Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fantastika (SF, fantasy, horror...)

Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.08.2013., 16:30   #561
Quote:
Klodovik2 kaže: Pogledaj post
kad već spominjevo Robovo pismo i veleposlanstvo u močvarama. često smo se pitali gdje su oni nestali
što mislite o ovoj teoriji

ovo je samo dio razmišljanja ima toga još

kad malo promisliš ima tu nečega. pismo i veleposlanstvo nisu mogli tek tako nestat s lica westerosa
Mislim da sam negdje čitala na netu, da su poslanici kod Reeda, i da će o tome (i Jonovom nasljedstvu) biti više u sljedećim knjigama.
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2013., 16:40   #562
navodno sjevernjaci naklonjeni Starkovima iskorištavaju sukob Stanisa i Boltona kako bi umanjili njihovu snagu nakon čega bi zasjeli Jona na prijestolje

ni Bolton ni Stanis ne bi gledali blagonaklono na Stark Kralja na Sjeveru. znamo što je Stanis mislio o Robu a pogotovo Bolton
Old 14.08.2013., 17:16   #563
Quote:
navodno sjevernjaci naklonjeni Starkovima iskorištavaju sukob Stanisa i Boltona kako bi umanjili njihovu snagu nakon čega bi zasjeli Jona na prijestolje

ni Bolton ni Stanis ne bi gledali blagonaklono na Stark Kralja na Sjeveru. znamo što je Stanis mislio o Robu a pogotovo Bolton
Pa što je najbolje, ako se ispostavi da je teorija R+L=J točna, bit će svega.
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2013., 14:47   #564
Quote:

Čekaj, pa upravo je Stannis Jonu ponudio prezime Stark i vlast na Winterfelom.

OK, ne bi mu dao da bude kralj, ali vlast nad Sjeverom bi
Old 15.08.2013., 17:28   #565
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Čekaj, pa upravo je Stannis Jonu ponudio prezime Stark i vlast na Winterfelom.

OK, ne bi mu dao da bude kralj, ali vlast nad Sjeverom bi
da ali kao regenta a ne kralja sjevera
tu je velika razlika. pogotovo ako ti netko nešto daje u odnosu da dobiješ ono što te pripada
Old 15.08.2013., 18:12   #566
Quote:
da ali kao regenta a ne kralja sjevera
tu je velika razlika. pogotovo ako ti netko nešto daje u odnosu da dobiješ ono što te pripada
I kad te prošli kralj Sjevera proglasio za nasljednika. Al' on to još ne zna.
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2013., 18:22   #567
Quote:
đezminka kaže: Pogledaj post
pročitaj ovo:

http://www.the-mainboard.com/index.p...-essay.123206/
Old 15.08.2013., 18:24   #568
Quote:
đezminka kaže: Pogledaj post
ne zna on. ali dosta vladara sjevernjačkih kuća zna
ne vjerujem da reedovi i mormonti nisu kroz tih nekoliko mjeseci od njegove smrti potajnu prenjeli sadržaj pisam umbertima ili manderlayu. on mi se čini kao doran sjevera
Old 15.08.2013., 19:13   #569
Quote:
ne zna on. ali dosta vladara sjevernjačkih kuća zna
ne vjerujem da reedovi i mormonti nisu kroz tih nekoliko mjeseci od njegove smrti potajnu prenjeli sadržaj pisam umbertima ili manderlayu. on mi se čini kao doran sjevera
Manderly <3 Ja sam bila oduševljena s Frey pitama, ahahahhahaha
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2013., 20:43   #570
Quote:
Heero kaže: Pogledaj post
Ok jel moze netko od citaca sad malo meni pojasnit ili dat link ili tako nesta,uputit gdje bi moga nac odgovor a da ne citam knjige sad odma.

Kako je rob od pocetnih 40 000 ljudi ostao sa 10 000.
aj 10 000 je Karstarkovih al opet 30 000 ljudi + nezz kolko Tulijevih ljudi u seriji se spominje gubitak od 2 000 tisuce u onoj jednoj btci?
našao sam odgovor na tvoje pitanje i to od samog rr martina:

Quote:
Because ravens are like the Internet of Westeros.
They’re an Internet that’s subject to hacking, with arrows and archers and shooting them down, and people killing the ravens and messages not going through. I do try to reflect that in the books, too. I try to do these little things that impress me from history. One of them is the unreliability of information. You know, they didn’t have CNN. So they would get these reports of battles that were late and were long. And even now you read accounts of the same battle and the number of people who participated, and this is real history I’m talking about, grossly varies from one person to another.
The Battle of Agincourt was either 4,000 Frenchmen and 5,000 Englishmen, according to the French, or between 200,000 Frenchman and 7 Englishmen, who were all armed with fruit knives, according to the English version. So I deliberately do that in my numbers of armies and things like that. Which are different.

I get readers writing me and saying, “Oh, you were inconsistent here. You said that his army only had 20,000 people in this chapter, and then in this later chapter you said 30,000.” No, I wasn’t being inconsistent. I mean, I was being inconsistent, but I was being deliberately inconsistent, to show that these things are that the society did not have accurate information. We still don’t have accurate information. People still jigger these things. Ask any reporter. How many people showed up for Occupy Wall Street? Somehow, the crowds are much bigger at MSNBC then they are on Fox. Tea Party crowds are always bigger on Fox, Occupy Wall Street crowds are always smaller on Fox.
Old 15.08.2013., 21:35   #571
Quote:
Leecher kaže: Pogledaj post
Ovo mi se jako sviđa, nisam na to još naišla. Mislila sam da je Manderly praktički sam, ali prema ovome, urotnika je puno više i Boltonima nema spasa.
Ajvz is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2013., 22:16   #572
Quote:
Ajvz kaže: Pogledaj post
Ovo mi se jako sviđa, nisam na to još naišla. Mislila sam da je Manderly praktički sam, ali prema ovome, urotnika je puno više i Boltonima nema spasa.
Svka čast momku ili curi na trudu, ali samo zato što je više napisao o ovoje teoriji nego Martin knjige u godinu dana, ne znači ništa, smao Martin zna što mu je u glavi
Old 15.08.2013., 22:32   #573
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Svka čast momku ili curi na trudu, ali samo zato što je više napisao o ovoje teoriji nego Martin knjige u godinu dana, ne znači ništa, smao Martin zna što mu je u glavi
Naravno, ali lijepo je naići na nešto novo (i smisleno), već mi je dosta prežvakavanja starih teorija.
Ajvz is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2013., 08:35   #574
Quote:
Naravno, ali lijepo je naići na nešto novo (i smisleno), već mi je dosta prežvakavanja starih teorija.
onda čitat ovo:
http://asoiaf.westeros.org/index.php...m-of-theories/

p.s.

zašto nemamo temu nazvanu "Winds of winter" kada su 3 (Arriane, Barristan, Theon) poglavlja već procurila a jos 2-3 su prepričana na nekim konvencijama?
Old 16.08.2013., 11:37   #575
Quote:

zašto nemamo temu nazvanu "Winds of winter" kada su 3 (Arriane, Barristan, Theon) poglavlja već procurila a jos 2-3 su prepričana na nekim konvencijama?
rečeno - učinjeno

https://www.forum.hr/showthread.php?p...9#post46311879
Old 16.08.2013., 22:47   #576
Quote:
Mance je 3. Targ ... ?

pročitat:
http://branvras.free.fr/HuisClos/Queen.html
Old 16.08.2013., 23:52   #577
Quote:
Mance je 3. Targ ... ?

pročitat:
http://branvras.free.fr/HuisClos/Queen.html
Ubio si me s ovim linkom. Nije on treći Targ nego ekvivalent Targu bez da je iz loze. Zbog crno-crvenog ogrtača. I još hrpa luđačkih koincidencija.
Ajvz is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2013., 09:20   #578
Quote:
Ubio si me s ovim linkom. Nije on treći Targ nego ekvivalent Targu bez da je iz loze. Zbog crno-crvenog ogrtača. I još hrpa luđačkih koincidencija.
Targovi svi i svuda ?
Sva sreća da je Martin obećao da nema novih likova.
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2013., 02:16   #579
e sad nesta drugo,dali je stanis priznat vladar nad teritorijem od baratheona ili on ima samo onaj dragonstone i sta se desava na jugu odkada je stanis izgubio bitku za kingslanding,ko vlada stormsendingom i na cijoj je strani?
tayvin je spominjao da je stanis potucen pa nerazumijem nije moguce da je to sve od silnih baratheona(neracunam jofreya)
Odgovori s citatom
Old 22.08.2013., 08:57   #580
Quote:
Heero kaže: Pogledaj post
e sad nesta drugo,dali je stanis priznat vladar nad teritorijem od baratheona ili on ima samo onaj dragonstone i sta se desava na jugu odkada je stanis izgubio bitku za kingslanding,ko vlada stormsendingom i na cijoj je strani?
tayvin je spominjao da je stanis potucen pa nerazumijem nije moguce da je to sve od silnih baratheona(neracunam jofreya)
Stannis poslije osvoji Storm's End (mislim da Mel pošalje njenu shadow baby ili tako nešto) i uzme ga sebi. Tako da, da, faktički je on sad vladajući Baratheon na tom području.
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:22.