Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.01.2011., 22:38   #21
Quote:
nemo01 kaže: Pogledaj post
-ovdje je bilo pitanje za stan ili kuću ,naravno da je vapno za podrum odlično,još odličnije za svinjac ili štalu
Nisam lud s tim govnom pituravat kuču Ubila bi me žena
more is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2011., 16:53   #22
Meni su rekli da samo građevinsko vapno izmješam pričekam par sati i da farbam sa njime. Sve u svemu farbanje ide dosta teško sa kvalitetnim valjkom nekako a sa penzlom nikako, bilo je dosta grudica ali samo pri kraju posude sa vapnom. zid je bio samo ožbukan na fino i na izgleda loše jedino kaj se nasmiješ na njega nasloniti jel sve ostaje na odjeći.
tako da više na planiram kikada sa time krečiti rađe kupiti jeftiniju boju za zidove
tražim savjete is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2011., 22:16   #23
samo jedna napomena, industrijska vapna tipa "apneni belež" imaju oznaku štetnosti Xi. što to točno znači neznam, osim
da nesmiju stajati na polici skupa s recimo jupolom
pixel pixić is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2011., 22:46   #24
Xi oznaka znači nadražujuće, tj. nadražuje sluznicu, oči i kožu uslijed izlaganja istih vapnu. Sa kožom nije problem, opereš i eventualno namažeš kremom i riješen problem, sa očima zna izazvati iritaciju pa su potrebne masti i kai za oči. Što se tiče lanenog ulja, problem sa flekama nastaje kod lošeg doziranja (previše ulja). U principu idu najviše 3 jušne žlice na 20-ak kg nerazrijeđenog vapna odnosno na 25 kg kantu razrijeđenoga najviše jedna takva žlica. I ima, itekako ima kvalitetnog vapna za bojanje zidova ali je problem što nema više majstora koji to kvalitetno rade (čitaj: rijetki su) a nije baš lako raditi sa vapnom i zahtjeva iskustva.
technico is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2011., 21:07   #25
Quote:
tražim savjete kaže: Pogledaj post
Meni su rekli da samo građevinsko vapno izmješam pričekam par sati i da farbam sa njime. Sve u svemu farbanje ide dosta teško sa kvalitetnim valjkom nekako a sa penzlom nikako, bilo je dosta grudica ali samo pri kraju posude sa vapnom. zid je bio samo ožbukan na fino i na izgleda loše jedino kaj se nasmiješ na njega nasloniti jel sve ostaje na odjeći.
tako da više na planiram kikada sa time krečiti rađe kupiti jeftiniju boju za zidove
ajme majko moja...
BTW,kad krenes preko toga bojati bojom za zidove,nemoj se iznenadit kad ti nakon nekog kraceg vremena pocne ljustenje boje,pa da vidis onda veselja..
robertinoo is online now  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2014., 15:11   #26
Pitanje sam bila postavila na drugoj temi prije nego sam naletila na ovu...Molim savjet....s kojim vapnom mogu najbolje ofarbati zid u šupi?To je čisti zid u smislu cigle i koliko sam shvatila ona vulgaris boja ne može na njega bez gletanja i obrade zida. Rečeno mi je da vapno najbolja opcija. Gdje kupiti to gašeno vapno (da mi ne uvale industrijsko) i u kojem omjeru to smiješati? Jel postoji ipak neka boja koja može na ciglu bez prethodne obrade?
I am already kindly disposed towards you. My friendship it is not in my power to give: this is a gift which no man can make, it is not in our own power: a sound and healthy friendship is the growth of time and circumstance, it will spring up and thrive like a wildflower when these favour, and when they do not, it is in vain to look for it.
William Wordsworth
tinkerbell is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2014., 15:32   #27
Imaš u dučanima građevinskim materijalom baš Gašeno vapno. Ne kupovati ovo za zidariju nego baš traži to gašeno, mislim da je u kantama, baš za tu svrhu. ovo građevinsko je prerijetko za farbanje tj ovo je "masnije" i bolje pokriva.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2014., 15:53   #28
Quote:
kerbi kaže: Pogledaj post
Imaš u dučanima građevinskim materijalom baš Gašeno vapno. Ne kupovati ovo za zidariju nego baš traži to gašeno, mislim da je u kantama, baš za tu svrhu. ovo građevinsko je prerijetko za farbanje tj ovo je "masnije" i bolje pokriva.
ok hvala ti. Znači gašeno vapno. I osim vode da li dodajem još nešto? Negdje sam našla da se dodaje sol? Znam da se nanosi onim velikim četkama (na moru gledala barbe kako su to radili pa se sjećam tih četki). Gustoća: što je gušće to bolje ili bolje rjeđe pa baciti 2 ruke?
I am already kindly disposed towards you. My friendship it is not in my power to give: this is a gift which no man can make, it is not in our own power: a sound and healthy friendship is the growth of time and circumstance, it will spring up and thrive like a wildflower when these favour, and when they do not, it is in vain to look for it.
William Wordsworth
tinkerbell is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2014., 16:18   #29
ne štogušće to bolje, već u više ruku- najmanje pet. već sam ti pisao u postovima
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2014., 00:51   #30
Tinkerbel saspitaj se u ducanu za akrilnu fasadnu boju ilh boju za beton npr takril. Mozda moze nesto od toga da izbjegnes vapno.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2014., 02:29   #31
Quote:
tinkerbell kaže: Pogledaj post
ok hvala ti. Znači gašeno vapno. I osim vode da li dodajem još nešto? Negdje sam našla da se dodaje sol? Znam da se nanosi onim velikim četkama (na moru gledala barbe kako su to radili pa se sjećam tih četki). Gustoća: što je gušće to bolje ili bolje rjeđe pa baciti 2 ruke?
Nedavno sam uzimala u vrtnom centru gašeno vapno za voćke. To je jupolovo gašeno vapno za farbanje zidova,žuti poklopac. 5l je koštao oko 57 kn. A 10 lit sam negdje vidjela za oko 90 i nešto kn.
Rok trajanja neograničen.

Sol ide kad se voćke farbaju da prione masa za koru. Za farbati zid mislim da ne ide sol.
Za voćke se stavlja i sumpor.

Sjećam se kako je jedna gospođa to farbala, bila je mjistor po kućama za farbanje zidova.
KOristila je nekakvu mekanu veću četku, kao onu za glancanje cipela sa prirodnom dlakom. I samo je tim farbala.
Ova smjesa u jupolovoj kanti je već rijetka i čini mi se da ne treba razgađanje.
petra00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2014., 05:49   #32
Jep. Sol ide za vočke, ne za zidove

Našvrljano na Alcatelu X popu
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2014., 11:05   #33
Quote:
anita kaže: Pogledaj post
Tinkerbel saspitaj se u ducanu za akrilnu fasadnu boju ilh boju za beton npr takril. Mozda moze nesto od toga da izbjegnes vapno.
Quote:
petra00 kaže: Pogledaj post
Nedavno sam uzimala u vrtnom centru gašeno vapno za voćke. To je jupolovo gašeno vapno za farbanje zidova,žuti poklopac. 5l je koštao oko 57 kn. A 10 lit sam negdje vidjela za oko 90 i nešto kn.
Rok trajanja neograničen.

Sol ide kad se voćke farbaju da prione masa za koru. Za farbati zid mislim da ne ide sol.
Za voćke se stavlja i sumpor.

Sjećam se kako je jedna gospođa to farbala, bila je mjistor po kućama za farbanje zidova.
KOristila je nekakvu mekanu veću četku, kao onu za glancanje cipela sa prirodnom dlakom. I samo je tim farbala.
Ova smjesa u jupolovoj kanti je već rijetka i čini mi se da ne treba razgađanje.
Ok. hvala vam puno. Idemo krajem tjedna u nabavku pa ćemo vidjeti što imaju i odlučiti. Da znam za tu četku ima moj tata 1 takvu ali 1 nam nije dovoljna pa trebamo uzeti još koju jer će više ekipe farbati .team work
William Wordsworth
tinkerbell is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2014., 15:05   #34
Razmisli prije maljanja vapnom, jer nakon toga više nema žbukanja.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2014., 15:53   #35
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
Razmisli prije maljanja vapnom, jer nakon toga više nema žbukanja.
ni ne mislimo žbukati šupu...pošpricati ćemo s impregnacijom i prefarbati vapnom...i to je to...
William Wordsworth
tinkerbell is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2014., 19:44   #36
wrong! japno nikako na impregnaciju. I za svaki slucaj procitaj moj savjet u drugoj temi, nekako mi se cini da ces mi na kraju svega biti zahvalna ako ga prihvatis.
robertinoo is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2014., 09:34   #37
Quote:
robertinoo kaže: Pogledaj post
wrong! japno nikako na impregnaciju. I za svaki slucaj procitaj moj savjet u drugoj temi, nekako mi se cini da ces mi na kraju svega biti zahvalna ako ga prihvatis.
za impregnaciju mi je rekao majstor da stavim...nisam mislila staviti dok mi on nije rekao..iskustvo u farbanju s vapnom ima moj otac i još jedan dečko koji će to raditi...ja se informiram da znam kako to ide...ali ok..lakše je reći odustani...hvala u svakom slučaju...javim kako je prošlo...
William Wordsworth
tinkerbell is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2014., 14:33   #38
I meni se čini da ne smije impregnacija ispod vapna. Ali može preko njega ako jednom odlučiš sve normalno prefarbati.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2014., 12:12   #39
Quote:
kerbi kaže: Pogledaj post
I meni se čini da ne smije impregnacija ispod vapna. Ali može preko njega ako jednom odlučiš sve normalno prefarbati.
hvala...za vikend je odrađena priprema pa ćemo ove dane farbati...još uvijek postoji opcija da uzmemo vulgaris boju i pofarbamo...vidjeti ćemo..Hvala na ifnormacijama
William Wordsworth
tinkerbell is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2020., 22:35   #40
Može li se vapnom ofarbati stara šerana fasada izvana na kući?
technotronic is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:01.