Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
27.02.2015., 17:05
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2012.
|
Ja sam uvjerena da su otrovni krediti smišljeni u glavama bankarskih pijavica, do sada smo mi platili njihovu pohlepu, sada će se batina m,alo okrenuti i točka. Kako mi nismo prihvačali te konverzije, iako ne znam nikog tko je dobio ponudu od banke napismeno, koje su im tada u trenutku sklapanja te konverzije po mom kreditu donosile 300000 kn više glavnice, na koju se onda opet plaća kamata, tako ni sada nećemo prihvatiti ništa osim pravomoćne presude i/ili ispunavanje svih zahtjerva uf. P nismo mi budale, sad su našli ispravljat krivu drinu, zakaj bi oni išta ispravljali ako nisu nikaj krivi. i gle čuda ispravljali bi na našim leđima....
sve e više presuda, ljudi izlaze u javnost, a ja jedva čekam da udruga izda depešu da se ne plati iduća rata. jer jedino gdje će ih zaboljeti je kad im ne stigne planirana lova..... jedino ih to može uistinu pogoditi. jer kreveljiti se po tv-u i nadmudrivati to znamo da mogu u nedogled. ali kad lova ne bude stizala, bit će jako gadno..... tako je i meni kad mi plaća ne sjedne na vrijeme....frka, frka.....
|
|
|
27.02.2015., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Hej schneflitchen više puta se spominje to ne plaćanje rate, imam kredit, i stalni posao, i stvarno neznam kako su to ljudi zamislili ne platiti ratu? Zakon je takav da plaću moraš primiti preko neke banke, znači čak i da primaš preko neke druge, a ne one gdje si dignuo/la kredit, opet će se banka naplatiti uz zatezne kamate i ovrhu. Da ne govorimo da će ljudi koji su digli npr. u ZABI preći u PBZ, ovi iz PBZ-a u Erste i tako u krug, sva primanja u HR se opet vrše u istom iznos samo po drugim bnkama gdje je tu logika? Nije da će ljudi skočit do Munchena otvorit tekući da zajebu domaću banku. Podizanje do max iznosa minusa isto samo pogoduju bankama, odi dvaput u crveno pa će ti ga ukinut, opet, ne razumijem, to mi je ideja koja bi imala smisla da dobijaš pare na ruke u firmi, da nema administrativnih zabrana na plaću i slično, ovako savjet kao ljudima od živog zida koji će im u konačnici samo povećati troškove.
|
|
|
27.02.2015., 17:25
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
magrett kaže:
Hej schneflitchen više puta se spominje to ne plaćanje rate, imam kredit, i stalni posao, i stvarno neznam kako su to ljudi zamislili ne platiti ratu? Zakon je takav da plaću moraš primiti preko neke banke, znači čak i da primaš preko neke druge, a ne one gdje si dignuo/la kredit, opet će se banka naplatiti uz zatezne kamate i ovrhu. Da ne govorimo da će ljudi koji su digli npr. u ZABI preći u PBZ, ovi iz PBZ-a u Erste i tako u krug, sva primanja u HR se opet vrše u istom iznos samo po drugim bnkama gdje je tu logika? Nije da će ljudi skočit do Munchena otvorit tekući da zajebu domaću banku. Podizanje do max iznosa minusa isto samo pogoduju bankama, odi dvaput u crveno pa će ti ga ukinut, opet, ne razumijem, to mi je ideja koja bi imala smisla da dobijaš pare na ruke u firmi, da nema administrativnih zabrana na plaću i slično, ovako savjet kao ljudima od živog zida koji će im u konačnici samo povećati troškove.
|
VRLO JEDNOSTAVNO, NEMAMO SVI trajne naloge, a bez toga a plaćam kredit kad ja želim, i to upravo tako da redovna mesečna primanja preusmjerim u drugu banku i onda ja platim kad ja želim. zakaj ne.
sve su banke možda iste ali meni je ova banka koja me pewre jedina kriva i drugoj više nikad nežu dati priliku da me zahebe. zato da tako u krug.
jer možeš reći da su sve banke iste, ali nisu. možeš reći i da su svi muškarci ali nisu.... mene je samo ta jedna 8 godina zlostavljala i ne dopuštam joj to više..... ni mužu ne bi dozvolila da me 8 godina zlostavlja..... napucala bi ga.....i ne bi rekla da su svi muškarci isti, mene je SAMO TA JEDAN MALTRETIRAO....kužiš logiku 
|
|
|
27.02.2015., 17:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
schneflitchen kaže:
VRLO JEDNOSTAVNO, NEMAMO SVI trajne naloge, a bez toga a plaćam kredit kad ja želim, i to upravo tako da redovna mesečna primanja preusmjerim u drugu banku i onda ja platim kad ja želim. zakaj ne.
sve su banke možda iste ali meni je ova banka koja me pewre jedina kriva i drugoj više nikad nežu dati priliku da me zahebe. zato da tako u krug.
jer možeš reći da su sve banke iste, ali nisu. možeš reći i da su svi muškarci ali nisu.... mene je samo ta jedna 8 godina zlostavljala i ne dopuštam joj to više..... ni mužu ne bi dozvolila da me 8 godina zlostavlja..... napucala bi ga.....i ne bi rekla da su svi muškarci isti, mene je SAMO TA JEDAN MALTRETIRAO....kužiš logiku 
|
Jos da si rekla da si preusmjerila primanja u banku protiv koje nema presude o nezakonitim kamatama ajde de, ovako, logika do jaja.
|
|
|
27.02.2015., 17:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Pokušavam, no po mom mišljenju radiš sebi na štetu. U konačnici to je kao da te prevarila teta u Konzumu, pa sad ideš u Mercator, opet završi kod istog gazde i još te malo više košta. To što je tebe maltretirala ta banka, je isto meni napravila ova u koju si sad došla. Jedino rješenje bi bila neka sasvim druga banka, pa odmah pitanje za znalce, jel mogu ja primat plaću zarađenu u HR u neku njemačku ili englesku banku? 
|
|
|
27.02.2015., 17:59
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
JTB kaže:
Jos da si rekla da si preusmjerila primanja u banku protiv koje nema presude o nezakonitim kamatama ajde de, ovako, logika do jaja.
|
do jaja , do jaja da....... 
Mene je ta jedna banka oprala i ja objavljujem rat njoj, samo njoj.......i štetit ću joj dok živim.
pa nek me tuži 
ja i moj suprug skupa imamo i primamo prihode koje ona nikad neće proknjižiti preko svojih računa a neskromno kažem da je odlično mogla od nas živeti.
sad živi druga.... ali smo jako strogi s nima....
 ovak je kad dođemo.....bez neke samohvale i preserevanja, ali je....
|
|
|
27.02.2015., 18:03
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
magrett kaže:
Pokušavam, no po mom mišljenju radiš sebi na štetu. U konačnici to je kao da te prevarila teta u Konzumu, pa sad ideš u Mercator, opet završi kod istog gazde i još te malo više košta. To što je tebe maltretirala ta banka, je isto meni napravila ova u koju si sad došla. Jedino rješenje bi bila neka sasvim druga banka, pa odmah pitanje za znalce, jel mogu ja primat plaću zarađenu u HR u neku njemačku ili englesku banku? 
|
bome nije tako...... ne zanima me vlasnik, zanima me moj interes..... vlasnik nek bude isti ali ja idem tamo gdje ću proći povoljnije...... pa nije baš da je to viša matematika..... sve je transparentno i dostupno, i cijene i uvjeti i kvaliteta proizvoda..... potpuno je isto u bankama.... 
|
|
|
27.02.2015., 18:23
|
|
I like my truck
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
crazysplico kaže:
Mislim da je ovo normalno razmisljanje,nek se ispuni gore navedeno i odlicno,a moja kazna bankama je da sam prilicno siguran da otprilike 20tak mojih najblizih nikad nece dignuti kredit,a samim tim banke nece zaraditi na nama....Mozda im 20tak ljudi nista ne znaci ali nek bude 4,5 oko svakog duznika u CHF to je skoro 300 000...a gdje su jos nenaplativi krediti....OK ne poznaju ljudskost ali da nisu vidjeli poslovni interest u dogovoru to mi nije jasno....Ili ce staviti kljuc u bravu kroz par godina i otici...
Bravo davordu za obrazlozenje kamate 
|
Kredit si valda dizao radi potrebe, a ne radi objesti. Prema tome, kada se ukaže prijeka potreba za kreditom - vjerovatno će se to opet činiti. Jedino što će ljudi možda biti pametniji za ovo iskustvo sa cijenama nekretnina, VK i promjenjivom kamatom. Da nije bilo tolike jagme za nekretninama i kreditiranjem istih, vrlo vjerovatno bi cijene bile niže (realnije), a krediti povoljniji (uvijeti kreditiranja). To je tipično za nas, želimo sve i odmah i to se onda ovako obija o glavu.
|
|
27.02.2015., 19:19
|
|
U samoizolaciji
|
paradoksalno je da je za mene ovo razdoblje bilo krajnje brutalno što se tiće financija, rata raste i to ne na transparentan način, kamate gore (ja sam tada mislila da banka ima pravo samo te obavijestiti o promjeni/ porastu kamatne stope), nije banka smatrala potrebnim da mi natukne da krši zakon, naravno nije luda, ali je lopovska i lešinarska, ali je istovremeno ovo razdoblje i vrlo poučno, u smislu učenja na vlastitim greškama. te se ne ponavljaju.
ali isto tako ja sam uštedila, naravno to držim u drugoj banci, imam cca 15 rati ušteđeno, imam auto bez kredita, imam garažu...... sve to mogu unovčiti ...... ne nikako se ne mogu nazvati socijalnim slučajem.
|
|
|
27.02.2015., 19:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
Deere kaže:
Kredit si valda dizao radi potrebe, a ne radi objesti. Prema tome, kada se ukaže prijeka potreba za kreditom - vjerovatno će se to opet činiti. Jedino što će ljudi možda biti pametniji za ovo iskustvo sa cijenama nekretnina, VK i promjenjivom kamatom. Da nije bilo tolike jagme za nekretninama i kreditiranjem istih, vrlo vjerovatno bi cijene bile niže (realnije), a krediti povoljniji (uvijeti kreditiranja). To je tipično za nas, želimo sve i odmah i to se onda ovako obija o glavu.
|
Pretpostavljam da je vecina kao i ja rjesavala stambeno pitanje medjutim to nije nesto sto moram i npr.danas iako cu imati dio gotovine odabrat cu podstanarstvo i stednju umjesto svog stana i kredita,kad banke nisu zadovoljne sa zaradom od dogovorene kamate onda cu cekati i ustediti,odnosno placati podstanarstvo "Mati" koji ce moje novce potrositi u nasem gospodarstvu,a ne kao banke izvuci ih vani...
|
|
|
27.02.2015., 19:41
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
JTB kaže:
Jasta i dabome. Steta samo sto je UF suzbila u korijenu inicijativu Erste banke pa se druge nisu ni zamarale. Mozda.  Ali u svakom slucaju uvjerljivije od tvojeg "banke nisu nudile" i "to je sad, ljudi dajte citajte malo!".
|
Jebate, tebi je UF stvarno opsesija kad vadiš članke iz 2011 ko iz rukava.
|
|
|
27.02.2015., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
schneflitchen kaže:
|
Pa prestani plaćati ako je tako jednostavno, nije mi jasno zašto već nisi. Javi nam kako je završilo.
Bankarima se sigurno tresu gaće kada te vide da ulaziš u poslovnicu.
|
|
|
27.02.2015., 21:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
crazysplico kaže:
Pretpostavljam da je vecina kao i ja rjesavala stambeno pitanje medjutim to nije nesto sto moram i npr.danas iako cu imati dio gotovine odabrat cu podstanarstvo i stednju umjesto svog stana i kredita,kad banke nisu zadovoljne sa zaradom od dogovorene kamate onda cu cekati i ustediti,odnosno placati podstanarstvo "Mati" koji ce moje novce potrositi u nasem gospodarstvu,a ne kao banke izvuci ih vani...
|
Evo ovako da je franak 10 kn i kamata 10% uzeo bi kredit ponovno samo da nebudem podstanar u dubrovniku. 1.6 selis. Kupi stvari i vani. Dodusese moze se kupiti i manji ali samo da ljeti ne letis vani.
Nebitno! U Hrvatskoj ipak nije apsolutno popusio netko tko je ulozio u nekretninu. Mislim jest popusio ali ne toliko kao oni sto su 90ih ulagali u kuponsku privatizaciju. Ja bi isto radije ulozio u tvornice firme dionice zlato. Medutim u Hrvatskoj neznam koliko se to isplati. Mislim da je pametnije sto sam ulozio u apartmane. Kad kredit prode zivit cu ko lord. Osim toga ima li umirovljenik u Hrvatskoj da je podstanar? Nema! Ili je vlasnik stana ili beskucnik!
|
|
|
27.02.2015., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Žalosna sova opet rula i opet laže. Pročitajte tekst ,molim vas. Koliko laži na jednom mjestu.
|
|
|
27.02.2015., 21:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
|
|
|
27.02.2015., 23:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
davor_du kaže:
Evo ovako da je franak 10 kn i kamata 10% uzeo bi kredit ponovno samo da nebudem podstanar u dubrovniku. 1.6 selis. Kupi stvari i vani. Dodusese moze se kupiti i manji ali samo da ljeti ne letis vani.
Nebitno! U Hrvatskoj ipak nije apsolutno popusio netko tko je ulozio u nekretninu. Mislim jest popusio ali ne toliko kao oni sto su 90ih ulagali u kuponsku privatizaciju. Ja bi isto radije ulozio u tvornice firme dionice zlato. Medutim u Hrvatskoj neznam koliko se to isplati. Mislim da je pametnije sto sam ulozio u apartmane. Kad kredit prode zivit cu ko lord. Osim toga ima li umirovljenik u Hrvatskoj da je podstanar? Nema! Ili je vlasnik stana ili beskucnik!
|
Sve ok postujem svacije drugacije misljenje i mislim da je trziste nekretnina u DU drugacije ali vecina koja je kupila u Splitu izgubila je barem 15 do 20% od pocetne cijene ,plus rast tecaja i kamata...Tebi je stresno jer te izbaci 01.06 a meni i vecini je veci stres svaki mjesec rast rate za nekretninu koju vise nemozes prodati za cijenu koju si platio...Ti si malobrojna iznimka i drago mi je radi tebe ali vecini je potpuno suprotno...
I da vidim da puno umirovljenika ima nekretninu ali nema sto jesti i to po meni nije zivot,treba je prodati i platiti dom i normalan zivot ili podstanarstvo i normalan zivot,jer zidovi se nemogu jesti 
|
|
|
28.02.2015., 08:04
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
sick.am kaže:
Jebate, tebi je UF stvarno opsesija kad vadiš članke iz 2011 ko iz rukava.
|
zamisli ti koji debil.
Quote:
damiricic kaže:
Žalosna sova opet rula i opet laže. Pročitajte tekst ,molim vas. Koliko laži na jednom mjestu.
|
a oni s autima i jahtama su izuzeti od trenutnih mjera. jebeš i novine i novinare koji dozvoljavaju pišu takve spin tekstove.
|
|
|
28.02.2015., 08:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
damiricic kaže:
|
Zanimljivo je da je u mjesec dana od HNB-ovog prijedloga "da dužnici stanove, na primjer, prenesu na banku, i potpišu dugoročan ugovor o najmu"
došlo do HUB-ovog prijedloga "Drugi model predviđa ostanak u stanu/nekretnini, ali ne kao vlasnik nego kao najmoprimac. No u taj bi se model trebala uključiti i država koja bi od banaka trebala otkupiti nekretnine po trenutnoj tržišnoj vrijednosti."
Može, najmoprimac ali prvo neka ga država kupi, i to brzo:
"Banke su u tome spremne sudjelovati te podnijeti dio financijskog tereta. Zato očekujemo da se u ponedjeljak Ministarstvo financija izjasni je li država spremna sudjelovati u stvaranju ovakvog trajnog i održivog rješenja. Vjerujemo da ga možemo postaviti brzo i time i značajnije pomoći onima koji su stvarno ugroženi, ali u tome moraju sudjelovati institucije države"
Ne znam zašto UF uopće pristaje na sastanke u ministarstvu financija kad je to voda na mlin tom "socijalnom" rješavanju problema. Trebali bi inzistirati na sastancima u HNB-u.
Inače, na koji iznos ciljaju banke od države? Ako je 17,5 % nenaplativih kredita od 60.000 izdanih, a 92 % je stambenih, uz prosječnu cijenu nekretnine od 80.000 EUR-a, ispada da bi popravili bilancu sa nekih milijardu EUR-a.
|
|
|
28.02.2015., 12:01
|
|
the strange
Registracija: May 2009.
|
u ovim silnim prijedlozima HUB-a spominju se dvije kategorije...ljudi koji više ne mogu plaćati svoje kredite i ljudi koji su dizali kredite zbog luksuza i investicija...a što je s nama ostalima...koji smo digli radi rješavanja stambenog pitanja (znači jedina nekretnina), ali još uvijek uredno plaćamo svoje rate...
gdje mi spadamo?
|
28.02.2015., 12:07
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
simona_says kaže:
u ovim silnim prijedlozima HUB-a spominju se dvije kategorije...ljudi koji više ne mogu plaćati svoje kredite i ljudi koji su dizali kredite zbog luksuza i investicija...a što je s nama ostalima...koji smo digli radi rješavanja stambenog pitanja (znači jedina nekretnina), ali još uvijek uredno plaćamo svoje rate...
gdje mi spadamo?
|
Mi smo slijedeći koji više ne mogu plaćati svoje kredite.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:16.
|
|
|
|