Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.08.2004., 16:00   #1
Frižideri / hladnjaci - problemi

...imam frizider gorenje od dva dijela,gore onaj dio za hladjenje,a donji dio zamrzivac.

e sad,onaj gornji dio,najdonja polica puna vode..odakle ova vodurina?

da pitam vas prije nego zovem majstora,da znam orijentaciono jel velik kvar..jer majstor ko majstor zamjenit ce motor i dobro naplatit.

dobro hladi,donji dio zamrzava...sve izgleda o.k
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2004., 16:20   #2
Vjerojatno si ponekad primjetila led na stranici frižidera suprotno od vrata. Tamo se nalazi isparivač. Taj se led povremeno stvara i otapa. Prilikom otapanja naravno stvara se voda koja curi u jedan žljebić unutar frižidera. Taj žljebić je spojen sa obično gumenim ili plastičnim crijevom sa kadicom koja se nalazi iznad motora frižidera. Motor razvija toplinu te ta voda hlapi.
Uzrok tvoje nevolje je taj što je to crijevo zaštopano. Najvjerojatnije na spoju sa kadicom, gdje se napravi smjesa prašine i vode, pa zaštopa crijevo. Odmakni frižider i sa nekom žicom ili flaxom pročačkaj po crijevu i bude sve ok.
Arion is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2004., 14:27   #3
Moj frižider (Zanussi) ima tvornički ugrađenu plastičnu "sajlicu" koja prolazi kroz to crijevo. Na početku sajlice (dno gornjeg dijela, ispod isparivača), nalazi se ručkica. I dovoljno je samo malo tom sajlicom proći gore - dolje. Provjeri, možda i ti imaš tako nešto, prije nego uguraš "strano tijelu" u cjevčicu kondenzata.

Odgovori s citatom
Old 19.08.2004., 16:46   #4
hvala arion...zacepilo se zljebic unutar frizidera...njega sam procackala kineskim stapicem i danas vode vise nije bilo.

nisam micala frizider,prvo sam ovo lakse
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2004., 16:58   #5
Moj frižider je najbolji
Nimoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2006., 11:39   #6
Problemi s frižiderima/hladnjacima

Na vratima frizidera, na dubokom ne drzi mi guma, tj ne prijanja iz tijelo frizidera.
Ne cijelom duzinom srecom, vec nekih cca 25 cm ulazi zrak.

Frizider je Whirlpool, novi, ali taman istekla garancija
U servisima kazu da ne znaju dal se guma uopce moze promijeniti, ne znaju sto i kako da to poprave, neki kazu da treba mijenjati cijela vrata...

Ako itko ima neku ideju ili iskustvo... bila bih vrlo zahvalna
Old 24.08.2006., 12:06   #7
Quote:
snjoxi kaže:
Na vratima frizidera, na dubokom ne drzi mi guma, tj ne prijanja iz tijelo frizidera.
Ne cijelom duzinom srecom, vec nekih cca 25 cm ulazi zrak.

Frizider je Whirlpool, novi, ali taman istekla garancija
U servisima kazu da ne znaju dal se guma uopce moze promijeniti, ne znaju sto i kako da to poprave, neki kazu da treba mijenjati cijela vrata...

Ako itko ima neku ideju ili iskustvo... bila bih vrlo zahvalna
nemrem belivit da su ti to u servisu rekli ?!?

evo još jedan opravdan razlog zbog kojeg je u mojoj kući sve samo i jedino Gorenje
Old 24.08.2006., 14:06   #8
ne samo da se ne kuze u posao, nego se i ne javljaju kad kazu da budu. frajer me trebao nazvati kad "na netu pogleda dal se guma moze promijeniti". uzas!
Old 24.08.2006., 14:26   #9
koji servis si zvala?
ja sam jednom zvala gemu u bocarskom domu i serviser s kojim sam razgovarala je bio super
zlocestoca is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2006., 14:27   #10
Imali isti problem, stražnji dio frižidera se ledio, odozgora je jako kapalo, na gornjoj polici je sve bilo mokro.Guma nije bila priljepljena za frižider na oko 4-5 cm. U servisu su rekli da se gume više ne mijenjaju, treba kupiti cijela vrata. Kupili, namontirali i svi problemi nestali.

Bilo nas je strah koliko će koštati nova vrata obzirom da smo u par navrata mijenjali potrgane ručke koje koštaju 29 kn, no cijena je 300 kn -10% za got.
Hladnjak je Gorenje.

I probaj u servisu da ti srede da ide pod garanciju ako nije baš puno vremena prošlo od isteka.
Sretno
smiljana is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.08.2006., 14:02   #11
joj ne znam kaj da raidm. zvala sam 4 razlicita servisa, svi ovlasteni za whirlpool.
jedni vele da se trebaju mijenjati cijela vrata, jer je presana guma i ne moze se sama guma zamijeniti (sama vrata kostaju 700kn).
drugi vele da se moze promijeniti samo guma.
pojma nemam kom vjerovati.
ma rekla sam da idem sutra ujutro tamo i narucit cu gumu samo pod uvijetom da oni garantiraju da se guma moze mijenjati i u suprotnom snositi troskove.

bas me zanima koliko ce mi to struje dodatno potrositi kaj mi frizider sljaka ovak i stalnu cuka struju.

fala svima, javim kaj je bilo sa servisom
Old 25.08.2006., 14:55   #12
E, a da probaš privremeno dok to ne kiješip kupit one gume za dihtanje prozora pa nalijepit na okvir frižidera da dihta. Mislim koštaju par kuna, a dok ne smisliš šta s ovim, moglo bi pomoč.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2006., 20:31   #13
narucila sam gumu kao ipak se moze promijenit.
a mislim, narucila sam ju, al frajer ce me nazvat da mi veli dal ju ti narucitelji imaju

a dodatno mi je dao savijet, da zagrijem ovu svoju gumu na vratima fenom i probam ju dok je vruca navlacit malo da proba sjest.

pa ak ce vam trebat (nedajboze!) - probate
Old 26.08.2006., 21:19   #14
Čekaj, veliš da je freezer novi, a onda kažeš da je istekla garancija...? Reci, jel se to s gumom pojavilo sada, ili je tako kupljeno?
Špranja is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.08.2006., 17:03   #15
taman istekla garancija.
(za mene je to novo jer frizider ipak ne mijenjas svakih god-dvije)

ajde da cujem savjet
Old 08.12.2006., 15:05   #16
Lightbulb Frižider ili hladnjak - problem!

Imam gorenje hladnjak (jedna vrata, unutra mjesto za namirnice i gore ledište), star 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema s njim, ali je u zadnjih mjesec dana počeo raditi bez prestanka tj radi non-stop i ne gasi se ali hladi sve uredno. Prošli vikend je prestao hladiti odjeljak za namirnice a ledište i dalje uredno radi, pa sam malo otvorio vrata ledišta kako bi mi hladio i dolje, ali to je samo privremeno. Termostat zimi držim na 3, a ljeti na 5. Nisam ništa radio što bi ga moglo preforsirati ili tako nešto.
Da li tko zna u čemu bi mogao biti problem?
Zvao sam gorenje servis, došao serviser, otvorio vrata, ja mu objasnio situaciju, on zatvorio vrata i rekao da se ne isplati popravljati već kupiti drugi?!
Pa star je samo 4 godine, zar bi kad god mi se nešto pokida trebao odmah kupovati novo? Navodno baca ulje u sistem i ima puno posla oko toga bla bla..
Da li tko zna kakvog dobrog majstora na području Zagreba, Dubrava, koji će to malo i pogledati a ne samo reći baci i kupi novi?
Zahvaljujem!

Zadnje uređivanje Majstor : 07.04.2015. at 09:32.
kljukx is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2006., 22:11   #17
moje misljenje je da ili fali plina ili je kompresor oslabio vjerovatno ovo prvo probaj nazvati nekog servisera kucanskih aparata
Old 09.12.2006., 22:45   #18
moj stari frizider (gorenje) je u jednom trenutku isto poceo raditi bez prestanka dok nije skroz stao
pokvario se termostat, a buduci da nismo obracali paznju na to da se uopce ne gasi, na kraju je frizider crknuo... (otisao valjda kompresor, uglavnom popravak bi kostao skoro kao novi frizider)
zlocestoca is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2006., 01:12   #19
Quote:
kljukx kaže:
Imam gorenje hladnjak (jedna vrata, unutra mjesto za namirnice i gore ledište), star 4 godine i do sada nisam imao nikakvih problema s njim, ali je u zadnjih mjesec dana počeo raditi bez prestanka tj radi non-stop i ne gasi se ali hladi sve uredno. Prošli vikend je prestao hladiti odjeljak za namirnice a ledište i dalje uredno radi, pa sam malo otvorio vrata ledišta kako bi mi hladio i dolje, ali to je samo privremeno. Termostat zimi držim na 3, a ljeti na 5. Nisam ništa radio što bi ga moglo preforsirati ili tako nešto.
Da li tko zna u čemu bi mogao biti problem?
Zvao sam gorenje servis, došao serviser, otvorio vrata, ja mu objasnio situaciju, on zatvorio vrata i rekao da se ne isplati popravljati već kupiti drugi?!
Pa star je samo 4 godine, zar bi kad god mi se nešto pokida trebao odmah kupovati novo? Navodno baca ulje u sistem i ima puno posla oko toga bla bla..
Da li tko zna kakvog dobrog majstora na području Zagreba, Dubrava, koji će to malo i pogledati a ne samo reći baci i kupi novi?
Zahvaljujem!
ako je to rekao serviser iz gorenja onda bi to bilo da on zna da na tim modelima ima neka konstrukcijska pogreška pa bi da se popravi sa originalnim dijelovima dovelo do istog kvara
nedst is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2007., 10:16   #20
Question Frizider poceo grijati

Zna li netko sto uciniti sa friziderom kad pocne grijati umjesto hladiti.
Zadnja stranica unutrasnjosti frizidera se grije i otapa se
vtc033 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:58.