Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Hrvatska i turizam

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.07.2013., 09:44   #1
Pet friendly turizam

Jucer sam bio na kavi sa jednim prijateljima koji imaju jednog jako lijepog zlatnog retrivera. Iako su stariji par, sa psom putuju svugdje i glume backpackere, odnosno vole bit 2-3 dana negdje, pa dalje idu.

Sad, kroz pricu su mi rekli da, zbog psa, malo im je problem naci smjestaj, da im odgovara lokaciji, urednosti, ali i onaj dio od 2-3 dana a da je jos i "pet friendly".

Dakle, ova tema bi bila zamisljena za diskusiju oko smjestaja koji dozvoljavaju zivotinje, te iskustva sa istima. Mozda neke savjete koje imate za ljude koji se spremaju za put sa zivotinjom, itd..

Ima i portal za www.povedi-me.com.hr iznajmljivace, te se mogu javit njima, zbog popunjavanje ponude, ako omogucujete da ugoscujete i zivotinjice. Da napomenem, uvrstavanje u bazu je POTPUNO BESPLATNO.

Just search T for Texarkana!
aircanada is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2013., 11:25   #2
Ja dozvoljavam u apartman zivotinje ! Nekad su zivotinje cisci i normalniji gosti od samog vlasnika ! Svake godine imam min. 2 obitelji sa psima !

Di vidim problem ? Kako imam 4 app .. To je 4 razlicite obitelji u kuci . I ne vole svi zivotinje , sta je i normalno . Prosle god je bio doberman na srednjem katu . A gost ispod kat , bilo mu je djete alergicno na psece dlake .. I aj sad ti to iskombiniraj u kuci gdje se moraju svi kat tad susrest na skalama ili u vrtu ?

Ili jos gore , nakon psa treba ocistiti apartman 5x detaljnije od normalnog cescenja . Upravo da slucajno nebi dosao gost sa alergijom u taj apartman gdje je bio pas . Aj sad ti meni reci kakve su sanse da u tom app nije ostalo psecih dlaka ? Nikakve !

Imao sam situaciju da sam primio dva gosta sa psima. Jedni na prvom a drugi na drugom katu. Labrador i Jack russel .. Ovaj Jack Russel kad bi vidija ovoga jadnog labradora kojemu nije bilo ni do zivota na 35stupnje bi podivlja. To bi lajalo , skakalo , zavijalo jos uru vrimena nakon sta bi ga vidija . Onda su mi gosti iz dva app prigovarali da zele mir a ne pseci lavez po kuci 0-24h !!

Znaci , imam xy primjera gdje bi bilo bolje da nisam primio psa u kucu . Ali opet , ja volim bestije pa primam i dalje .
Old 13.07.2013., 11:51   #3
Imali smo jedno 2x goste sa malim psom, ali uvijek smo u nedoumici uzeti ili ne, zato jer ne znamo kako je pas odgojen Hoće li puno lajati, uništiti nešto u apartmanu, ostaviti pun apartman dlaka, kako će drugi gosti reagirati?

Moram reći da je iza tih gostiju bilo sve ok, pse se nije ni čulo da su tu, nije bilo dlaka.
bušić is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2013., 12:03   #4
Bilo je dlaka , nego ti nitko nije dosa sa nekom alergijom izad . Ne mozes ti app ocistit od dlaka koliko god ti mislio da je cisto . Meni prijatelj kad dolazi u mene , pocima kihat vec kod lifta jer je alergican na mog zeca ! Imam ovnoglavog zeku u kuci
Old 13.07.2013., 13:09   #5
Quote:
wob kaže: Pogledaj post
Bilo je dlaka , nego ti nitko nije dosa sa nekom alergijom izad . Ne mozes ti app ocistit od dlaka koliko god ti mislio da je cisto . Meni prijatelj kad dolazi u mene , pocima kihat vec kod lifta jer je alergican na mog zeca ! Imam ovnoglavog zeku u kuci

da, vjerojatno imaš pravo. ali htjela sam reći da kod čišćenja nisam nigdje naišla na dlake, čak ni na malom tepišiću u dnevnom
bušić is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2013., 13:34   #6
Evo izgleda da su meni baš gosti sa psima niša. Od 9 rezervacija, 8 ih je sa psima i to 1 ili 2. Do sada sve super.
Ali, moram napomenuti da ja iznajmljujem komplet kuću sa velikim vrtom tako da nije bas usporedivo sa apartmanima. Kužim woba, zeznuto je kada imaš više jedinica.
Jel imate posebno nadoplatu za psa?
Old 13.07.2013., 16:44   #7
Ljudi s alergijama ne idu u apartmane za koje je istaknuto da su pet friendly, tako da uopce ne vidim problem u tome.

svi nasi dosadasnji gosti s psima su bili iznimno ljubazni i uredni. To mi je i jedina kategorija gostiju koja pita gdje nam stoje sredstva za ciscenje i usisavac

inace, tesko mi je zamisliti da bi se ljudi ciji psi nisu socijalizirani uopce usudjivali na tako dugacka putovanja - ali pretpostavljam da ima svasta...

I da treba uloziti malo vise truda u ciscenje jer se dlake zavuku svuda, ali, nekad mi se za neke ljude cini da su cijeli skalp ostavili koliko kose bude posvuda...

Nikad nikakvu stetu u stanu od pasa ili njihovih vlasnika nismo dozivjeli
Channon Yarrow is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2013., 20:39   #8
Sophie

Quote:
bušić kaže: Pogledaj post
Imali smo jedno 2x goste sa malim psom, ali uvijek smo u nedoumici uzeti ili ne, zato jer ne znamo kako je pas odgojen Hoće li puno lajati, uništiti nešto u apartmanu, ostaviti pun apartman dlaka, kako će drugi gosti reagirati?

Moram reći da je iza tih gostiju bilo sve ok, pse se nije ni čulo da su tu, nije bilo dlaka.
Maloprije sam napisala na temi gdje oglasiti na internetu... svoja iskustva sa gostima s psom.
bili su apsolutno fantastični, njemci, par srednjih godina, bili 15 dana od 1.6. do 15.6., preko Atravea. pas je bio zlatno-crvena ženka retrievera Sophie, a taj pas je bio čišći i pametniji od mnogih ljudi. Nakon nekoliko dana se udomaćila, šetala sama po vrtu, dolazila k meni, nikad niti zalajala niti ikome zasmetala.
Kada su odlazili, našla sam apartman toliko čist, da nisam vjerovala svojim očima, sve tepihe su digli, oprali sve se sjajilo, bolje nego mnogi ljudi. Njemica kaže, nama je bitno da je naša Sophie dobrodošla a cijena nas ne zanima. Tamo gdje ne primaju pse mi neidemo, pa makar bilo mukte, Doduše, kada su išli u restoran na večeru, svaki dan, Sophie je ostajala kući, a kada sam im rekla da mogu šetati po kompleksu parka i kampa (gdje znam da svi psi šeću) rekli su da su vidjeli znak da pas nesmije. To su valjda jedini ljudi koji su poštivali taj znak. Predivni ljudi, predivan pas a i cijena nije bila za odbaciti 120 eura + 50 eura za Sophie. Aj ikada budem imala psa, samo takovg!
Šatrunčica is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2013., 21:48   #9
Quote:
Šatrunčica kaže: Pogledaj post
Predivni ljudi, predivan pas a i cijena nije bila za odbaciti 120 eura + 50 eura za Sophie. Aj ikada budem imala psa, samo takovg!
šta 50 eura po danu za Sophie ili je to total za dva tjedna?
bušić is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2013., 23:11   #10
Quote:
bušić kaže: Pogledaj post
šta 50 eura po danu za Sophie ili je to total za dva tjedna?
Total, tako je naredio Atraveo, a oni platili meni. To je bilo pod onu rubriku nebenkosten.

Usput, kompliment moderatoru koji je pokrenuo ovu interesantnu temu

Zadnje uređivanje Šatrunčica : 13.07.2013. at 23:23.
Šatrunčica is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2013., 01:08   #11
Kompliment i moderatorici. Ja sam samo otvorija jer je ona zauzeta.

Just search T for Texarkana!
aircanada is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2013., 15:46   #12
Quote:
wob kaže: Pogledaj post

Znaci , imam xy primjera gdje bi bilo bolje da nisam primio psa u kucu . Ali opet , ja volim bestije pa primam i dalje .
toplice sveti martin su to dobro riješile

oni imaju niz apartmana samo za ljude sa psima

na kraju su naselja, iz apartmana izlaziš ravno na livadu, često navečer svi izađu ispred sa stolicama i cugom pa sjede i piju i pričaju dok im se psi ludiraju na livadi

raj za pse
Old 18.08.2013., 11:56   #13
....15 godina iznajmljujem.....i uvijek ću radije uzeti ljude s 3 psa nego s troje razmažene dječurlije.....(popljujte me sad)....ali ovo govori iskustvo

imala sam njih četvoro s 3 psa...svaki je gledao sa svog balkona (i moj sa 4 balkona).,....reko muž kad je iz grada dolazio da kuća izgleda ko štenara....samo uši vire.....

u svakom slučaj nikad, iza bilo kojeg psa nije bilo toliko prljavo koliko ostane iza male djece....razmažu mi pekmez i nutelu po novim dekama....jedan mali seronja mi je autićem otukao boju s novih radijatora....drugi mi je potrgao cijev ispod lavandina.....jedan se čak uspio i na zid potpisati....
a da ne govorim o vriskanju....trčanju po apartmanu.....jedni su skandinavci čak klincima dopustili da se loptaju u apartmanu u pol 1 ujutro.....i još se snebivali kad sam im išla reć da prestanu jer ima i drugih gostiju u kući....

tako da....kad vidim ljude s malim klincima na vratim trenutno mi se roleta spusti (čast iznimkama)....ali ljude sa psima ću uvijek primiti.....jer i oni sami to cijene (baš zbog mase ostalih koji ih ne žele)...i uvijek za sobom ostave čisto i uredno...
Old 21.08.2013., 22:56   #14
jednom prije 10-ak godina su dosli gosti sa dva pasa, jedan veci jedan manji. nakon toga smo misecima cistili dlacurine iz tepiha i kauceva. nikada vise. ali eto, sinoc su na jednu noc bili Talijani isto sa velikom djukelom. ima svoju prostirku pa reko ajde, ionako su platili i za njega.

ide mi nazivce kada ljudi misle da ne volim pase i zivotinje jer ih ne putam. upravo suprotno, ali nemogu riskirat da se pas popisa ili usere nedgje u kuci nedao Bog na tepih, a o dlakama da ne pricam. ipak tu trebaju i drugi ljudi ljetovati.
Pobocnik is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2013., 23:00   #15
Quote:
Pobocnik kaže: Pogledaj post
jednom prije 10-ak godina su dosli gosti sa dva pasa, jedan veci jedan manji. nakon toga smo misecima cistili dlacurine iz tepiha i kauceva. nikada vise.
probaj isprazniti vrecicu iz usisavaca
gmit is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2013., 23:21   #16
nemogu se usporedjivati ljudska kosa i dlake pasa. kao prvo, kosurina od zenkinji se vidi i lako pokupi i pousisa, a i nitko nije alergican na nju. mi mali iznajmljivaci si najcesce nemozemo dozvolit da nam apartmani budu pet friendly i da time odbijamo druge potencijalne goste.

kao sto je vec netko rekao, dlake od pasa su puno tanje i zavucu se svugdi, to se neda pocistiti samo tako. dodje netko sa alergijom i eto veselja.

glede usporedbe sa djecom, nisu ni sva dica neotesana, ali ako liti imas 30 familija sa dicom naravno da ce se uvijek naci ona koja ce posteno zasrati nesto.

da imas 30 pasa svako lito, isto bi se nasao neki koji ce lajati dan-noc, ili ce izgristi/popisati pola apartmana. a i dobar broj dalmatinskih kucanstava ima mace oko kuce

ps, nebi htio da se ovo pritvori u rasparvu ljubitelji vs mrzitelji zivotinja
Pobocnik is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2013., 10:52   #17
Quote:
Pobocnik kaže: Pogledaj post
nemogu se usporedjivati ljudska kosa i dlake pasa. kao prvo, kosurina od zenkinji se vidi i lako pokupi i pousisa, a i nitko nije alergican na nju. mi mali iznajmljivaci si najcesce nemozemo dozvolit da nam apartmani budu pet friendly i da time odbijamo druge potencijalne goste.

kao sto je vec netko rekao, dlake od pasa su puno tanje i zavucu se svugdi, to se neda pocistiti samo tako. dodje netko sa alergijom i eto veselja.

glede usporedbe sa djecom, nisu ni sva dica neotesana, ali ako liti imas 30 familija sa dicom naravno da ce se uvijek naci ona koja ce posteno zasrati nesto.

da imas 30 pasa svako lito, isto bi se nasao neki koji ce lajati dan-noc, ili ce izgristi/popisati pola apartmana. a i dobar broj dalmatinskih kucanstava ima mace oko kuce

ps, nebi htio da se ovo pritvori u rasparvu ljubitelji vs mrzitelji zivotinja
nema potrebe.....

ja samo govorim iz svog iskustva.....i nije mi se u 15 godina dogodilo da netko ne želi apartman jer je pet friendly.....svake sam godine puna ko šipak od 5 do 10. mjeseca.....sa psima ili bez pasa....
Old 08.01.2014., 15:06   #18
Ajde kad se već otvorila ova tema da i ja kažen svoje iskustvo. Pretprošlo lito 2012 godine krajen 6 miseca ili početkom 7 miseca, u gradu je bila izložba pasa. Nakon sto sam ušao u apartman tri dana san ga cistija nakon njih. Nisan ni znao da dolaze, (moja greška al ajde), uglavnom bilo ih je sigurno 4 - 5 tamo spavali su bit će na krevetima, s dlakom je bio pokriven cili apartman, bacija san po posteljine nakon njih, izgrizlo mi je krevet, ionako stari kauč, neke štep deke šta su popišali, zva san još firmu šta se bavi čišćenjem da to prođu.Moga bi do sutra pisat o ovome, uglavnom tija san vas ljudi upozorit da pratite događanja u vašoj okolici i pripazite na potencijalne opasnosti. NO pet friendly
Mafijash is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2014., 12:09   #19
Quote:
Mafijash kaže: Pogledaj post
Ajde kad se već otvorila ova tema da i ja kažen svoje iskustvo. Pretprošlo lito 2012 godine krajen 6 miseca ili početkom 7 miseca, u gradu je bila izložba pasa. Nakon sto sam ušao u apartman tri dana san ga cistija nakon njih. Nisan ni znao da dolaze, (moja greška al ajde), uglavnom bilo ih je sigurno 4 - 5 tamo spavali su bit će na krevetima, s dlakom je bio pokriven cili apartman, bacija san po posteljine nakon njih, izgrizlo mi je krevet, ionako stari kauč, neke štep deke šta su popišali, zva san još firmu šta se bavi čišćenjem da to prođu.Moga bi do sutra pisat o ovome, uglavnom tija san vas ljudi upozorit da pratite događanja u vašoj okolici i pripazite na potencijalne opasnosti. NO pet friendly
Po tvom opisu to nisu bili psi nego gremlini
Old 09.01.2014., 13:18   #20
Ja imam pet friendly apartmane.Kroz njih je prošlo ljeto prošlo čopor pasa.Iza njih bi ostalo cistije nego iza onih bez pasa.Ali......Dovoljni su jedni gosti koji vas navedu na razmišljanje dali da uopće više primate pse.Ovako gosti, mladi i simpatični par i jedan odrasli crni labrador.Kako ja ne ulazim u apartman za vrijeme njihovog boravka, nisam mogla znati kakvo je stanje unutra.Goste bih vidjela na terasi i njihovog psa koji je bio jako miran i mislila sam da i oni vode brigu o svom ljubimcu.Kad su oni otišli , ja sam došla da pospremim i imala što za vidit.Šok.Oni su bili dva tjedna i očito niti jednom uzeli metlu u ruke, dlaka je bilo posvuda.Ono što mi se najviše zgadilo da ih je bila puna postelja iako je moj uvjet za pse da nesmiju u spavaću.Netko je napisao da pasja dlaka nije kao ljudska kosa i ta se teško diže sa posteljine.E pa nije teško nego nikako! To je bio deveti mjesec i na sreću zadnji gosti u tom apartmanu tu sezonu.Nažalost posteljine je bilo više nego ljeti i sve lancune i deke što su koristili sam morala bacit.I da vas još zgadim frižider i dubinski su bili puni dlaka.
aštosad is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:13.