Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
06.01.2015., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
zeljko_ri kaže:
A i sumnjiv je ovaj što kopa po kontejnerima. Sigurno je neki SDP-ov igrač koji se namjerno našao tamo u trenutku dok cijela HDZ svita prolazi 
|
Ne znam. Nisam teoretičar urota.  Ti jesi?  
|
|
|
06.01.2015., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Koji program? 
Ona će reći Milanoviću da 'spakira kofere i ode'?
I da dođe... tko? Čak i da raspiše privremene izbore, šef joj još nema gospodarski program - sam je izjavio da mu za to treba vremena do ljeta 2015 godine, a buduća ministrica Dalić im je pobjegla glavom bez obzira s riječima da nisu spremni za vlast
Ali Karamarko zna da u budućem programu ima nekih par stvari koje završavaju na -acija, pa čak i pita novinara 'što smo ono rekli' 
|
Koji je Milančetov program? Ili Josipovićev? Ivo Sanader? 
|
|
|
06.01.2015., 21:01
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
MuchaA kaže:
Bilo bi pošteno da cjelovito citiraš:
- Vlada mi je, primjerice, izašla u susret tako što nam je, s obzirom na to da je bilo mjesta, dopušteno da moj suprug i dijete putuju sa mnom u Vladinom avionu kad smo išli u Bruxelles i Strasborug. Da nije, kartu bih bila platila sama. Sama plaćam sve druge ekstra troškove svoje obitelji, od hrane do hotela – ističe K. Grabar-Kitarović. Obitelji je bila u vladinom zrakoplovu jer je bilo mjesta, da nije sama bi im platila karte. 
|
Da vjerujem joj, jer par godina nakon toga, kad nije imala pravo na službeni automobile za osobne potrebe, kupila je auto, registrirala ga i muž je tim autom vozio djecu i sebe okolo, i tako ciglih 50000 miles. Right, kako joj ne bi čovjek vjerovao.
|
|
|
06.01.2015., 21:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
PowerLock kaže:
Sanader je to rekao jer je bio odgajan u sjemeništu pa je valjda nešto bio i naučio o kršćanstvu - no na žalost niti on nije znao educirati ljude; objasniti im na primjer, da je Božić samo jedan - a da su kalendari različiti; pa tako vidimo da i ne samo Josipović, nego čak i sam Pupovac danas govore o "pravoslavnom" Božiću - što je nonsens. Takav ne postoji. Božić je samo jedan.
Od njih kao bivših komunista to se naravno nije moglo ni očekivati - obojica su puno više doma kada pričaju o "mržnji sa kojom se tereti naš brod" - sirotani ni ne znaju da su takvim istupima uoči Božića kao blagdana ljubavi najviše uvrijedili one koji ga slave.
|
Baš sam to pomislila kad sam pročitala izjavu: oni su toliko optrećeni tom mržnjom da je ne mogu zaobići ni na sam Božić. Tragedija.
Quote:
Starih navika se jako teško otarasiti - u Jugoslaviji je konstantna produkcija mržnje između Hrvata i Srba doista bila jedini način da se komunisti održe na vlasti 45 godina. Da se u bilo kojoj prigodi otvorio prostor za dijalog između dva naroda, partizanska ekipa bi istoga trena otperjala sa vlasti i u Beogradu, i u Zagrebu i u svim drugim glavnim gradovima ex-YU republika. Mržnja koja je kulminirala u devedesetima bila je rezultat te strategije poticanja nesnošljivosti između naroda koji su mogli i puno civiliziranije koegzistirati samo da je to bilo u interesu onih koji su uzurpirali političku vlast i kod jednih i kod drugih - i koji to još uvijek nastoje činiti
|
Pun pogodak, ali totalna je koma što to nastavljaju radit (ne računam Pupovca jer on na tome zarađuje) i u 21. stoljeću. Ono nekako ne mogu virovat da mi o ovome pričamo.
Come up on different streets they both were streets of shame/Both dirty both mean yes and the dream was just the same/And I dreamed your dream for you and now your dream is real/How can you look at me as if I was just another one of your deals?
|
|
|
06.01.2015., 21:02
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
komutator kaže:
Zato, Kolinda je specifičan slučaj jer je imala PRIVILEGIJE. I sad ih predstavlja kao da je ona bila SPOSOBNA.
|
Da, polozaj joj je dopustao da ima tu privilegiju, i?. Pa i one zene koje imaju mogucnosti za to, trebaju biti mentalno i fizicki SPOSOBNE balansirati majcinstvo i profesionalan zivot. Nije sve u novcima. Zasto pricas kao da to dvoje ne moze istovremeno postojati?
Sorry ali pricas kao zesci idealist i ljevicar. Ili zaista vidis problem u tome da se ministrica koja dobro obavlja svoj posao u vladi usput brine za dijete? Mozda bi bilo bolje da se distancirala od svega i prepustila savjetnicima, hm?
EDIT: Okej, nakon zadnjeg posta vidim sto te smeta. Slazem se djelomicno.
|
|
|
06.01.2015., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Katsumoto K kaže:
Za probleme radništva, probleme majki, porodiljnih naknada i ostaloga što tišti građane, obrati se ovoj bešćutnoj Vladi. To je njihova krivica.
|
Koliko je meni poznato, ova vlada nije dirala porodiljne naknade.
Suodgovorna je za neke ostale probleme, ali neki su došli i kumulativno.
Nemojmo se sada praviti nevješti.
|
|
|
06.01.2015., 21:05
|
|
time's up
Registracija: Aug 2005.
|
nema izgovora u nedjelju.
dakle, samo kratko.
spremite se za dva dana vrlo crne kampanje.
kako je sve više ptičica počelo pjevat, a nije još proljeće, tako je i meni jedna javila da će najkasnije u četvrtak ujutro, taman pred sučeljavanje na novoj, u medije doći 'skandalozna istina o kolindi', za koju joj onda u debati pripremaju giljotinu. strah ga je, i nije on bitan u cijloj priči, već oni koji su ga u prvom redu i stavili na pantovčak. i koji ga kontroliraju, iz neposrdne blizine ili iz daljega, sve je to ista struktura. ti nisu cvećke. i ti se neće predat tako lako. sjećate li se 6. listopada 2008.?
dakle, nema izgovora u ovu nedjelju, pozivam vas sve još uvijek neodlučne, uvjetovane lažnim pokvarenim mantrama butkovića, pavića, stazića i jovanovića ovih 15-20 godina, da dobro, dobro, D O B R O ! razmislite u subotu navečer prije nego legnete u postelju i postavite si ovo pitanje:
po čemu to ivo josipović zaslužuje VIŠE od kolinde grabar kitarović biti predsjednikom republike hrvatske?
kao pomoć prilažem mali video uradak:
5 godina je prošlo, podvucimo crtu
dobro pogledajte.
i u nedjelju izađite i ZAOKRUŽITE kolindu.
ctrl-alt-del.
|
06.01.2015., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sweetyxxx kaže:
Da, polozaj joj je dopustao da ima tu privilegiju, i?. Pa i one zene koje imaju mogucnosti za to, trebaju biti mentalno i fizicki SPOSOBNE balansirati majcinstvo i profesionalan zivot. Nije sve u novcima. Zasto pricas kao da to dvoje ne moze istovremeno postojati?
Sorry ali pricas kao zesci idealist i ljevicar. Ili zaista vidis problem u tome da se ministrica koja dobro obavlja svoj posao u vladi usput brine za dijete? Mozda bi bilo bolje da se distancirala od svega i prepustila savjetnicima, hm?
|
Ne, prije kao disciplinirani i poslušni stranački pješadinac. Vođa je uvijek u pravu i te spike. 
|
|
|
06.01.2015., 21:07
|
|
Spreman za šalu
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
suntzu72 kaže:
dakle, samo kratko.
kako je sve više ptičica počelo pjevat, a nije još proljeće, tako je i meni jedna javila da će najkasnije u četvrtak ujutro, taman pred sučeljavanje na novoj, u medije doći 'skandalozna istina o kolindi', za koju joj onda u debati pripremaju giljotinu. strah ga je, i nije on bitan u cijloj priči, već oni koji su ga u prvom redu i stavili na pantovčak. i koji ga kontroliraju, iz neposrdne blizine ili iz daljega, sve je to ista struktura. ti nisu cvećke. i ti se neće predat tako lako. sjećate li se 6. listopada 2008.?
dakle, nema izgovora u ovu nedjelju, pozivam vas sve još uvijek neodlučne, uvjetovane lažnim pokvarenim mantrama butkovića, pavića, stazića i jovanovića ovih 15-20 godina, da dobro, dobro, D O B R O ! razmislite u subotu navečer prije nego legnete u postelju i postavite si ovo pitanje:
po čemu to ivo josipović zaslužuje VIŠE od kolinde grabar kitarović biti predsjednikom republike hrvatske?
kao pomoć prilažem mali video uradak:
5 godina je prošlo, podvucimo crtu
dobro pogledajte.
i u nedjelju izađite i ZAOKRUŽITE kolindu.
ctrl-alt-del.
|
Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!
|
06.01.2015., 21:07
|
|
...a ne koment@tor....
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
sweetyxxx kaže:
EDIT: Okej, nakon zadnjeg posta vidim sto te smeta. Slazem se djelomicno.
|
Ma nisam ljevičar niti idealist, ali evo ti članak o zaposlenim majkama i dojenju koji nema veze s izborima pa sama prosudi.
Smeta me da ona to sad bezočno koristi u kampanji kao veliku žrtvu iako je to bila privilegija koju skoro nitko nema.
|
|
|
06.01.2015., 21:08
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2014.
|
A na tragu čega bi mogla biti ta "skandalozna istina" ?
|
|
|
06.01.2015., 21:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ViktorViktorija kaže:
Koliko je meni poznato, ova vlada nije dirala porodiljne naknade.
Suodgovorna je za neke ostale probleme, ali neki su došli i kumulativno.
Nemojmo se sada praviti nevješti.
|
Ova Vlada je učinila ništa, nula, nada, zero, niente da nam svima ekonomski bude bolje, jer nam je iz dana u dan ekonomski sve gore.
I da se razumijemo, naravno da su neki problemi došli kumulativno, jer je i prijašnja Vlada bila najobičnija hrpa stajskog gnojiva.
Ali sigurno ne želim jedne korumpirane nesposobnjakoviće gledati umjesto drugih.
|
|
|
06.01.2015., 21:11
|
|
Style & Substance
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
zeljko_ri kaže:
Kolega da se malo našalimo; da je dotični išta naučio o kršćanstvu znao bi sedmu božju zapovjed 
|
Učio je selektivno - čini mi se da je više bio fasciniran sa sedam svjetskih čuda nego sa sedmom zapovjedi 
|
|
|
06.01.2015., 21:11
|
|
yuppi du
Registracija: Oct 2008.
|
Ona stvarno ne zna ingerencije predsjednika, obećava gradit pruge, ceste, sveučilišne kampuse...hoće li to sama financirat, kroz donacijske večere ili će nam s Marsa past? 
|
|
|
06.01.2015., 21:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ball kaže:
Ona stvarno ne zna ingerencije predsjednika, obećava gradit pruge, ceste, sveučilišne kampuse...hoće li to sama financirat, kroz donacijske večere ili će nam s Marsa past? 
|
Želim da Rijeka napreduje, da država ulaže u Rijeku da se nastave projekti izgradnje ravničarske pruge i dionice autoceste do Žute Lokve, bolnica, sveučilišni kampus , luka, da se grad razvija. Zato nam je potrebno novo vodstvo jer ova Vlada i predsjednik ignoriraju i Rijeku i cijelu Hrvatsku – rekla je Grabar Kitarović.
Ne vidim nikakva obećanja kako će ona graditi, ali vidim želju da Vlada napokon počne raditi ono za što je plaćamo. 
|
|
|
06.01.2015., 21:20
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
ball kaže:
|
Obećava jer kod njenog glasačkog tijela ta šuplja priča može proći.
|
|
|
06.01.2015., 21:24
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
suntzu72 kaže:
dakle, samo kratko.
|
Potpis na ovo.
Svi znaju šta ja mislim i koliko sam kritičan prema našoj najvećoj stranci (dobronamjerno kritičan.)
Ali neka vam sljedećih dan u glavi odzvanjaju slijedeće riječi:
Ovo je jedno od ponajvećih raskrsnica na kojem se naša mlada država našla u novijoj povijesti. I jedno od rijetkih raskršća na kojem sami biramo smjer. Ovaj put vam s jedne strane na putokazu piše "zapad", a s druge "balkan". I presudno je bitno da se za smjer zapad skupi više putnika nego za smjer balkan, jer ako se ne skupi odošmo mi svi za balkan, a mnogi od nas koji žudimo zapadno će samo lica zalijepljenog na zadnju šajbu gledati kako se taj zapad sve više i više udaljava.
Birate smjer, birate šansu da se sutra u boljem okruženju možemo boriti i za dizanje pognutih glava. Ako ostaane Ivo, nikad tu glavu nećete podići. Njemu trebaju spuštene glave kako ne bi vidjeli di vas vodi. Sudeći po hakiranju portala, progonu novinara i ostalim prljavim rabotama, uskoro ćemo biti pognutih glava, ali i s rukama na leđima.
Presudno je bitno da svatko tko želi dobro ovoj zemlji izađe na izbore i glasa proti Ive.
I ne zaboravite, ranjeni su. Ne samo Ivo kako kolega piše, nego cijela bulmenta njegovih igrača iz sjene i polusjene. Ranjena zvjer je najopasnija i svašta se može očekivati u slijedećim danima. Nisu to ljudi koji baštine tradiciju pluralizma i demokracije, to su ljudi koji su ili sami ili njihovi bližnji sudjelovali u progonima i zatiranju istine, imaju krv domoljuba na rukama bilo u Domovini ili emigraciji i od njih se može sve očekivati.
Ali svaki onaj koji izađe ovaj put i zaokruži Kolindu, sudjeluje u procesu koji počinje u nedjelju. Proces se zove lustracija i on će nevidljivom snagom tržišta odraditi 300 puta bolji posao nego bi to ijedan zakon o lustraciji i ijedan političar ili sud. U nedjelju prestaje guranje i pomaganje onih koji zadnjih 15 godina pokušavaju prepisati BIOS hrvatskom narodu. U nedjelju se njima reže napajanje i počinje proces izgradnje stabilnog političkog sustava. U tom procesu imamo šansu jer će olabavljeni pritisak dozvoliti da na tržištu isplivaju najbolje i najpotentnije ideje.
I svaki onaj koji iziđe će moći reći da je on bio dio procesa. U nedjelju se penjemo svi zajedno na jednu veliku planinu, ispod planine je zgrada centralnog komiteta Hrvatske i svatko od nas ima grudu koju može zakotrljati i napraviti lavinu koja će pomesti centralni komitet. Ostaju one manje zgradice s pojedinim komesarčićima, ali to će tržište rješiti samo po sebi.
Stoga, shvatimo odgovornost koju imamo. I ne postoji bolja riječ od ove koju ću sad napisati: Nemojte se zajebavat, moglo bi nas skupo koštat ovaj put.
Zadnje uređivanje Pene79trator : 06.01.2015. at 21:30.
|
|
|
06.01.2015., 21:25
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2012.
|
Quote:
sejšelka kaže:
|
A eto nam i tebe u noćnu šihtu...
za razliku od vas glasača Ive Josipovića koji ne nasjedate na šuplju priču o promjenj ustava za koju on nema ovlasti, nema potporu ni u SDPu, a kamoli dovoljno ruku u Saboru.
Vi ste ubermegacool u odnosu na glasače KGK.... 
|
|
|
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
komutator kaže:
Ma nisam ljevičar niti idealist, ali evo ti članak o zaposlenim majkama i dojenju koji nema veze s izborima pa sama prosudi.
Smeta me da ona to sad bezočno koristi u kampanji kao veliku žrtvu iako je to bila privilegija koju skoro nitko nema.
|
Zene kojima to polozaj ne dopusta te moraju birati izmedu karijere i obitelji ZRTVUJU jedno od navedenog, dok bih slucaj KGK nazvala SPOSOBNOSCU. No, slazem se kako se to ne bi trebalo koristiti, zbog situacije u drzavi navedene u clanku.
Uostalom, nakon bezobraznih izjava IJ/ZM na ovu temu, suptilno isticanje feminizma od strane KGK jednostavno me ne moze zasmetati.
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sejšelka kaže:
|
Mda, a Ivekovo pak glasačko tijelo vjeruje kako ćemo ustavnim promjenama pokrenuti ekonomski boom i novu industrijsku revoluciju. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:50.
|
|
|
|