Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fantastika (SF, fantasy, horror...)

Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.04.2014., 21:48   #141
Daenerys. Littlefinger je dobro obaviješten i nije glup kao Cersei pa da ga ne zanima ništa dalje od vlastitiog nosa, logično je da zna za Dany.
Ajvz is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2014., 22:04   #142
na daenerys sam naravno prvu pomislio, ali sam ju prekrižio jer mi je logičnije da je netko iz westerosa. stekao sam dojam da se radi o sukobu koji će se dogoditi uskoro, a daenerys nema baš neke veze s westerosom. moja pretpostavka je arianne martell.

a možda zabrijavam i to što je rekao nema neko skriveno značenje nego je stvarno mislio na dany.
Old 20.04.2014., 22:40   #143
Quote:
UrchinStar47 kaže: Pogledaj post
Tapiserije su Robertove.
Cekajte malo, znajuci Roberta iz knjiga i serije, zar vi stvarno mislite da je Roberta boleo mali prst na levoj nozi za tamo neke tapiserije ??
Njega je jedino zanimalo ono nesto medju zenskim nogama, dobar lov i odlicno vino.

Sersei je zenska verzija Roberta (iako to sama sebi ne zeli priznati) sa megalomanskim misljnjem o sebi, tako da ne verujem da se i ona nesto plela oko tamo nekakvih tapiserija, tako da ostaje da su tapiserije bile zatecene u Crvenoj Tvrdjavi i odstranjene sa zidova jer su Robertu smetale.
Old 21.04.2014., 00:37   #144
Quote:
babarej kaže: Pogledaj post
E to bi bio pogodak

Quote:
RutherFord7 kaže: Pogledaj post
littlefinger je isfrustrirani patuljak koji želi biti kralj. pretpostavljam da mu te tapiserije trebaju da mu pumpaju ego ako jednom sjedne na prijestolje (ne daj bože).
mene više zanima kakav je to sukob tri kraljice o kojem je pričao. pretpostavljam cersei, margaery i ??
lf nije glup
Quote:
trpe grozni kaže: Pogledaj post
Cekajte malo, znajuci Roberta iz knjiga i serije, zar vi stvarno mislite da je Roberta boleo mali prst na levoj nozi za tamo neke tapiserije ??
Njega je jedino zanimalo ono nesto medju zenskim nogama, dobar lov i odlicno vino.
Sersei je zenska verzija Roberta (iako to sama sebi ne zeli priznati) sa megalomanskim misljnjem o sebi, tako da ne verujem da se i ona nesto plela oko tamo nekakvih tapiserija, tako da ostaje da su tapiserije bile zatecene u Crvenoj Tvrdjavi i odstranjene sa zidova jer su Robertu smetale.
S razlikom što Robert nije bio zao i gad
Za njega je bilo bitno u se, na se i poda se.
Kod nje vrijedi to sve (Kotlocrni ), al' nek i ostali pate usput
Tapiserije su negdje trunule u nekim podrumima vjerojatno, da
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 04:17   #145
Quote:
IIRC, cesto se spominjalo kako je sobu s prijestoljem ukrasio tapiserijama, i rjesio se lubanja zmajeva koje su tamo prije Targovi drzali.

Mozda su to bile tapiserije njegovih pobjeda, lovova, i golih zena...
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 04:47   #146
Quote:
Wikiceha kaže: Pogledaj post

lf nije glup
a ovo znači da uz to što nije glup još i kavu voli?
ili si samo veliki obožavatelj maloprstog?
ili kave?

Quote:
robert je barem imao nešto soli u glavi da se okruži ljudima pametnijima od sebe i u početku posluša koji savjet. također se pokazao u situaciji kad je barristanu selmyju poštedio život. cersei je samo glupa ko kurac.

a ovim tapiserijama ne znam zašto pridajete toliku važnost. s obzirom da maloprsti žudi za kaosom u westerosu pretpostavljam da je izvlačenje zmajevih amblema u tu svrhu. u westerosu će nastati kaos kad se pročuje da stiže nasljednica sa zmajevima.
Old 21.04.2014., 12:39   #147
Quote:
a ovo znači da uz to što nije glup još i kavu voli?
ili si samo veliki obožavatelj maloprstog?
ili kave?
To znači da mislim da griješiš i da sam iznenađen elementarnom greškom koju činiš
Okarakterizirati lf-a kao malog i beznačajnog... Slaba analiza
Quote:
robert je barem imao nešto soli u glavi da se okruži ljudima pametnijima od sebe i u početku posluša koji savjet. također se pokazao u situaciji kad je barristanu selmyju poštedio život. cersei je samo glupa ko kurac.
To je istina. Robert je poprilično pametniji od nje (osim za spačke).
Quote:
a ovim tapiserijama ne znam zašto pridajete toliku važnost. s obzirom da maloprsti žudi za kaosom u westerosu pretpostavljam da je izvlačenje zmajevih amblema u tu svrhu. u westerosu će nastati kaos kad se pročuje da stiže nasljednica sa zmajevima.
Ne žudi on za kaosom per se.
On žudi za moći, odnosno za koristi.
Njemu je kaos put do uspjeha. Robespierre i tako to
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 15:08   #148
Quote:
To znači da mislim da griješiš i da sam iznenađen elementarnom greškom koju činiš
Okarakterizirati lf-a kao malog i beznačajnog... Slaba analiza
Ne žudi on za kaosom per se.
On žudi za moći, odnosno za koristi.
Njemu je kaos put do uspjeha. Robespierre i tako to
ja nikad ne griješim.
to je bio sarkazam.
neuk si.
prestani oftopičarit.
govorimo o teorijama.

evo jedne: ne mislim da je slab i beznačajan lik, ali imać će glup kraj jer je podcijenio sansu koja će ga zaklat. što se analize tiče, kao lik mi se ne sviđa jer nema nikakav moralni kodeks. unatoč tomu, odlično napisan lik - to svakako.
Old 21.04.2014., 15:27   #149
Quote:
ja nikad ne griješim.
to je bio sarkazam.
neuk si.
prestani oftopičarit.
govorimo o teorijama.
Al očito piješ dosta kave
Quote:
evo jedne: ne mislim da je slab i beznačajan lik, ali imać će glup kraj jer je podcijenio sansu koja će ga zaklat. što se analize tiče, kao lik mi se ne sviđa jer nema nikakav moralni kodeks. unatoč tomu, odlično napisan lik - to svakako.
Lik je super napisan, meni čak i nije preodvratan.
Klasičan "martinov" lik i favorit u borbi za prijestolje.
Doživjet će vjerojatno neslavan kraj, da.
Ako to Sansa napravi bit će pomalo glupo, no svejedno
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 15:47   #150
Slazem se, to bi mi bilo lazy writing. Ali ponestaje vremena, winter is coming!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Old 21.04.2014., 15:49   #151
Quote:
Ako to Sansa napravi bit će pomalo glupo, no svejedno
nisam shvatila, bit će ti glupo ako to sansa napravi (na koji god način) ili ako ga sansa ukloni nasilnom metodom, odnosno prikolje?

meni bi bila glupa ova druga opcija, ali da ga ukloni, recimo, promišljenim djelovanjem ili istim metodama koje sam lf koristio kad je igrao igru prijestolja, to bi mi bio vrh

navijam za to da sansa postane gospodarica svoje sudbine
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 16:07   #152
Quote:
Slazem se, to bi mi bilo lazy writing. Ali ponestaje vremena, winter is coming!
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Pazi, mi smo saznali dio varysovih planova ("netjak"). S time da to nit je glavni plan, nit neka cjelina svega.
Maloprstić nam je nepoznanica. Ako ga pokopa Sansa ispast će teški amater, a on to nije. U svakom slučaju, mora biti još neki ogroman plan u pripremi.
Bez obzira na veličinu knjiga.
@lady, trenutno mi ne pada na pamet niti jedan način na koji bi to Sansa mogla napraviti. Jednostavno je prerano. Za 5-10 godina, već bi imalo smisla.
Rekoh, Martin je zaludu potrošio 2 knjige puneći ih šetnjica, putopisima i glumom, dok se druge stvari nisu razvijala kako je trebao.
Sansa kao igračica, zašto ne?
Al ne s neba, pa u rebra.
A kao što Ruther priča, mjesta do kraja ponestaje.
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 17:33   #153
Quote:
@lady, trenutno mi ne pada na pamet niti jedan način na koji bi to Sansa mogla napraviti. Jednostavno je prerano. Za 5-10 godina, već bi imalo smisla.
Rekoh, Martin je zaludu potrošio 2 knjige puneći ih šetnjica, putopisima i glumom, dok se druge stvari nisu razvijala kako je trebao.
Sansa kao igračica, zašto ne?
Al ne s neba, pa u rebra.
A kao što Ruther priča, mjesta do kraja ponestaje.
možda se nešto dogodi sa sansom pa će ona bit u stanju to izvest možda dobije neki impuls (nešto slično onoj situaciji sa dvorcem u snijegu) ili će joj netko moćniji pomoći ili je možda quick learner

ok, navodim malo previše stvari ali ja sam doista uvjerena da će ga sansa nekako sredit

šta misliš (a i ostali forumaši) kolika je mogućnost da martin napravi time gap i odvede nas par godina u budućnost?
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 17:50   #154
Licno smatram da ce Sansa preziveti i nekako zeznuti Littlefinger-a, mozda ga cak i "slucajno" gurne kroz moon door ilki to za nju uradi ser Lin Corbray, ali ne pre nego sto joj on ugovori brak sa nekim od velikih kuca u Valeu, recimo sa Robertom Arrynom ili Andarom Royce i tako zadrzi Vale pod svojom vladavinom.
Sada, problem je jel ce se Sansa uopste pretstaviti sa svojim imenom i prezimenom u daljem toku knjige.
Old 21.04.2014., 18:44   #155
Quote:
lady vintage kaže: Pogledaj post
možda se nešto dogodi sa sansom pa će ona bit u stanju to izvest možda dobije neki impuls (nešto slično onoj situaciji sa dvorcem u snijegu) ili će joj netko moćniji pomoći ili je možda quick learner
ok, navodim malo previše stvari ali ja sam doista uvjerena da će ga sansa nekako sredit
šta misliš (a i ostali forumaši) kolika je mogućnost da martin napravi time gap i odvede nas par godina u budućnost?
Slaba
Možda se nešto dogodi, ali zasad ne postoji neki očiti način da se to dogodi.
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 19:37   #156
Quote:
Slaba
Možda se nešto dogodi, ali zasad ne postoji neki očiti način da se to dogodi.
pa dobro, nisam ni mislila da će se sada dogoditi ali prije završetka serijala svakako
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 21:17   #157
Quote:
lady vintage kaže: Pogledaj post
pa dobro, nisam ni mislila da će se sada dogoditi ali prije završetka serijala svakako
Dobro, njihova priča je sad na početku, realno ni do sredine nije došla.
Sansa bi nešto trebala napraviti, postati, ako se na kraju svi Starkovi nađu.
Realno, čega bi svega ona mogla postati Lady.
*Zapada
*Porječje je od Crne ribe, odnosno njegovog zatočenog nećaka (on neće dugo)/njegovog nasljednika (kome bi se isto mogla dogoditi nesreća). Dakle i tu ima šanse (pretpostavljamo da se bbw raspada s nestankom Lannistera)
*Dolinu bi joj LF trebao srediti
*Sjever bi trebao biti od malog Rickona, ali on možda isto podivlja
*Željezni otoci bi isto trebali bit prazni ak sve prođe kak spada.
*Ravan ima svog vladara sa zalihom nasljednika (dobro jedan je završetak loze u svakom slučaju, a drugi šepa, i sprema se u rat)
*Dorne je priča za sebe, ali je podosta južno
*Olujne zemlje su trenutno pokorena zemlja, koju kreće pokoravati drugi lik ("netjak"), dakle objekt.
*Zmajev otok je osvojen ili pak ne ?
Dakle, Sansa ima šanse da postane kraljica.
Pod uvjetom da ne dođe do sveopće zombie invazije, da Plakalo ostane na svom kontinentu, a da Snow ostane mrtav (not gonna happen )
To bi bilo umijeće LFa.
I da onda nestane negdje pun love u Slobodnim gradovima
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 23:14   #158
Mene zanima, ako su R+L=J zašto Ned nikada nije rekao Cat nego je ona cijeli život žuć prosipala na pogrešnom mjestu?
lutkast is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2014., 23:47   #159
Quote:
lutkast kaže: Pogledaj post
Mene zanima, ako su R+L=J zašto Ned nikada nije rekao Cat nego je ona cijeli život žuć prosipala na pogrešnom mjestu?
Bio je bedast, a vjerojatno se i bojao da se ona ne izbrblja.
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2014., 00:21   #160
Quote:
lutkast kaže: Pogledaj post
To je razlog zašto ga proganja Lyannina molba: "Promise me, Ned." Obećao je i držao se obećanja.
Ajvz is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:53.