Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.02.2016., 07:54   #1
MRŠAVIMO SKUPA!

Ima li netko tko bi krenuo na neku dijetu ovaj tjedan skupa samnom da mi bude lakše?
Naime, ostalo mi je 10 kg viška od poroda, a i prije poroda sam imala još nekih 5-6 kg viška. Dakle, 15,16 kg bi htjela smršaviti do ljeta.
Koju mi dijetu uopće preporučate? Nisam tip za izbaci kruh, slatko itd. Treba mi neki strogi režim i jedino se tad mogu pridržavati, ali opet nebi gladovala. Help, help
Pia5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2016., 12:54   #2
Evo mogu ti se ja pridruziti.
antoana is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2016., 19:21   #3
Quote:
Pia5 kaže: Pogledaj post
Ima li netko tko bi krenuo na neku dijetu ovaj tjedan skupa samnom da mi bude lakše?
Naime, ostalo mi je 10 kg viška od poroda, a i prije poroda sam imala još nekih 5-6 kg viška. Dakle, 15,16 kg bi htjela smršaviti do ljeta.
Koju mi dijetu uopće preporučate? Nisam tip za izbaci kruh, slatko itd. Treba mi neki strogi režim i jedino se tad mogu pridržavati, ali opet nebi gladovala. Help, help
Smanji ugljikhidrate (ostavi ih za prije i poslije vjezbanja), povecaj proteine i unosi zdrave masti. Izbaci svo pice osim vode i nezasladjenog caja. Junk food i slatko van. To ti je najbolja 'dijeta'. Detalji ovise koliko se time zelis baviti. Najdetaljnije je naravno brojanje kalorija i onda si ti ta koja utjece na to koliko mrsavis i kako. Naravno, ne vole to svi i nije za svakoga.
Druga opcija je raditi to odokativno.
Treca opcija.su raznorazne dijete koje nisu prilagodjene tebi i cesto izbacuju odredjene namirnice sto uopce nije potrebno.
Za kvalitetno mrsavljenje potrebno je i vjezbati
rockst@r is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2016., 19:41   #4
Evo ja sam valjda veteran u mršavljenju/debljanju pa opet mršavljenju. Osim što mi je štitnjača "brza" kao puž, obožavam jesti fine i naravno kalorične i nezdrave namirnice Pridružujem se društvu.

Ja sam krenula opet nakon nove godine i evo do sada sam izgubila 6 kilograma. Moram priznati da je bilo i dana kada sam jela one loše stvari (pizzu, mekdrek), ali samo se odmah idući dan dovela u red i krenula po starom.

Ako se ne želiš odricati ničega svakako bi ti preporučila brojanje kalorija. Ukoliko imaš android, skini si aplikaciju MyFitnessPal. Većinu namirnica pronalazi prema barkodu. Ono što ti moraš napraviti je vagati namirnice. Kada vidiš koliko je zapravo junk food kaloričan i koliko bi se mogla više "najesti" kada bi pojela povrća u toj kalorijskoj vrijednosti mislim da ćeš se sa vremenom odreći svega lošega.
Meni je unos ograničen na 1200 kalorija i preko toga ne prelazim. Osim toga vrlo često idem u duge šetnje, a apliakcija Endomondo koja mi mjeri koliki sam put prešla/kalorije/itd. je također povezana sa MyFitnessPal-om i automatski ti potrošene kalorije zbraja sa onima koje možeš unositi. Pazim da za večeru ne jedem ugljikohidrate i večera mi je uvijek prije 7. Trudim se unjeti što više vode.

Iskreno ovo je dosta dugotrajan proces mršavljenja, ali nije toliko stresan i loš za zdravlje (barem u mom slučaju). Prošle godine sam bila u tzv. "ketozi" uz teretanu 3 tjedna i izgubila sam oko 8 kilograma. Jedeš proteine i masti, no moraš se odreći apsolutno svih UH. U ta 3 tjedna imala sam 2 puta "punjenje" kada sam jela hranu bogatu UH. Iako je ovakav način mršavljenja brz i pokazao se vrlo uspješnim, doslovno nakon tjedana dana sam imala gađenje prema svim vrstama mesa, a nakon tih 3 tjedna jako dugo nisam mogla ni osjetiti miris jaja.
alfa111 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2016., 10:56   #5
Quote:
antoana kaže: Pogledaj post
Evo mogu ti se ja pridruziti.
Krećemo?
Pia5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2016., 15:29   #6
Evo i mene!

S tim sto ja ne krecem ispocetka.. Krenula sam pocetkom 10og mj prosle godine i do sada mi je otislo 5kg.. Cilj mi je skinut jos barem 10, ali i koja vise ne bi skodila.

Nisam se cijelo vrijeme drzala nekog strasnog rezima, ali pripazim kad god mogu. Jedno vrijeme sam vjezbala intenzivno 30day shred, i malo malo pa odustanem i ispocetka tako da level 1 odradim sada bez problema, i sada sam na level 2. Osim kg, otislo mi je dosta cm. Na vagi se toliko i ne primjeti koliko vidim po odjeci, i koliko se ljudi iznenade ako me nisu vidjeli duze vrijeme. Uz to se i dosta krecem na poslu pa mi je i to pomogli prezivjet zimu, a da kg idu dolje.

Isto kao i alfa111, pazim sada na unos kalorija i to da budu 1000-1200, isto koristim MyfitnessPal. Od vjezbanja upisujem samo ovo s Jillian i koliko provedem na orbitreku, a ove obicne radnje ne upisujem. Uz to, krenula sam jednom tjedno na kuglanje s drustvom, a cim bude ljepse vrijeme, prebacujem se na bicikli. od prije imam razradjenu rutu od nekih 15km koje sam znala odvozit za sat vremena.

Sokove sam skoro potpuno izbacila, popijem nesto kad me bas uhvati zelja i prebacila sam se na zeleni caj i vodu. I jos jedna stvar, vec 3 godine pijem kavu i caj bez secera.

U korizmi sam se odvikla svih kupovnih slatkisa i grickalica, smijem pojest samo ono sto sama doma ispecem/napravim.

Eto, cist malo informacija za pocetak
Plavabarbie is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2016., 15:38   #7
ja krenula u novi način prehrane (keto) i ne gledam to kao na dijetu. prva greška kad kažete da idete na dijetu
ali mogu postati promjene na 1 ili 2 tjednoj bazi

krenula u pon, sutra prvo mjerenje cm, kg, bf, itd.
Old 13.02.2016., 17:03   #8
Quote:
Plavabarbie kaže: Pogledaj post
Evo i mene!

S tim sto ja ne krecem ispocetka.. Krenula sam pocetkom 10og mj prosle godine i do sada mi je otislo 5kg.. Cilj mi je skinut jos barem 10, ali i koja vise ne bi skodila.

Nisam se cijelo vrijeme drzala nekog strasnog rezima, ali pripazim kad god mogu. Jedno vrijeme sam vjezbala intenzivno 30day shred, i malo malo pa odustanem i ispocetka tako da level 1 odradim sada bez problema, i sada sam na level 2. Osim kg, otislo mi je dosta cm. Na vagi se toliko i ne primjeti koliko vidim po odjeci, i koliko se ljudi iznenade ako me nisu vidjeli duze vrijeme. Uz to se i dosta krecem na poslu pa mi je i to pomogli prezivjet zimu, a da kg idu dolje.

Isto kao i alfa111, pazim sada na unos kalorija i to da budu 1000-1200, isto koristim MyfitnessPal. Od vjezbanja upisujem samo ovo s Jillian i koliko provedem na orbitreku, a ove obicne radnje ne upisujem. Uz to, krenula sam jednom tjedno na kuglanje s drustvom, a cim bude ljepse vrijeme, prebacujem se na bicikli. od prije imam razradjenu rutu od nekih 15km koje sam znala odvozit za sat vremena.

Sokove sam skoro potpuno izbacila, popijem nesto kad me bas uhvati zelja i prebacila sam se na zeleni caj i vodu. I jos jedna stvar, vec 3 godine pijem kavu i caj bez secera.

U korizmi sam se odvikla svih kupovnih slatkisa i grickalica, smijem pojest samo ono sto sama doma ispecem/napravim.

Eto, cist malo informacija za pocetak
1000-1200. Jaako malo. Koliko si dugo na takvom deficitu? Inace se ne preporuca.ispod 1200. Mora da imas jako malu potrosnju ak ti je tako malo izracunato.

Zeleni caj i voda. tako i ja.
rockst@r is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2016., 17:16   #9
Nemam pojma.. Pise za zene 1000-1200, a za muske mislim 1400.. Mislim da sam stavila pola kg na tjedan da ode.. Nisam sigurna, davno sam otvarala racun i nisam to ni mijenjala.

S Myfitnesspal
Quote:
For safe weight loss, the National Institutes of Health recommends no less than 1000-1200 calories for women and 1200-1500 calories for men.
Ovo sad strogo traje nekih tjedan dana, da ne idem preko 1200 na kraju dana.. Prije nisam toliko strogo pazila i vagala namirnice.
Plavabarbie is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2016., 19:31   #10
Quote:
Nemam pojma.. Pise za zene 1000-1200, a za muske mislim 1400.. Mislim da sam stavila pola kg na tjedan da ode.. Nisam sigurna, davno sam otvarala racun i nisam to ni mijenjala.

S Myfitnesspal

Ovo sad strogo traje nekih tjedan dana, da ne idem preko 1200 na kraju dana.. Prije nisam toliko strogo pazila i vagala namirnice.
To je sve generalno. Vecina muskaraca ne ide tako nisko. Njima je i 2000 kalorija nisko dugorocnosu tako niske kalorije neodrzive. Ja sam bila na 1400 najnize i vec sam luda bila. Trenutno mi treba 2100 kalorija za odrzavanje. Radije si izracunaj koliko bas tebi treba s obzirom na tijelo i aktivnost. I da, dijete bi kao maksimalno trebale trajati kojih 12 tjedana i onda treba napraviti pauzu. Uglavnom, sretno!
rockst@r is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2016., 07:52   #11
Vidjet cu kako ce ici.. Najmanji problem mi je povecat unos kalorija, pogotovo kad krenem s nekim jacim aktivnostima.

I hvala!

Ostale cure su nest utihnule
Plavabarbie is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2016., 08:22   #12
NE ŽELIMO! Danas pohani sir s vagonom tartara!¨
Havoc123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2016., 09:22   #13
Quote:
Vidjet cu kako ce ici.. Najmanji problem mi je povecat unos kalorija, pogotovo kad krenem s nekim jacim aktivnostima.

I hvala!

Ostale cure su nest utihnule
evo meni danas tj dana keto hrane.
-3kg dolje
-4.5 cm u struku
- 1 cm u boku
body fat pao za 0.8
Old 14.02.2016., 11:00   #14
Oooo super! Morat cu se i ja premjerit ovih dana.. Po odjeci sam pala jedan konfekcijski i sad sam na 40, i 172cm visine..
Plavabarbie is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:43.