postojala komunikacija u vezi sveg ovoga i prije nego ovdje, jer mi iz njegovog bloga djeluje da on nije bio upućen u ovoliko nezadovoljstvo. to mi nije kul...
i meni nekak djeluje da 600 fotki na 40ak ljudi zbilja jest dosta toga. svakako, žao mi je što vi niste zadovoljni, to sigurno nije lijep osjećaj, ali ipak mislim da ne morate toliko biti 
|
|
|
06.05.2013., 00:12
|
|
divijus majnd
Registracija: Sep 2009.
|
Spremna sam započet biznis fotkanja vjenčanja malim digitalcem. 
|
06.05.2013., 08:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
chocolatecookie kaže:
Spremna sam započet biznis fotkanja vjenčanja malim digitalcem. 
|
Super, ako ti je cijena manja od 10 000 kn, odmah te uzimam 
|
|
|
06.05.2013., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Salu na stranu, koliko bi platili nekom poznaniku da pofotka svadbu? Tj koji iznos bi vam bio ok dati?
Bez obrade, sa obradom?
No nista dalje, nikakvi albumi, bookovi itd
Samo cd/dvd s fotkama.
Poziranje + event + zabava
Ajmo rec nekih 12 sati da je uz vas...
Kvaliteta - fotke nisu mutne 
Osobi je to hobi, al recimo u zacecima.
Tipa culi ste preko poznanika da zna nekog.
Bi li radili razliku jel manji kompaktni fotic, ili mrvu veci, ili pak bez dodatnih objektiva - jok.
-- phone --
|
|
|
06.05.2013., 09:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
enigma in red kaže:
Salu na stranu, koliko bi platili nekom poznaniku da pofotka svadbu? Tj koji iznos bi vam bio ok dati?
Bez obrade, sa obradom?
Samo cd/dvd s fotkama.
Bi li radili razliku jel manji kompaktni fotic, ili mrvu veci, ili pak bez dodatnih objektiva - jok.
-- phone --
|
Pretpostavka je da taj poznanik nikada nije fotkao svadbu. U tom slučaju ne bih to niti željela, jer će vjerojatno propustiti neki važan trenutak. Možda da fotka uz već prisurnog profesionalca, da lovi okolo ekipu (koja ga poznaje, pa je zato opuštenija kad ih on fotka). Platila bih mu sve troškove materijala, dala bih mu porciju ćevapa i to je to.
|
|
|
06.05.2013., 09:20
|
|
Registrirana korisnica
Registracija: Jun 2006.
|
Ne bih se ni ja upuštala u eksperimente. Fotke s vjenčanja su mi bile bitne i ne bih dala nekome tko se time ne bavi da mi fotka svadbu. Najveći "eksperiment" bi mi bio uzeti profesionalnog fotografa npr. iz nekog medija (poznajem, i privatno i službeno, nekoliko vrhunskih fotografa koji rade za domaće fotoagencije) i njemu povjeriti fotkanje vjenčanja. Poznanici koji se time tek počinju baviti - hvala, ali ne hvala 
|
|
06.05.2013., 09:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
enigma in red kaže:
|
Kompaktni fotić zaboravi. U crkvi i u restoranu ne može izvući tehničku kvalitetu.
Ako hoćeš obrađene fotke onda to košta barem koliko i samo fotkanje, ustvari potroši se više vremena na obradu nego na fotkanje.
A za spontane trenutke ima jedna zgodna fora. Kupiš hrpu jednokratnih fotića i daš svakom gostu uz zadatak da ispuca film na stvari koje su mu zanimljive. Kad zbrojiš cijenu fotića, razvijanje i skeniranje to i nije tako jeftino 
|
|
|
06.05.2013., 09:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Pratim raspravu Ms Manners i tek sad sam pogledala fotke. Fotke su u najmanju ruku korektne. Meni su i više, sviđaju mi se. I kakva je to glupost da nemaš korektnu fotku sa suprugom? Imaš ih i jako su lijepe, i to bih rekla zaslugom fotografa koji vas je namjestio i doveo u situaciju da izgledate dobro  Imam nekog fotografskog znanja i drage cure - sudite prema fotkama i korektnom ponašanju fotografa u ovom slučaju.
|
06.05.2013., 09:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Pročitah napokon i cijelu raspravu koja se vodi danima...svaka priča ima dvije strane.
Jel i moje moglo biti bolje - naravno da je. A jesam li ja mogla biti bolja, naravno da jesam. Ali ne zamjeram nikome ništa jer znam kako sam sama odradila stvari.
Npr. nemamo ni jednu sliku sa našim autom. Jel trebala biti, da li mi je danas žao što ju nemamo? Pa da, ali... Jesam li i u jednom trenutku rekla ikome da želim to imati? Da li je mužu to uopće palo napamet? Ne. I tu priča prestaje.
Ok, fotograf je to sigurno odradio sto puta dosada i sigurno je puno opušteniji taj dan od mladenaca, ali opet smatram da je moje bilo da jasno i glasno kažem želje. Ne mogu se mladenci izvlačiti da su taj dan bili zbunjeni. Što je sa danima prije? Jel itko imalo razmisli što uopće očekuje od toga? Ako ne, onda nema ni rasprave poslije.
Zato mladenke, osobito ove kojima je sve bitno - razmišljajte malo prije i probajte si složiti sliku u glavi što bi htjele imati na slikama. Možda najobičnije drvo u dvorištu je vama jako bitno jer ga je netko zasadio kad ste se vi rodili - ni jedan fotograf to neće znati. a fotograf će sigurno biti oduševljen da dobije X ideja, a ne da on mora sam taj dan smišljati po putu gdje i što je zanimljivo za slike.
|
|
|
06.05.2013., 09:45
|
|
~18.6.2011.~
Registracija: May 2006.
|
slažem se. mi nemamo npr ni jednu fotku hrane. zašto? nismo htjeli da se fotka. niti ljudi dok jedu. to mi je koma i to je bilo zabranjeno.
dobili su upute što je važno a što zabranjeno i toga su se držali. jedino se doma nisam slikala sa sekom; sa roditeljima i bakom jesam, al seka je posluživala goste i nekako smo zaboravili na nju. naša greška, al slikale smo se ispred crkve i u sali, pa je to djelomično ispravljeno.
|
|
|
06.05.2013., 12:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
BriggiteBardot kaže:
Možeš probati s njima. Imaš fotke na FB-u, ne znam koliko će ti se svidjeti, ali eto, možeš probati. 
|
hvala shvakako cu ih pogledati... 
|
06.05.2013., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
enigma in red kaže:
Bez obrade, sa obradom?
Samo cd/dvd s fotkama.
|
Imas dosta fotografa koji zele krenuti sa fotografiranjem vjencanja, a nikad nisu fotkali vjencanja, i nemaju fotografija za pokazat kad ih netko pita, pa ce neki od njih rado odradit jedno vjencanje besplatno al uz uvijet da te fotke mogu korisiti dalje za promociju.
Ako se dobro sjecam bio je nedavno jedan takav oglas tu negdje na forumu.
Radije uzet tako nekog tko vec mjesecima/godinama proucava i vjezba i primprema se za neko vjencanje, i trudit ce se maksimalno jer mu je vazno za daljnju reklamu, nego nekog poznanika koji tu i tamo fotka nesto sebi za gust (pejzaze i sl.) i koji bi se ucio na vama.
|
|
|
06.05.2013., 18:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
MarkoNVS kaže:
Količina od 600 fotografija je potpuno u redu za vjenčanje od 27 uzvanika, ako ne i previše.
|
Slazem se
Imala sam 45 uzvanika i 700 ispucanih fotografija ukupno, i previse jer se nikako nisam mogla odluciti koje staviti u album
|
|
06.05.2013., 18:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Citam raspravu i sad sam pogledala i fotke
Moram reci da se meni Cvirnov stil nesto ludo ne svida opcenito, ali se mladenki valjda svidio kad ga je uzela
Vjencanje je pofotkano i vise nego korektno, fotografu se ima po ovim fotkama vrlo malo toga za zamjeriti (nespretna ideja fotkanja vjencanice bez mladenkine glave, kuzim sta me htio ali nije dobro ispalo  )
Mladenka je na puno fotografija ozbiljna - shvacam da se netko ne voli fotografirati ali takva osoba ne moze onda od fotografa ocekivati da na fotkama izgleda prposno i veselo... To se ne da u photoshopu popravit nikako
S druge strane imate jako lijepih, toplih emotivnih fotografija, na kojima se vidi ljubav izmedu vas dvoje - a to sto na njima ne gledate u objektiv - to im je samo plus 
|
|
06.05.2013., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
smarinovic kaže:
Imas dosta fotografa koji zele krenuti sa fotografiranjem vjencanja, a nikad nisu fotkali vjencanja, i nemaju fotografija za pokazat kad ih netko pita, pa ce neki od njih rado odradit jedno vjencanje besplatno al uz uvijet da te fotke mogu korisiti dalje za promociju.
Radije uzet tako nekog tko vec mjesecima/godinama proucava i vjezba i primprema se za neko vjencanje, i trudit ce se maksimalno jer mu je vazno za daljnju reklamu, nego nekog poznanika koji tu i tamo fotka nesto sebi za gust (pejzaze i sl.) i koji bi se ucio na vama.
|
Hvala na komentaru, mislim da je super prijedlog
Moje pitanje je zapravo bilo usmjereno u to koliko bi netko bio voljan platiti ovako nešto. Ili koliko bi bilo ok da se traži. Ono, informacija.
Svakako, sviđa mi se opaska o 'nađi onoga koga zanimaju baš vjenčanja' 
Iako, zanimalo me koliko bi bilo nekako ok cijena za nekog bez iskustva... Na stranu što možda ima netko voljan raditi free, ima netko i tko nije, pa jel, što je 'previše' na neki način. Ajmo reći nekako 'za koje pare se već može naći i neka garancija, i da biti pokusni kunić baš i nije konkurentno'.
Ideju mi je dala ova strka, i rečenica poput 'moja teta je uhvatila bolji trenutak', pa me usput i zanimalo - kako ljudi razmišljaju. I vidim da nisu baš skloni 'experimentima'.
Potvrdili su moj hunch - nisu spremni 'riskirati', a opet, često ni ne znaju što žele, i onda imamo drame zbog nečitanja misli... i naravno, loš okus u ustima da su nešto preplatili... Sve u svemu, čušpajz...
Mislim, ima studia koji kažu da za 3-4k i snimaju i fotkaju. U tom smislu me zanimalo koliko je ok iznos za 'nekoga tko tek ulazi u taj svijet'.
Jer baš to - mislim da entuzijast, pa makar i na manjem fotiću, može napraviti više jer se trudi, nego bilo tko tko posao - odrađuje, makar i za velike pare.
I mislim da bi možda u toj 'odradi' mogao baš biti catch... Da onaj tko želi posebne stvari da se uhvate, treba nekoga tko radi s guštom, a ne nekoga tko odrađuje.
Dakle, mladenke, puuuno razgovarati s kandidatima i slušati kako pristupaju, ako jel, želite 'something special'
Edit:
@ mislavf tnx na opasci, I'll keep that in mind 
|
|
|
06.05.2013., 23:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Kod pocetnika postoje drugi problemi:
- uhvatit ce "trenutak" ali nece tehnicki slika biti dobra, dakle krivo namjestene postavke na foticu, pretamne ili preosvjetljene fotke
- vidjet ce "trenutak" al dok namjesti fotic, ode "trenutak"
- crkve su obicno tamne i treba imati dobar flash i doooobro znanje za podotkat u crkvi
- sale sa sarenim svjetlima, reflektorima, rasvjetom od bendova - takoder treba znat namjestit i osvjetlit pravilno i imat dobre fleseve
- nece znati predvidjeti dogadaje tj ne zna slijed dogadanja na vjencanju te nece biti spreman za neke vazne stvari, nece se znati postaviti na pravo mjesto
- nema kondicije za takve stvari pa ce ga nakon par sati nosenja teskog fotica i ostale opreme oprat umor i bezvoljnost
- i jos jedno ali vrlo vazno - pocetnik ima obicno samo jedan fotic. Sta ak mu krepa a on nema back up? Treba imat sve duplo, fotic, sve objektive, flash, hrpu baterija...
Pomalo se i sama bavim fotografijom pa znam neke stvari i zato znam kaj pricam
O vremenu utrosenom na obradu necu ni pocinjati jer su to sati i sati vremena koje se ne moze adekvatno naplatiti
I onda? Za kolko bi vi fotkali? 
|
|
06.05.2013., 23:39
|
|
MSP
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Francesca kaže:
I onda? Za kolko bi vi fotkali? 
|
otprilike za onolko za kolko bi i jebali... što će reć, za čisti gušt...
sve drugo je prostitucija, klijentu bu uglavnom "puno previše" kad veliš cifru od 3-4-5-7-12 iljada kuna.
zato to daš u ruke nekakvog fotostudija pa ak te baš veseli imat "posebne" fotke to i platiš kolko traže, inače dobiš DVD za podijelit i blic-plafon varijanta plus klasika park/neka lokacija on i ona idila i prsteni, bože prsteni... i ono kad se ona sprema... pa ono kad se zubima skida podvezica...
uglavnom, fotograf koji to radi ili zna što radi (a to onda košta novaca, vremena i živaca) ili je došo ubrat lovu i zbrisat...
|
06.05.2013., 23:47
|
|
divijus majnd
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Francesca kaže:
Mladenka je na puno fotografija ozbiljna - shvacam da se netko ne voli fotografirati ali takva osoba ne moze onda od fotografa ocekivati da na fotkama izgleda prposno i veselo...
|
Takva osoba to ne može očekivati kad je fotka tetka malim digitalcem.
Kad je fotka profesionalac, mislim da bi trebala moći očekivati da joj kaže kako da se namjesti, da je zapriča i opusti, da je pita kako su se upoznali i fotka u pauzama pričanja, i takoto.
Štajaznam, ja bih to očekivala. Kao što u fotostudiju u koji dođem po fotke za putovnicu očekujem profesionalca koji vidi da nemam pojma o poziranju, ali mi zna reći da malo opustim vilicu, okrenem se mrvicu udesno, malo dignem bradu, spustim nos, i ostalo, a ne nekoga tko će me posjesti, okinuti i za to mi naplatiti pedeset kuna. To mogu i ja doma napraviti zabadava.
|
07.05.2013., 00:02
|
|
8
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
smarinovic kaže:
Imas dosta fotografa koji zele krenuti sa fotografiranjem...
\cut/
|
Dobar dan
Ja tražim ljude čiji bih dan slikala od početka do kraja. Besplatno. I svejedno mi je da li je to dan vjenčanja ili ne (zapravo, vjenčanja naplaćujem duplo više, duplo od ništa). Ima jedna kvaka - kad odradim prvo vjenčanje, ne mislim ponavljati
Dakle, nudim amatersko fotkanje od buđenja do odlaska na spavanje, besplatno, ali fokusirano na jednu osobu. Ne fokusiram se na event, nego na osobu.
E da. Ako ste sebi već platili profi fotografa, poklonite npr. kumi amatera mene i dokažite da niste ljubomorna mlada
I tak. Detalji u potpisu i na PM
P.S. Imam post na vjenčanjima 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:00.
|
|
|
|