Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.02.2015., 16:00   #11021
Quote:
Revenger20 kaže: Pogledaj post
OK.
Ok.

A što se tiče Kolinde, sad sam zbunjena.

Govor je za + 5, poziva na zajedništvo, naglasak stavlja na poduzetnišvo, na kapitaliste, vanjska politika približavanje regije EU .....

Zašto to nije potvrdila gostima?

Zašto je pozvala Merčepa umjesto Gotovine, zašto onog Horvatinčića umjesto nekog pravog gospodarstvenika .... pa u vip loži su trebali sjediti Todorić, Tedeschi, vlasnik Plodina, vlasnik Aquamarisa, vlasnik Ri denta .......

Ovako mi se čini da je govor za jedne ( EU i ljevičare), a gosti su za druge ( narod ).
mravac8 is offline  
Old 15.02.2015., 16:03   #11022
Uravnoteženo i razumno

Analitičari: Govor Grabar Kitarović bio je za 21., a proslava za 19. stoljeće

Politički analitičar Žarko Puhovski ocijenio je da je govor predsjednice Grabar-Kitarović bio veoma razuman i uravnotežen."Očito je Grabar-Kitarević smatrala da treba pokazati širinu pa imati, s sjedne strane, Antu Tomića u šeširu, a s druge strane, Tomislava Merčepa. To je valjda dokaz njenog koncepta pomirbe", rekao je Puhovski koji smatra da je Merčep "preblizu ratnim zločinima" da bi ga se trebalo pozivati na događaje poput predsjedničke inauguracije. "Ona je u govoru bila predsjednica za 21. stoljeće, a proslava je bila za 19. stoljeće. Gotovo bih mogao reći da je polemizirala s politikom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka", kaže Puhovski.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ce/801409.aspx
zenodor is offline  
Old 15.02.2015., 16:10   #11023
Quote:
no_surrender kaže: Pogledaj post
Sve 5 i sve super, ali napravila je istu grešku kod prisege kao i Josipović.
I ona je rekla samo ''Republike'', a nije rekla ''Hrvatske''.
Kako i zašto se to moglo dogoditi?
Zato jer joj je region u srcu.
Old 15.02.2015., 16:14   #11024
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
Ok.

A što se tiče Kolinde, sad sam zbunjena.

Govor je za + 5, poziva na zajedništvo, naglasak stavlja na poduzetnišvo, na kapitaliste, vanjska politika približavanje regije EU .....

Zašto to nije potvrdila gostima?

Zašto je pozvala Merčepa umjesto Gotovine, zašto onog Horvatinčića umjesto nekog pravog gospodarstvenika .... pa u vip loži su trebali sjediti Todorić, Tedeschi, vlasnik Plodina, vlasnik Aquamarisa, vlasnik Ri denta .......

Ovako mi se čini da je govor za jedne ( EU i ljevičare), a gosti su za druge ( narod ).
analiza gostiju?

ajmo ovako, bilo je 900 sjedečih i 1000 stajačih gostiju po protokolu i sa pozivnicama

od njih 1900 ti znaš za 3-4 diskutabilna koje su ti servirali (ljevičarski) mediji i onda opališ po njima

a što je sa ostalima gostima?

što je npr. sa Vujčičem koji ne samo da je dvaput odslušao Lijepu našu, nego je i dao minutu šutnje za poginule u Domovinskom ratu?
Saharun is offline  
Old 15.02.2015., 16:17   #11025
Quote:
Saharun kaže: Pogledaj post
analiza gostiju?

ajmo ovako, bilo je 900 sjedečih i 1000 stajačih gostiju po protokolu i sa pozivnicama

od njih 1900 ti znaš za 3-4 diskutabilna koje su ti servirali (ljevičarski) mediji i onda opališ po njima

što je npr. sa Vujčičem koji ne samo da je dvaput odslušao Lijepu našu, nego je i dao minutu šutnje za poginule u Domovinskom ratu?
Tko je taj?
Old 15.02.2015., 16:19   #11026
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Zapravo meni će nekako biti milo kad se desničari budu iznova razočarali u HDZ. Kad se sjetim kako su milozvučno izgledali kad je Sanader došao na vlast, danas bi ga rado da mogu pripisali SDP-u. Bude i Kolinda doživjela sličnu sudbinu.
Najveći zajeb koji nam se mogao dogoditi je SDP-ova pobjeda na parlamentarnim izborima. Em su i oni sjebani i nesposobni em je trebalo pustiti da nas HDZ ukopa do kraja pa da, napokon, krenemo iz početka.

Ovako, čeka nas još 5 godina agonije uz sve veću mržnju, podjelu, nesnošljivost, sve više je gnjevnika, jurišnika žednih krvi....

Hebemu, HDZ doista nema dvije čiste.... je, istina, na putu prema preuzimanju vlasti nalazi plodno tlo za svoje parole i objede i osigurava si izglede za pobjedu ali, pod koju cijenu? Tko se šibicama igra, prije ili kasnije se opeče ali, nažalost, u većini slučajeva to se skuži prekasno, ponekad tek kad izgori sve što je gorit moglo.

Iskreno, jebe me se za Kolindinu sudbinu, pa čak i za moju ali, što će dočekati moju djecu? Nema druge već ih od sutra ujutro pripremati na put u svijet.
fgzcvijetic is offline  
Old 15.02.2015., 16:25   #11027
Zbog poslovnih obaveza nisam mogla gledati inauguraciju uživo, ali je srećom netko već stavio snimku na youtube, pa sam pogledala sada: https://www.youtube.com/watch?v=cv2vOoNlvo8

Prekrasno, dostojanstveno, za mene i emotivno, baš sam uživala gledati i biti ponosna na svoju domovinu Hrvatsku!
NemremSeSjetit is offline  
Old 15.02.2015., 16:27   #11028
Quote:
Samwell Tarly kaže: Pogledaj post
Mora se citirat Powerlocka, njegov post od prije 3 godine, neće zamjerit:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=39204365&postcount=5

Vidjelo se to i danas, takoreći od prve minute njenog komentiranja.

HRT stvarno ide nizbrdo, neće ih od ovakvih spasit ni taj jednosatni dnevnik koji kreće od sutra.
Ova pregojazna Gojanica je stvarno katastrofa! Tko je nju stavio da komentira inauguraciju - em je zlobna, em nema pojma, em je tako predebela da ju je neugodno uopće gledati takvu! I takva spodoba se nađe s visoka i posprdno komentirati inauguraciju prve hrvatske Predsjednice? Svašta - trebat će na HTV dobro pomesti.............
Old 15.02.2015., 16:28   #11029
Prekrasna inauguracija koja je odisala ponosom i pravim vrijednostima.

Za razliku od nekih opskurnih kriminalaca kojima se okružio bivši predsjednik, danas u VIP loži sjede samo najuzorniji građani Hrvatske, koji su svojim uzornim djelima dokazali koliko vole ovu zemlju.

Nadalje, sama činjenica da se po inauguraciji nisu vukli kojekakvi predsjednici iz regiyuna, nego su joj osobno prisustvovali Merkel i Obama dokaz je da je Hrvatska napokon okrenula novu stranicu prosperiteta i blagostanja.

HDZ, zna se.
memyselfni is offline  
Old 15.02.2015., 16:28   #11030
Unhappy

Strašno je da nije mogla preko usana prevaliti Republika Hrvatska nego je kao Josipović to eskivirala.

Zgrožen sam.

Imamo politiku kontinuiteta na Pantovčaku.

Nije ni čudo da su Bozanić i Gotovina ovo eskivirali.

Jebiga, lijevo ili desno krilo Udbe, potpuno svejedno.
pinzgauer is offline  
Old 15.02.2015., 16:30   #11031
Quote:
frch kaže: Pogledaj post
Europa, ne Evropa.
Da si ikad pročitao Pravopis hrvatskog jezika Anić-Silićev, znao bi da ondje piše i Evropa (uz Europu).

No, previše je očekivati od hadezeovaca da poznaju hrvatski jezik.

Ironija je pak godine recitiranje Gundulića pred braniteljima.
trivial is offline  
Old 15.02.2015., 16:33   #11032
Quote:
19Mihael91 kaže: Pogledaj post
evo za sve one koji su propustili veliki pljesak Milanovica

Milanović jedini plješće Mesiću i Josipoviću

hahaha
simpatični kršteni zoki, pun je duha svetog. koliko god se trudio, nikad neće biti kao ivo i stipe - pravi jugoorjunaš.

casqc is offline  
Old 15.02.2015., 16:34   #11033
Angry

Quote:
pikzibner kaže: Pogledaj post
Ova pregojazna Gojanica je stvarno katastrofa! Tko je nju stavio da komentira inauguraciju - em je zlobna, em nema pojma, em je tako predebela da ju je neugodno uopće gledati takvu! I takva spodoba se nađe s visoka i posprdno komentirati inauguraciju prve hrvatske Predsjednice? Svašta - trebat će na HTV dobro pomesti.............
sada slušao; slijedi "Ero sa onoga svijeta" najizvođenija jugoslavenska opera
Saharun is offline  
Old 15.02.2015., 16:35   #11034
Quote:
zenodor kaže: Pogledaj post
Uravnoteženo i razumno

Analitičari: Govor Grabar Kitarović bio je za 21., a proslava za 19. stoljeće

Politički analitičar Žarko Puhovski ocijenio je da je govor predsjednice Grabar-Kitarović bio veoma razuman i uravnotežen."Očito je Grabar-Kitarević smatrala da treba pokazati širinu pa imati, s sjedne strane, Antu Tomića u šeširu, a s druge strane, Tomislava Merčepa. To je valjda dokaz njenog koncepta pomirbe", rekao je Puhovski koji smatra da je Merčep "preblizu ratnim zločinima" da bi ga se trebalo pozivati na događaje poput predsjedničke inauguracije. "Ona je u govoru bila predsjednica za 21. stoljeće, a proslava je bila za 19. stoljeće. Gotovo bih mogao reći da je polemizirala s politikom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka", kaže Puhovski.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...ce/801409.aspx
Usprkos formalnoj naobrazbi, za koju se još jednom pokazuje da nije garancija kulture, Puhovski je demonstrirao koliko je zatucan. Austrijanci svaku Novu godinu započinju Straussom. Zar bi se oni u ime nekulturnih bulažnjenja likova poput Puhovskog trebali odreći i djela Mozarta ili Beethovena?

Glazba koja vrijedi je bezvremenska... takva je i Gundulić/Gotovac 'Himna slobodi'...

Radojka Šverko je uz Josipu Lisac (izvan domene klasične i jazz glazbe) naš najmoćniji ženski vokal... (u altovskoj lagi čak i impresivniji)

Međimurski etno izričaj je i po nekim stranim muzikolozima jedan od najljepših svjetskih izričaja, a Renata Sabljak je bila vrlo dobra u toj zahtjevnoj a capella izvedbi...

Zborovi impresivni.

Ali ne kopča takve stvari čovjek koji nema veze s kulturom, onaj tko je limitiran poput Puhovskog...

Zadnje uređivanje - Sizif - : 15.02.2015. at 16:44.
- Sizif - is offline  
Old 15.02.2015., 16:35   #11035
Quote:
trivial kaže: Pogledaj post
Da si ikad pročitao Pravopis hrvatskog jezika Anić-Silićev, znao bi da ondje piše i Evropa (uz Europu).
aha, a sluzbeno je u upotrebi samo europa. vidi, vidi

Quote:
No, previše je očekivati od hadezeovaca da poznaju hrvatski jezik.
no, no, nije lijepo rugati se, znas dok su neki zivjeli u nacionaliziranim stanovima, drugi su morali kopati kanae u njemackoj da bi prezivjeli titov suludi sustav.

Quote:
Ironija je pak godine recitiranje Gundulića pred braniteljima.
zasto? da ne mislis mozda kao srbi da je gundulic njihov? kao i ostatak dubrovnika? danasnjim danom je ta politika dobila jos jednu pljusku.
Old 15.02.2015., 16:36   #11036
Quote:
analiza gostiju?

Dušo, radi se o VIP loži. U vip loži sjede posebno važni gosti.

Vučić i Srbija me ni najmanje ne zanimaju.

Već sam napisala da nisam opsjednuta Srbima kao što su opsjednuti mnogi Hrvati.

Ukratko, fučka mi se za njih.
mravac8 is offline  
Old 15.02.2015., 16:39   #11037
Quote:
19Mihael91 kaže: Pogledaj post
evo za sve one koji su propustili veliki pljesak Milanovica

Milanović jedini plješće Mesiću i Josipoviću

hahaha

Zna Zoki da će se i njega ovako pozdravljati jednog dana kao ex predsjednika.
Old 15.02.2015., 16:39   #11038
Thumbs up

Quote:
casqc kaže: Pogledaj post
simpatični kršteni zoki, pun je duha svetog. koliko god se trudio, nikad neće biti kao ivo i stipe - pravi jugoorjunaš.

To ja stalno govorim, ne kužim i ne kužim te njegove odabire, rekacije, podrške, ovo danas usamljeno pljeskanje na SM i IJ, usred bukanja publikuma, jer on nije taj gore navedeni, nit će ikad biti.
Old 15.02.2015., 16:40   #11039
Quote:
lipo si to nabrojija no ja bi nešto dodao

jesan li ja jedini vidija kako je odrabatila Karamarka?

kada se ono rukovala sa cilim prvim redom livo, karamarko je bija nigdi pri kraju i počeja je nešto govorit i tija je zaustavit, ali se ona izvukla, nije ga ni pogledala i nastavila dalje

moremo reč da ga je prvi put javno odrabatila
odrabatija ti pamet, brale.
casqc is offline  
Old 15.02.2015., 16:40   #11040
Quote:
sada slušao; slijedi "Ero sa onoga svijeta" najizvođenija jugoslavenska opera
Rekla je južnoslavenska ne jugoslavenska.
His arms flexed slightly as he felt something heavy, strangely warm, and smooth along its length. ''Oh, this is, hmm, familiar, okay, yes, I know that part - an enchanted sword!'' Raven released the glowing weapon from one hand, letting it swing in front of him. Marcus looked down and raised his eyebrows. ''Certainly not the first time you've held?'' ''Never one like this.''
Eugen C is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:59.