Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
18.03.2015., 15:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2012.
|
Sudski put je najčišći put. Onda nema opcije proračun, nema prijetnji ni obmana.
Samo sudskim putem.
Pa da i neki psihopati i bolesni umovi konačno mogu odmoriti.
|
|
|
18.03.2015., 15:36
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
banderas kaže:
|
Opet brdo zlonamjernih gluposti:
Kunski stambeni krediti s relativno prihvatljivom kamatom prvi su se put pojavili na tržištu 2006. godine, uvela ih je Volksbanka, a poslije su ih nevoljko slijedili i drugi, ali takvi krediti nikad nisu zauzeli više od 2 posto tržišnog udjela niti su se održali jer su ih banke brzo povukle iz ponude ili su građane obeshrabrivale tako što su zaračunavale visoke kamate. Valutnu klauzulu sad ima 80 posto svih kredita kućanstvima, većina stambenih kredita, pa proizlazi da banke nisu nametnule klauzule u eurima ili švicarcima samo za minuse po tekućim računima i potrošačke kredite do nekoliko mjeseci.
|
|
|
18.03.2015., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
JTB kaže:
Ova teza koju sam podebljao, ne znam tko vas je u to uvjerio i kako ste sami sebe u to uvjerili (mislim znam kako, jel se uklapa u teoriju pljacke  ), ali to uopce nije tocno. Zasto bi kamata univerzalno padala ako bilo koja valuta raste napram kune? Nema logike.
A ova ponuda, "Ponuda banaka je da se glavnica duznika kredita s CHF klauzulom izjednaci sa glavnicom kredita s klauzulom u EUR - sadasnje stanje glavnice kao da su istovremeno podignuti i otplacivani." - pa nije li vam to super povoljno?
|
Znaci das mi glavnicu i kamatu potpuno jednaku kao sto ima euroduznik koji je u isto vrijeme kad i ja u istoj banci na isti broj godina i u istom iznosu uzeo kredit a da uz to zaboravim na preplacene kamate. Aj donesi papir da ga odma potpisem i da zavrsimo s ovom temom! Ja pristajem!
|
|
|
18.03.2015., 15:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
JTB kaže:
Ova teza koju sam podebljao, ne znam tko vas je u to uvjerio i kako ste sami sebe u to uvjerili (mislim znam kako, jel se uklapa u teoriju pljacke  ), ali to uopce nije tocno. Zasto bi kamata univerzalno padala ako bilo koja valuta raste napram kune? Nema logike.
?
|
Kako nema logike ako stedim franak za kamatu od 0.75 godisnje a kunu za 5% godisnje jeli normalno da kunski kredit bude kamatom jeftiniji od onog u franku???
|
|
|
18.03.2015., 15:44
|
|
U samoizolaciji
|
A sve ide u tom smjeru i molim boga da ljudi idu na tu opciju koliko god teško bilo. Jedino je to trajno i konačno rješenje -ništetnost. I da se naloži bankurljama da dižu kandže s naših nekretnina, jer kak se prave mutave trebat će dići još jednu tužbu da ih se natjera na to, njima to otprve nije logično, kao što njima ni sada nine logično da su se sjebale. Tko ono negira stvarnost i krije se u imaginarnom svijetu. Ah da oni smrdani u tintaru.
Kojima je onda i matematika iz prvog osnovne nakaradna. Logično.
|
|
|
18.03.2015., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
registriran_clan kaže:
Jesu, postojali su, ali uz kratak rok otplate i uz visoku kamatu. Tako da su mnoge (kao i mene) banke otpilile (zbog previsoke rate u odnosu na primanja) i jedino što smo mogli uzeti je kredit u CHF, eventualno netko i EUR (ponavljam - eventualno). Ti koji su mogli birati Kuna ili Eur ili CHF su bili u debeloj manjini.
Kunski krediti tada su bili dostupni za vrlo mali broj klijenata, kao da i nisu postojali.
Već se i o tome pisalo, ali ti i ostali bankobrani nikako da shvatite. Ili nećete da shvatite.
|
ne, uopce nema govora o tome da su pojedinci bili pohlepni... 
|
|
|
18.03.2015., 15:53
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
ninoras kaže:
Kunski stambeni krediti s relativno prihvatljivom kamatom prvi su se put pojavili na tržištu 2006. godine, uvela ih je Volksbanka, a poslije su ih nevoljko slijedili i drugi, ali takvi krediti nikad nisu zauzeli više od 2 posto tržišnog udjela niti su se održali jer su ih banke brzo povukle iz ponude ili su građane obeshrabrivale tako što su zaračunavale visoke kamate. Valutnu klauzulu sad ima 80 posto svih kredita kućanstvima, većina stambenih kredita, pa proizlazi da banke nisu nametnule klauzule u eurima ili švicarcima samo za minuse po tekućim računima i potrošačke kredite do nekoliko mjeseci.
|
Oprosti, što je glupost? Da nisu postojali kunski stambeni krediti 2007. godine? Tu se slažemo.
Ako si upućen kronološki, znaš li od kad su stambene štedionice nudile kunske kredite?
|
18.03.2015., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
registriran_clan kaže:
Jesu, postojali su, ali uz kratak rok otplate i uz visoku kamatu. Tako da su mnoge (kao i mene) banke otpilile (zbog previsoke rate u odnosu na primanja) i jedino što smo mogli uzeti je kredit u CHF, eventualno netko i EUR (ponavljam - eventualno). Ti koji su mogli birati Kuna ili Eur ili CHF su bili u debeloj manjini.
Kunski krediti tada su bili dostupni za vrlo mali broj klijenata, kao da i nisu postojali.
Već se i o tome pisalo, ali ti i ostali bankobrani nikako da shvatite. Ili nećete da shvatite.
|
Ako je 25 godina kratko.... To je rok za koji sigurno znam, mozda nije bilo 30 kao na eure i svicarce, necu tvrditi jer nemam podatke, ali to nije prevelika razlika.
Svi su mogli uzeti kredit u kunama. Samo je pitanje koliki, i jel bi dobili bas onu nekretninu na koju su bacili oko.
I upravo sad dolazimo do ovog, nije bio problem sto kredita u kunama nije bilo, nego sto je ovaj u CHF bio jeftiniji. Pa si mogao dobit kvadrat vise za istu ratu. I to je jedini razlog zasto su se ljudi uvalili u veci rizik.
|
|
|
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Dukkai kaže:
|
 pohlepni bastardi, hahaha
|
|
|
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Dukkai kaže:
|
Pokušaj rješavanja stambenog pitanja debelo nakon tridesete ti nazivaš pohlepom?
|
|
|
18.03.2015., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ninoras kaže:
|
Kunske stambene kredite ima nekih 10% ljudi, a ne 2%.
Moji su otplatili auto u kunama, mogao se uzeti do 7 godina. Ni to bas nije kratkorocno 
|
|
|
18.03.2015., 16:03
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
lukarak kaže:
Ako je 25 godina kratko.... To je rok za koji sigurno znam, mozda nije bilo 30 kao na eure i svicarce, necu tvrditi jer nemam podatke, ali to nije prevelika razlika.
Svi su mogli uzeti kredit u kunama. Samo je pitanje koliki, i jel bi dobili bas onu nekretninu na koju su bacili oko.
I upravo sad dolazimo do ovog, nije bio problem sto kredita u kunama nije bilo, nego sto je ovaj u CHF bio jeftiniji. Pa si mogao dobit kvadrat vise za istu ratu. I to je jedini razlog zasto su se ljudi uvalili u veci rizik.
|
Nisu svi mogli uzeti kredit u kunama. Jedna velika gnjusna debela laž. I što mi ti ili netko drugi ima tupiti o tome kada sam ja to prošao. Kod svih banaka više - manje scenarij isti: "Kredit u kunama, ne udovoljavate. Euri, ne baš, treba nam još 54 instrumenta osiguranja kredita. Ali zato za vas imamo sjajnu ponudu: kredit u CHF". E o tome ću pričati na sudu, pričati ću o tome svima dok sam živ a pogotovo dok se pokvarena bankarska gamadarija zajedno sa HNB slugama primjereno ne kazni za ta svoja sranja.
|
|
|
18.03.2015., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
schneflitchen kaže:
Sudski put je najčišći put. Onda nema opcije proračun, nema prijetnji ni obmana.
Samo sudskim putem.
Pa da i neki psihopati i bolesni umovi konačno mogu odmoriti.
|
Ako si toliko sigurna u sudski put možeš predložiti vladi da makne fiksnu kamatu i fiksni tečaj.
|
|
|
18.03.2015., 16:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
registriran_clan kaže:
Pokušaj rješavanja stambenog pitanja debelo nakon tridesete ti nazivaš pohlepom?
|
Istina nije pohlepa, ali nepromisljenost je.
Sto bi vam skodilo da ste vrsili pritisak da cijene idu dolje umjesto sto ste kreirali potraznju. Ovako se skupilo sve na jednom mjestu, Pero-zdero gradnja koja nabija marzu 100%, kupac vulgaris koji kupuje sve sto se nudi, i banke koje nude "super povoljan" kredit da se ova dvojica nadju na cijeni koja oboma "odgovara". Ostalo je povijest.
|
|
|
18.03.2015., 16:06
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
banderas kaže:
Oprosti, što je glupost? Da nisu postojali kunski stambeni krediti 2007. godine? Tu se slažemo.
Ako si upućen kronološki, znaš li od kad su stambene štedionice nudile kunske kredite?
|
A znaš li pod kojim uvijetima su ih nudile?
|
|
|
18.03.2015., 16:08
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
JTB kaže:
Istina nije pohlepa, ali nepromisljenost je.
Sto bi vam skodilo da ste vrsili pritisak da cijene idu dolje umjesto sto ste kreirali potraznju. Ovako se skupilo sve na jednom mjestu, Pero-zdero gradnja koja nabija marzu 100%, kupac vulgaris koji kupuje sve sto se nudi, i banke koje nude "super povoljan" kredit da se ova dvojica nadju na cijeni koja oboma "odgovara". Ostalo je povijest.
|
Nego, što kažu u tvojoj Hypo banci na ovu presudu o ništetnosti? Daj nam neku exkluzivnu info. 
Vidim da u ponudi kredita nemaju kredite u CHF, možeš li mi objasniti zašto?
|
|
|
18.03.2015., 16:10
|
|
U samoizolaciji
|
Kako ljudi ovdje seru i ne dojadi im. A ima tema koje vape za preseratorima njihovoh kalibra.
Poanta je i to ću ja ponoviti tisuću puta da stambeni kredit nije rizičan segment proizvoda i onaj tko ga osmiali odgovara da on to i ostane - nerizičan. Pa bio on i u iračkom dinaru. Pravilo koje su banke popljuvale i još pljuju po njemu a u stvari pljuju sebi u facu. ne smije ni regulator previdjeti tu stvar i praviti se normalan kad stvar eskalira a tečaj podivlja. Oni slegnu ramenima i na gablec za 3 kune i u teretanu na trošak hnb. Ma pohlepnici nam se svi hrane iz naših tanjura bedaci jedni. znaći ako se uhljebiš u hnb, imaš hebenu plaću i kredit sa 2 % kamate ti si žrtva, a korisnici kredita u chf su rizikozovni pohlepnici. Baš ste ono pravo bolesnici.
|
|
|
18.03.2015., 16:12
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Nekima je depresija stanje kada se više ne veseliš tuđoj nesreći...
|
|
|
18.03.2015., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
registriran_clan kaže:
Nisu svi mogli uzeti kredit u kunama. Jedna velika gnjusna debela laž. I što mi ti ili netko drugi ima tupiti o tome kada sam ja to prošao. Kod svih banaka više - manje scenarij isti: "Kredit u kunama, ne udovoljavate. Euri, ne baš, treba nam još 54 instrumenta osiguranja kredita. Ali zato za vas imamo sjajnu ponudu: kredit u CHF". E o tome ću pričati na sudu, pričati ću o tome svima dok sam živ a pogotovo dok se pokvarena bankarska gamadarija zajedno sa HNB slugama primjereno ne kazni za ta svoja sranja.
|
Naravno da je, scenarij je isti jer si htio neki odredjeni iznos. O tome se i prica tu, i tu je ta nezgodno nazvana "pohlepa". Nitko te ne bi odbio za kunski kredit da si ciljao slicnu ratu kao i sa svicarcem.
Mislim, kao da nismo zivjeli i u tom razdoblju, i kao da nam ukucani i rodbina tad nisu dizali kredite.
|
|
|
18.03.2015., 16:17
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
lukarak kaže:
Kunske stambene kredite ima nekih 10% ljudi, a ne 2%.
Moji su otplatili auto u kunama, mogao se uzeti do 7 godina. Ni to bas nije kratkorocno 
|
Stambeni kredit za auto 
Pričamo li ovdje o stambenim kreditima ili o lizingu
Mene ne zanima lizing za auto a upravo su to tvoji vrli starci imali. A to ti bačo nije kredit to ti je lizing (pa i pušing) samo je na kraće pa ga ljudi šutke poližu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:23.
|
|
|
|