Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.07.2014., 22:14   #41
Mene zanima tko je od vas koji ste gledali film prethodno pročitao knjigu? Čini mi se da su slabo povezani, meni film nikako ne može biti dobar, dapače, jako me razočarao.

SPOILER!

Ako se ne varam, u filmu se uopće ne spominje jedan od glavnih likova iz knjige, po meni jako bitan - Amlis Vess (neću sada pojašnjavati tko je on, može se pročitati u linku ispod) a ako me sjećanje služi, ona se u njega zaljubi.
Osim toga, nije dobro objašnjeno kaj ona u biti radi s tim ljudima koje uhvati, i to je opet jako loše, jer po filmu ispada da se radi o eksperimentima, a u knjizi (opet u linku, se vidi da se radi o nečem drugom, opisanom na način da ti se okrene želudac).
Također je u romanu nekako bolje dočarana osobnost izvanzemaljke.

ovdje možete pročitati ukratko o čemu se radi u romanu. http://en.wikipedia.org/wiki/Under_the_Skin_(novel)
Hatice is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2014., 12:17   #42
Quote:
Hatice kaže: Pogledaj post
Mene zanima tko je od vas koji ste gledali film prethodno pročitao knjigu? Čini mi se da su slabo povezani, meni film nikako ne može biti dobar, dapače, jako me razočarao.
Nisam ju čitala ali želim, ne zbog filma nego kao knjiga me zanima.

Gle Hatice, ne mora se knjigu doslovno prenijeti, nije svaka ekranizacija Harry Potter i 55 nijansi sive, bolji redatelji (u koje spada Glazer) imaju viziju i točno znaju što žele od literarnog predloška.
Usporedi dječju SF knjižicu Piknik kraj puta po čijem je malom segmentu snimljen Stalker.

Meni je film jako dobar i uz Her, Blue Ruin, Inside Llewyn Davis i L'inconnu du lac jedan od ovogodišnjih favorita.
Ulloa is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2014., 15:21   #43
Jučer sam ga skinuo. Valjda ću ubrzo naći vremena da ga pogledam.
Trailer me zaintrigirao.
Old 07.07.2014., 12:29   #44
joj baš sam ga sinoć pogledao
najveća zamjerka
mi je što je film spor... pola sata dok stavi viljušku u usta
dakle predugačak...

ostalo mi nije problem sve mi perfektno izgleda jasno, a inače dosta filmova ne skužim

bazična postavka je ta da SPOJLER.... vanzemaljci jedu ljude nakon što ih pretvore u amorfnu mesnatu masu od koje je odvojena koža a da bi to dobili moraju oteti neke ljude a da ne izazovu sumnju... zato fata samo samce i one koje niko ne čeka...zašto ne otimaju ljude odjednom... pa to bi izazvalo sumnju... zašto ne otimaju žene... zato što su one sumnjičavije i plaše se silovanja... zašto je lijepa žena to radila... da privuče lakše muškarce koji samo na sex misle u tom momentu... zašto je onaj s čudnim licem pobjegao... zato što na njega ne djeluje dobro seksualni stimulans... moje mišljenje zašto je zapalio brđanin šumar... da prikrije dokaze
Zeljko81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2014., 13:16   #45
Quote:
iggy888 kaže: Pogledaj post
Što li je ovo bilo?!? Za početak, očekujem da će većina ovaj film popljuvati. Nema akcije, SF bez lasera, površno gledano nema ništa radnje,... pa čemu onda ovo pogledati. Ako je Scarlett razlog, nađite "onaj" isječak negdje i svršite s tim.

Meni se film, kao što naslov kaže, uvukao pod kožu. Ima odlična sva tri elementa koja tražim u (dobrom) filmu, a to su atmosfera, fotografija i glazba (iako nisu baš nužna da bi film bio odličan). Iako sam ga gledao pažljivo, obavezno ga moram uskoro još jednom pogledati. Kako je netko napisao, nije film za jedno gledanje. Sve u svemu mi je previše artistički za neku jako visoku ocjenu, tako da bi mu onak' čisto subjektivno dao 8/10.
ako ti artisticki filmovi nisu za visoku ocjenu, kakvi onda jesu? just curious
Old 08.07.2014., 07:12   #46
Malo prespor i dosadan ali nije mi zao gledanja...

Za covjeka slona nisam siguran da ga je ona pustila, prije da nije bio dobar za njih...

I nikako mi ne pase kraj, da se onaj vratio i zapalio je...Nema sanse...
Odgovori s citatom
Old 08.07.2014., 08:07   #47
Najbolji moment mi je bio kad sam ga iskljucio poslje po sata. Nebi ti dao tog rahatluka ni zasta. Odlican film da se covjek dobro izmori, a onda opusti i svati svu radost slobode.
Cojek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2014., 08:13   #48
Quote:
SkyEnD kaže: Pogledaj post
ako ti artisticki filmovi nisu za visoku ocjenu, kakvi onda jesu? just curious
Nemoguće mi je na ovo pitanje ukratko odgovoriti. U mlađim danima bih ovakvim filmovima dijelio čiste jedinice. Valjda jer ih nisam razumio, nisu bili zabavni,... Osmica za ovaj već nešto govori o promjeni. A što se tiče ocjenjivanja, na IMDb stavljam također svoje čisto subjektivne ocjene, koje se nekada drastično razlikuju od većine. IMDb, kao i Oscar, naravno nije mjerilo vrijedosti, tako da sam dosljedan mojim trenutnim preferencijama (koje su s vremenom podložne promjeni). Tu nema pravila, osim da Michael Bay ne može dobiti ocjenu višu od 1/10.
Old 08.07.2014., 10:19   #49
Sinoć sam pogledala film, dugo mi je bio na listi.
Čitala sam samo dobre kritike i očekivala sam nešto što bi inače bilo po mom guštu, pošto je proglašavan kubrickovski i what not.
Oh boy, was I wrong.

Ne sjećam se jesam li ikad bila više razočarana nekim filmom. Mislim da nisam.
Nemam zamjerku ni na sporost, ni izostanak nekog očitog smisla, bog zna da volim čudne filmove, ali ovo... sat i 40 godina mog života je otišlo u nepovrat bez ijedne izazvane emocije, empatije, katarze, pouke, ičeg što bi mi uzburkalo misli narednih par dana (ili sati).

Pretenciozna izdrkotina. Ako su arty farty scene- poveznice sa 2001: Odisejom iz svemira glavno što ovaj film čini art filmom, onda... f*** that.
Uz svo dužno poštovanje, Odiseja je bila prije 50 godina. Move on, ne možete se izvlačiti na to, kinomatografija je otišla dalje.
Doll Fetish is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2014., 10:11   #50
Thumbs down

Uf... kako los film, jedva gledljiv. Umalo ugasih nakon 15-ak min ali ipak nekako izdrzah do kraja i sada se kajem. Film puca da bude kao art a zapravo je shity.
Moja ocena: 2/10
Old 03.08.2014., 12:11   #51
Quote:
Jacob J. Harper kaže: Pogledaj post
Film puca da bude kao art a zapravo je shity.
Ne puca on na ništa, to je jednostavno - dobar film.
Ulloa is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2014., 13:40   #52
Film mi je jako dobar, a sad me baš i zainteresirala knjiga. Vidim po članku na wiki da je knjiga tematski "šira".. ajd, baš ću probati nabaviti
Aerial_51 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2014., 14:08   #53
Quote:
Ulloa kaže: Pogledaj post
Što ti je točno dobro u ovom filmu?
LouReeth is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2014., 17:45   #54
Quote:
Ulloa kaže: Pogledaj post
Slozicemo se da se ne slazemo.

Quote:
LouReeth kaže: Pogledaj post
Scarlett Johansson
Old 03.08.2014., 17:47   #55
Quote:
Što je tebi točno loše?
Ulloa is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2014., 18:24   #56
Ai caramba, nemoj mi odgovarati na pitanje protupitanjem.
LouReeth is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2014., 20:03   #57
Quote:
Ai caramba, nemoj mi odgovarati na pitanje protupitanjem.
Ay caramba, nemoj ni ti pitati nego prolistaj temu unatrag, ne kanim se ponavljati.
Ulloa is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2014., 13:49   #58
Neki film hvale po webu pa sam ga zto pogledao i zbog Scarlett. Ona je jedino što vrijedi u ovom filmu.

Dosadno, sporo, nezanimljivo, loši dijalozi, loše napravljene scene u tami.

4/10 zbog Scarlett i njene glume. Mogli su erotične scene napraviti barem ali ni to nije kako treba.
Old 04.08.2014., 16:49   #59
ajd dobro sporo i nezanimljivo ali šta je loše u dijalozima... zbunjena elijenka i napaljeni debili bi trebalu smislenije pričati?
Zeljko81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2014., 17:47   #60
Quote:
Zeljko81 kaže: Pogledaj post
ajd dobro sporo i nezanimljivo ali šta je loše u dijalozima... zbunjena elijenka i napaljeni debili bi trebalu smislenije pričati?
Ništa nije loše, dijalozi su OK, oni su namjerno takvi, poput onih iz udžbenika za strani jezik. Samo zbog tih dijaloga želim pročitati knjigu.
Ulloa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:24.