Biciklizam Na dva kotača uokolo |
|
|
24.04.2015., 17:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
steta jbga. cini se da je bilo problema sa signalom satelita na Uckoj, sicam se da je lani na Giru kod uspona na Stelvio i Gaviu isto bilo dosta prekida u prijenosu
|
|
|
24.04.2015., 18:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2005.
|
Eurosport radi prijenos i njima je nesto puklo. HTV samo kupuje sliku od njih.
Mada i da je live prijenos radio ukljucenje bi bilo tek sa ucke jer je utrka bila brza za cca 45min od predvidjenoga vremena. E sada kako je organizator mogao toliko promasiti u prosijecnoj brzini utrke pojma nemam.
Mada..... place mi se sto ucku nisam uzivo gledao, samo radi toga sam odlucio ne ici gore vec uzivati ali uzivo u toj panorami iz zraka.
Ma neeee, nisam nervozan danas cijeli dan radi toga
|
24.04.2015., 19:25
|
|
bishonen_
Registracija: Nov 2009.
|
bit ce u 22 duži sažetak..
|
|
|
24.04.2015., 19:36
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2007.
|
A i sramota je kako nasi mediji i tiskani i internetski slabo prate tu utrku. SRAMOTA.
I da, jako malo ljudi na ulicama uživo gledaju trku, cak i u većim gradovima ala Split, Zadar...izgledaju pusti gradovi.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 24.04.2015. at 20:08.
|
|
|
24.04.2015., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
swoop91 kaže:
bit ce u 22 duži sažetak..
|
na kojem programu?
|
|
|
24.04.2015., 20:17
|
|
bishonen_
|
HRT2
pa dosta se prati, u svim novinama je bilo, u nekim više, u nekim manje. na internetu svi dedicirani mediji prate... fb/twt/insta bi ja malo drugacije sredio, ali ajde...
|
|
|
24.04.2015., 20:47
|
|
Okajava grijehe
|
Ma površno pišu, dala bih im puno vise prostora. Ako mogu drviti bezbroj stranica o nekim sponzama i o The Voice emisiji, od kojih Hr turizam nema koristi, onda mogu puno vise ovome posvetiti. Ipak ovo prenosi Eurosport i velika reklama za Hr a i ovo je težak sport (proći biciklizam).
Npr. Zašto nigdje u medijima nisu objasnili sto je peloton, kako se boduju itd (jos ne znam sto je peloto točno, samo otprilike), koja je prosjecna brzina a svaki put kad je SP u nogometu detaljno objasne sto je ofsajd, ovo, ono, (kojom brzinom opalio gol, koiko je tko imao asistencija) tablice i ranorazne detalje.
Da, očekujem previše, ali zašto ne..mediji kreiraju interes publike.
|
|
|
24.04.2015., 21:15
|
|
bishonen_
|
Jer nema tko realno to objasnit. Nemaju stručnjake za biciklizam, kao za druge neke sportove. I to je to.
Briga ih je, imaju po redakciji X novinara za nogomet/košarku/rukomet, ostalo radi tko stigne i tak ti je to...
|
|
|
25.04.2015., 01:21
|
|
Okajava grijehe
|
OK..a može li mi netko ovdje objasniti malo o pelotonu? Unaprijed hvala 
|
|
|
25.04.2015., 07:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Peloton ti je grupnjak koji nastoji uhvatit odbjegle solo igrace a nekad i swingere ili vise njih (izmjenjuju se zbog zavjetrine) 
|
25.04.2015., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Dobro mi je poznat dio rute Sv. Martin - Ivanec, nadje se zanimljivih rupa, krpa i inih anomalija na cesti (na nekim lokalnim cestama). Kako sam i danas u jutarnjoj sihti odvozio krug oko jezera HE Donja Dubrava, ima jedno "T" raskrizje cca. 2km od mosta (Prelog-Hrzenica) na kojem uvijek (pa i danas) ima poprilicno sljunka. Tu gore spomenuti solo playeri ce lakse proci po cistom dijelu, ali kad uleti peloton, moglo bi doci do filtriranja broja vozaca. Ne znam da li ce organizatori pregledati/ocistiti takve dijelove na vrijeme.
|
|
|
25.04.2015., 10:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Onaj trenutak kad otvoriš index, večernji i jutarnji i skrolaš kroz 9 vijesti o mandžu, kloppu, barci, virtualnim trenerima hajduka, potencijalnim trenerima hajduka, bivšim trenerima hajduka i nekom liku koji pred 100 ljudi zabije gol za dinamo, a o tour of croatia nema ništa, kao da ne postoji!
Možda je tako i bolje, jer se ne naslikavaju nigdje Šukeri, Milanovići, Mamići i slični, pa valjda nije ni medijima interesantno....
|
|
|
25.04.2015., 12:55
|
|
bishonen_
|
Quote:
dimosphobos kaže:
Dobro mi je poznat dio rute Sv. Martin - Ivanec, nadje se zanimljivih rupa, krpa i inih anomalija na cesti (na nekim lokalnim cestama). Kako sam i danas u jutarnjoj sihti odvozio krug oko jezera HE Donja Dubrava, ima jedno "T" raskrizje cca. 2km od mosta (Prelog-Hrzenica) na kojem uvijek (pa i danas) ima poprilicno sljunka. Tu gore spomenuti solo playeri ce lakse proci po cistom dijelu, ali kad uleti peloton, moglo bi doci do filtriranja broja vozaca. Ne znam da li ce organizatori pregledati/ocistiti takve dijelove na vrijeme.
|
Ulazak u ČK bude zabavan, kružni tok na svetojelenskoj, nakon sprinta po velikoj ravnoj državnoj cesti u uži kružni tok, pa nakon 300m drugi kružni, skretanje lijevo, desno 90 stupnjeva, malo cobblestones i još jedan kružni, pa pruga... još ako se rampa spusti
i onda sprint do preloga, jedino kaj može bit "opasnije" je uključenje iz ivanovca desno na glavnu prema autocesti, pa skretanje preko autoceste i u prelog.
U prelogu ocekujem gužvu na lakat zavoju prema jezeru, a dalje je onda milina osim tog T.
Uspon na brdo oko jalžabeta bude sexy isto, ak se ne varam na trenutke ima 18%, a takav je i spust.
|
|
|
25.04.2015., 13:46
|
|
Van Halen
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Ma površno pišu, dala bih im puno vise prostora. Ako mogu drviti bezbroj stranica o nekim sponzama i o The Voice emisiji, od kojih Hr turizam nema koristi, onda mogu puno vise ovome posvetiti. Ipak ovo prenosi Eurosport i velika reklama za Hr a i ovo je težak sport (proći biciklizam).
Npr. Zašto nigdje u medijima nisu objasnili sto je peloton, kako se boduju itd (jos ne znam sto je peloto točno, samo otprilike), koja je prosjecna brzina a svaki put kad je SP u nogometu detaljno objasne sto je ofsajd, ovo, ono, (kojom brzinom opalio gol, koiko je tko imao asistencija) tablice i ranorazne detalje.
Da, očekujem previše, ali zašto ne..mediji kreiraju interes publike.
|
I po drugi puta očekuješ previše.  a kaj se tiče medija(prvenstveno TV) koji kak ti kreiraju interes publike, ma jok to kod nas tako ne ide.U Hrvatskoj glavni TV mediji rade samo ono kaj im se isplati, a ostalo ih apsolutno uopče ne zanima.Tu je još i famozni privatni ciljani intres, pa se onda velika lova taktički gura na te sadržaje, koji su obrazovno/edukacijski potpuno beskorisni za šire gledateljstvo.
U našoj situaciji tu je najodgovorniji HTV koji je javna televizija, ali samo na papiru u praksi to je sranje od javne televizije.Njima je bitnije financirat kriminalističku seriju/12epizoda, u kojoj svaka epizoda košta milijun kuna.Jel neko pita za tjednu biciklističku emisiju, ili barem jednom mjesečno ako baš drukčije ne može? E pa za to nema novaca a i nije neka prioritetna tema.
Kvalitetno pračenje ovakvih biciklističkih utrka je jedan par rukava, u odnosu na neke druge recimo osnovne biciklističke teme u Hrvatskim medijima.Ako hrvatski mediji ne mogu pokriti niti osnovne biciklističke teme kako treba, kak onda moš očekivat još nešto više.Sve je to super očekujem više, no realno kad vidiš u kakvoj državi živimo, pa dalje je svaki komentar suvišan to sigurno.Uostalom imaš tu na ovom djelu foruma, temu o "Biciklizmu i biciklističkim temama u hrvatskim medijima". Tamo moš fino vidi surovu realnost, a na tebi dalje ostaje oš se na to smijat ili onako malo zaplakat. 
|
|
|
25.04.2015., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
swoop91 kaže:
Uspon na brdo oko jalžabeta bude sexy isto, ak se ne varam na trenutke ima 18%, a takav je i spust.
|
Koliko vidim na ovoj HQ karti, voziti ce uz brdo, ne idu u Jalzabetu gore, tu nema brutalnih uspona.
Zadnje uređivanje dimosphobos : 25.04.2015. at 14:22.
|
|
|
25.04.2015., 19:48
|
|
linnie
Registracija: May 2007.
|
Da, ovo i mene zanima, gdje uspon?
Kaj su možda promijenili rutu pa idu preko na cestu za Toplice?
Doduše kakva je ova cesta od Jalžabeta prema Knegincu ne bi me ni čudilo. Ima neasfaltiranih dijelova ceste, ostalo nakon radova.
Ne znam da li je netko od organizatora provjerio stanje ceste u zadnje vrijeme ali to baš ne izgleda normalno za profi utrku.
Ili će ovo biti malo rvackog začina
Jedno je loš asfalt, ali ako ga uopće nema ... 
|
25.04.2015., 20:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Strade bianche na zagorski način! 
|
|
|
26.04.2015., 06:00
|
|
bishonen_
|
Nejde prema jalzabetu već po zagorskoj magistrali?
|
|
|
26.04.2015., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Odvezao ja i danas rutu oko jezera. Sljunka na prije spomenutom raskrizju i dalje ima. Pored hotela u Prelogu sam prosao oko 7:30, ima nekoliko kombija na parkingu, a i sarafi se po biciklima. 
Sto se etape tice, koliko ja vidim (na toj "extra HQ" karti), idu kroz Jalzabet, ali ne idu nigdje gore (lijevo), a te uzbrdice koje imaju na putu prema Ivancu su cak i za mene "ravnicara" dosta lake. 
Planiram ih pogledati negdje oko mosta (Prelog-Hrzenica).
|
|
|
26.04.2015., 09:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Baš se veselim što ću ih danas gledati uživo u ČK-u, ali žalosno što naši mediji vrlo slabo prate. Do prije par dana nisam ni znala da se "nešto" vozi kroz Hrvatsku.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:27.
|
|
|
|