Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.01.2015., 21:00   #1821
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
A i sumnjiv je ovaj što kopa po kontejnerima. Sigurno je neki SDP-ov igrač koji se namjerno našao tamo u trenutku dok cijela HDZ svita prolazi
Ne znam. Nisam teoretičar urota. Ti jesi?
Katsumoto K is offline  
Old 06.01.2015., 21:00   #1822
Quote:
ViktorViktorija kaže: Pogledaj post
Koji program?
Ona će reći Milanoviću da 'spakira kofere i ode'?

I da dođe... tko? Čak i da raspiše privremene izbore, šef joj još nema gospodarski program - sam je izjavio da mu za to treba vremena do ljeta 2015 godine, a buduća ministrica Dalić im je pobjegla glavom bez obzira s riječima da nisu spremni za vlast

Ali Karamarko zna da u budućem programu ima nekih par stvari koje završavaju na -acija, pa čak i pita novinara 'što smo ono rekli'

Koji je Milančetov program? Ili Josipovićev? Ivo Sanader?
Ziggy Pop is offline  
Old 06.01.2015., 21:01   #1823
Quote:
MuchaA kaže: Pogledaj post
Bilo bi pošteno da cjelovito citiraš:

- Vlada mi je, primjerice, izašla u susret tako što nam je, s obzirom na to da je bilo mjesta, dopušteno da moj suprug i dijete putuju sa mnom u Vladinom avionu kad smo išli u Bruxelles i Strasborug. Da nije, kartu bih bila platila sama. Sama plaćam sve druge ekstra troškove svoje obitelji, od hrane do hotela – ističe K. Grabar-Kitarović.
Obitelji je bila u vladinom zrakoplovu jer je bilo mjesta, da nije sama bi im platila karte.
Da vjerujem joj, jer par godina nakon toga, kad nije imala pravo na službeni automobile za osobne potrebe, kupila je auto, registrirala ga i muž je tim autom vozio djecu i sebe okolo, i tako ciglih 50000 miles. Right, kako joj ne bi čovjek vjerovao.
komutator is offline  
Old 06.01.2015., 21:01   #1824
Quote:
PowerLock kaže: Pogledaj post
Sanader je to rekao jer je bio odgajan u sjemeništu pa je valjda nešto bio i naučio o kršćanstvu - no na žalost niti on nije znao educirati ljude; objasniti im na primjer, da je Božić samo jedan - a da su kalendari različiti; pa tako vidimo da i ne samo Josipović, nego čak i sam Pupovac danas govore o "pravoslavnom" Božiću - što je nonsens. Takav ne postoji. Božić je samo jedan.

Od njih kao bivših komunista to se naravno nije moglo ni očekivati - obojica su puno više doma kada pričaju o "mržnji sa kojom se tereti naš brod" - sirotani ni ne znaju da su takvim istupima uoči Božića kao blagdana ljubavi najviše uvrijedili one koji ga slave.
Baš sam to pomislila kad sam pročitala izjavu: oni su toliko optrećeni tom mržnjom da je ne mogu zaobići ni na sam Božić. Tragedija.
Quote:
Starih navika se jako teško otarasiti - u Jugoslaviji je konstantna produkcija mržnje između Hrvata i Srba doista bila jedini način da se komunisti održe na vlasti 45 godina. Da se u bilo kojoj prigodi otvorio prostor za dijalog između dva naroda, partizanska ekipa bi istoga trena otperjala sa vlasti i u Beogradu, i u Zagrebu i u svim drugim glavnim gradovima ex-YU republika. Mržnja koja je kulminirala u devedesetima bila je rezultat te strategije poticanja nesnošljivosti između naroda koji su mogli i puno civiliziranije koegzistirati samo da je to bilo u interesu onih koji su uzurpirali političku vlast i kod jednih i kod drugih - i koji to još uvijek nastoje činiti
Pun pogodak, ali totalna je koma što to nastavljaju radit (ne računam Pupovca jer on na tome zarađuje) i u 21. stoljeću. Ono nekako ne mogu virovat da mi o ovome pričamo.
Come up on different streets they both were streets of shame/Both dirty both mean yes and the dream was just the same/And I dreamed your dream for you and now your dream is real/How can you look at me as if I was just another one of your deals?
novaizzy is offline  
Old 06.01.2015., 21:02   #1825
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post
Zato, Kolinda je specifičan slučaj jer je imala PRIVILEGIJE. I sad ih predstavlja kao da je ona bila SPOSOBNA.
Da, polozaj joj je dopustao da ima tu privilegiju, i?. Pa i one zene koje imaju mogucnosti za to, trebaju biti mentalno i fizicki SPOSOBNE balansirati majcinstvo i profesionalan zivot. Nije sve u novcima. Zasto pricas kao da to dvoje ne moze istovremeno postojati?
Sorry ali pricas kao zesci idealist i ljevicar. Ili zaista vidis problem u tome da se ministrica koja dobro obavlja svoj posao u vladi usput brine za dijete? Mozda bi bilo bolje da se distancirala od svega i prepustila savjetnicima, hm?

EDIT: Okej, nakon zadnjeg posta vidim sto te smeta. Slazem se djelomicno.
sweetyxxx is offline  
Old 06.01.2015., 21:04   #1826
Quote:
Katsumoto K kaže: Pogledaj post

Za probleme radništva, probleme majki, porodiljnih naknada i ostaloga što tišti građane, obrati se ovoj bešćutnoj Vladi. To je njihova krivica.
Koliko je meni poznato, ova vlada nije dirala porodiljne naknade.
Suodgovorna je za neke ostale probleme, ali neki su došli i kumulativno.
Nemojmo se sada praviti nevješti.
ViktorViktorija is offline  
Old 06.01.2015., 21:05   #1827
nema izgovora u nedjelju.

dakle, samo kratko.

spremite se za dva dana vrlo crne kampanje.

kako je sve više ptičica počelo pjevat, a nije još proljeće, tako je i meni jedna javila da će najkasnije u četvrtak ujutro, taman pred sučeljavanje na novoj, u medije doći 'skandalozna istina o kolindi', za koju joj onda u debati pripremaju giljotinu. strah ga je, i nije on bitan u cijloj priči, već oni koji su ga u prvom redu i stavili na pantovčak. i koji ga kontroliraju, iz neposrdne blizine ili iz daljega, sve je to ista struktura. ti nisu cvećke. i ti se neće predat tako lako. sjećate li se 6. listopada 2008.?

dakle, nema izgovora u ovu nedjelju, pozivam vas sve još uvijek neodlučne, uvjetovane lažnim pokvarenim mantrama butkovića, pavića, stazića i jovanovića ovih 15-20 godina, da dobro, dobro, D O B R O ! razmislite u subotu navečer prije nego legnete u postelju i postavite si ovo pitanje:

po čemu to ivo josipović zaslužuje VIŠE od kolinde grabar kitarović biti predsjednikom republike hrvatske?

kao pomoć prilažem mali video uradak:

5 godina je prošlo, podvucimo crtu

dobro pogledajte.
i u nedjelju izađite i ZAOKRUŽITE kolindu.

ctrl-alt-del.
Old 06.01.2015., 21:06   #1828
Quote:
sweetyxxx kaže: Pogledaj post
Da, polozaj joj je dopustao da ima tu privilegiju, i?. Pa i one zene koje imaju mogucnosti za to, trebaju biti mentalno i fizicki SPOSOBNE balansirati majcinstvo i profesionalan zivot. Nije sve u novcima. Zasto pricas kao da to dvoje ne moze istovremeno postojati?
Sorry ali pricas kao zesci idealist i ljevicar. Ili zaista vidis problem u tome da se ministrica koja dobro obavlja svoj posao u vladi usput brine za dijete? Mozda bi bilo bolje da se distancirala od svega i prepustila savjetnicima, hm?

Ne, prije kao disciplinirani i poslušni stranački pješadinac. Vođa je uvijek u pravu i te spike.
Ziggy Pop is offline  
Old 06.01.2015., 21:07   #1829
Quote:
suntzu72 kaže: Pogledaj post
dakle, samo kratko.

kako je sve više ptičica počelo pjevat, a nije još proljeće, tako je i meni jedna javila da će najkasnije u četvrtak ujutro, taman pred sučeljavanje na novoj, u medije doći 'skandalozna istina o kolindi', za koju joj onda u debati pripremaju giljotinu. strah ga je, i nije on bitan u cijloj priči, već oni koji su ga u prvom redu i stavili na pantovčak. i koji ga kontroliraju, iz neposrdne blizine ili iz daljega, sve je to ista struktura. ti nisu cvećke. i ti se neće predat tako lako. sjećate li se 6. listopada 2008.?

dakle, nema izgovora u ovu nedjelju, pozivam vas sve još uvijek neodlučne, uvjetovane lažnim pokvarenim mantrama butkovića, pavića, stazića i jovanovića ovih 15-20 godina, da dobro, dobro, D O B R O ! razmislite u subotu navečer prije nego legnete u postelju i postavite si ovo pitanje:

po čemu to ivo josipović zaslužuje VIŠE od kolinde grabar kitarović biti predsjednikom republike hrvatske?

kao pomoć prilažem mali video uradak:

5 godina je prošlo, podvucimo crtu

dobro pogledajte.
i u nedjelju izađite i ZAOKRUŽITE kolindu.

ctrl-alt-del.
Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!
Old 06.01.2015., 21:07   #1830
Quote:
sweetyxxx kaže: Pogledaj post

EDIT: Okej, nakon zadnjeg posta vidim sto te smeta. Slazem se djelomicno.

Ma nisam ljevičar niti idealist, ali evo ti članak o zaposlenim majkama i dojenju koji nema veze s izborima pa sama prosudi.

Smeta me da ona to sad bezočno koristi u kampanji kao veliku žrtvu iako je to bila privilegija koju skoro nitko nema.
komutator is offline  
Old 06.01.2015., 21:08   #1831
A na tragu čega bi mogla biti ta "skandalozna istina" ?
djevojka Lili is offline  
Old 06.01.2015., 21:10   #1832
Quote:
ViktorViktorija kaže: Pogledaj post
Koliko je meni poznato, ova vlada nije dirala porodiljne naknade.
Suodgovorna je za neke ostale probleme, ali neki su došli i kumulativno.
Nemojmo se sada praviti nevješti.
Ova Vlada je učinila ništa, nula, nada, zero, niente da nam svima ekonomski bude bolje, jer nam je iz dana u dan ekonomski sve gore.
I da se razumijemo, naravno da su neki problemi došli kumulativno, jer je i prijašnja Vlada bila najobičnija hrpa stajskog gnojiva.

Ali sigurno ne želim jedne korumpirane nesposobnjakoviće gledati umjesto drugih.
Katsumoto K is offline  
Old 06.01.2015., 21:11   #1833
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Kolega da se malo našalimo; da je dotični išta naučio o kršćanstvu znao bi sedmu božju zapovjed
Učio je selektivno - čini mi se da je više bio fasciniran sa sedam svjetskih čuda nego sa sedmom zapovjedi
PowerLock is offline  
Old 06.01.2015., 21:11   #1834
Ona stvarno ne zna ingerencije predsjednika, obećava gradit pruge, ceste, sveučilišne kampuse...hoće li to sama financirat, kroz donacijske večere ili će nam s Marsa past?
ball is offline  
Old 06.01.2015., 21:19   #1835
Quote:
ball kaže: Pogledaj post
Ona stvarno ne zna ingerencije predsjednika, obećava gradit pruge, ceste, sveučilišne kampuse...hoće li to sama financirat, kroz donacijske večere ili će nam s Marsa past?
Želim da Rijeka napreduje, da država ulaže u Rijeku da se nastave projekti izgradnje ravničarske pruge i dionice autoceste do Žute Lokve, bolnica, sveučilišni kampus , luka, da se grad razvija. Zato nam je potrebno novo vodstvo jer ova Vlada i predsjednik ignoriraju i Rijeku i cijelu Hrvatsku – rekla je Grabar Kitarović.

Ne vidim nikakva obećanja kako će ona graditi, ali vidim želju da Vlada napokon počne raditi ono za što je plaćamo.
Katsumoto K is offline  
Old 06.01.2015., 21:20   #1836
Quote:
ball kaže: Pogledaj post
Obećava jer kod njenog glasačkog tijela ta šuplja priča može proći.
sejšelka is offline  
Old 06.01.2015., 21:24   #1837
Quote:
suntzu72 kaže: Pogledaj post
dakle, samo kratko.

Potpis na ovo.
Svi znaju šta ja mislim i koliko sam kritičan prema našoj najvećoj stranci (dobronamjerno kritičan.)

Ali neka vam sljedećih dan u glavi odzvanjaju slijedeće riječi:

Ovo je jedno od ponajvećih raskrsnica na kojem se naša mlada država našla u novijoj povijesti. I jedno od rijetkih raskršća na kojem sami biramo smjer. Ovaj put vam s jedne strane na putokazu piše "zapad", a s druge "balkan". I presudno je bitno da se za smjer zapad skupi više putnika nego za smjer balkan, jer ako se ne skupi odošmo mi svi za balkan, a mnogi od nas koji žudimo zapadno će samo lica zalijepljenog na zadnju šajbu gledati kako se taj zapad sve više i više udaljava.

Birate smjer, birate šansu da se sutra u boljem okruženju možemo boriti i za dizanje pognutih glava. Ako ostaane Ivo, nikad tu glavu nećete podići. Njemu trebaju spuštene glave kako ne bi vidjeli di vas vodi. Sudeći po hakiranju portala, progonu novinara i ostalim prljavim rabotama, uskoro ćemo biti pognutih glava, ali i s rukama na leđima.

Presudno je bitno da svatko tko želi dobro ovoj zemlji izađe na izbore i glasa proti Ive.

I ne zaboravite, ranjeni su. Ne samo Ivo kako kolega piše, nego cijela bulmenta njegovih igrača iz sjene i polusjene. Ranjena zvjer je najopasnija i svašta se može očekivati u slijedećim danima. Nisu to ljudi koji baštine tradiciju pluralizma i demokracije, to su ljudi koji su ili sami ili njihovi bližnji sudjelovali u progonima i zatiranju istine, imaju krv domoljuba na rukama bilo u Domovini ili emigraciji i od njih se može sve očekivati.

Ali svaki onaj koji izađe ovaj put i zaokruži Kolindu, sudjeluje u procesu koji počinje u nedjelju. Proces se zove lustracija i on će nevidljivom snagom tržišta odraditi 300 puta bolji posao nego bi to ijedan zakon o lustraciji i ijedan političar ili sud. U nedjelju prestaje guranje i pomaganje onih koji zadnjih 15 godina pokušavaju prepisati BIOS hrvatskom narodu. U nedjelju se njima reže napajanje i počinje proces izgradnje stabilnog političkog sustava. U tom procesu imamo šansu jer će olabavljeni pritisak dozvoliti da na tržištu isplivaju najbolje i najpotentnije ideje.

I svaki onaj koji iziđe će moći reći da je on bio dio procesa. U nedjelju se penjemo svi zajedno na jednu veliku planinu, ispod planine je zgrada centralnog komiteta Hrvatske i svatko od nas ima grudu koju može zakotrljati i napraviti lavinu koja će pomesti centralni komitet. Ostaju one manje zgradice s pojedinim komesarčićima, ali to će tržište rješiti samo po sebi.

Stoga, shvatimo odgovornost koju imamo. I ne postoji bolja riječ od ove koju ću sad napisati: Nemojte se zajebavat, moglo bi nas skupo koštat ovaj put.

Zadnje uređivanje Pene79trator : 06.01.2015. at 21:30.
Pene79trator is offline  
Old 06.01.2015., 21:25   #1838
Quote:
sejšelka kaže: Pogledaj post
A eto nam i tebe u noćnu šihtu...
za razliku od vas glasača Ive Josipovića koji ne nasjedate na šuplju priču o promjenj ustava za koju on nema ovlasti, nema potporu ni u SDPu, a kamoli dovoljno ruku u Saboru.

Vi ste ubermegacool u odnosu na glasače KGK....
Samwell Tarly is offline  
Old 06.01.2015., 21:25   #1839
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post
Ma nisam ljevičar niti idealist, ali evo ti članak o zaposlenim majkama i dojenju koji nema veze s izborima pa sama prosudi.

Smeta me da ona to sad bezočno koristi u kampanji kao veliku žrtvu iako je to bila privilegija koju skoro nitko nema.
Zene kojima to polozaj ne dopusta te moraju birati izmedu karijere i obitelji ZRTVUJU jedno od navedenog, dok bih slucaj KGK nazvala SPOSOBNOSCU. No, slazem se kako se to ne bi trebalo koristiti, zbog situacije u drzavi navedene u clanku.
Uostalom, nakon bezobraznih izjava IJ/ZM na ovu temu, suptilno isticanje feminizma od strane KGK jednostavno me ne moze zasmetati.
sweetyxxx is offline  
Old 06.01.2015., 21:25   #1840
Quote:
sejšelka kaže: Pogledaj post

Mda, a Ivekovo pak glasačko tijelo vjeruje kako ćemo ustavnim promjenama pokrenuti ekonomski boom i novu industrijsku revoluciju.
Ziggy Pop is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:50.