Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.09.2015., 15:01   #3601
A koliko ja vidim prodan je. Karamarko i HDZ, kao i HDZ -ove vlade prije nikad se nisu točno odredili po ovom problemu i definirali svoj odnos prema bankama. Uz Milanovićevu trenutnu hiperaktivnost po tom pitanju, a Karamarkovo nedovoljno precizirano izjašnjavanje, spin je više nego uspješno plasiran i prodan iz radionice Alexa Brauna.

Ljudi tako gledaju stvari, ne ulaze u neke dublje analize sadržaja. Karamarko, kao ni HDZ se jednostavno nisu na vrijeme postavili po tom pitanju. Kad se zamrzavao tečaj franka, Tomice nije ni bilo, a HDZ je napustio sjednicu Sabora. Već sam rekao, za prosječnog birača Milanović rješava probleme s dužnicima, a Karamarko nešto nemušto mumlja bez konkretnog rješenja. Stvar je mogla završiti drukčije da Karamarko kao pretedant na mjesto premijera nije pasivno promatrao cijeli slučaj.

Ne znam kako će izbori završiti, HDZ ima određenu prednost, ali kako sada stvari stoje, neće to za njih biti walk and talk. Mislim da će kao i 2007. presuditi kampanja, brojati će se sitno.
Plinkiton is offline  
Old 12.09.2015., 15:39   #3602
Quote:
watrai kaže: Pogledaj post
Kome je to prodan spin o Karamarku kao agentu banaka? Treba to Milanović nečim i dokazat.

A to što u predizborne svrhe sad malo glume Syrizu... ... malo tko će im na to nasjest jer se time u čitavom mandatu nisu uopće bavili.

Zapravo da se nije pojavio Živi zid i Sinčić odnio onih skoro 17% glasova u prvom krugu predsjedničkih, nitko se ni blokiranima ni udrugom Franak ne bi bavio.

Milanović je svjestan da neće bit relativni pobjednik (OK, možda on tog nije svjestan, ali je ekipa oko njega) i sad će radit sve da minimizira poraz kako bi pokušao sklepat koaliciju makar i toliko široku da bi se Račanova šestorka prema njoj činila kao partijski monolit.
HDZ po običaju,laprda...i koliko laju u zaštiti stranih banaka koje su na ljudima manso zaradile bez da su same ikako preuzele rizik s CHF najbolje pokazuje u čije diple Karamarko i HDZ pušu...

Nitko prije sada predizbornog vremena ništa za dužnike nije učinio?

Daj mi reci,tko je fiksirao tečaj CHF?

Da nije to HDZ prijedlog?Ajoj da,oni su tada (ispravi me ako griješim) hladno napustili Sabor...

Komunjare vas šamaraju...a vi se vrtite i ne znate što bi dalje,pa napadate njihove poteze...

Lijepo sam vam rekao,izbori se dobivaju populizmom par mjeseci pred same izbore...

Di vam je danas ona priča kako HDZ "ladno" dobiva 2/3 vlasti?
McAucliffe is offline  
Old 12.09.2015., 16:09   #3603
Quote:
.exe kaže: Pogledaj post
drugi razlog je da za partiju slijednicu kpjota nikada ne glasam.
A od kud misliš da su došli ovi tvoji 90-ih? Opali s Marsa?
A bože gluposti...

Quote:
Plinkiton kaže: Pogledaj post
Međutim, zagrabio je Milanović tu ipak malo dublje. Nisu samo u pitanju dužnici u francima, skrenuo je pozornost na sjednici Vlade u četvrtak na kamate na kredite kojim strane banke deru Hrvatima kožu. E, to je već puno dublji bazen birača i onaj koji se dotakne te teme i uđe dublje u taj problem, mogao bi jako profitirati. Milanović i Lalovac već su najavili rješavanje problema i otvaranje pitanja kamate.
I prodavanje priča da će to išta ugroziti ili zaljuljati je obična pizdarija - u svojim matičnim zemljama te iste banke već desetljećima plasiraju kredite sa par posto i sasvim solidno posluju.

Quote:
watrai kaže: Pogledaj post
Zapravo da se nije pojavio Živi zid i Sinčić odnio onih skoro 17% glasova u prvom krugu predsjedničkih, nitko se ni blokiranima ni udrugom Franak ne bi bavio.
Točno. Niti bi ih Karamarko primao prije mjesec dana i nakon toga davao izjave novinare.

Quote:
Milanović je svjestan da neće bit relativni pobjednik (OK, možda on tog nije svjestan, ali je ekipa oko njega) i sad će radit sve da minimizira poraz kako bi pokušao sklepat koaliciju makar i toliko široku da bi se Račanova šestorka prema njoj činila kao partijski monolit.
I to je točno. Ali sama činjenica da je još u proljeće HDZ-e sigurno dobivao izbore i da se čak sanjarilo o 2/3, a sada je uopće upitno hoće li uopće oni biti ti koji će slagati Vladu, je za SDP-e i Milanovića uspjeh samo takav.

Quote:
Plinkiton kaže: Pogledaj post
Karamarko i HDZ, kao i HDZ -ove vlade prije nikad se nisu točno odredili po ovom problemu i definirali svoj odnos prema bankama.
Kako nisu?
Bivša HDZ-ova Vlada je iz državne kase davala lovu i sudjelovala u stambenim kreditima da bi bankama pomogle plasirati lovu. Pitam se ko je i kakvu korist imao od toga!

S druge strane imaš samog Lalovca koji ima kredit u švicarcima i nije jedini ministar, ali ipak ide u fajt s bankama.
Nemojmo se zavaravati - za samo malo manje gaženja po bankama, u zamjenu, od strane banaka bi svaki od tih ministara mogao rješiti svoj kredit dok pucneš prstima.
Old 12.09.2015., 16:54   #3604
Quote:
unknown99 kaže: Pogledaj post
Udba je svakako prezivjela u HDZ-ovim redovima. Zato se nisu dali lustrirati 2x, a niti sada ne rade cistku. Vec kad o tome laprdaju
No treba lovu zaradivati, a ne laprdati o udbama. To si mogu priustiti samo paraziti, neradnici i nesposobnjakovici. S takvima nema naprijed.
Dovoljno desno je laprdanje o domoljublju? To nije desnica. Inace barem nauci osnove osnove. Ja jesam za pravu desnicu, ali bi plakala ko placipicka onda bez ikakvih prava. HDZ-ovi biraci su mahom socijalisticki ekonomski paraziti koji s desnicom imaju malo sto zajednicko, osim opsjednutosti udbom i laprdanjem o proslosti.

slažem se da je udba preživjela i u hdzovim redovima i da se nisu dali lustrirati.

može se lova zarađivati i 'laprdati' o udbi
kako mi tako i političari.

često si na forumu, ne voliš 'laprdati' o udbi, ali voliš laprdati.
znači li to da ne zarađuješ lovu?
ili pak zarađuješ? natjerat ćeš me da pomislim da si plaćen pisati što pišeš.

pričam o našem lijevo - desno, ideološkom.

SKINITE MARASOVCU BAN
.exe is offline  
Old 12.09.2015., 17:05   #3605
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
Za micanje ljudi iz vlastite stranke mu ne treba nikakav zakona...

Kao i za micanje osuđenih,pod sitragama ili optužnicama...što je najbolje još su mu neki takvi uredno u stranci

S druge strane nikada nije ni pokušao predložiti zakon o lustraciji...

I koalira s onma koji bi potpali pod lustraciju...

Dakle,zgodan ti je taj pokušaj spina,ali sam Karamarko i njegova djela te demantiraju...

nemam žicu za spinanje.

karamarkova djela tek očekujem.

u zemlji toliko premreženoj udbašijom ti bi se istih rješavao bez zakonskog pokrića.
i dok nisi na vlasti. ja ne bih.

ne možeš predlagati zakon o lustraciji ili bilo što drugo ako to tvoj nadređeni ne želi i/ili ne dozvoljava.
za provesti nešto što želiš moraš ti biti taj koji odlučuje i čija je zadnja.

SKINITE MARASOVCU BAN
.exe is offline  
Old 12.09.2015., 17:11   #3606
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
A od kud misliš da su došli ovi tvoji 90-ih? Opali s Marsa?
A bože gluposti...

neki su došli iz partije, neki od njih je još vole, al ne smiju reći
no, nisu slijednici ideologije partije koljača i glavosjeka (by suntzu ).

SKINITE MARASOVCU BAN
.exe is offline  
Old 12.09.2015., 17:16   #3607
Quote:
nemam žicu za spinanje.

karamarkova djela tek očekujem.

u zemlji toliko premreženoj udbašijom ti bi se istih rješavao bez zakonskog pokrića.
i dok nisi na vlasti. ja ne bih.

ne možeš predlagati zakon o lustraciji ili bilo što drugo ako to tvoj nadređeni ne želi i/ili ne dozvoljava.
za provesti nešto što želiš moraš ti biti taj koji odlučuje i čija je zadnja.
I nako ovakvkog upisa provaljuješ da nemaš žice za spin...

Još jednom,samo za tebe...

Karamarko je glavni u stranci i ima informaciju...i može maknuti koga želi i kako želi...

Nije to jednom napravio...

Samo,kad te se suoči sa njegovim djelima,onda kreće spin...

Rekao sam ti,u strani i dalje ima pravomoćno osuđene,one pod istragama ili optužnicama...

A ti i dalje pričaj bajke i zaobilazi argumente...
McAucliffe is offline  
Old 12.09.2015., 17:55   #3608
Nekako sam dojma da je Milanović itekako svjestan da je u priličnom zaostatku. Zato toliko inzistira na sučeljavanju, čak i prije službenog početka kampanje. Na sučeljavanje, to je pravilo 1/1, uvijek pozivju 'izazivači', nikad 'branitelji naslova'. Milanović u biti podlo vabi Karamarka u medijsku 'sačekušu', koju bi mu pripremio zajedno sa sebi odanim društveno-političkim radnicima, a gdje bi unisono i dogovorno 'raspravljali' samo o onim temama koje imaju potencijal naštetiti ili poniziti HDZ i Karamarka osobno. Na to Karamarko neće i ne želi pristati.

Ono što je meni interesantno je onaj Karamarkov komentar da će zadnji koš dati 'kad on to bude želio i na način koji on odabere'. U kontekstu prvog pasusa ovog upisa meni se čini da će se u prikladnom trenutku u medijima pojaviti toliko kompromitirajuć sadržaj za Milanovića da će ga isti tren proći i ova silna želja za sučeljavanjem...
heisenber g is offline  
Old 12.09.2015., 18:00   #3609
Quote:
heisenber g kaže: Pogledaj post
Nekako sam dojma da je Milanović itekako svjestan da je u priličnom zaostatku. Zato toliko inzistira na sučeljavanju, čak i prije službenog početka kampanje. Na sučeljavanje, to je pravilo 1/1, uvijek pozivju 'izazivači', nikad 'branitelji naslova'. Milanović u biti podlo vabi Karamarka u medijsku 'sačekušu', koju bi mu pripremio zajedno sa sebi odanim društveno-političkim radnicima, a gdje bi unisono i dogovorno 'raspravljali' samo o onim temama koje imaju potencijal naštetiti ili poniziti HDZ i Karamarka osobno. Na to Karamarko neće i ne želi pristati.

Ono što je meni interesantno je onaj Karamarkov komentar da će zadnji koš dati 'kad on to bude želio i na način koji on odabere'. U kontekstu prvog pasusa ovog upisa meni se čini da će se u prikladnom trenutku u medijima pojaviti toliko kompromitirajuć sadržaj za Milanovića da će ga isti tren proći i ova silna želja za sučeljavanjem...
Koliko god Milanović se trudio i upirao, ipak je on samo premijer na odlasku.
123Marijan is offline  
Old 12.09.2015., 18:31   #3610
Quote:

Naravno...zato zadnji Karaarkov intervju uopće nije izgledao skroz pripremljeno i režirano...

I zato Karamarko onako nemušto i zbunjeno laprda i izbjegava sučeljavanje...

Milanović samo treba raditi što radi i do sada...govoriti što manje,s vremena na vrijeme lupiti po HDZ-u i povlačiti populističke poteze poput vauchera za struju,kredita s CHF i slično...

I po tom pitanju navlačiti HDZ na tanak led,što mu je do sada uspjelo...

I tako Zoka Kmeroviski ispada veeeliki borac za narod i dobrobit,a HDZ svojim jogunjenjem i protivljenjem ide njemu u korist...
McAucliffe is offline  
Old 12.09.2015., 19:16   #3611
Kako ovaj dečko nema nikakvog smisla za politiku
Little Alex is offline  
Old 12.09.2015., 19:29   #3612
Nego, hoćete biti 2/3 pojeda kao što ste laprdali prije par mjeseci?

Buahahahaha...

Niste sposobni,politički mrtvac Zoka se diže nauštrb glupsona ih HDZ-a...

Koje manire,koji stil...dajte još malo o rganizacijskim vještinama...
McAucliffe is offline  
Old 12.09.2015., 20:02   #3613
Quote:
Milanović u biti podlo vabi Karamarka u medijsku 'sačekušu', koju bi mu pripremio zajedno sa sebi odanim društveno-političkim radnicima, a gdje bi unisono i dogovorno 'raspravljali' samo o onim temama koje imaju potencijal naštetiti ili poniziti HDZ i Karamarka osobno. Na to Karamarko neće i ne želi pristati.
Moj mi trenutni dojam govori da je povoljno vrijeme za sučeljavanje prošlo. Donedavno je tzv. šef oporbe imao brdo toga na svojoj strani. BDP je padao, vlada je glavinjala, svi su pokazatelji bili loši. Da je pristao na duel, lako bi s par napamet naučenih natuknica potukao Milanovića.
Danas to neće ići. Nekoć je mogao poentirati, danas ispada kukavica. Milanović ga i izaziva na dvoboj da ga prikaže takvog, ali to trenutno možda više šteti negoli ima koristi.
Xenoborg is offline  
Old 12.09.2015., 20:02   #3614
Quote:
Naravno...zato zadnji Karaarkov intervju uopće nije izgledao skroz pripremljeno i režirano...

I zato Karamarko onako nemušto i zbunjeno laprda i izbjegava sučeljavanje...

Milanović samo treba raditi što radi i do sada...govoriti što manje,s vremena na vrijeme lupiti po HDZ-u i povlačiti populističke poteze poput vauchera za struju,kredita s CHF i slično...

I po tom pitanju navlačiti HDZ na tanak led,što mu je do sada uspjelo...

I tako Zoka Kmeroviski ispada veeeliki borac za narod i dobrobit,a HDZ svojim jogunjenjem i protivljenjem ide njemu u korist...
Quote:
Ah,ad hominem...zadnje utočište nemaštovitih...

Za sada va su smislu šamara Zoka Kmerovski...pun populističkih poteza,a Karamarko i erela priglupih ispadaju još gluplji...

Zaterao vam ga je do jaja,pa sad laprdajte da niste za rješenje kredita u CHF...

Buahahaha...

Ali ajde,daj ti još jednu super inteligentnu uvredu potkrijepljenu "argumetnima"...
Quote:
Nego, hoćete biti 2/3 pojeda kao što ste laprdali prije par mjeseci?

Buahahahaha...

Niste sposobni,politički mrtvac Zoka se diže nauštrb glupsona ih HDZ-a...

Koje manire,koji stil...dajte još malo o rganizacijskim vještinama...
Vrlo si angažiran u korist Zorana Milanovića. Ali bojim se da će te razočarati, neće Milanović šutjeti u kampanju, baš naprotiv. Pričat će, vrijeđati na osobnoj razini, 'braniti uspjehe' svojeg četverogodišnjeg mandata, snubiti 'glupsone' koji ne vide populizam i demagogiju koju prosipa ili 'pametnjakoviće' kojima imponira takav drzak i bezobrazan stav, posebno prema HDZ-u, bankama ili Predsjednici.

Zoran Milanović, istina je, nije uopće svjestan realiteta. A taj je da je ovo bio mandat najgore vlade ikad i da nema 1 promil šanse da obrani Banske dvore. Čini se da i ti imaš problema s uočavanjem te banalne činjenice.
heisenber g is offline  
Old 12.09.2015., 20:45   #3615
Quote:
Vrlo si angažiran u korist Zorana Milanovića. Ali bojim se da će te razočarati, neće Milanović šutjeti u kampanju, baš naprotiv. Pričat će, vrijeđati na osobnoj razini, 'braniti uspjehe' svojeg četverogodišnjeg mandata, snubiti 'glupsone' koji ne vide populizam i demagogiju koju prosipa ili 'pametnjakoviće' kojima imponira takav drzak i bezobrazan stav, posebno prema HDZ-u, bankama ili Predsjednici.

Zoran Milanović, istina je, nije uopće svjestan realiteta. A taj je da je ovo bio mandat najgore vlade ikad i da nema 1 promil šanse da obrani Banske dvore. Čini se da i ti imaš problema s uočavanjem te banalne činjenice.
Ide on u ropotarnicu povijesti - to je izraz tam negdje iz Osnova marksizma.
123Marijan is offline  
Old 12.09.2015., 20:55   #3616
Quote:
Dali je ovo najgora vlada ili ne, može se raspravljati. I vjerovatno nije daleko od istine. Ipak, konkurencija je jaka.

Problem leži u nečemu drugom:
Čak i takav Milanović uspjeva skupiti široku koaliciju za sljedeće izbore. Normalno bi bilo da, nakon ovakvog mandata, svi od njega bježe kao od kuge.

Imam utisak da HDZ podcjenjuje zadnje Milanovićeve poteze. A oni su itekako promišljeni.
Primjer:
- Koga i s kojim argumentima će HDZ suprostaviti u saboru u raspravi o švicarcima? Vjerujem da će se za raspravu javiti svi SDP-ovi zastupnici i počinjati izlaganje s činjenicom da je problem uzrokovao HDZ i da apsolutno ništa nije napravio da pomogne opljačkanim građanima.
O ovoj temi Karamarko promuckuje, Milošević laprda idiotarije a Marić priča sasvim treću priču.
A tema je jako vruća.

Vjerovatno je SDP ostavio još dvije tri vruće teme za kampanju.
Page is offline  
Old 12.09.2015., 21:10   #3617
Quote:
I nako ovakvkog upisa provaljuješ da nemaš žice za spin...

Još jednom,samo za tebe...

Karamarko je glavni u stranci i ima informaciju...i može maknuti koga želi i kako želi...

Nije to jednom napravio...

Samo,kad te se suoči sa njegovim djelima,onda kreće spin...

Rekao sam ti,u strani i dalje ima pravomoćno osuđene,one pod istragama ili optužnicama...

A ti i dalje pričaj bajke i zaobilazi argumente...

tko je to udbaš u hdzu, a da blisko surađuje s karamarkom?
reci ako znaš.

i tko ima pravomoćnu presudu od bliskih suradnika?

inače, oftopičarimo na temi o 'najboljem premijeru svih vremena'

SKINITE MARASOVCU BAN
.exe is offline  
Old 12.09.2015., 22:07   #3618
Quote:
tko je to udbaš u hdzu, a da blisko surađuje s karamarkom?
reci ako znaš.

i tko ima pravomoćnu presudu od bliskih suradnika?

inače, oftopičarimo na temi o 'najboljem premijeru svih vremena'
Opet,jeftin i jadan spin...sad pricu na mene okreces...

Ponavljam,a ti trolusaj i dalje...

Karamarko je vidio popis udbasa,a ti mene pitas tko je na njemu..prejadno...

Pitaj si njega tko je na popisu i zasto nista ne poduzima u vlastitoj organizaciji kad toliko laprda o lustraciji...

Ali,daj ti olwt malo o meni...
McAucliffe is offline  
Old 12.09.2015., 22:12   #3619
Quote:

Prestao sam te citati i shvacati iole ozbiljno nakon ove debilane da sam vrlo angaziran u korist Zoke nesposobnog...

Onako,cakano...cakano i vrlo nemastovito,u nedostatku argumenata...

Iako,sigurno bi s bankama trebao ponizno razgovarati...ko stupendara Karamarko...

Da imaju iole muda nagazili bi ih gore nego Orban...

Najgora Vlada je zato sto si si zaboravio miljenika Sanadera ili?
Ili se vise ne.kunete u onoga cije ime se ne izgovara...
McAucliffe is offline  
Old 12.09.2015., 22:13   #3620
Quote:
Page kaže: Pogledaj post
Dali je ovo najgora vlada ili ne, može se raspravljati. I vjerovatno nije daleko od istine. Ipak, konkurencija je jaka.

Problem leži u nečemu drugom:
Čak i takav Milanović uspjeva skupiti široku koaliciju za sljedeće izbore. Normalno bi bilo da, nakon ovakvog mandata, svi od njega bježe kao od kuge.

Imam utisak da HDZ podcjenjuje zadnje Milanovićeve poteze. A oni su itekako promišljeni.
Primjer:
- Koga i s kojim argumentima će HDZ suprostaviti u saboru u raspravi o švicarcima? Vjerujem da će se za raspravu javiti svi SDP-ovi zastupnici i počinjati izlaganje s činjenicom da je problem uzrokovao HDZ i da apsolutno ništa nije napravio da pomogne opljačkanim građanima.
O ovoj temi Karamarko promuckuje, Milošević laprda idiotarije a Marić priča sasvim treću priču.
A tema je jako vruća.

Vjerovatno je SDP ostavio još dvije tri vruće teme za kampanju.
Upravo tako,komunjare idu na populizam...i HDZ se peca na to i svađa se s njima oko gluposti...
McAucliffe is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:37.