|
|
03.11.2014., 17:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
pralinica kaže:
kad kazes da bi se osjecala kao da sam ga izdala neznam dali bi se sa tim slozila, jer me prije svega jako razocaralo sto sam radila i dodatni posao koji je inace vise placen a ja nisam dobila ni lipe.  hvala ti na tumacenju
|
Ma, u svakom slučaju, on ti je na neki način sklon, ali više možda ti njemu trebaš nego on tebi. Iščitavam iz elemenata u snu. Ti najbolje znaš. Jesi li se odlučila na otkaz, definitivno?
|
|
|
03.11.2014., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
03.11.2014., 19:55
|
|
samo sanja
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
katarina7 kaže:
Ma, u svakom slučaju, on ti je na neki način sklon, ali više možda ti njemu trebaš nego on tebi. Iščitavam iz elemenata u snu. Ti najbolje znaš. Jesi li se odlučila na otkaz, definitivno?
|
Ja ne bih rekla da joj je sklon, mislim da je san više odraz njene želje da joj gazda bude sklon, nego što joj je zaista sklon (vidiš iz njene priče da je alim u pravu i da se radi o robovlasniku  )
Što se tiče ostalih radnika - pa moguće je da je ogovaraju ako ima blizak odnos sa šefom koji maltretira sve na poslu.
@pralinica: daj otkaz. Ne budi peder
I da, hajde da se igram josipa presvetlog: pralinice, da se ti ne uvlačiš šefu, možda? 
|
|
|
03.11.2014., 20:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
.. ne daj .. .. a da li daš ili ne .. pokušaj sve smiriti .. .. pokušaj ne očekivati previše .. nemoj se boriti kao da se ulizuješ ..
.. nemoj siliti nikud .. ako i daš .. neka ne bude kao u pucanju .. nego na dugo .. tako da izdržiš i gledaš .. vidiš čim više ..
|
|
|
04.11.2014., 00:49
|
|
u potrazi za smislom
Registracija: Aug 2012.
|
Bio sam u banci, htio sam podići novac ili što već. I odjednom hrpa lopova bane u banku, sa pištoljima i puškama. Nijedan od njih nije nosio masku, ali zapela mi je za oko djevojka pljačkašica. To je bila djevojka u koju sam beznadno zaljubljen. Inače su svi oko mene bili preplašeni do srži, samo ja sam se šetao okolo mrtav-hladan, makar su mi uperili pištolj u čelo. Stvarno mi je bilo svejedno za vlastiti život, bio sam razočaran time što je djevojka odabrala tako loš životni put. Kad su pokupili ono što su trebali i otišli, odlučio sam pogledati tko je bio sa mnom među taocima. I uočim tamo i moju fatalnu. Shvatio sam da pljačkašica, makar vizualno jako slična, zapravo nije bila ona. Tada sam osjetio nevjerojatno olakšanje i radost. Ona me uopće nije ni primijetila, bila je previše zaokupljena svojim mislima.
Kontekst sna: u tu djevojku sam dugo,dugo zaljubljen. Čak sam joj i rekao što osjećam prema njoj (od nje nikakve povratne reakcije), činio sam svakakve grandiozne geste da joj privučem pažnju (uzaludne,očito). Nakon zadnje geste puko mi je film i počeo sam sve više razmišljati da to više nema smisla.
Znači li ovaj san da sam pomiren s tim da nemam šansi kod nje, da sam bio radostan zato što je ona dobro, makar se u njeno "dobro" ja ne uklapam?
Ili je tumačenje drukčije?
|
|
|
04.11.2014., 02:39
|
|
tRaWeler
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
walkman800 kaže:
Bio sam u banci, htio sam podići novac ili što već. I odjednom hrpa lopova bane u banku, sa pištoljima i puškama. Nijedan od njih nije nosio masku, ali zapela mi je za oko djevojka pljačkašica. To je bila djevojka u koju sam beznadno zaljubljen. Inače su svi oko mene bili preplašeni do srži, samo ja sam se šetao okolo mrtav-hladan, makar su mi uperili pištolj u čelo. Stvarno mi je bilo svejedno za vlastiti život, bio sam razočaran time što je djevojka odabrala tako loš životni put. Kad su pokupili ono što su trebali i otišli, odlučio sam pogledati tko je bio sa mnom među taocima. I uočim tamo i moju fatalnu. Shvatio sam da pljačkašica, makar vizualno jako slična, zapravo nije bila ona. Tada sam osjetio nevjerojatno olakšanje i radost. Ona me uopće nije ni primijetila, bila je previše zaokupljena svojim mislima.
Kontekst sna: u tu djevojku sam dugo,dugo zaljubljen. Čak sam joj i rekao što osjećam prema njoj (od nje nikakve povratne reakcije), činio sam svakakve grandiozne geste da joj privučem pažnju (uzaludne,očito). Nakon zadnje geste puko mi je film i počeo sam sve više razmišljati da to više nema smisla.
Znači li ovaj san da sam pomiren s tim da nemam šansi kod nje, da sam bio radostan zato što je ona dobro, makar se u njeno "dobro" ja ne uklapam?
Ili je tumačenje drukčije?
|
u snu si zaljubljen u djevojku, pretpostavljam da je tako i u stvarnosti, da je riječ o realnoj osobi.
u svakom slučaju "uložio" si ogromne resurse u tu djevojku, zapravo emocionalnu energiju, i na kraju se osjetio čak i opljačkanim i iskorištenim. ali čak i to ti je svejedno. zbog nekog se razloga zaštitnički odnosiš prema njoj bez obzira što je ona potpuno bezosjećajna. ali takva je priroda zaljubljenosti jer u drugoj osobi nastojiš vidjeti ono najbolje bez obzira na njeno ponašanje. ipak, vi ste na dva potpuno različita kolosjeka u ovom momentu, da se tako izrazim.
kada pljačkaši odu, ona je još uvijek među taocima. riječ je o istoj osobi ali viđenoj iz druge perspektive. ona je na neki način zarobljena u vlastitim težnjama, mislima i okolnostima vlastitog života. teško je doprijeti do nje jer trenutno nije u stanju "normalno" komunicirati.
ipak, u određenom momentu prevagne razumski dio u tebi i shvatiš da tvoja nastojanja oko nje nemaju previše smisla, što je istina. teško da se itko može uklapati u njenu sliku u ovome trenutku jer je pomalo izgubljena u sebi, a to može biti bolno promatrati s obzirom na vlastite osjećaje prema njoj.
|
|
|
04.11.2014., 02:53
|
|
u potrazi za smislom
Registracija: Aug 2012.
|
@landon, odlična interpretacija, zahvaljujem 
Sjećam se da je ona prije imala predodžbe o "onom pravom"-uglavnom, imala je strašno idealiziranu sliku o odabraniku svog srca. Nema problema biti "jedna od dečkiju" (ima više muških od ženskih prijatelja, koliko vidim), ali da se s ijednim od njih romantično klikne - a-a.
Vjerojatno me ljuti to što je ona u dubini nesretna jer mašta o nedostižnom idealu, dok bi ja učinio apsolutno sve za njenu sreću.
No taj uzaludan trud (ne bi prigovarao da makar i frakcija tog truda urodi plodom) me toliko emocionalno i fizički iscrpio.
Nakon tog sna doživio sam mini-prosvjetljenje.
|
|
|
04.11.2014., 11:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Prekinuo sam sa curom u sedmom mjesecu,sanjao sam da smo se pomirili, nevjerojatno koliko je san bio realan...
Ona je mene ostavila bio sam u ku... neko vrijeme,sad sam puno bolje... ili sam mislio da jesam?...ovaj san me totalno unazadio...
|
|
|
04.11.2014., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
katarina7 kaže:
Sve ovisi o kontekstu. Prvo je važno kakav odnos imaš prema mačkama (a ti ih voliš) i drugo, kako su se ponašale i što si ti osjećala u snu. E, u ovom snu jedna te pozorno promatra, a druge su se pred tobom razbježale.
Mačke su ušle u san kao simbol jer si o njima razmišljala, želiš jednu udomiti.
Dakle, one predstavljaju nekoga o komu ćeš skrbiti, koga ćeš voljeti i njegovati. One predstavljaju i one o kojima skrbiš i koje voliš i njeguješ. Ali, vidi, one pred tobom bježe, a hrani ih neki susjed.
Nešto nedostaje u tvom odnosu prema ljudima koji su ti blizu, u nečemu griješiš i nekim ih svojim postupcima ili stavovima udaljavaš od sebe. Naravno, nisu to svi ljudi, ali neki jesu. Prepoznat ćeš.
Mačke si mogla usnuti i na razini subjekta, što znači da one predstavljaju različite aspekte tvoje osobnosti, ali mislim da je ovo prvo.
|
Katarina, hvala ti!  i opet, tvoje tumacenje mi ima smisla!
Ovaj dio sa susjedom koji baca hranu se desava i u zbilji, zaboravila sam to napomenut. Imam susjeda iznad sebe koji doista baca ostatke hrane preko balkona 
Ali da, inace skrbim o bolesnom sinu i bas smo prije par dana muz i ja razgovarali jer mene muci sinovo ponasanje i bojim se da u necemu grijesim.
Tako da... svaka cast! 
|
|
|
04.11.2014., 11:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Pozdrav svima,
Katarina, Landon, molim vas  tumačenje.
Mjesto nepoznato, nemam pojma gdje smo. Muškarac stoji, nepoznat mi je, crno odijelo, bijela košulja, bez kravate, ruke u džepovima, crna valovita kosa do ramena, facu ne znam i gleda nekud daleko. Ne pomiče se, tako stoji. Ja pokušavam privući njegovu pažnju. Penjem se po nekakvim daskama koje su složene tamo, neke su cijele, neke već trule, upadam u jednom trenutku između dvije, no on ne trza. Čujem samo glas, ili što već, ali govori njegova mama, kako je sretna bila dok joj je sin prvi put snahu u kuću dopeljao...tad vidim samo nogu od te snahe. Ima bijele štrample, bijelu cipelu na manju petu i nogu unutra koju je jedva u tu cipelu izgurala  izgleda nezgrapno i veliko ta noga, kao da će se unutra raspuknuti...
Što bi to značilo
|
|
|
04.11.2014., 12:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
kosa
Bok tumači
sanjala sam da da su me ošišali..skratili dužinu kosu a obožavam dugu kosu.nisu previse ali opet z amoj pojam  ..do ramena cca..i boja je bila drukčija..bilo je uredno lijepo..bila sma si skroz drukčija .nisma se prepoznala...neobično.mala doza ljutnje ali u biti ono drago mi bilo u dubini sebe 
|
|
|
04.11.2014., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
katarina7 kaže:
Izbjegavaš izraziti osjećaje, odnosno, ne želiš im se prepustiti. To, naravno, ne znači da uopće ne pokazuješ osjećaje, nego da im se ne prepuštaš lako, da ih kontroliraš. Još nešto, osjećaš se pomalo prazno, emotivno ispuhano, treba ti malo poleta i zanosa u ovom trenutku.
|
Da, istina, ne izražavam do kraja, otprilike se tako i osjećam 
|
|
|
04.11.2014., 14:01
|
|
samo sanja
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
smile4 kaže:
Bok tumači
sanjala sam da da su me ošišali..skratili dužinu kosu a obožavam dugu kosu.nisu previse ali opet z amoj pojam  ..do ramena cca..i boja je bila drukčija..bilo je uredno lijepo..bila sma si skroz drukčija .nisma se prepoznala...neobično.mala doza ljutnje ali u biti ono drago mi bilo u dubini sebe 
|
Na stranu tumačenje: kosom možemo osećati, ona je poput pokretnih antena na glavi.
Deca plaču kad ih šišaju jer intuitivno osećaju to kao čin nasilja.
No, problem s kosom je taj što je materijalna, ona pamti to što je osetila - tako da ne samo da oseća, nego i zadržava osećaj, pojačava ga.
To je ok ako je osećaj dobar, ali je zajebano ako je loš.
Meni je bilo jako loše oko prošle nove godine, dugo mi je bilo loše, u jednom trenu sam uzela makaze i odsekla sama sebi kosu - i bilo je lakše.
možda san kaže da treba da se oslobodiš nekih osećanja koja se u tebi zadržavaju, da nađeš način da ih presečeš, da ih odsečeš od sebe.
|
|
|
04.11.2014., 14:15
|
|
žena ratnik
|
Quote:
dorothyzg kaže:
Sanjala sam rano jutros ovaj san. Nakon što sam sanjala da sam trudna, sad sanjam neki lijepi proljetni dan, nekakvo dvorište, klupicu i dvoje djece. Starija curica i mlađi dečkić. Curica možda 5 godina, dečkić 2-3 godine. Mali sjedi na klupici i treba pomoć oko oblačenja čarapa, a ja sam tamo negdje, stojim i čekam. Skroz nešto uvrnuto. Također, ako se dobro sjećam, tamo je i muškarac. Ali ni on ne trza. (valjda) Za to vrijeme curica malo dalje stoji i igra se, obučena je u princezu/vilu. Nakon toga baš se sva budim u ogromnoj panici 
|
cure, jel ovaj san ima ikakvo značenje ili je totalno bzvz...?
|
|
|
05.11.2014., 00:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Dalaj Sanja kaže:
Ja ne bih rekla da joj je sklon, mislim da je san više odraz njene želje da joj gazda bude sklon, nego što joj je zaista sklon (vidiš iz njene priče da je alim u pravu i da se radi o robovlasniku  )
Što se tiče ostalih radnika - pa moguće je da je ogovaraju ako ima blizak odnos sa šefom koji maltretira sve na poslu.
@pralinica: daj otkaz. Ne budi peder
I da, hajde da se igram josipa presvetlog: pralinice, da se ti ne uvlačiš šefu,
možda? 
|
hvala cure na tumacenju. Malo sam se smirila i odlucila sam da ipak necu dati otkaz,jos. bar dok nesto drugo ne nadem ... a odnosi su u zadnja dva dana bili bolji bez incidenata hvala bogu 
|
|
|
05.11.2014., 10:44
|
|
Mr
Registracija: Mar 2008.
|
Ovako sinoc sam sanjao kineskog zmaja koji je letio. Bio je plave i crvene boje. Sto to znaci?
|
|
|
05.11.2014., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dorothyzg kaže:
|
Nije bzvz, naprotiv.
Mislim da ti govori o podvojenosti u vezi s majčinstvom i obvezama koje ono nosi. Lijep je, sunčan dan, djeca su dražesna, samo, kad trebaju pomoć, ti ne reagiraš, čekaš, a ni muškarac pokraj tebe ne čini ništa.
Ovako bih ja to protumačila: svi su preduvjeti tu, ali glavni akteri nisu spremni za svoju ulogu (ulogu roditelja, odnosno, za odgovornost koju ona nosi).
Uspaničila si se jer ne znaš što bi s tim što bi se moglo dogoditi i kad bi se dogodilo.
Međutim, ovo uopće ne mora biti san o roditeljstvu (ako si po godinama daleko od toga - sudeći po reakciji i panici, nisi još spremna). To može biti san o odgovornositi i odnosu prema novim idejama koje ti se nalaze u glavi, ali još si daleko od njihove realizacije. Kao da se bojiš neke dobre zamisli provesti u djelo i dovesti ih do kraja. Pazi, to su jako dobre zamisli, samo nemaš potporu za realizaciju, a sama nemaš petlje.
Progruntaj malo; što se dobro kuha, što misliš da bi mogla, da bi bilo jako dobro, da je svježe, originalno i pomalo nekonvencionalno, ali se ne usudiš ni pomisliti da bi se to moglo ostvariti. A moglo bi, samo ne računaj s potporom.
|
|
|
05.11.2014., 12:00
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
dorothyzg kaže:
|
Unutarnji nemiri, previranja, sukobi sa samom sobom
U kombinaciji s možebitnim ozbiljnijim problemima s fizičkim tijelom.
Neplodnost ili tako nešto.
|
|
|
05.11.2014., 12:01
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
BioNQ kaže:
Ovako sinoc sam sanjao kineskog zmaja koji je letio. Bio je plave i crvene boje. Sto to znaci?
|
Niš.
Čak štoviše ako je san bio prepun boja znači da je sa tvojim fizičkim tijelom sve ok. Imaš dovoljno vitamina, minerala itd...
|
|
|
05.11.2014., 12:42
|
|
žena ratnik
|
Quote:
katarina7 kaže:
Nije bzvz, naprotiv.
Mislim da ti govori o podvojenosti u vezi s majčinstvom i obvezama koje ono nosi. Lijep je, sunčan dan, djeca su dražesna, samo, kad trebaju pomoć, ti ne reagiraš, čekaš, a ni muškarac pokraj tebe ne čini ništa.
Ovako bih ja to protumačila: svi su preduvjeti tu, ali glavni akteri nisu spremni za svoju ulogu (ulogu roditelja, odnosno, za odgovornost koju ona nosi).
Uspaničila si se jer ne znaš što bi s tim što bi se moglo dogoditi i kad bi se dogodilo.
Međutim, ovo uopće ne mora biti san o roditeljstvu (ako si po godinama daleko od toga - sudeći po reakciji i panici, nisi još spremna). To može biti san o odgovornositi i odnosu prema novim idejama koje ti se nalaze u glavi, ali još si daleko od njihove realizacije. Kao da se bojiš neke dobre zamisli provesti u djelo i dovesti ih do kraja. Pazi, to su jako dobre zamisli, samo nemaš potporu za realizaciju, a sama nemaš petlje.
Progruntaj malo; što se dobro kuha, što misliš da bi mogla, da bi bilo jako dobro, da je svježe, originalno i pomalo nekonvencionalno, ali se ne usudiš ni pomisliti da bi se to moglo ostvariti. A moglo bi, samo ne računaj s potporom.
|
zanimljivo... hvala ti. baš ću malo promisliti o ovome.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:53.
|
|
|
|