Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
15.02.2015., 15:26
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
mravac8 kaže:
Stvarno mi nije jasno zašto su Hrvati toliko opčinjeni tom Srbijom ?!
I to svi Hrvati, ovdje tema hrvatska predsjednica a forumaši o Srbiji.
Ništa iz njenog govora, pa kome je ona govorila, je li je itko uopće slušao?
Ili ste već sve zaboravili ?
Ima oko 200 država na svijetu, Hrvatska je članica EU, dakle u zajednici je sa 27 drugih država pa ostavite se već jednom te Srbije.
|
Nismo opčinjeni, već mediji i politika teroriziraju sve s regijom. Nema HRT Dnevnika da se ne spomenu događanja u Srbiji.
Osobno me boli k**** za Srbiju. Nemam nikakve veze s njom, daleko bila.
|
|
|
15.02.2015., 15:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
judolino kaže:
A ti navedi jedan primjer da su Mesić ili Josipović svom narodu dodijelili uvredljiv naziv ili primjer, trole.
Evo... 
|
Quote:
- I sam sam bio napadan kad sam ustvrdio da postoji ustaška zmija, ona nije općeprihvaćena niti je dio naše dominantne kulture i tradicije, no moramo znati da postoji i biti spremni na nju odgovarajuće reagirati - komentirao je predsjednik Josipović
|
Quote:
. U iskrivljenim umovima ustaša, ne-Arijevci – Srbi, Židovi i Romi, kao i politički protivnici ustaša – morali su biti zbrisani s lica zemlje. Ustaška je brutalnost bila strašna, njihovi zločini odvratni. Mi to znamo, ali znati nije dovoljno. Neprestano se moramo suočavati s neugodnom činjenicom da je – stavljajući na stranu slavan antifašistički otpor – bilo pripadnika našega naroda koji su bili sistemski organizirani u izvršenju groznog zločina protiv čovječnosti. Otrovna je guja puštena da izgmiže iz srca naše nacije u pokušaju da se istrijebe Srbi, Židovi i drugi samo zbog toga što oni jesu ili što zastupaju.
Trebamo se zagledati u svoje srce i pomiriti se s najtamnijom mrljom u svojoj povijesti i političkoj kulturi. Trebamo znati: zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu. Tu je, duboko u našim srcima, tamo gdje počinje stvarna pomirba
|
Što se trola tiče, ogledalo u ruke štovani kolega.. 
|
|
|
15.02.2015., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
judolino kaže:
Nisi, sad se samo izvlačiš u stilu koji sam već opisao gore.Nigdje nisi napisao da se radi o zastavama u publici.
Uvijek sam se divio bedacima koji mogu popušiti ovakve pacerske fore. Al jebiga, uvijek ih se nađe.
|
Gledaj stari, samo jer sam dobre volje cu ti staviti linkove iz kojeg se jasno vidi da sam govorio o zastavama u gledateljstvu.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...ostcount=10878
Quote:
Prekrasno. Koliko sam hrvatskih zastava u gledateljstvu. Koliko se sjecam kada je bila Josipoviceva prisega, nije bilo niti jedne.
|
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...ostcount=10965
Quote:
Govorio sam o ZASTAVAMA U PUBLICI. Da si malo bolje pratio temu, vidio bi da smo pisali o tome kako je danas u publici bio ogroman broj hrvatskih zastava, dok kod Josipovica nije bila niti jedna. Isto kao i u izbornom stozeru, u publici niti jedna, ili mozda tek jedna.
|
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...ostcount=10981
Quote:
Kako jadno, crno, komorno...ovo kao da je neka komemoracija u pitanju. Svi u crnom, nema niti jedne zastave, nitko se ne veseli, narod ne skandira...u publici doslovno niti jedne jedine hrvatske zastave. Neutralni promatrac po tome ne bi mogao zakljuciti o kojoj je zemlji rijec.
Da ne govorim o onoj nadstrešnici koja zaklanja predivni krov crkve Sv. Marka. A tek njegov govor nakon inauguracije. Dosadno, blijedo, bez emocija, tupo, ravno...
Hvala bogu da je s time gotovo.
|
Kao sto vidis, na tri mjesta u tri razlicita posta sam izricito napisao da nije bilo niti jedne jedine hrvatske zastave u publici, medju gledateljstvom.
|
|
|
15.02.2015., 15:30
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Samwell Tarly kaže:
Ček bio je onaj Bojko ili kao što su ga zvali Tikva 
Koji je sad
Ma naravno da im je region s jedne strane sinonim za Srbiju a s druge sinonim za nekakve postjugo platforme.
Mediji su najniži sloj kaljuže u hrvatskom društvu.
Van zemalja čije portale i vijesti mogu razumjeti se ne snalaze.
Nema više novinara od formata, ostalo ovo što izbaci Zakošekov FPZ i sl. tvornice uguza.
|
Tikva je i dalje premijer.
Slažem se s ostalim.
Mi smo u EU. Izuzev grčke situacije, slabo se može čuti o događanjima u drugim državama. A nije da nema zanimljivosti, ima itekakvih.
|
|
|
15.02.2015., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
Revenger20 kaže:
Nismo opčinjeni, već mediji i politika teroriziraju sve s regijom. Nema HRT Dnevnika da se ne spomenu događanja u Srbiji.
Osobno me boli k**** za Srbiju. Nemam nikakve veze s njom, daleko bila.
|
Ma da ..... stvarno?
Sad su mediji krivi.
Ispada da hrvatski mediji samo o Srbiji.
Pričaju oni i o drugim državama svijeta, i o EU i o Velikoj Britaniji i o Njemačkoj, i o Obami .....
Ali vama u uhu ostaje samo Srbija i Srbija i Srbija.
Evo, poslušajmo sutra, u radni dan, dnevnik koje god hoćeš televizije i nađimo se poslije toga ovdje na forumu.
Pa da vidimo koje države će sve obuhvatiti vanjska politika hrvatskog dnevnika.
Hoće li biti samo o Srbiji ili ..........
|
|
|
15.02.2015., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Ne kužim svu ovu hajku oko riječi "južnoslavenska", kao da je sinonim sa "jugoslavenska". Je li hrvatski ulaskom u EU naglo preko noći postao zapadnoslavenski jezik? Ili keltski? Možda indo-iranski?
|
|
|
15.02.2015., 15:32
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2015.
|
Neki katastrofičari su po običaju najavljivali drame i scene od strane Vučića na inauguraciji, ali na kraju se ne dogodi ništa od toga, štoviše, bio je iznenađujuće civiliziran i kulturan. Izgleda su ga gazde dobrano pritegnuli za grkljan. I medijima se treba čestitat što inauguraciju nisu zasjenili pričama o Vučiću. Evo što je rekao u Zagrebu: "Što se tiče države Srbije, njene vlade, mi ćemo dati sve od sebe i učiniti sve da u našim odnosima s našim susjedima Hrvatima caruju mir, dobri odnosi i puno više i poštovanja i povjerenja", istaknuo je Vučić nakon održane liturgije u pravoslavnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u središtu Zagreba.
"Ovdje sam došao... ako mogu utjecati na izgradnju tih mostova o kojima je vladika Porfirije govorio, da se vi osjećate bolje i lakše i da s jednakim ponosom poštujete i volite i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku i da, rekao bih, na najbolji mogući način zaštitite interese svoje djece i svoje budućnosti", kazao je Vučić.
|
|
|
15.02.2015., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
casio kaže:
Jednostavno predivno.
- od stana je išla pješice pozdravljajući se sa građanima cijelim putem
- simbolična gesta plaćanja karte na žičari kao i poklon umaškiranoj dječici.
- povjesne počasne postrojbe, fanfare, počasna bitnica, Hrvatski stijeg koji joj donosi počasna bojna.... - pun pogodak
- program sa izvođačima bez i jedne zamjerke (Međimurke i Radojka  )
- preuzimanje lente popraćeno pljeskom - pun pogodak 
- prisega bez greške
- poslanica vrhunska - obuhvatila sve bitne sastavnice o kojima je pričala i u kampanji (dijaspora, manjine u BiH i srbiji, nestali, mladi, fondovi, domaći kapaciteti, znanje, obrazovanje, sport........)
- vrijeme je poslužilo
- osjetio se taj nacionalni ponos
- sve sa ukusom i bez kičeraja
itd.itd.itd.
Sretan i ponosan novu Hrvatsku predsjednicu.. 
|
sve je rečeno 
|
|
|
15.02.2015., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
John_Wayne kaže:
Upravo tako. Apatija, nemir, napetost, neizvjesnost.
A danas - nacionalni ponos, zanos, klicanje, ljudi se vesele, na licima im se vidi sreca i zadovoljstvo...covjece koja razlika.
Ali neka, ovo treba iznova pokazivati i pokazivati, da nam se opet ovo nikada ne ponovi. Samo treba dati usporedbu danasnje inauguracije sa ovom proslom. Razlika je jasna kao dan i noc.
|
Slažem se. Razlika kao između koncerta ozbiljne glabe ili džeza s jedne strane, te Severininog ili Cecinog koncerta s druge strane.
Treba ciljanoj publici pružiti ono što im se sviđa.
Quote:
John_Wayne kaže:
Misli sto hoces. To je tvoje pravo. Srecom, u manjini si.
|
Hvala Moćnom Kromu da sam u manjini, ti si bez imalo sumnje u većini...
Quote:
Ti si ocito onaj kojemu se treba nekoliko puta ponovit. U PUBLICI, u gledateljstvu, na Josipovicevoj inauguraciji NIJE BILO NITI JEDNE JEDINE HRVATSKE ZASTAVE. Evo uvjeri se sam:
https://www.youtube.com/watch?v=Zz7-0dH_CO0
|
Aj prestani lagati!
Nisi spomenuo publiku niti jednom rječju, napisao si da na Josipovićevoj inauguraciji nije bilo hrvatskih zastava.
Koprcaj se do mile volje - uhvaćen si u laži i točka!
Quote:
Naravno, kada ti tako kazes, onda mora da ce tako i biti. Kao sto je HDZ nestao i nakon Sanadera, jel? Evo toliko je dobro nestao, da je pobijedio na zadnja cetiri izbora, a pobijedit ce i na slijedecih cetiri.
|
Uvijek će se naći lopova i uhljeba da glasaju za stranke tog tipa, u to ne sumnjam.
ALi barem se nadam da će za njih prestati glasati barem oni bedaci koji od njih nemaju nikakve koristi, dapače, samo štete...
Quote:
Samwell Tarly kaže:
Jedva je kontrolirala svoj odijum, trolala nemilo oko lente iako ju je bivša šefica protokola poklopila.
A komentiranje je počela da je to balkanska ceremonija jer da samo Hrvatska i Srbija imaju takve inauguracije... koja je to paćenica.
Kome se da nek vidi na što je ličila Nikolićeva inauguracija na kojoj je prije njega govorio tadašnji EU povjerenik za proširenje Štefan Fule, kao da su protektorat Brisela a ne država.
I to Gojanica uspoređuje s našim ceremonijama... pa čak i ta komorna Josipovićeva je bila pojam u odnosu na ono s čime nas jalna haerte politikantica uspoređuje.
|
Ta lenta je totalni cirkus, a Kolinda je inzistirala na njoj kako bi što više sličila Titovoj blijedoj kopiji Tuđmanu.
Loš govor s elementima Tuđmanovog izraza, zviždanje, patetična Radojka... Sve skupa bliže Balkanu nego Evropi.
|
|
|
15.02.2015., 15:43
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2005.
|
Quote:
casio kaže:
Jednostavno predivno.
- od stana je išla pješice pozdravljajući se sa građanima cijelim putem
- simbolična gesta plaćanja karte na žičari kao i poklon umaškiranoj dječici.
- povjesne počasne postrojbe, fanfare, počasna bitnica, Hrvatski stijeg koji joj donosi počasna bojna.... - pun pogodak
- program sa izvođačima bez i jedne zamjerke (Međimurke i Radojka  )
- preuzimanje lente popraćeno pljeskom - pun pogodak 
- prisega bez greške
- poslanica vrhunska - obuhvatila sve bitne sastavnice o kojima je pričala i u kampanji (dijaspora, manjine u BiH i srbiji, nestali, mladi, fondovi, domaći kapaciteti, znanje, obrazovanje, sport........)
- vrijeme je poslužilo
- osjetio se taj nacionalni ponos
- sve sa ukusom i bez kičeraja
itd.itd.itd.
Sretan i ponosan novu Hrvatsku predsjednicu.. 
|
lipo si to nabrojija no ja bi nešto dodao
jesan li ja jedini vidija kako je odrabatila Karamarka?
kada se ono rukovala sa cilim prvim redom livo, karamarko je bija nigdi pri kraju i počeja je nešto govorit i tija je zaustavit, ali se ona izvukla, nije ga ni pogledala i nastavila dalje
moremo reč da ga je prvi put javno odrabatila 
|
|
|
15.02.2015., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
swap kaže:
Svasta smo mi Hrvatskoj dozivili, pa i da nas zovu
stoka sitnog zuba.
Bilo, ne ponovilo se.
|
Inače ne vjerujem jugofantazijama i mitovima proizvedenih u središnjici jugoslavenske državotvorne misli, ali ako imaš nepobitne dokaze za navedeno, onda se možda i predomislim.. 
|
|
|
15.02.2015., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
judolino kaže:
Slažem se. Razlika kao između koncerta ozbiljne glabe ili džeza s jedne strane, te Severininog ili Cecinog koncerta s druge strane.
|
Cuj, ako ti ansambl Lado, nase narodne nosnje, orkestar HV-a, opernu ariju "Ero s onoga svijeta" ili Radojku Sverko izjednacavas sa Severinom ili Ceceom, to onda najbolje govori o tebi i tvojem znanju i ukusu u glazbi. Dakle po obicaju, opet si u potpunosti promasio usporedbu. Zaista je umijece ovako promasiti.
Quote:
Ta lenta je totalni cirkus, a Kolinda je inzistirala na njoj kako bi što više sličila Titovoj blijedoj kopiji Tuđmanu.
|
Tudjman nije nicija kopija, a to isto tako nije niti Kolinda. Na lenti je inzistirala jer tako stoji u hrvatskom zakonu, kojeg se namjerava pridrzavati.
Quote:
Loš govor s elementima Tuđmanovog izraza, zviždanje, patetična Radojka... Sve skupa bliže Balkanu nego Evropi.
|
Pateticni su jedino ovi ljubomorni i jalni komentari vas koji ste s druge strane. Biti ce vas zaista simpaticno citati slijedecih pet godina. Jedva cekam, uzivat cu u vasoj patnji. Koliko vidim vec je poceo "damage control" u stilu - brzo ce ona razocarati desnicare kada ispadne poput Sanadera. Samo se vi tjesite, to je jedino sto vam je preostalo...
|
|
|
15.02.2015., 15:49
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2004.
|
Quote:
judolino kaže:
Hvala Moćnom Kromu da sam u manjini, ti si bez imalo sumnje u većini...
Aj prestani lagati!
Nisi spomenuo publiku niti jednom rječju, napisao si da na Josipovićevoj inauguraciji nije bilo hrvatskih zastava.
Koprcaj se do mile volje - uhvaćen si u laži i točka!
Uvijek će se naći lopova i uhljeba da glasaju za stranke tog tipa, u to ne sumnjam.
ALi barem se nadam da će za njih prestati glasati barem oni bedaci koji od njih nemaju nikakve koristi, dapače, samo štete...
|
Europa, ne Evropa. 
|
|
|
15.02.2015., 15:50
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
mravac8 kaže:
Ma da ..... stvarno?
Sad su mediji krivi.
Ispada da hrvatski mediji samo o Srbiji.
Pričaju oni i o drugim državama svijeta, i o EU i o Velikoj Britaniji i o Njemačkoj, i o Obami .....
Ali vama u uhu ostaje samo Srbija i Srbija i Srbija.
Evo, poslušajmo sutra, u radni dan, dnevnik koje god hoćeš televizije i nađimo se poslije toga ovdje na forumu.
Pa da vidimo koje države će sve obuhvatiti vanjska politika hrvatskog dnevnika.
Hoće li biti samo o Srbiji ili ..........
|
OK.
|
|
|
15.02.2015., 15:52
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2006.
|
Sve 5 i sve super, ali napravila je istu grešku kod prisege kao i Josipović.
I ona je rekla samo ''Republike'', a nije rekla ''Hrvatske''.
Kako i zašto se to moglo dogoditi? 
|
|
|
15.02.2015., 15:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
John_Wayne kaže:
Cuj, ako ti ansambl Lado, nase narodne nosnje, orkestar HV-a, opernu ariju "Ero s onoga svijeta" ili Radojku Sverko izjednacavas sa Severinom ili Ceceom, to onda najbolje govori o tebi i tvojem znanju i ukusu u glazbi. Dakle po obicaju, opet si u potpunosti promasio usporedbu. Zaista je umijece ovako promasiti.
.
|
Ansabl Lado svjetsku slavu je stekao još u Jugoslaviji, kada je uz hrvatske plesao i narodne plesove svih ostalih jugoslavenskih naroda.
Na svu sreću da nije uništen kao što je uništeno jako puno toga drugog.
Severina i Ceca su proizvodi novog doba i mentaliteta.
|
|
|
15.02.2015., 16:00
|
|
YouMustRunToStayInPlace
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Samwell Tarly kaže:
Mora se citirat Powerlocka, njegov post od prije 3 godine, neće zamjerit:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=39204365&postcount=5

Vidjelo se to i danas, takoreći od prve minute njenog komentiranja.
HRT stvarno ide nizbrdo, neće ih od ovakvih spasit ni taj jednosatni dnevnik koji kreće od sutra.
|
Odličan post od PL. Točno to. I danas, ta nehajna ležernost, a ono zloba bukti do neba, ta tupavost uz kombo sa drčnošću i izgledom, stvarno diskasting.
Quote:
kawaguchi22 kaže:
Zbog nje je HRT morao preći na emitiranje u 16:9 formatu, i za to joj hvala.
|

|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:47.
|
|
|
|