Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
17.03.2015., 15:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Dukkai kaže:
mislim da nitko ne bi imao nista protiv ekipe sa chf kreditima da se oni postavljaju kao da su iz toga svega nesto naucili, ali po svemu sto sam procitao zadnjih stranica, nisu.
sto znaci, cak i da se ovo rijesi u njihovu koristi, taj mentalitet ce se zadrzati i onda cemo samo cekati za par godina opet neku slicnu situaciju kada ce drzava opet morati vaditi ljude iz govana u koja su se sami uvaljali...
mislim, konstantno se zaziva da se drzava prestane mijesati u trziste, a s druge strane, cim nesto zapne, odmah se zove tu istu drzavu da rjesava problem.
|
Ne piši o nečemu o čemu pojma nemaš ...
Kao bivši CHF dužnik ponekad virnem na ovaj pdf i primjećujem da se još uvijek raspravlja manje-više o istim stvarima kao prije par godina ...
Još uvijek se nalaze razni pametnjakovići koji dociraju s visoka neukom puku koji se eto iz pohlepe išao zaduživati u CHF ... ne mogu vjerovati.
Vidiš, ja sam svoje švicarce isplatio 12 godina prije redovnog dospijeća.
I znaš što sam naučio, naučio sam to da više nikada neću u niti jednoj banci dignuti nikakav kredit.
|
|
|
17.03.2015., 15:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
schneflitchen kaže:
Država samo jednu stvar treba donijeti besprijekornu i funkcionalnu regulativu, jer ako se u toj državi svakih par godina događaju sranja onda nije u stanju standardizirati procese na svojem području bez da je svakih par godina netko proziva.
I tko tvrdi da nismo pogriješili. Pogriješili smo što smovjerovali institucijama ove države. I zato smo krivi.
|
S obzirom na to koliko ima interesnih skupina, normalno da se stalno mijenja regulativa kada svatko hoce da bude po njegovom...
uostalom, te institucije su obavile posao kroz pravosudje koje je donijelo odluku kakvu je donijelo i kroz zamrzavanje tecaja franka..
Quote:
schneflitchen kaže:
Ali sam mu ga na kraju platila xy KUNA. Imam dokaz. Ako je kuna ovdje stilska figura treba je stavit pod navodne znakove
|
i opet se vracamo na: zasto bi banka riskirala sa povjerenjem u nasu valutu sa povoljnim kamatama, ako vlastiti gradjani ne vjeruju u tu valutu i sve kapitalne kupovine navode u drugim valutama? 
|
|
|
17.03.2015., 15:44
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
lukarak kaže:
Ali nikog ne zanima kuna. Niti prodavaca, niti kupca. Niti stedisu, jer sasvim pristojna vecina stedi u stranoj valuti. Kako i ne bi, kad su im roditelji popusili ako nisu imali devize u bivsoj drzavi. I kako ne bi kad stalno neki ekonomski redikuli danas izlaze s idejama o nasilnim promjenama tecaja. A ako ne zanima stedisu, ne smije zanimati ni banku.
|
ti ljude u snb nazivaš redikulima?
i ja.
Quote:
Dukkai kaže:
i opet se vracamo na: zasto bi banka riskirala sa povjerenjem u nasu valutu sa povoljnim kamatama, ako vlastiti gradjani ne vjeruju u tu valutu i sve kapitalne kupovine navode u drugim valutama? 
|
a zašto je riskirala sa povoljnim kamatama za franke?
aha... nije riskirala. digla ih je čim je skupila dovoljno naivaca, ekonomski nepismenih i pravno neukih špekulanata. 
|
17.03.2015., 15:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
ti ljude u snb nazivaš redikulima?
i ja. 
|
Kolicina redikulizma u zagovaranju promjena tecaja raste s udjelom strane valute u stednji. 
|
|
|
17.03.2015., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
aspiriniks kaže:
Ne piši o nečemu o čemu pojma nemaš ...
Kao bivši CHF dužnik ponekad virnem na ovaj pdf i primjećujem da se još uvijek raspravlja manje-više o istim stvarima kao prije par godina ...
Još uvijek se nalaze razni pametnjakovići koji dociraju s visoka neukom puku koji se eto iz pohlepe išao zaduživati u CHF ... ne mogu vjerovati.
Vidiš, ja sam svoje švicarce isplatio 12 godina prije redovnog dospijeća.
I znaš što sam naučio, naučio sam to da više nikada neću u niti jednoj banci dignuti nikakav kredit.
|
Mislim da ti ne razumijes sto znaci docirati. Ako vidis da netko potpuno krivo tumaci neki zakon, zasto to presutiti?
|
|
|
17.03.2015., 16:06
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
lukarak kaže:
Srecom, iznad jednog vigilante suca postoji jos razina. Zakaj bi Dobroniceva presuda bila nekaj relevantno, a ona vise sudske instance ne?
|
Srećom da postoji pa je presuda te instance jasna, sa pravnim lijekom i uputama te se spremno provodi sa strane onoga tko se zakona nije drzao
|
|
|
17.03.2015., 16:19
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
lukarak kaže:
Tebi nije bas jasno da je banka samo posrednik izmedju stedise koji zeli plasirati svoj novac u 'oplodnju' i korisnika tog novca? I da se stedisa voljan odreci dijela povrata kako ne bi morao paziti na to kome posudjuje novac, jel mi moze vracati, s cim to moze garantirati itd? Ako ja iznajmljujem stan, i angaziram agenciju jer mi se ne da traziti unajmljivace, ili imam apartmane i turistickoj agenciji dam da mi dovodi turiste i cistacice, da ne moram sam, jel to nesto razlicito?
I u savrsenom svijetu mi se nijedno od toga ne bi dalo raditi, nego bi koristio tudje usluge.
|
kakva pretenciozna naivnost. tebi baš i nije jasno kaj banke danas rade i kako fiunkcioniraju.
reci to o posredništvu Goldman Sachsu kad otkupi problematična dugovanja neke vlade s kojom onda na taj način upravlja i manipulira.
ni prije par stoljeća to nije bilo samo posredništvo...bila je igra moći....
ali dopuštam da uzdižeš banke na prijestolje nevinosti, istina je utoliko surovija kad ih se idealizira i onda usporedi sa surovom realnošću koja je daleko od svake nevinosti i koja je sušta suprotnost. Usuđujem se reći da doba nevinosti u bankarskom svijetu nikad nije ni postojala.
|
|
|
17.03.2015., 16:37
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
lukarak kaže:
Bla bla bla, ja sam ti zapravo vlasnik svih banaka pa pisem iz interesa 
|
Pa lijepo i normalno sam te pitao..... Ti ne znaš lijepo normalno odgovoriti?
|
|
|
17.03.2015., 16:39
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
lukarak kaže:
Mislim da ti ne razumijes sto znaci docirati. Ako vidis da netko potpuno krivo tumaci neki zakon, zasto to presutiti?
|
docirati (lat.), pretjerano poučavati. pren mudrovati, gnjaviti.
Mislim da vi ovdje radite sve troje
boljeg sažetog opisa vašeg poslanja ovdje teško bi se moglo naći 
|
|
|
17.03.2015., 16:43
|
|
U samoizolaciji
|
|
|
|
17.03.2015., 16:55
|
|
Nematikodmenevamtenamte
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
registriran_clan kaže:
|
Imas li sliku o tome koliki je to povrat na ulozeno vlasnika tih banaka?
|
17.03.2015., 17:23
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Partfiš kaže:
|
da su više uložili više bi zaradili. 
ali istina je da im je to malo. toliko malo da su morali i švicarski franak uvaliti. 
|
17.03.2015., 17:51
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Partfiš kaže:
|
Privatizacija banaka bila je u devedestima, a najčešće se spominje da su prodane za cca 15 milijardi kuna. U slijedećem desetljeću jako su dobro poslovale, bilten o bankama kaže da su 2005 i 2006 imale preko 4, a 2007 preko 5 milijardi kuna bruto dobiti. One su do 2009 (od kada traje razdoblje na koji se odnosti tekst u Novom Listu) sigurno donijele vlasnicima puno više milijardi kuna nego što su oni uložili. Tako da im je ovo čista zarada. Dakle, sanirane za 80 mlrd, prodane za siću od 15 mlrd.
Ili su i za to možda krivi dužnici u CHF?
|
|
|
17.03.2015., 18:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
schneflitchen kaže:
Probat ćemo i gradit kuće i kupovat aute bwz kredita, probat ćemo.
Znajući intuitivno koliko te banke peru nikad nisam kupila auto na kredit, niti neću a ipak vozim dobar auto.
Za stan mi je štednja bila premala i presporim tempom je išla. Ali nisam se dužna nikom opravdavati, nisam zaslužila u nikojem slučaju ovakav tretman i ovakvu prevaru.
Ono što je sigurno moje štednju nikad neće vidjeti.
A nije da se hvalim, ja sam rijetko disciplinirana osoba koja nikad u životu noje uludo prokockala 100 kn. Svaki iole veći novac dobro je uložen ili ušteđen. Naravno ne u banci banksterici.
Dokaz tome je što uskoro putujem u Firencu i kao prvo za mene je to vraški dobro ulaganje a kao drugo dokazuje da dobro živim. To ne znaći da želum dozvoliti biti prevarena. Tužba protiv banke je još jedno dobro ulaganje.
Dakle ja ovdje ne razgovaram imaginarno o nekim imaginarnim novcima i nekom tuđem životu. I zato moja odluka da naštetim banci ima težinu.
Za najesen putujem u Berlin, još jedno dobro ulaganje...... i tako dalje i tako dalje.
|
Kad si tako pametna zašto onda imaš kredit u banci ?! Zašto nisi probala graditi/kupovati bez kredita ?! Dakle, lijepo štediš 20+ godina i stiskaš se ispod mosta a onda kupiš nekretninu ? Ah Firenca i Berlin, kakav globetrotter tamo svi drže lovu u čarapi umjesto u banci. 
|
|
|
17.03.2015., 18:37
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
gFlores kaže:
Kad si tako pametna zašto onda imaš kredit u banci ?! Zašto nisi probala graditi/kupovati bez kredita ?! Dakle, lijepo štediš 20+ godina i stiskaš se ispod mosta a onda kupiš nekretninu ? Ah Firenca i Berlin, kakav globetrotter tamo svi drže lovu u čarapi umjesto u banci. 
|
Ejmen 
|
|
|
17.03.2015., 18:39
|
|
U samoizolaciji
|
Ima ovdje jakih argumenata  do jaja 
|
|
|
17.03.2015., 18:45
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
gFlores kaže:
Kad si tako pametna zašto onda imaš kredit u banci ?!
|
Jedna od žešćih provala ovdje u zadnje vrijeme
Poruka za one koji su imali, imaju bilo kakav kredit ili ga misle uzeti: To je za budale. Pametni su oni što ispod mosta spavaju. 
|
|
|
17.03.2015., 19:24
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
registriran_clan kaže:
Jedna od žešćih provala ovdje u zadnje vrijeme
Poruka za one koji su imali, imaju bilo kakav kredit ili ga misle uzeti: To je za budale. Pametni su oni što ispod mosta spavaju. 
|
 mogu samo reći cerek.
|
|
|
17.03.2015., 19:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Ipak se kreće
|
|
|
17.03.2015., 20:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:16.
|
|
|
|