Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2014., 14:34   #5301
Pa kak ih nadohranjuju ak su bebaci s vama? Jedino ono kad ih uzmu za kupanje i sl, ali to mi je zanemarivo. Pa nece mi dijete uzeti na 3 h i ne dati mu jesti.
Maritoma is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 12:33   #5302
Ja planiram roditi u Petrovoj, no procitala sam da cesto znaju prisustvovati studenti i ucenici pri porodu, a da te nitko ne pita jel zelis to ili ne. Kakva su bila vasa iskustva?
Tempion is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 12:35   #5303
ooo da, ako, kao ja, radjas radnim danom ujutro, ne gine ti bar 5-6 gledatelja.
Ali u cijeloj prici, uopce te nije briga za njih.
Old 14.10.2014., 12:56   #5304
Quote:
micek-jerry kaže: Pogledaj post
Dobila info staru godinu dana za CARSKI u Petrovoj: prve 2-3 noci odnose bebe...poslije ak zelis da ti ju odnesu prek noci moras pisat i potpisat izjavu. Prek dana cimerica pripazi na bebu.
Sve rade u sobi- sestre premataju, brinu o pupku.
Za dijete ne treba nista nosit do izlaska iz bolnice.
Izrazito promoviraju dojenje i protiv su bocica i duda.
Djeca ne smiju u posjet a koliko sam skuzila nit rodilje smiju izlazit van...to mi je koma.
Eto, ak to ima za ispravit, nek pise.

Rodila na Carski u Petrovoj 07.03.2014. izuzetno zadovoljna svima,prva 2 dana i noći odvoze bebe, pošto si ti nesposobna dići bebu prva 2 dana zbog reza, beba bude pokraj tebe kojih pola sata 3,4 puta dnevno, preko noći uopće nije s tobom do kraja jel ih odvoze, ja sam tražila svoju bebu da je donose zbog dojenja, i jesu, i po noći su me budili al ja sam im rekla da to mogu. Nisam potpisivala nikakvu izjavu, nisu me ni tražili, rodilje smiju izaći van bez problema, čim si sposoban ustat se iz kreveta kad ti dodje vizita možeš izaći ako hoćeš, jedino što ti bebu odvezu ako ti dolazi u vizitu više od jedne osobe. Moj muž kad je dolazio sam bio je s nama u sobi svih pola sata. Stvarno su ok i jako ljubazni, ako koga još nešto zanima, pitajte
Suninho is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 13:04   #5305
Quote:
frupy kaže: Pogledaj post
ooo da, ako, kao ja, radjas radnim danom ujutro, ne gine ti bar 5-6 gledatelja.
Ali u cijeloj prici, uopce te nije briga za njih.
Ma super. Ja ne zelim gledatelje i uzasno bi mi to smetalo. Ne mogu vjerovati da zena tu nema prava glasa.....
Tempion is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 13:05   #5306
Quote:
Maritoma kaže: Pogledaj post
Pa kak ih nadohranjuju ak su bebaci s vama? Jedino ono kad ih uzmu za kupanje i sl, ali to mi je zanemarivo. Pa nece mi dijete uzeti na 3 h i ne dati mu jesti.
Uzmu ih navecer na sat i pol, rano ujutro prije vizite na sat - i svaki put nadohrana. Prije polaska doma isto.
Sve je puno plakata, dojenje dojenje dojenje, STOP nadohrani i slicno. Ma ne bih se ja ljutila da mi je ijedna sestra pokazala kako se izdojiti jer sam drugi dan imala mlijeka za cijelu Petrovu, a dijete mi dode s kupanja i spava iducih 5 sati.
zupershiba is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 16:17   #5307
Quote:
Tempion kaže: Pogledaj post
Ma super. Ja ne zelim gledatelje i uzasno bi mi to smetalo. Ne mogu vjerovati da zena tu nema prava glasa.....
Pa vjerujem da možeš reći da te smeta i da će ih maknuti.
Ali s druge strane i ti ljudi moraju negdje učiti.
Meni su studenti znali biti na pregledima, nije baš da to želim, ali pretrpim. U Petrovoj se ionako stalno netko prešetava, par studenata više, manje
Avamys is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2014., 19:50   #5308
Da li je netko u petrovoj nedavno davao matične stanice iz pupkovine? da li pričekaju da otpulsira pupkovina?
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2014., 12:48   #5309
Eto, pa samo nek ne pitaju jel se slazem ili ne da budu studenti na porodu:

http://www.roda.hr/article/read/odlu...-protiv-rusije

"To znači da je od prošlog tjedna, na cijelom području Europske unije ženino pravo odlučiti želi li na svom porodu imati studente medicine te da bolnica ima obavezu pitati ženu dopuštenje za njihovo prisustvovanje..."
Tempion is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2014., 12:53   #5310
Quote:
Tempion kaže: Pogledaj post
Na Rodinoj Fb stranici danas:

Odlukom Europskog suda za ljudska prava u slučaju Konovalova protiv Rusije od 9. listopada 2014., zaključeno je da su ljudska prava žene na privatnost i informirani pristanak na medicinske postupke bila ugrožena prisustvom studenata medicine koji su promatrali porođaj gospođe Konovalove.

To znači da je od prošlog tjedna, na cijelom području Europske unije ženino pravo odlučiti želi li na svom porodu imati studente medicine te da bolnica ima obavezu pitati ženu dopuštenje za njihovo prisustvovanje, koje žena kasnije može opovrgnuti.

Edit: sad tek vidim da si i ti to nasla.
Lady Guga is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2014., 12:56   #5311
Quote:
Lady Guga kaže: Pogledaj post
Edit: sad tek vidim da si i ti to nasla.
Tempion is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2014., 16:05   #5312
dal netko zna dal u bolnici ima izdajalica i dal mogu zatraziti ukoliko mi bude trebala?
Malo Sunce is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2014., 14:18   #5313
Quote:
themalosunce kaže: Pogledaj post
dal netko zna dal u bolnici ima izdajalica i dal mogu zatraziti ukoliko mi bude trebala?
imaju izdajalice, ali na intenzivnoj za one mame cije bebe su tamo, a one ih dolaze hraniti. i to imaju mozda 10 komada tako da su jako male sanse da ces ju uspjet dobit.
a inace, ne vjerujem da ce ti dozvolit da hranis dijete na bocicu svojim mlijekom ako je sve ok i ako si na odjelu babinjaca. tamo sluzbeno nema bocica ni nadohrane, samo dojenje
tinka13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2014., 14:58   #5314
Quote:
tinka13 kaže: Pogledaj post
imaju izdajalice, ali na intenzivnoj za one mame cije bebe su tamo, a one ih dolaze hraniti. i to imaju mozda 10 komada tako da su jako male sanse da ces ju uspjet dobit.
a inace, ne vjerujem da ce ti dozvolit da hranis dijete na bocicu svojim mlijekom ako je sve ok i ako si na odjelu babinjaca. tamo sluzbeno nema bocica ni nadohrane, samo dojenje
hvala!
svakako mislim dojiti i forsirati dojenje, nego cisto sam pitala u slucaju npr da mi naglo dodje mlijeko pa da se malo izdojim kako bih izbjegla upale i sl. ali to cu vjerojatno onda morati rucno..
Malo Sunce is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2014., 21:19   #5315
Ja sam imala izdajalicu isto za taj slucaj. Nesto sam ju koristila ali ne puno.

A moj stav prema gledateljima, i oni su neka vrsta "doktora". Mislila sam da ce mi smetati ali nisam ih ni dozivjela ni primjetila. Ma ko se sjeca takvih detalja od toga dana :P
angelina333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 06:57   #5316
Quote:
tinka13 kaže: Pogledaj post
Nemaju oni nego mame same donesu.
pikica_24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 06:57   #5317
Quote:
themalosunce kaže: Pogledaj post
hvala!
svakako mislim dojiti i forsirati dojenje, nego cisto sam pitala u slucaju npr da mi naglo dodje mlijeko pa da se malo izdojim kako bih izbjegla upale i sl. ali to cu vjerojatno onda morati rucno..
Jedino tako je i "dozvoljeno". Postupak je opisan na zidu u svakoj sobi.
pikica_24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 09:43   #5318
Meni je samo zao sto nisam vise gnjavila sestre oko dojenja, pa sam izasla doma prepunjena i zaradila upalu drugi dan. Nisam se znala izdajati unatoc tome sto je postupak na papiru u svakoj sobi.
Kad ti je prvi put - jedno je teorija, a praksa nesto sasvim drugo...
zupershiba is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 23:56   #5319
U nas su na odjelu carica forsirale da masiramo i izdajamo. Te pokazivale pravilan rad. Svaka pohvala!
angelina333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2014., 05:56   #5320
I na babinjačama forsiraju, tj. sestra Ankica Mamić, koja stvarno je zagovornik dojenja. Druge sestre bas i ne, vise to rade preko one stvari.
pikica_24 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:47.