Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
17.02.2015., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
KRIN1 kaže:
takvim se mitovima služe četnici.
ustaše bi se mogli obratiti englezima 
|
Ajde skrati jednom, tema je Kolinda, nova predsjednica. Pomirite se jednom s time i prestanite kenjkati poput balavurdije kad izgubi spekule u travi.
Sad se fino smirite, pa pocnite polako pripremati, imat ce te vremena iducih 10 godina sagledati gdje su vam drugovi uprskali. Nadjite nove ljude, kojima je Hrvatska u srcu, a ne regijoni. I pocnite jednom shvacati da je socijaljizam zasvagda riknuo, a da oni koji vas tamo stalno vuku, vuku vas za nos, navlace vunu preko ociju, da vas sto lakse mogu prevesti zedne preko vode. Ali za njihov interes, ne vas.
|
|
|
17.02.2015., 12:25
|
|
rijetka vrsta
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Plavobili kaže:
...
Sad se fino smirite, pa pocnite polako pripremati, imat ce te vremena iducih 10 godina sagledati gdje su vam drugovi uprskali. Nadjite nove ljude, kojima je Hrvatska u srcu, a ne regijoni. I pocnite jednom shvacati da je socijaljizam zasvagda riknuo, a da oni koji vas tamo stalno vuku, vuku vas za nos, navlace vunu preko ociju, da vas sto lakse mogu prevesti zedne preko vode. Ali za njihov interes, ne vas.
|
stiže era vodenjaka.
vuna će tebi na očima smetati,
dok ne bude kasno 
|
|
|
17.02.2015., 12:25
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2014.
|
Quote:
judolino kaže:
Uvijek me veseli kada totalni anonimusi & mediokriteti klošarima nazivaju povijesne veličine... 
|
Marx povijesna veličina? Marx je bio kapitalist koji je trabunjao o nekakvoj diktaturi proletarijata, i čija predviđanja su se pokazala više manje promašenima, ali nije bio klošar. Klošar, kriminalac, zločinac, ološ, nazovi ga kako god te volja, je bio Josip Broz Tito, i članovi SKJ.
|
|
|
17.02.2015., 12:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Mnogi su prihvatili tu ruku pomirenja iako su u tom trenutku bili u boljoj pregovaračkih poziciji od desnice. Ono što su dobili je nož u leđa, najvidljiviji simbol čega su porušeni njihovi spomenici diljem Hrvatske, krivotvorenje povijesti i indoktrinaciju djece tom izmišljenom povijesti da ne spominjemo....
Teško da će netko opet pasti na HDZ obećanja o pomirenju...
|
Ne znam govorimo li o istom, pa možda neću biti precizan.
Prije svega ne znam što je desnica, a što ljevica (u Hrvatskoj).
Jugoslavija, prije svega, nije imala riješeno nacionalno pitanje, pa je nacionalizam nepodobnih naroda tražio ravnopravnost. Bolje "pregovaračke pozicije" imali su podobni, jer su imali na svojoj strani tzv. JNA, koja je izvršila državni udar i terorističke skupine koje je razvozila po položajima. Nisam za rušenje nikakvih spomenika, pa ni antifašističkih, ali ako i nije bilo previše tih spomenika, bilo je previše antifašista, jer su jedino ustaše bili fašisti, a svi ostali antifašisti. I nije baš neka platforma za pomirbu!
Kad je Hrvatska konačno izborila samostalnost, hvale vrijedna je ponuda Predsjednika Tuđmana svima za pomirbu. U najviše institucije ušli su i oni koji su se otvoreno borili protiv Hrvatske. Na prvi pogled ok. Međutim, uz časne izuzetke, mnogi su nastavili u miru gdje su stali u ratu. Čak nisu zapamtili ni za koga i za što su se borili, pa su se čak koristili svojim položajem na štetu Hrvatske.
Svjedoci smo nove ponude Nove Predsjednice za zajedništvo. Nemam ništa protiv - to nam je neophodno, ali Hrvatska nije eksperiment. Zajedništvo se gradi postupno S ONIMA KOJI JESU ZA ZAJEDNIŠTVO.
One koje treba tjerati u zajedništvo, neka ostanu na svojoj strani, jer su čak i takvi korisniji.
Pozdrav
Nikola Duspara
|
|
|
17.02.2015., 12:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
Jack Doe kaže:
Marx povijesna veličina? Marx je bio kapitalist koji je trabunjao o nekakvoj diktaturi proletarijata, i čija predviđanja su se pokazala više manje promašenima, ali nije bio klošar. Klošar, kriminalac, zločinac, ološ, nazovi ga kako god te volja, je bio Josip Broz Tito, i članovi SKJ.
|
Josip Broz je bio ideološka budala koja nije imala pojma o ljudima.
Zamisli - dao je ljudima mogućnost da se besplatno školuju, sagradio je knjižnice, domove kulutre i mislio da će ljudi sad kad mogu narhliti na fakultete i učiti, učiti, učiti ......
Kao da nije lakše završiti zanat, raditi osam sati, a poslije posla piti žuju i gledati tekmu.
Još veću buddalaštinu je učinio kada je ljudima dao da upravljaju tvornicama i poduzećima u kojima rade.
Kao čistačica i tokar mogu odlučivati o financijama tvrtke o visini svoje plaće, o tome u što će se dobit ulagati .......
Svašta, to nisu stvari o kojima trebaju odlučivati radnici, o tome mogu odlučivati samo vlasnici tvrtki.
Raja ima inauguraciju i neka razmišlja o boji Kolindine haljine i Nives Celzijus.
To su teme dostojne penzića, nezaposlenih, konobara i blagajnica.
|
|
|
17.02.2015., 12:34
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Jack Doe kaže:
|
Znači Franjo Tuđman je bio klošar, kriminalac, zločinac, ološ.
Viš, viš, dobro je znati ... 
|
|
|
17.02.2015., 12:40
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mravac8 kaže:
Svašta, to nisu stvari o kojima trebaju odlučivati radnici, o tome mogu odlučivati samo vlasnici tvrtki.
Raja ima inauguraciju i neka razmišlja o boji Kolindine haljine i Nives Celzijus.
To su teme dostojne penzića, nezaposlenih, konobara i blagajnica.
|
Da znaš išta o bivšem sistemu, znao bi da nije bilo nikakvog radničkog samoupravljanja. Radilo se o čistom državnom kapitalizmu, u kojem je partija određivala drugove direktore na čelna mjesta, koji su mogli poduzećima rukovoditi kriminalno loše, ali nikad snositi odgovornost za to. Dakle, jednaka situacija kao i danas, ništa se zapravo promijenilo nije.
Quote:
pinzgauer kaže:
Znači Franjo Tuđman je bio klošar, kriminalac, zločinac, ološ.
Viš, viš, dobro je znati ... 
|
Pa djelomice jest, to što se čovjek poslije opametio ne mijenja na činjenicu da je bio član zločinačke organizacije SKJ. Zato mi je još patetičniji bio Josipovićev argument kad je Kolindu prozivao da je članica zločinačke organizacije, a on valjda nije bio, član SKH od svoje 18. godine?
|
|
|
17.02.2015., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Jack Doe kaže:
Da znaš išta o bivšem sistemu, znao bi da nije bilo nikakvog radničkog samoupravljanja. Radilo se o čistom državnom kapitalizmu, u kojem je partija određivala drugove direktore na čelna mjesta, koji su mogli poduzećima rukovoditi kriminalno loše, ali nikad snositi odgovornost za to. Dakle, jednaka situacija kao i danas,
|
To mi je još bolje, pače genijalno.
Ne da su raju uvjerili da im poduzeća ništa ne vrijede jer su socijalitička uvjerili su ih da radničkog samoupravljanja nije ni bilo.
Uvjerili su ih da oni, radnici, nisu ni bili vlasnici tvornica koje su sagradili.
I - što je najgenijalnije - raja nasjela.
Recimo, nikad neću zaboraviti face Gavrilovićevih radnika kada su se nakon 5 godina vratili iz rovova i ustanovili da tvornica Gavrilović nije više njihova već je prodana Đuri Gavriloviću.
A oni, radnici su dobili upravo ono što su i zaslužili - nogom u g.
|
|
|
17.02.2015., 12:50
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mravac8 kaže:
To mi je još bolje, pače genijalno.
Ne da su raju uvjerili da im poduzeća ništa ne vrijede jer su socijalitička uvjerili su ih da radničkog samoupravljanja nije ni bilo.
Uvjerili su ih da oni, radnici, nisu ni bili vlasnici tvornica koje su sagradili.
I - što je najgenijalnije - raja nasjela.
Recimo, nikad neću zaboraviti face Gavrilovićevih radnika kada su se nakon 5 godina vratili iz rovova i ustanovili da tvornica Gavrilović nije više njihova već je prodana Đuri Gavriloviću.
A oni, radnici su dobili upravo ono što su i zaslužili - nogom u g.
|
Kao što rekoh, Jugoslavija nikad nije imala radničko samoupravljanje. Radilo se o čistom državnom kapitalizmu. A što se pretvorbe tiče, to je potpuno druga priča, jest da je ona bila kriminalna, ali isto tako stoji činjenica da je svaki radnik imao pravo prvenstva pri kupnji dionica poduzeća, ili čak su dobivali besplatne dionice, koje su potom prodavali za sitniš. Zar nije tako bilo?
|
|
|
17.02.2015., 12:54
|
|
vakica
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
judolino kaže:
Uvijek me veseli kada totalni anonimusi & mediokriteti klošarima nazivaju povijesne veličine... 
|
možda ne poštuje marxa, ali nema pojma ni o značenju termina klošar! 
|
|
17.02.2015., 12:57
|
|
rijetka vrsta
|
Quote:
Jack Doe kaže:
Kao što rekoh, Jugoslavija nikad nije imala radničko samoupravljanje. Radilo se o čistom državnom kapitalizmu. A što se pretvorbe tiče, to je potpuno druga priča, jest da je ona bila kriminalna, ali isto tako stoji činjenica da je svaki radnik imao pravo prvenstva pri kupnji dionica poduzeća, ili čak su dobivali besplatne dionice, koje su potom prodavali za sitniš. Zar nije tako bilo?
|
ti bi to tako htio,
u svojoj novokomponiranoj povijesti,
ali nije.
tuđman organizirao diobu dionica radnicima,
ali istovremeno poslao ekipe podobnih "torbara".
radnici još nisu ni čuli za dioničarstvo,
i kako ono funkcionira,
a njihove dionice završile u crnim torbama.
ah,
te crne torbe !
išlo se sve dalje 
|
|
|
17.02.2015., 12:58
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Kladi kaže:
možda ne poštuje marxa, ali nema pojma ni o značenju termina klošar! 
|
Baš me zanima koliko je vas kvazi ljevičara uopće pročitalo Marxa? Da jeste, znali biste da se radi o kapitalistu, tipičnom salonskom ljevičaru koji je trabunjao o diktaturi proletarijata.
|
|
|
17.02.2015., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Jack Doe kaže:
|
Kao što sam i mislila, nećeš razumjeti.
Inače državni kapitalizam imao je SSSR. Tito je sa Staljinom raskinuo 1949.- i krenuo svojim putem - putem radničkog smoupravljanja.
A ovo daje svaki radnik imao pravo prvenstva pri kupovini dionica je čisti lopovluk.
Recimo, kao što si ti sagradio kuću, tako su oni sagradili tvornicu. Zamisli da danas netko dođe i da ti kaže da imaš pravo kupiti svoju kuću,, kuću koju si ti sagradio.
Zatom, radnici Gavrilovića nisu imali to pravo, država je njihovu tvornicu prodala Đuri.
Zatom, ne budući da su te tvornice i poduzeća dobile nove vlasnike i novu upravu koja u pravilu njima nije znala upravljati ludilo bi bilo kupiti dionice, jer se u većini slučajeva dogodilo da su ta poduzeća propala.....
Itd., itd .....
Uglavnom, tvornice ni u kom slučaju ne smiju radnicima. Tito je bio budala.
|
|
|
17.02.2015., 13:01
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
KRIN1 kaže:
tuđman organizirao diobu dionica radnicima,
ali istovremeno poslao ekipe podobnih "torbara".
|
Upravo tako, činjenica jest da su radnici dobili dionice poduzeća u kojima su radili, eh sad to što su ih oni ekspresno prodali onima koji su shvaćali bit kapitalizma, a zauzvrat dobili novaca da kupe felge od golfa dvojke, e to je sad druga priča.
|
|
|
17.02.2015., 13:04
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mravac8 kaže:
Uglavnom, tvornice ni u kom slučaju ne smiju radnicima. Tito je bio budala.
|
Pa ne smiju, u svakom slučaju. Imaš u Njemačkoj slučaj rajnskog kapitalizma, u kojima radnici poduzeća imaju pravo na dionice tog istoga poduzeća, i to je ok, ali prepustiti radnicima da upravljaju tim istim poduzećem, značilo bi njegovu skoru propast na tržištu. Prosječni mehaničar ili bravar nema blaga veze o upravljačkim sposobnostima koja su potrebna za vođenje velike korporacije.
|
|
|
17.02.2015., 13:06
|
|
rijetka vrsta
|
Quote:
Jack Doe kaže:
Upravo tako, činjenica jest da su radnici dobili dionice poduzeća u kojima su radili, eh sad to što su ih oni ekspresno prodali onima koji su shvaćali bit kapitalizma, a zauzvrat dobili novaca da kupe felge od golfa dvojke, e to je sad druga priča.
|
vidiš,
kako se slažemo.
još kad bi ti tuđmana proglasio,
svjesno ubrojivim "ovršiteljem" pravih vlasnika
- gdje bi nam bio kraj 
|
|
|
17.02.2015., 13:09
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
KRIN1 kaže:
vidiš,
kako se slažemo.
još kad bi ti tuđmana proglasio,
svjesno ubrojivim "ovršiteljem" pravih vlasnika
- gdje bi nam bio kraj 
|
Greška Tuđmana i njegove administracije jest ta što ljude nisu educirali što taj vrijednosni papir uopće znači i predstavlja. Da jesu, možda ljudi ne bi tako olako prodavali svoje dionice za felge od golfa dvojke. Jbg, prošlo svršeno vrijeme.
|
|
|
17.02.2015., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Jack Doe kaže:
Pa ne smiju, u svakom slučaju. Imaš u Njemačkoj slučaj rajnskog kapitalizma, u kojima radnici poduzeća imaju pravo na dionice tog istoga poduzeća, i to je ok, ali prepustiti radnicima da upravljaju tim istim poduzećem, značilo bi njegovu skoru propast na tržištu. Prosječni mehaničar ili bravar nema blaga veze o upravljačkim sposobnostima koja su potrebna za vođenje velike korporacije.
|
Slažem se.
Za šljakere je plaćica od 3000 kuna, žuja i tekma i rasprava o boji Koline haljine.
Za neku nadu u bolji život imaju sportsku kladionicu, liječiti frustraicije mogu j.mater crvenima i manjinama, dakle još slabijima od sebe .... i to je to.
Bogatsvo, upravljanje tvrtkama, jahte, kavijare, oksforde i kembriđe neka prepuste eliti.
I svijet je divan, svatko je na svom mjestu.
|
|
|
17.02.2015., 13:13
|
|
rijetka vrsta
|
Quote:
Jack Doe kaže:
Greška Tuđmana i njegove administracije jest ta što ljude nisu educirali što taj vrijednosni papir uopće znači i predstavlja. ...
|
pri punoj ubrojivosti i svjesnosti,
nije se išlo na edukaciju pravih vlasnika.
tuđmanu bi to remetilo,
predizborna obećanja podobnima 
|
|
|
17.02.2015., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
Ja sam ljevičar i baš me briga ako si ti za zabranu pobačaja, gej brakova i slično. ja imam svoj stav.
A desničari se jako uzbude i naljute kad imaš drugačije mišljenje od njih.
|
Ja nisam ni ljevičar ni desničar, ali ti bi me vjerojatno svrstao u desničare zbog vlastitih predrasuda(tko nije lijevi taj je desni). Ja sam protiv zabrane pobačaja, ali i protiv gay brakova kad već spominješ. Za "i slično" u nečemu bismo se vjerojatno složili, u nečemu ne. Za tebe sam desničar jer sam protiv Regiona, a za Hrvatsku.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:00.
|
|
|
|