|
|
12.08.2014., 18:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
hej ljudi jel ima neko iskustva s onim 'replikama' knjiga?
vidjela sam oglas za 'identičnu repliku' Harpera pa me zanima jel to neka muljaža
|
|
|
12.08.2014., 20:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
storm25 kaže:
vidjela sam oglas za 'identičnu repliku' Harpera pa me zanima jel to neka muljaža
|
Ja bio uzeo pedijatriju i bila je super a i cuo sam jos neke ljude da hvale to, tako da mislim da bi trebalo bit ok. Plus jos sto se nadjes sa zenom uzivo i pogledas takonda nema muljaze...
|
12.08.2014., 20:43
|
|
~
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
storm25 kaže:
|
Ja sam uzeo na 1. godini Krmpotić,Marušić i za 2. 4 knjige i sve su izvrsno digitalno kopirane, sve je čisto i jasno se vidi, jedino što nisu u boji što za Harpera i nije bitno jer tamo nema previše boja.
|
13.08.2014., 01:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
storm25 kaže:
|
Ma to je super! Bilo koja knjiga koja nema previše slika ili one barem nisu od velike važnosti, može se nabaviti kod te "žene", kako je mi zovemo. Knjige su pristojne kvalitete. Možeš naručiti tvrdo ili meko uvezane, a možeš ju i zamoliti da ti razdijeli knjigu na primjerice tri dijela i svaki posebno uveže (tako sam ja Katzunga  ).
|
|
|
15.08.2014., 18:20
|
|
:)
Registracija: Oct 2012.
|
Što sa knjigama? Hoće li negdje biti objavljen popis knjiga koje mi trebaju? Tj., pretpostavljam da hoće, ali može li mi netko reći nabavljaju li se te knjige iz knjižare ili odakle, ne bih baš htjela potrošiti tisuće i tisuće na to ako mogu uštedjeti.
“The world is indeed full of peril and in it there are many dark places. But still there is much that is fair. And though in all lands, love is now mingled with grief, it still grows, perhaps, the greater.”
|
|
|
15.08.2014., 18:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
ValentineGrey kaže:
Što sa knjigama? Hoće li negdje biti objavljen popis knjiga koje mi trebaju? Tj., pretpostavljam da hoće, ali može li mi netko reći nabavljaju li se te knjige iz knjižare ili odakle, ne bih baš htjela potrošiti tisuće i tisuće na to ako mogu uštedjeti.
|
Reci ce vam sve kad krene kolegij koja je literatura a do tada ces vec znati otprilike di se sta moze iskopirati ili pitaj kolege druge netko ce sigurno znati odakle je najbolje nabaviti pojedinu knjigu
|
15.08.2014., 19:00
|
|
posvuduša
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
ValentineGrey kaže:
|
mislim da samo praktikum iz kemije morate nabaviti novi, svatko svoj. ostalu literaturu možeš kopirati, posuditi od starijih kolega, nabaviti preko Njuškala ili ovdje.
|
16.08.2014., 01:21
|
|
~
|
Quote:
ValentineGrey kaže:
|
Popise vec imas jer se nece nista promijeniti od prosle godine - na kraju svakog nastavnog plana - sve originalne knjige kupuj rabljene. Iznimke:
Ne kupuj Coopera, radnu iz engleskog, ni one knjige iz uvoda i socijalne, skripta iz fizike je 99% jednaka knjizi, ne kupuj novu zbirku iz kemije, po meni se od Platzera isplati uzeti samo 1. i mozda 3., atlas Netter jer je Sobotta preskup za tu kvalitetu, a Gilroy nema hrpu oznacenih detalja na pola slika, nabavi Waldeyera jer je OK za neke stvari i ima neke korisne slike i informacije koje drugdje nema i obvezno kopiranu Marusic iz koje uci sto vise - Vinter vise nije glavni i vise se ne sastavljaju pitanja o potpuno nebitnim detaljima prema nekoj recenici koju ima samo u Waldeyeru. Harper ce ti trebati tek nesto malo u 5. mjesecu, ako ce vam kemija biti zadnja.
|
16.08.2014., 18:57
|
|
Mućko đubre
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
matiška kaže:
Pozdrav! Može mi netko preporučiti neki dućan gdje mogu nabaviti kutu? 
|
ja sam kupio ui hospitaliji na ilici, kod frankopanske. 195kn
|
17.08.2014., 09:26
|
|
Bad Wolf
Registracija: Aug 2009.
|
To je malo previše za kutu :/
|
17.08.2014., 13:11
|
|
Mućko đubre
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Fanhp kaže:
To je malo previše za kutu :/
|
istina. 
|
17.08.2014., 13:47
|
|
Mercenaire marginal
|
Quote:
subsonikđou kaže:
istina. 
|
Hajde, hajde, trajat će ti godinama, za jednokratno, dugoročno ulaganje nije baš sad tako puno.
|
17.08.2014., 20:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Dakle, imam par pitanja vezanih za upis, vjerujem da su bila postavljena već popriličan broj puta pa vas molim za malo strpljenja.
Koliki je otprilike bodovni prag za upad ovih zadnjih godina? Koliko se uopće ljudi prijavi?
Kako oni računaju ove prosjeke u srednjoj? Oni nose 220 bodova pa bih želio otprilike skucati brojku svojih bodova.
Što se tiče prijemnog, nude li se samo zadaci na zaokruživanje ili i računski? Jesu li zadaci više za napamet naučit ili treba povezati stvarčicu dvije?
Koji bi dom bio idealan za studenta medicine u Zagrebu? Da je blizu i da nije najveća štala u Zagrebu?
|
|
|
17.08.2014., 21:13
|
|
Mercenaire marginal
|
Quote:
prikaante kaže:
Koji bi dom bio idealan za studenta medicine u Zagrebu? Da je blizu i da nije najveća štala u Zagrebu?
|
Lašćina.
Na ostalo neka odgovore upućeniji.
|
17.08.2014., 21:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Jel problematično ako nisam nabavio kutu za pretpraksu? Sjetio sam se u četvrtak navečer, a počinjem ovaj ponedjeljak.
|
|
|
17.08.2014., 21:23
|
|
~
|
Quote:
prikaante kaže:
Dakle, imam par pitanja vezanih za upis, vjerujem da su bila postavljena već popriličan broj puta pa vas molim za malo strpljenja.
Koliki je otprilike bodovni prag za upad ovih zadnjih godina? Koliko se uopće ljudi prijavi?
|
Prošle 740,0, ove mislim da koji bod više - oko 742. Ne znam koliko ljudi se prijavi, mislim da preko 1000.
Quote:
Kako oni računaju ove prosjeke u srednjoj? Oni nose 220 bodova pa bih želio otprilike skucati brojku svojih bodova.
|
44*tvoj prosjek sve 4 godine.
Quote:
Što se tiče prijemnog, nude li se samo zadaci na zaokruživanje ili i računski?
|
Svi zadaci su na zaokruživanje, ali moraš negdje računati pa zaokružiš točan rezultat.
Quote:
Jesu li zadaci više za napamet naučit ili treba povezati stvarčicu dvije?
|
Oboje. U kolikom omjeru ovisi o predmetu - npr. za biologiju je više ovo prvo, a za fiziku drugo.
|
17.08.2014., 21:37
|
|
posvuduša
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
čika Anker kaže:
Jel problematično ako nisam nabavio kutu za pretpraksu? Sjetio sam se u četvrtak navečer, a počinjem ovaj ponedjeljak.
|
pretpostavljam da u bolnici gdje odrađuješ pretpraksu imaju kutu koju ti mogu dati dok si tamo, nema brige. 
|
17.08.2014., 22:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
NOD14 kaže:
Prošle 740,0, ove mislim da koji bod više - oko 742. Ne znam koliko ljudi se prijavi, mislim da preko 1000.
44*tvoj prosjek sve 4 godine.
Svi zadaci su na zaokruživanje, ali moraš negdje računati pa zaokružiš točan rezultat.
Oboje. U kolikom omjeru ovisi o predmetu - npr. za biologiju je više ovo prvo, a za fiziku drugo.
|
Hvala za odgovor. Koliko je težak taj prijemni? Računam da ću dobiti oko 350 do 400 bodova iz srednje i mature? Dakle treba mi još 400-tinjak, jel izvedivo to? Čujem da ljudi masovno padaju na prijemnom jer je ukupni prag valjda pola bodova, a za svaki predmet trećina bodova? Nije valjda toliko teško...
|
|
|
18.08.2014., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Quote:
prikaante kaže:
Hvala za odgovor. Koliko je težak taj prijemni? Računam da ću dobiti oko 350 do 400 bodova iz srednje i mature? Dakle treba mi još 400-tinjak, jel izvedivo to? Čujem da ljudi masovno padaju na prijemnom jer je ukupni prag valjda pola bodova, a za svaki predmet trećina bodova? Nije valjda toliko teško...
|
Nije teško za one koji se dobro spreme.  Naime, svake godine puno više ljudi pređe prag na prijemnom nego što ih se na kraju upiše.
Ako sam dobro vidjela, ove godine je ukupno 720 pristupnika položilo prijemni, od toga se njih 606 baš natjecalo za mjesto na fakultetu. Upisuje se 300 studenata jer to je upisna kvota.
Ne znam kakva je procedura ako manje od 300 ljudi položi prijemni, ne znam kad je zadnji put i je li uopće ikad bilo tako.
EDIT: U jednom postu na forumu piše da je 489 ljudi prošlo prag, no ja sam ovo gore našla na stranicama faksa, ovdje: http://www.mef.unizg.hr/druga.php?grupa=010309080000 Potražiti objavu od 11.7.2014.
Zadnje uređivanje Lady Anne : 18.08.2014. at 13:10.
Reason: Dodatak izvora informacije :D
|
|
|
18.08.2014., 12:41
|
|
License to ill
Registracija: Mar 2005.
|
Jest, 2005. Ostalo je 10ak mjesta za jesenski rok, s tim da su oni koji su prošli prag na ljetnom, a bili su pri vrhu (nakon ovih 300) samo upisani, bez prijemnog. Frend iz grupe je bio 400 i neki i zadnji bio upisan.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:32.
|
|
|
|