Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
17.06.2013., 10:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
... nego, Kuna je dobro stisnula € ispod 7,5 što se je moglo i predvidjeti.
Još kada bi € stisnuo švicarca na cca. 1,25 što je bio slučaj pred koji tjedan, imali bi švicarca ispod psiholoških 6 Kn. 
|
|
|
17.06.2013., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
the.elles.d kaže:
Da malo dignemo temu 
Slušam jučer na dnevniku - u Italiji zabranili ovrhu nad prvom nekretninom. Jedna od nekoliko novih mjera zaštite dužnika.
Kad će kod nas tako? 
|
Koliko sam procitao to vrijedi ako je jedina nekretnina i dug ispod 120 tisuca eura. U Hrvatskim okvirima bi tu granicu vjerovatno trebalo spustiti, no ono vaznije je nepostena komponenta kod takvih petljanja jer sto ti je 120 tisuca eura u Milanu naspram nekoj zabiti na jugu.
I jos puno vaznije od toga je da treba razmisliti sto to zapravo znaci. Nema ovrhe, ali nema ni otpisa dugovanja, dakle "duznicko ropstvo" do kraja otplate, sjedanje na placu itd. Pa sad gdje vidis toliko atraktivnost te mjere?
U biti evo gdje je atraktivnost - omogucuje kupovinu nekretnine bez namjere placanja. Odlazak na burzu, zivot od socijalne pomoci i uzivanje u nezasluzenom. Nesto kao zasticeni najmoprimac bez placanja najamnine. Prisilna socijalna izdvajanja za priskrbitelje kapitala.
Odrzivost koncepcije 0%.
A u drugim vijestima: Nesigurnost na burzama: Bliži se kraj ere jeftinog novca?
http://www.banka.hr/svijet/nesigurno...jeftinog-novca
Eto mozda nikad ne dozivite kamatu od 2.7%.
|
|
|
17.06.2013., 12:21
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
JTB kaže:
Eto mozda nikad ne dozivite kamatu od 2.7%.
|
Puj, crko dabog da. 
|
|
|
18.06.2013., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
|
|
18.06.2013., 12:06
|
|
ra i papi.lova
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
khans kaže:
|
Baš gledam na dnevniku i
evo love nazad prije nego sam se nadala
|
|
|
18.06.2013., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Nadam se da je u korist potrošača,ali isto tako mislim da je to daleko od kraja puta.Vidjet ćemo uskoro.
|
18.06.2013., 12:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
khans kaže:
Nadam se da je u korist potrošača,ali isto tako mislim da je to daleko od kraja puta.Vidjet ćemo uskoro.
|
Nisam baš pratio cijelu priču, ali da li mi možeš objasniti jednus stvar - da li sama tužba uključuje samo stambene kredite, ili i sve ostale (poglavito auto kredite) te što ukoliko sam imao kredit (za auto ) u francima u razdoblju od 2007. - 2012.?
|
|
|
18.06.2013., 12:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
denman kaže:
Nisam baš pratio cijelu priču, ali da li mi možeš objasniti jednus stvar - da li sama tužba uključuje samo stambene kredite, ili i sve ostale (poglavito auto kredite) te što ukoliko sam imao kredit (za auto ) u francima u razdoblju od 2007. - 2012.?
|
Imaš ovdje puno kompetentnijih od mene,ali koliko je meni poznato UF tuži za sve kredite u CHF i za nezakonito podizanje KS.
Mislim da se odnosi na kredite od 2005 pa da ne znam kojeg točno razdoblja.
I mislim da se odnosi retroaktivno na kredite od 2005,ako sam pogriješio ispravit će me netko iz UF
|
19.06.2013., 12:30
|
|
Registrirani korisnik
|
|
20.06.2013., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Svuda u okruženju padaju presude protiv banaka. Komentar slijedi nakon presude..
|
|
|
20.06.2013., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Znaš li možda kako dalje funkcionira,
Hipotetski prva presuda u korist potrošača,onda sljedi njihova žalba i što onda može pojašnjenje...
|
20.06.2013., 13:34
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
khans kaže:
Znaš li možda kako dalje funkcionira,
Hipotetski prva presuda u korist potrošača,onda sljedi njihova žalba i što onda može pojašnjenje...
|
Sinoć je bila emisija (talk show) na RTL di je sve pojašnjeno. To je ona neka poluzabavna poluozbiljna emisija kasnije naveče... e sad nemogu nać di se to može online pogledati.
|
|
|
20.06.2013., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
Sinoć je bila emisija (talk show) na RTL di je sve pojašnjeno. To je ona neka poluzabavna poluozbiljna emisija kasnije naveče... e sad nemogu nać di se to može online pogledati.
|
Zanima me dali nakon žalbe ostaje isti sudac ili to onda ide drugom sudcu i koliko to oni mogu razvlačiti.Takvi nekakvi detalji obzirom da mi je to stvarno nepoznato.
|
20.06.2013., 14:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
A meni kojem nisu dizali kamatnu stopu se mogu slikati iako mi je rata ohoho narasla zbog promjene tečaja? Naravno, govorimo da je presuda u korist UF-a
|
|
|
20.06.2013., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo malo sam se raspitao vezano za presudu.
Sada ide prvostupanjska presuda,nakon žalbe ide se na drugostupanjsku presudu.
Na drugostupanjskoj presudi se može desiti sljedeće:
01.Potvrditi prvostupanjska
02.Izmjeniti
03.Poništiti
U slučaju prva dva to bi značilo da je zaključena presuda i da se mora postupati prema njoj,ali ostaje mogućnost žalbe vrhovnom,ustavnom sudu.
U slučaju trećega sud se vraća na prvostupanjski sud.
Evo takve sam ja informacije dobio,ako sam nekome pomogao ili ga prosvijetlio 
|
20.06.2013., 16:30
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
khans kaže:
Zanima me dali nakon žalbe ostaje isti sudac ili to onda ide drugom sudcu i koliko to oni mogu razvlačiti.Takvi nekakvi detalji obzirom da mi je to stvarno nepoznato.
|
Naravno da ide drugom i na višu instancu suda. Kakvog bi smisla imalo pisati žalbu istom sucu koji te osudio? 
|
20.06.2013., 17:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
sick.am kaže:
Sinoć je bila emisija (talk show) na RTL di je sve pojašnjeno. ..... e sad nemogu nać di se to može online pogledati.
|
ovdje: http://www.rtl.hr/rtl-sada/magazini/studio-45/35705/
Quote:
khans kaže:
Evo malo sam se raspitao vezano za presudu.
,ako sam nekome pomogao ili ga prosvijetlio 
|
ma mene si prosvjetlio i obradovao presudom suda u Mostaru  danke!
ako te zanima kako će se / na što će se banke žaliti, evo ogledni primjer hippo mostar, bože sačuvaj da bi se ikad dotakli srž problema, igraju se proceduralnim trikovima  (  ):
"Ne ulazeći u razloge zašto je sud održao glavno ročište bez prisustva ‘’opravdano’’ odsutnog predstavnika Hypo banke, kao ni zašto uopće nije razmotrio zahtjev banke da se ročište ponovno održi ...... mi ćemo, kao strana u sporu, poduzeti sve zakonom propisane mjere kako bismo zaštitili svoja prava", stoji u priopćenju banke. http://www.bljesak.info/web/article....d-638763899a91
ako te zanima sadržaj presude mostar , evo dio: http://www.avaz.ba/vijesti/teme/hypo...ate-u-francima
Zadnje uređivanje rocka : 20.06.2013. at 17:06.
Reason: url
|
|
|
20.06.2013., 17:37
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Mislim da se, što se tiče valutne klauzule, ne trebate previše baviti presudom u BiH jer tamo zakonski valutne klauzule nisu dopuštene (barem nisu bile do prije godinu-dvije), za razliku od Hrvatske.
|
20.06.2013., 18:18
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Malo po malo izlazi na vidjelo da su priče o povečanju cijena radi usklađivanja sa eu bile samo floskule i muljaže. Kao što su priče o večim kamatama na stambene kredite.
Struja ide dole, voda, komunalije, telekomunikacije...
Sve hrpa laži kojima je jedini cilj otet, ukrast i prevarit.
Neka dođe više ta eu, nije sve idealno, ali gotovo sve funkcionira bolje nego kod nas, pa čak i u Italiji i Grčkoj...
|
|
|
20.06.2013., 20:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ninoras kaže:
Malo po malo izlazi na vidjelo da su priče o povečanju cijena radi usklađivanja sa eu bile samo floskule i muljaže. Kao što su priče o večim kamatama na stambene kredite.
Struja ide dole, voda, komunalije, telekomunikacije...
Sve hrpa laži kojima je jedini cilj otet, ukrast i prevarit.
Neka dođe više ta eu, nije sve idealno, ali gotovo sve funkcionira bolje nego kod nas, pa čak i u Italiji i Grčkoj...
|
Moram priznati da nisam bio siguran što će se desiti ulaskom u EU,ali kao što si sve naveo struja ,voda(odjednom se ne mora plaćati priključak za vodu jer se to ne plaća nigdje osim u dragoj nam lijepoj našoj)
Izgleda ovako na prvu da će pasti maske ulaskom u EU,nema više monopola i guljenja do kože.
Isto se nadam da će i banke se naći u istom položaju kao i ostali monopolisti i da se više neće moći ponašati kao do sada.
@banderas napisao sam da mi to nije poznato područje,ali sam se raspitao i informirao 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:11.
|
|
|
|