Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2015., 15:09   #16921
Sad, CDS-ovi
Ako je itko od Vas u zadnje vrijeme pokušao oročiti
neki novac u banci, otkrio je da mu je kta sve niža i niža,
iako je CDS relativno visok. Što znači da banke ne plaćaju
nikakvu premiju klijentima što ulažu novac na području s visokim
CDS-om.
Banke, naprotiv, kad se zadužuju u inozemstvu, zadužuju
se s velikim discountom kod banaka-majci, gdje CDS zemlje nije baš bitna stavka.

Toliko od mene
Old 24.04.2015., 15:17   #16922
Quote:
greb4tor kaže: Pogledaj post
U jeku davanja kredita šakom i kapom, crte grafikona su se skoro dodirnule.
pero1910 is offline  
Old 24.04.2015., 15:25   #16923
bit će vam sutra 20000 xstromova u Zagrebu

citirati nešto sa banka hr- za koga bi oni mogli navijati?
xstrom is offline  
Old 24.04.2015., 15:26   #16924
Quote:
zvonkotelefonko kaže: Pogledaj post
Moram opet proturječiti JBT-u vezano uz NRS
A i ostalima oko CDS-ova

Po meni, osnovni manjak NRS je čudnovat način izračuna.
Drugi problem je, što za razliku od EURIBOR/LIBOR parametra,
ovaj NRS vjerojatno eksplodira kad dotična valuta počne aprecirati
u odnosu na HRK.

EURIBOR/LIBOR naprotiv su na neki način ipak protuciklički parametri
(visoki u dobrim vremenima, niski u lošim)
Da nezgodno, postoje samo dva rjesenja, kunski kredit, ili ibor sa visokom marzom koja pokriva oscilacije ne pokrivene iborom.
JTB is offline  
Old 24.04.2015., 15:40   #16925
Da, kao posljedicu valutne klauzule koja čuva vrijednost
potraživanja, kao logičnu posljedicu dobiješ i vrlo visoku kamatu
zbog većeg rizika.

Logično? Meni ne, sori, JBT
Old 24.04.2015., 15:43   #16926
Quote:
zvonkotelefonko kaže: Pogledaj post
Da, kao posljedicu valutne klauzule koja čuva vrijednost
potraživanja, kao logičnu posljedicu dobiješ i vrlo visoku kamatu
zbog većeg rizika.

Logično? Meni ne, sori, JBT
Pa ponudio sam ti kunski kredit u istoj recenici.

Recimo da sam ja nijemac sa sto tisuca eura viska i zelim ih posuditi jednom britancu, ili recimo grku, iste uvjete cu ih traziti? LIBOR + 2% i jednom i drugom?
JTB is offline  
Old 24.04.2015., 15:44   #16927
Btw, NRS je koliko sam pročitao, već
sad viši za EUR nego za HRK
Old 24.04.2015., 15:52   #16928
Quote:
gFlores kaže: Pogledaj post
U krivu si opet, ali jbg valjda je to tako sa ljudima koji ne čitaju što potpisuju

Evo Vojky je lijepo napisao ono što vam ja govorim već tjednima: http://www.index.hr/vijesti/clanak/m...ji/816248.aspx

Ili sam ja Vojky ?
Ne znam zašto bi trebalo poistovjećivati kolumnista Vojkovića s adminom na ovom forumu.

Quote:
xstrom kaže: Pogledaj post
bit će vam sutra 20000 xstromova u Zagrebu

citirati nešto sa banka hr- za koga bi oni mogli navijati?
I judolina!

Ljudi, ne hranite trolove, dobit ćemo rat!

Euraši, pridružite se, vama bi sutra moglo biti kak je nama danas!
judolino is offline  
Old 24.04.2015., 17:14   #16929
Da vidimo...
Imam kredit u EUR s fiksnom kamatnom stopom. U razgovoru sa o.b. shvatio sam da bi kredit mogao prebaciti u KN isto s fiksnom kamatnom stopom. To bi me naravno kostalo novca, djela stednje koja bi bila 2 g.alocirana i naknadno ubacena u glavnicu itd...
I sto sad? Jel' da to refinaciram ili da idem na prosvjede? Sto mi savjetuje U.F.?

Zadnje uređivanje zabotinski : 24.04.2015. at 17:38.
zabotinski is offline  
Old 24.04.2015., 17:42   #16930
JTB nije provokacija ali jeli mozes napisati hvala(naravno ako tako mislis) sto smo uz pomoc tuzbi i optuznih prijedloga ubacili u proracun oko 5 000 000kn?hvala

I to je tek pocetak...
crazysplico is offline  
Old 24.04.2015., 17:54   #16931
Quote:
zabotinski kaže: Pogledaj post
Da vidimo...
Imam kredit u EUR s fiksnom kamatnom stopom. U razgovoru sa o.b. shvatio sam da bi kredit mogao prebaciti u KN isto s fiksnom kamatnom stopom. To bi me naravno kostalo novca, djela stednje koja bi bila 2 g.alocirana i naknadno ubacena u glavnicu itd...
I sto sad? Jel' da to refinaciram ili da idem na prosvjede? Sto mi savjetuje U.F.?
A kaj ti briješ?

Prije 8 godina digao sam pol krede u CHF i pola u €, čisto da ne stavljam sva jaja u istu košaru.

Nekoliko godina poslije (ne znam točno), išao sam dignuti još jedan sitni kredit, par soma eura, i pretvorio ovaj eurski u kunski. Bez ikakvih posebnih procedura.
U čemu je problem, ne kužim?
judolino is offline  
Old 24.04.2015., 17:59   #16932
Koji eurski si pretvorio u kunski? Taj mali? Koliki je taj bio? I jel kunski s fiksnom? Dugorocni? Malo podataka si napisao.
Ako je sve tako lako, zasto svi ne bi pohitali pretvoriti EUR kredite u kunske pa izbjegli rizik valutne klauzule i ne zajebavali se s vama na prosvjedima?
Old 24.04.2015., 18:17   #16933
Quote:
Koji eurski si pretvorio u kunski? Taj mali? Koliki je taj bio? I jel kunski s fiksnom? Dugorocni? Malo podataka si napisao.
Ako je sve tako lako, zasto svi ne bi pohitali pretvoriti EUR kredite u kunske pa izbjegli rizik valutne klauzule i ne zajebavali se s vama na prosvjedima?
tko ste to vi a tko smo to mi...na prosvjedima?

na prosvjed dolaze kreditni dužnici a ne dolaze samo dužnici u CHF

dakle vi ste onda oni s druge strane
xstrom is offline  
Old 24.04.2015., 18:17   #16934
Zabotinski... ne se nervirat nego se pridruži proslavi direktne demokracije...
Old 24.04.2015., 18:18   #16935
Quote:
22.000 €, na 7 godina, promjenjiva kamata - u kune s fiksnom u RBA.
Isto bih u to doba napravio i sa CHF da sam mogao (bilo je to prije skoka).

Zanimljivo, nisam dobio ponudu.

EDIT: A kaj se tiče poziva eurašima, baš ćemo vidjeti hoće li se odazvati svojoj braći po kreditima ili bankarima. Kaj ti misliš, uz koga će stati?
judolino is offline  
Old 24.04.2015., 18:30   #16936
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
A kaj se tiče poziva eurašima, baš ćemo vidjeti hoće li se odazvati svojoj braći po kreditima ili bankarima. Kaj ti misliš, uz koga će stati?
Ni uz jedne ni uz druge

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Old 24.04.2015., 18:34   #16937
Quote:
Da vidimo...
pa kolko još godina otplate imaš?
Blank Page is online now  
Old 24.04.2015., 18:40   #16938
Quote:
Da vidimo...
Bolji savjet ćeš dobiti od dežurnih bankobrana, jer mi smo financijski nepismeni pa mi nije jasno kako ti nije ispod časti pitati UF za savjet.
dit is offline  
Old 24.04.2015., 20:47   #16939
Ajmoooooo!!!!!!

http://www.jutarnji.hr/-duzni-smo-vi...atske/1337144/
xstrom is offline  
Old 24.04.2015., 22:42   #16940
Quote:
greb4tor kaže: Pogledaj post
Pripremam optužne prijedloge za sebe i par poznanika pa imam 2 pitanja vezana uz upute na stranicama Franka:
  1. Kako je Luković prešao kod Hanžekovića, trebam li imenovati Živaljića kao novog predsjednika uprave ili da ostane Luković jer on bio predsjednik uprave kad je Zaba propustila napraviti ono što joj je zakonom propisano?
  2. Kakva je to "obavijest banke o primjeni parametra i fiksnog dijela kamate od 1.1.2014."? Ja nisam primio nikakvu obavijest u to vrijeme. Misli li se to na Opće uvjete promjena kamatnih stopa iz prosinca 2012. kojima su banke jednostrano fiksirale maržu? Koliko se sjećam, ti Opći uvjeti su bili kurvinski objavljeni u dnevnim novinama bez slanja ikakve obavijesti dužnicima.
Danas sam saznao odgovore na pitanja koja sam postavio pa želim uputiti one koji će imati ista pitanja kao ja.

1. Goran Aleksić mi je danas odgovorio na mail da stavim Lukovića, a banka će tražiti drugu odgovornu osobu, ako će smatrati da Luković nije ta osoba.

2. Našao sam tu obavijest kod sebe. Naslov joj je Obavijest o novostima u utvrđivanju kamatne stope, a datum je 8.1.2013. U toj obavijesti piše da je fiksni i varijabilni dio kamatne stope utvrđen na dan 31.12.2012 i da iznosi 5,985 odnosno 0,065 postotnih poena.
greb4tor is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:40.