Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
28.04.2015., 12:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Dukkai kaže:
pa, kako te to tocno HALMED stiti od toga da odes u jednu ljekarnu i kupis kutiju tableta protiv bolova pa u drugu, pa u trecu i onda dodjes doma i predoziras se tabletama?
koliko ja znam, te tablete se mogu najlegalnije dobiti i nitko ne kontrolira niti koliko ih kupujes (dokle god ih kupujes u razlicitim ljekarnama) niti koliko ih konzumiras...
|
Sjedi 1... nije tako...
|
|
|
28.04.2015., 12:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
gFlores kaže:
Krasno razmišljanje  Nije ni čudo da su vas operušali.
|
aha...sad su nas operušali a prije nas nisu operušali.
odlučite se ...jesmo li operušani ili nismo??
inače...termin "operušati" se koristi kad lopov nekog liši njegovih dobara tako da... 
|
|
|
28.04.2015., 12:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
indian kaže:
kada sam ja nešto slično pisala (druge brojčane podatke, ali ista poanta trenutno "povoljnih" rata kredita u francima), onda sam bila etiketirana kao bankarska kuja ovdje.
pa jesi izračunao (sada trenutno, jer i mi imamo veću kamatu nego na početku, a i tečaj eura je veći nego prije 7 god) kolika bi ti bila rata da si uzeo kredit u kunama ili eurima.
jesi li? ili samo kukaš za ratom koja ti je bila u početku?
evo da ti ponovim još jednom:
|
Ti umjesto da se buniš što ti je kamata veća nego na početku jer za to nema osnove, pljuješ po onima koji se bore da i tebi bude manja. Valjda uživaš što ti je anuitet veći.
I onda se ljutiš kad te drugi dužnici onako etiketiraju.
|
|
|
28.04.2015., 13:09
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
gFlores kaže:
Pa dobro, što si im ti rekao kad su ti na stol stavili visokorizičan kredit sa manjim instrumentom osiguranja ?
Vi i banke ste kao u filmu 'Glup i gluplji'. Vi potpisujete svašta, a oni uvaljuju kredite za koje znaju da će ih uvaliti u govna do grla. Ne kužim ja ni jedne ni druge. Što je banka mislila kad uvali takav kredit čovjeku koji vidno po primanjima jedva vraća i taj kredit, bez povećanja kamata i tečaja. Što taj čovjek misli koji uzima takav kredit, kada je već prvi mjesec na rubu. 
|
Rekli su mi da nije rizičan, i tu tezu podtvrdili manjim instrumentima osiguranja.
Ne kužim kako ja glup kužim poantu a ti pametan ne?
|
|
|
28.04.2015., 13:10
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Pittcock kaže:
Ti umjesto da se buniš što ti je kamata veća nego na početku jer za to nema osnove, pljuješ po onima koji se bore da i tebi bude manja. Valjda uživaš što ti je anuitet veći.
|
mnogi dužnici u eurima i kunama misle da će banke eventualne gubitke (  ) na francima nadoknaditi na njima. razumljiv je njihov strah. mi znamo što ih čeka.
|
28.04.2015., 13:16
|
|
!
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Pittcock kaže:
|
pljujem? po kome? di ti vidiš pljuvanje? opet ista priča.
samo sam realna..i malo bolja u matematici očito.
a tu borbu za manje kamate sam i ja platila svojom članarinom u UF.
Quote:
all_or_nothing kaže:
mnogi dužnici u eurima i kunama misle da će banke eventualne gubitke (  ) na francima nadoknaditi na njima. razumljiv je njihov strah. mi znamo što ih čeka.
|
hvala vam što ste me podsjetili zašto više ne postam ovdje..
ali eto, danas mi se zalomilo.
|
|
|
28.04.2015., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
aspiriniks kaže:
Ajd ne trolaj. Pa možeš kupiti i 10 litara Jane sasuti u kantu i utopiti se ...
Moj upis išao je u smjeru da se štetni (otrovni) proizvodi ne smiju naći na tržištu, a za to se brinu ovlaštene agencije (npr. HALMED).
Ako hoćeš, možeš relativizirati do banalnosti gornji upis, ali i ti dobro znaš o čemu pišem ...
|
Kredit u CHF je bio kredit kao i svi drugi krediti.
I isto tako je bio dobar za ono sto je bilo namjenjen (za kratkorocne zajmove).
Analogija sa ljekarnom je ta da ti jedna/dvije tablete za bolove (kao i kredit u CHF na 3-5 godina) nece previse stetiti, dok ako ih popijes desetak (kao i ako uzmes kredit u CHF na 20-30 godina) bome ces to osjetiti i imati problema.
Na bankama je da to imaju u ponudi, a oni su prema potraznji tu ponudu i formirali. Da nije bilo toliko ljudi zainteresiranih za te jeftinije kredite, ne bi ih oni niti imali u ponudi...
|
|
|
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
TauraDendarii kaže:
Banke se ne bave spekuliranjem sa valutama nego jednostavno plasiraju sredstva do kojih mogu doci ili prikupljanjem štednje, ili uzimanjem kredita od drugih aktera. Banka nikada nece uzeti štednju u eurima pa je prodati i kupiti CHF pa CHF plasirati. Razlog tome je što je to iznimno rizično po banku jer u slučaju nepovoljnog tečajnog kretanja banka ostaje više dužna štediši nego će dobiti nazad kroz kredit u CHF. Zato nijedna banka to ne radi (a mislim da je i zakonom zabranjeno), nego radije uzimaju 2% marze na razlici izmedju štednje i kredita. Tu im je rizik minimalan i zarada garantirana.
|
dakle banke se ne bave špekuliranjem,banke rade po zakonu i banke se ne udržuju u kartele
ja sam čitao drugačije,sudovi misle drugačije,objasni ovo
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ma/816111.aspx
http://www.24sata.hr/biznis/zbog-krs...a-kazne-415746
http://www.advance.hr/vijesti/europs...amatnih-stopa/
banke su lopovi i prevaranti
|
|
|
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
indian kaže:
hvala vam što ste me podsjetili zašto više ne postam ovdje..
ali eto, danas mi se zalomilo.
|
jedna si od opakijih trolera na ovoj temi. pojaviš se, s vremena na vrijeme i uvijek sa istim, stotinu puta opovrgnutim tezama. već smo ti nekoliko puta izračunali sve o iznosima rata/anuiteta i njihovoj komparaciji sa eurskim i kunskim kreditima ali ti imaš mozak koji ne želi upamtiti te informacije.
|
28.04.2015., 13:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
ipolic kaže:
|
Tu se radi o kriminalu. No, ni u jednom od tih slučaja banke nisu kockale s valutama nego su namještale više kamate. Moja tvrdnja još uvijek stoji, banka nema interes kockati sa tečajem kada sigurno dobiva putem marže.
Evo jedan jednostavan primjer, zamisli banku kao kockarnicu gdje se igra rulet, ili poker. Kockarnica zna da dugorocno dobiva jer su igre tako namjestene, u slucaju ruleta postoji nula, a u slucaju pokera uzima postotak svakog dobitka. Zasto bi kockarnica odlučila i sama početi igrati rulet, ili poker kada zna da dobiva samom prirodom igre bez ikakvog rizika.
Jednostavno nema nikakvog logičnog smisla, a pogotovo ne ako je to još i protuzakonito.
Izvuci par izoliranih primjera kao dokaza kriminala svih banaka je jadno.
|
|
|
28.04.2015., 13:59
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
ipolic kaže:
molim admina koji NIJE na strani banaka da odgovori što je sa članom schneflitchen?
čitajući prijašnje postove vidim da je ta znala reć koju istinitu za razliku od nekih drugih
da li je trajno banirana ili do određenog datuma?
|
Trajno je banirana nakon višekratnih upozorenja. To što je pisala istinu ili "istinu" nije opravdanje za necivilizirano ponašanje.
A tebe molim da prilagodiš potpis pravilima koja su pisana davno prije osnivanja Udruge, ali su i dalje važeća:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=387469
|
28.04.2015., 14:05
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2013.
|
aha,kriminal u bankama se ne računa
aha banke se uspoređuju sa kockarnicama
pa nisam vidio natpis kockarnica niti na jednoj
aha,znači mi ovdje razgovaramo sa forumašima kojima je normalno da se banke bave kriminalom
tebi su izdvojeni slučajevi kada se jedna od najvećih banaka udružuje u kartel
pa nije to neka bančica tamo negdje u p. materini
dobro da znamo...s kime razgovaramo
|
|
|
28.04.2015., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
TauraDendarii kaže:
Banke takodjer mogu uzeti kredit. Za te CHF koji su plasirani, banke se su zaduzile vani, uzele kredit kao i vi. Samo sto je njima taj kredit recimo 1-2% bio, a onda oni vama proslijede za 5%. Banka se nije kupovala CHF pomocu eura, to jednostavno nije slučaj. Banke se ne bave spekuliranjem sa valutama nego jednostavno plasiraju sredstva do kojih mogu doci ili prikupljanjem štednje, ili uzimanjem kredita od drugih aktera. Banka nikada nece uzeti štednju u eurima pa je prodati i kupiti CHF pa CHF plasirati. Razlog tome je što je to iznimno rizično po banku jer u slučaju nepovoljnog tečajnog kretanja banka ostaje više dužna štediši nego će dobiti nazad kroz kredit u CHF. Zato nijedna banka to ne radi (a mislim da je i zakonom zabranjeno), nego radije uzimaju 2% marze na razlici izmedju štednje i kredita. Tu im je rizik minimalan i zarada garantirana.
Krediti u CHF su mogli biti jeftiniji i bili su jeftiniji. Razlog tome je jeftiniji izvor CHF u odnosu na eure.
Pokazujes elementarno neznanje.
|
Imam dopis iz banke zaba koja kaže da su plasirali te kredite iz domaće štednje ( što euro što kune) a da li su kupovali franke ?
Možda nisu ali su nam davali tu lovu .
|
28.04.2015., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Dukkai kaže:
Analogija sa ljekarnom je ta da ti jedna/dvije tablete za bolove (kao i kredit u CHF na 3-5 godina) nece previse stetiti, dok ako ih popijes desetak (kao i ako uzmes kredit u CHF na 20-30 godina) bome ces to osjetiti i imati problema.
Na bankama je da to imaju u ponudi, a oni su prema potraznji tu ponudu i formirali. Da nije bilo toliko ljudi zainteresiranih za te jeftinije kredite, ne bi ih oni niti imali u ponudi...
|
Da, sa tom razlikom što ti na papiriću uz tablete piše kako se dozira,a to ti svakako kaže i ljekarnik (onaj tko ti lijek prodaje).
Na papiriću uz CHF kredite tako nešto ne piše, a niti onaj tko ti ga prodaje te na to ne upozorava.
Kako je ovdje više puta napisano, još jednom ću ponoviti za one koji lošije pamte:
Banke su nudile CHF kredite po nižoj KS nego € iako su i jedni i drugi financirani iz domaće € štednje (jer domaće CHF štednje gotovo da i nema).
Kako?
I zamisli čuda, instrumenti osiguranja (jamci, sudužnici, obavezno životno osiguranje) za rizičnije CHF kredite su neusporedivo manji nego ekvivalentni € krediti. Trebalo bi biti obrnuto, zar ne ?
Kako?
Ja znam, a ti razmisli ...
P.S.
Imao CHF stambeni kredit na 20 godina.
Zatvorio ga 13 godina ranije zbog bankarskog lopovluka.
I nikada više nikakvog kredita.
|
|
|
28.04.2015., 14:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
aspiriniks kaže:
...I zamisli čuda, instrumenti osiguranja (jamci, sudužnici, obavezno životno osiguranje) za rizičnije CHF kredite su neusporedivo manji nego ekvivalentni € krediti. Trebalo bi biti obrnuto, zar ne ?
Kako?
Ja znam, a ti razmisli ...
P.S.
Imao CHF stambeni kredit na 20 godina.
Zatvorio ga 13 godina ranije zbog bankarskog lopovluka.
I nikada više nikakvog kredita.
|
upravo tako
ni jamca ni životnog osiguranja ...
P.S.
chf na 30 godina
zatvorila ga 20 godina ranije zbog bankarskog lopovluka
I nikada više nikakvog kredita

|
|
|
28.04.2015., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
dalcosters kaže:
upravo tako
ni jamca ni životnog osiguranja ...
P.S.
chf na 30 godina
zatvorila ga 20 godina ranije zbog bankarskog lopovluka
I nikada više nikakvog kredita

|

|
|
|
28.04.2015., 14:25
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
ipolic kaže:
aha,kriminal u bankama se ne računa
aha banke se uspoređuju sa kockarnicama
pa nisam vidio natpis kockarnica niti na jednoj
aha,znači mi ovdje razgovaramo sa forumašima kojima je normalno da se banke bave kriminalom
tebi su izdvojeni slučajevi kada se jedna od najvećih banaka udružuje u kartel
pa nije to neka bančica tamo negdje u p. materini
dobro da znamo...s kime razgovaramo
|
I naravno ucjenjivanjem vlade (jer se kod njih zadužuju) te podmičivanjem pravosuđa. Ne jednom otvoreno rečeno da je to tako.
|
|
|
28.04.2015., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Dukkai kaže:
...
|
zasto je onda zabranjen u npr Austriji?
namijenje za kratkorocne zajmove? kako su ih onda davali ljudima na 30 godina?
i voljela bih cuti odgovor od forumasa koji krive i "krive" duznike, kako objasnjavaju da su se ovo toksicni krediti vezani uz svicarac pojavili i forsirali samo u istocnoj i JI Europi?
|
|
|
28.04.2015., 14:37
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
TauraDendarii kaže:
Evo jedan jednostavan primjer, zamisli banku kao kockarnicu gdje se igra rulet, ili poker. Kockarnica zna da dugorocno dobiva jer su igre tako namjestene, u slucaju ruleta postoji nula, a u slucaju pokera uzima postotak svakog dobitka. Zasto bi kockarnica odlučila i sama početi igrati rulet, ili poker kada zna da dobiva samom prirodom igre bez ikakvog rizika.
|
Uspoređivati banku i kockarnicu..... jao, jao i onda nam takvi tupe da smo nepismeni
Quote:
Izvuci par izoliranih primjera kao dokaza kriminala svih banaka je jadno.
|
Malo je previše tih "izoliranih primjera", ili kako je netko rekao: Mala zemlja za veliki lopovluk.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:24.
|
|
|
|