Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
12.09.2015., 04:43
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2010.
|
Tipa nije briga za nista sro se tice jadne nase zemlje,uzsetao se po citavoj zemlji za svoju propagandu bezveznog premijera, kojeg nije briga za ovu z3mlju,samo trosi nas novac i baca zemlju jos dublje u blato.
|
|
|
12.09.2015., 07:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
jtvatn10 kaže:
Tipa nije briga za nista sro se tice jadne nase zemlje,uzsetao se po citavoj zemlji za svoju propagandu bezveznog premijera, kojeg nije briga za ovu z3mlju,samo trosi nas novac i baca zemlju jos dublje u blato.
|
Maratonci trče posljednji krug !
|
|
|
12.09.2015., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
IQ0007 kaže:
dušo draga, ne piskaraj o nečemu o čemu pojma nemaš.
|
Ako netko o icemu nema pojma onda si to ti 
A niti na jedno pitanje koje te se pita q blage veze nemas.
|
|
|
12.09.2015., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
.exe kaže:
za mene osobno, najbitnija je lustracija.
pomesti udbašku partizansku klatež iz medijskog, pravosudnog i političkog života.
samo nemoj sada raspresti priču o lustraciji.
to je prvenstveno moj razlog.
|
Sigurno je bio razlog i 2004 i 2007 i 2011 i 2015. Kako su te izguzili 3x ranije smo svjedoci, sad se pripremi za jos jedan ulaz.
Prije cu ja provesti lustraciju nego citav HDZ zajedno. Koliko je jadna ova nacija da idioti joj mogu podmetati svasta. Nista me ne cudi unistena zemlja s takvim narodom.
Micite sve nesposobne politicare u mp3, ali ove gluposti slusati je vec vrh.
|
|
|
12.09.2015., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
suntzu72 kaže:
ma čisti win win za pomahnitalog djeda mraza! pogotovo kad pročitaš upozorenje narodne banke da bi genijalni potez kojim se mojim novcem kompenziraju gubici dužnika u chf-u mogao prouzročiti devalvaciju kune, a što onda tangira puno veći broj zainteresiranih.
uostalom, pročitajte prvih nekoliko stranica ove teme.ljudi su pohlepna i vrlo površna bića, sklona odgovornost za svoje greške prebacivati na druge. ako su i nekritični, onda su nekomoetentni minustar i pomahnitali djed mraz uistinu pravi kandidati za njih.
|
hoces reci ko je jamio jamio, bilo privatni bilo od strane banaka

|
|
|
12.09.2015., 11:25
|
|
U samoizolaciji
|
Gdje je premijer na odlasku danas?
|
|
|
12.09.2015., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
IQ0007 kaže:
dušo draga, ne piskaraj o nečemu o čemu pojma nemaš. oćeš da ti ja velim zašto je Orsat srušio zakon o ovrš.? zato, dušo draga, da on i vesna alaburić (koja vodi njihov ured pa onda i njegove predmete dok je ministar) ali i jedan fini naramak odvjetnika zadrži za sebe najbolji posao na svijetu (ne znam jesi kad bila u nekom odvj. uredu i vidjela koliko minuta potroši tamo neki vježbenik na štancanje tih ovrha (ne govorim o kompleksnim predmetima)? rekla bih da nisi.
eto, zato je naš dragi Orsi otkantao taj zakon (a koji je, nota bene, već bio ispregovaran i odobren od strane EK). eh da, jel znaš tko je platio lijepu lovicu kao odštetu za onih (mislim da ih je bilo 17) odvjetnika/javnih bilježnika koji su se pripremali za dužnost ovršitelja, neki već unajmili prostore, uložili neku lovicu i u neke edukacijice vani, itd.? mi. ne orsat i njegova ekipica.
toliko.
|
Znas li ti uopce kako je taj zakon bio koncipiran i sto je sve omogucavao ovrsiteljima?
Znas je u kakav je polozaj stavljao duznike?
|
|
|
12.09.2015., 11:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
suntzu72 kaže:
ma čisti win win za pomahnitalog djeda mraza! pogotovo kad pročitaš upozorenje narodne banke da bi genijalni potez kojim se mojim novcem kompenziraju gubici dužnika u chf-u mogao prouzročiti devalvaciju kune, a što onda tangira puno veći broj zainteresiranih.
uostalom, pročitajte prvih nekoliko stranica ove teme.ljudi su pohlepna i vrlo površna bića, sklona odgovornost za svoje greške prebacivati na druge. ako su i nekritični, onda su nekomoetentni minustar i pomahnitali djed mraz uistinu pravi kandidati za njih.
|
Tako je,treba slusati gamad iz HNB i HUP-a,zajedno s podruznicama stranih banaka u RH...
Ne laje stoka za dobrobit drzave vec jer im je vlastiti interes ugrozen...
A prosrpski HDZ i njegovi puleni odlicno pokazuju koliko ih je briga za ovu drzavu i narod...
|
|
|
12.09.2015., 11:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
.exe kaže:
curke drage, vrlo ste koordinirane
ako ne provede lustraciju, onda je pušiona.
ali ne bojim se da će frcati perje 
|
Pitanje za tebe,koje su udarnici na temi o TK bezuspjesno pokusali zatrolati...
TK je vidio popis udbasa...zadto onda vec ne cisti vlastitu stranku?
Ima informaciju,ima moc...zasto na primjeru vlastite organizacije konacno ne opravda sva laprdanja?
Da nije zato jer koalira s tipom koji bi isto trebao biti lustriran?
Da nije zato jer iako govnarski laprda o ciscenju i katarzi u stranci i dalje ima osuđene krimose i ekipu pod istragama/optuznicama...
|
|
|
12.09.2015., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
suntzu72 kaže:
|
Kad smo kod HNB-a - institucija koja nije htjela javnosti dati na uvid kako su se banke zaduživale, definitivno nije netko tko bi se sada trebao javljati.
Ja sve više i više dolazom do zaključka da je ta banka sve drugo samo ne narodna i ne hrvatska, a ovaj Vujčić je guverner koji radi najmanje u korist ovog naroda.
Drugo, HDZ-e je imao priliku rješiti taj problem sa bankama davnih dana, pa sada za početak ne bi imali ovaj problem sa pretplatama, koji će biti najveća kost oko koje će se glodati - jer banku moš i zapaliti, samo ju nemoj tražiti da ti vrati lovu.
Ali ne, tada se, umjesto da se banke opalilo po repu, obećalo da će država pokrivati dio kamata kredita onima koji će dizati stambeni kredit! Ejjj!.. država je išla to pokrivati da bi banke lakše plasirale kredite 
I šta će se dogoditi? Ništa - osim što će banke imati manju zaradu.
Moram ti reći da ću zbog toga loše spavati.
Quote:
uostalom, pročitajte prvih nekoliko stranica ove teme.ljudi su pohlepna i vrlo površna bića, sklona odgovornost za svoje greške prebacivati na druge
|
Ljudi su takvi kakvi jesu i platili su svoj dio već samom ovom igrom živaca svih ovih godina i plaćanja rata koje su nekima pojeli cijele plaće. I šta sad? Odjebat ćemo ih i ostaviti nek i završe na cesti, samo da banke ne izgube dobit?
Daj bar onda imaj kičmu pa napiši to, a ne njonjati... u tom slučaju ću te bar cjeniti ko sugovornika.
Quote:
.exe kaže:
curke drage, vrlo ste koordinirane
ako ne provede lustraciju, onda je pušiona.
ali ne bojim se da će frcati perje 
|
Znači Karamarko obećanje o lustraciji je jedini razlog zbog kojeg glasaš za HDZ?
Quote:
IQ0007 kaže:
dušo draga, ne piskaraj o nečemu o čemu pojma nemaš. oćeš da ti ja velim zašto je Orsat srušio zakon o ovrš.? zato, dušo draga, da on i vesna alaburić (koja vodi njihov ured pa onda i njegove predmete dok je ministar) ali i jedan fini naramak odvjetnika zadrži za sebe najbolji posao na svijetu (ne znam jesi kad bila u nekom odvj. uredu i vidjela koliko minuta potroši tamo neki vježbenik na štancanje tih ovrha (ne govorim o kompleksnim predmetima)? rekla bih da nisi.
eto, zato je naš dragi Orsi otkantao taj zakon (a koji je, nota bene, već bio ispregovaran i odobren od strane EK). eh da, jel znaš tko je platio lijepu lovicu kao odštetu za onih (mislim da ih je bilo 17) odvjetnika/javnih bilježnika koji su se pripremali za dužnost ovršitelja, neki već unajmili prostore, uložili neku lovicu i u neke edukacijice vani, itd.? mi. ne orsat i njegova ekipica.
toliko.
|
Joj što volim vas "stručnjake" kad mi počnete objašnjavati zakone - vi ste mi najmilija sorta 
Nije Orsat otkantao taj zakon, nego je to bilo obećanje koje je Milanović dao u trenutku dok je taj zakon još bio u izradi - i dok je još bio u oporbi!
A čak i da ga je, po tvojoj blesavoj teoriji, Miljanić ukinuo - to mu je jedan od rijetkih pluseva koje bi mu upisala. Imaš li ti jebenog pojma šta u tom zakonu piše i kakve je on ovlasti davao tim ovršiteljima? Ono, doslovce da ti dođe u kuću, vidi da imaš pristojan frižider, iskopča ga iz struje i odfura iz kuće - da ga proda u ime tvog duga
Ne lupetaj.
Iako se za Miljanića slažem o svemu napisanom i ukoliko SDP dobije još jedan mandat očekujem da Milanović spedalira Miljanića i napokon dovede u red taj Ovršni zakon.
I da, znam ja da samo mi platili tu idštetu, ali nismo ju platili zbog Miljanića, ma koliko mi nemio bio, nego smo ju platili zbog HDZ-a koji je taj zakon donio.
I još nešto - s kim je to taj zakon ispregovaran? 
|
|
12.09.2015., 12:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
vidim da su se i "neutralni" nesto uzjogunili po forumu...
to indicira da orjuni na vlasti i ne ide bas uspjesno
sa svim spinovima o "rastu", "borbi pritiv zlih banaka"
dobro je rekao jedan poznanik koji ima kredit u
chf-ima: "ovo sa svicarcem je super za mene, ali cu isto s
gustem glasati protiv Zokana"
tako vam stoje stvari
|
|
|
12.09.2015., 12:43
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
storm1995 kaže:
vidim da su se i "neutralni" nesto uzjogunili po forumu...
to indicira da orjuni na vlasti i ne ide bas uspjesno
sa svim spinovima o "rastu", "borbi pritiv zlih banaka"
dobro je rekao jedan poznanik koji ima kredit u
chf-ima: "ovo sa svicarcem je super za mene, ali cu isto s
gustem glasati protiv Zokana"
tako vam stoje stvari
|
Ja sam siguran da se Lalovac ne slaže s Tobom. A, tek Milanka (kći lugara iz Vrhovina) koja je postala ministarka zvana Dobra vila. Grčić se toliko trudi da nas uvjeri kako je 2+2=5, a Ti opet neš' glasati za njih. Ne zaboravimo ni nasmješenog Marasa, i optimističnog Vrdoljaka. Samo se još Jakovina nije počel ceriti s TV-a.
Milanović, premijer na odlasku, će bar malo upoznati ovih dana Lijepu našu. I to je nekaj !
|
|
|
12.09.2015., 13:38
|
|
dosta je bilo!
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
unknown99 kaže:
Sigurno je bio razlog i 2004 i 2007 i 2011 i 2015. Kako su te izguzili 3x ranije smo svjedoci, sad se pripremi za jos jedan ulaz.
Prije cu ja provesti lustraciju nego citav HDZ zajedno. Koliko je jadna ova nacija da idioti joj mogu podmetati svasta. Nista me ne cudi unistena zemlja s takvim narodom.
Micite sve nesposobne politicare u mp3, ali ove gluposti slusati je vec vrh.
|
ja do 2010., a posebice 2013. nisam imala pojma koliko je ta (s)udba još živa i premrežena.
nikada nisam razmišljala o lustraciji, čak sam se sprdala s njom.
moj tata je uvijek govorio za neke ljude da su udbaši ili kosovci i da će nas doći glave.
ja sam odmahivala rukom i rekla bi 'imamo Hrvatsku' i tko nam što može.
jer svi su prolazni, a Hrvatska ostaje.
sada kada vidim koliko je bio u pravu i koliko su nam radili o glavi (opstojnosti samostalne Hrvatske), ježim se.
konačno sam svjesna što se događa i da tako više ne ide.
Quote:
McAucliffe kaže:
Pitanje za tebe,koje su udarnici na temi o TK bezuspjesno pokusali zatrolati...
TK je vidio popis udbasa...zadto onda vec ne cisti vlastitu stranku?
Ima informaciju,ima moc...zasto na primjeru vlastite organizacije konacno ne opravda sva laprdanja?
Da nije zato jer koalira s tipom koji bi isto trebao biti lustriran?
Da nije zato jer iako govnarski laprda o ciscenju i katarzi u stranci i dalje ima osuđene krimose i ekipu pod istragama/optuznicama...
|
kada budemo imali zakon o lustraciji moći će takvi, o kojima pričaš, biti lustrirani 
i ja bih micala ljude u skladu sa zakonom.
bilo kada budu zahvaćeni zakonom o lustraciji i/ili kada budu imali pravomoćne presude zbog kriminalnih radnji.
Quote:
kiss me kaže:
Znači Karamarko obećanje o lustraciji je jedini razlog zbog kojeg glasaš za HDZ?
|
da
drugi razlog je da za partiju slijednicu kpjota nikada ne glasam.
sada je hdz dovoljno desno za moj pojam, a jedini imaju infrastrukturu za osvojit vlast.
|
|
12.09.2015., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
.exe kaže:
ja do 2010., a posebice 2013. nisam imala pojma koliko je ta (s)udba još živa i premrežena.
nikada nisam razmišljala o lustraciji, čak sam se sprdala s njom.
moj tata je uvijek govorio za neke ljude da su udbaši ili kosovci i da će nas doći glave.
ja sam odmahivala rukom i rekla bi 'imamo Hrvatsku' i tko nam što može.
jer svi su prolazni, a Hrvatska ostaje.
sada kada vidim koliko je bio u pravu i koliko su nam radili o glavi (opstojnosti samostalne Hrvatske), ježim se.
konačno sam svjesna što se događa i da tako više ne ide.
|
Udba je svakako prezivjela u HDZ-ovim redovima. Zato se nisu dali lustrirati 2x, a niti sada ne rade cistku. Vec kad o tome laprdaju
No treba lovu zaradivati, a ne laprdati o udbama. To si mogu priustiti samo paraziti, neradnici i nesposobnjakovici. S takvima nema naprijed.
Dovoljno desno je laprdanje o domoljublju? To nije desnica. Inace barem nauci osnove osnove. Ja jesam za pravu desnicu, ali bi plakala ko placipicka onda bez ikakvih prava. HDZ-ovi biraci su mahom socijalisticki ekonomski paraziti koji s desnicom imaju malo sto zajednicko, osim opsjednutosti udbom i laprdanjem o proslosti.
|
|
|
12.09.2015., 13:50
|
|
Neokajani
Registracija: May 2010.
|
Quote:
123Marijan kaže:
Gdje je premijer na odlasku danas?
|
U vrtiću.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/suke...liveni-1024363
Quote:
– HNB ne odlučuje i oni se u svojoj "dobroj" domobranskoj maniri vode po onoj "ne talasaj", a u biti upozoravaju što se teoretski može dogoditi. HNB može pomoći iako nije nadležna i oni ne odlučuju, a zna se tko je odgovoran. Mogli su pomoći prije Šukeri, Karamarki, Sanaderi, Jandrokovići, ali su šutjeli kao zaliveni kada se to moglo riješiti. Austrijskom ministru financija nisam ja kriv što su njihove banke špekulirale i muljale. Ovo neće oštetitit banke, ali će izvući iz jako teškog položaja brojne građane – rekao je Milanović.
Premijer je komentirao i tvrdnje HDZ-a i njihova predsjednika Tomislava Karamarka po pitanju švicarca. Rekao je da jedan HDZ-ov zastupnik govori jedno, a Karamarko drugo i da se ne mogu usuglasiti.
– Za Karamarka sam neki dan rekao da se ponaša kao da je agent banaka. Taj se ponaša kao da radi za banke i to za plaću, što je legitimno, ali ako je to tako, neka to kaže – rekao je Milanović i na upit da komentira poziv Tomislava karamaka na kampanju koja nije prljava, rekao je:
– Možda se neke ljude neko vrijeme može varati, ali se ne može varati sve ljude sve vrijeme. Malo se ide s Tuđmanom, pa malo s Mesićem i ljudi to prepoznaju – rekao je Zoran Milanović.
|
Boldana rečenica je u prvom redu opis njega samog.
Quote:
Plinkiton kaže:
Nakon radikalizacije braniteljskih prosvjeda, arbitraže, Milanović je dobio još jedan "poklon s neba", sukob s stranim bankama i bankarskim sustavom. Još kad nadodamo na to blesastu reakciju Karamarka, ovo je za Milanovića win - win situacija, naravno s političkog aspekta predizborne kampanje.
|
Broj dužnika u francima je cca 60 tisuća, ajd neka prosječno imaju još dva člana obitelji s pravom glasa to je 180 tisuća glasova - a neće svi glasati za Milanovića - pa čak i da glasaju, ostatak glasačke populacije će se dijelom solidarizirati s njima, a dijelom i neće jer se ovim vladinim mjerama spašavaju i oni koji su u CHF digli kredit za jedini stambeni prostor kojeg imaju kao i oni koji su za tu lovu gradili apartmane i kupovali jahte i brodice.
Sad Milanović i Lalovac malo glumataju Tsiprasa i Varoufakisa... jeftine i prozirne fore.
Možda tu i Vujčić pripomaže da dramatizira stvar kako bi ispalo da je Zoki toliko hrabar da za dužnike u CHF riskira i tečaj kune i kreditni rejting zemlje, ipak su njih dvojica nekakvi frendovi.
Partija će se u očajničkom pokušaju da ostane na vlasti služit svakakvim trikovima.
|
12.09.2015., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
.exe kaže:
kada budemo imali zakon o lustraciji moći će takvi, o kojima pričaš, biti lustrirani 
i ja bih micala ljude u skladu sa zakonom.
bilo kada budu zahvaćeni zakonom o lustraciji i/ili kada budu imali pravomoćne presude zbog kriminalnih radnji.
da
drugi razlog je da za partiju slijednicu kpjota nikada ne glasam.
sada je hdz dovoljno desno za moj pojam, a jedini imaju infrastrukturu za osvojit vlast.
|
Za micanje ljudi iz vlastite stranke mu ne treba nikakav zakona...
Kao i za micanje osuđenih,pod sitragama ili optužnicama...što je najbolje još su mu neki takvi uredno u stranci
S druge strane nikada nije ni pokušao predložiti zakon o lustraciji...
I koalira s onma koji bi potpali pod lustraciju...
Dakle,zgodan ti je taj pokušaj spina,ali sam Karamarko i njegova djela te demantiraju...
|
|
|
12.09.2015., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne slazem se sa zakonom o svicarcima.
Trebalo je ostaviti da oni koji nemaju za platiti ostanu bez stanova i zavrse na cesti.
Zasto bi se iz mog poreza izdvajalo za nekog drugog tko si nije imao para kupiti ono sto je htio ili mu nije bilo neophodno. Nek si prvo zaradi pa kupi.
|
|
|
12.09.2015., 14:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
watrai kaže:
U vrtiću.
Broj dužnika u francima je cca 60 tisuća, ajd neka prosječno imaju još dva člana obitelji s pravom glasa to je 180 tisuća glasova - a neće svi glasati za Milanovića - pa čak i da glasaju, ostatak glasačke populacije će se dijelom solidarizirati s njima, a dijelom i neće jer se ovim vladinim mjerama spašavaju i oni koji su u CHF digli kredit za jedini stambeni prostor kojeg imaju kao i oni koji su za tu lovu gradili apartmane i kupovali jahte i brodice.
Sad Milanović i Lalovac malo glumataju Tsiprasa i Varoufakisa... jeftine i prozirne fore.
Možda tu i Vujčić pripomaže da dramatizira stvar kako bi ispalo da je Zoki toliko hrabar da za dužnike u CHF riskira i tečaj kune i kreditni rejting zemlje, ipak su njih dvojica nekakvi frendovi.
Partija će se u očajničkom pokušaju da ostane na vlasti služit svakakvim trikovima.
|
Ovo je djelomično točna računica. Rješavanje franka za Milanovića će proizvesti dobar efekt. Kao što si i sam rekao, dobit će dobar dio tih glasova, dio će se solidalizirati s njima, a sam Milanović će u ovom slučaju ispasti odlučan državnik na strani naroda.
Međutim, zagrabio je Milanović tu ipak malo dublje. Nisu samo u pitanju dužnici u francima, skrenuo je pozornost na sjednici Vlade u četvrtak na kamate na kredite kojim strane banke deru Hrvatima kožu. E, to je već puno dublji bazen birača i onaj koji se dotakne te teme i uđe dublje u taj problem, mogao bi jako profitirati. Milanović i Lalovac već su najavili rješavanje problema i otvaranje pitanja kamate.
Banke, a pogotovo strane banke nemaju baš neku dobru reputaciju u narodu. Onaj tko ih nagazi, makar i u populističke svrhe, profitirao je. Vjerujem da je "rat" s bankama PR -ovski tempiran u ovo vrijeme od strane Brauna . Karamarko i HDZ su u ovom slučajnu upali u klopku. Nisu se jasno očitovali i bilo je disonantnih tonova u samoj stranci. Prvo su rekli da je Lalovčev prijedlog zapravo njihov, da bi se onda prebacili na crnogorski model. U tom segmentu, uspješno je prodan spin o Karamarku kao agentu banaka. Plus to što ispada da Milanović ima snage riješiti problem koji je bivša hdz - ova vlada ignorirala. Sve u svemu, mislim da je pitanje kredita i banaka tema koju će Milanović nastojati do maksimuma eksploatirati u kampanji.
|
|
|
12.09.2015., 14:51
|
|
Neokajani
Registracija: May 2010.
|
Kome je to prodan spin o Karamarku kao agentu banaka? Treba to Milanović nečim i dokazat.
A to što u predizborne svrhe sad malo glume Syrizu...  ... malo tko će im na to nasjest jer se time u čitavom mandatu nisu uopće bavili.
Zapravo da se nije pojavio Živi zid i Sinčić odnio onih skoro 17% glasova u prvom krugu predsjedničkih, nitko se ni blokiranima ni udrugom Franak ne bi bavio.
Milanović je svjestan da neće bit relativni pobjednik (OK, možda on tog nije svjestan, ali je ekipa oko njega) i sad će radit sve da minimizira poraz kako bi pokušao sklepat koaliciju makar i toliko široku da bi se Račanova šestorka prema njoj činila kao partijski monolit.
|
12.09.2015., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
da Karamarko stiti bankare, a one opljackaju i prevare kada god i gdje god stignu, zasto se tako ne ponasaju u austriji ili nedaj boze njemackoj
a glede tv duela,
Zasto je Milanovic ovako uvjeren ???
Mozda kljucnoga suceljavanja nece biti.Mozda jer Karamarko sve neuvijenije odbacuje pozive da izade na megdan jako nabrijanom Milanovicu, koji gori od zelje za javnim fajtom, uvjeren da bi sefa HDZ u direktnom okrsaju pretvorio u svoju boksacku vrecu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:16.
|
|
|
|