Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.08.2016., 10:36   #7021
Ja sam se vraćao neki dan vlakom u 14:45, ide se autobusom od Dombovara do Kaposvara (ili tako nešto), nekih 40 do 50 minuta.
Uz to je nakon autobusa vlak još čekao 40 minuta na stanici.

Mislim da sada, vjerovatno do kraja ljeta idu tri vlaka dnevno, iz Budimpešte ide i u 18:05 ( i na tom nema presjedanja u bus bar ništa ne piše na bahn.de).Piše da iz Zagreba ide u 03:18 za Budimpeštu.
Isto tako ovaj što ide u 10:07 iz Zagreba nema presjedanja.

Inače gužve nije bilo, klima nije radila, a na vagonima koji su kao klimatizirani ne možeš otvoriti prozore, pa smo zbrisali u ove neklimatizirane.
Old 02.08.2016., 13:30   #7022
Quote:
xfairguy kaže: Pogledaj post
Ja sam se vraćao neki dan vlakom u 14:45, ide se autobusom od Dombovara do Kaposvara (ili tako nešto), nekih 40 do 50 minuta.
Uz to je nakon autobusa vlak još čekao 40 minuta na stanici.

Mislim da sada, vjerovatno do kraja ljeta idu tri vlaka dnevno, iz Budimpešte ide i u 18:05 ( i na tom nema presjedanja u bus bar ništa ne piše na bahn.de).Piše da iz Zagreba ide u 03:18 za Budimpeštu.
Isto tako ovaj što ide u 10:07 iz Zagreba nema presjedanja.

Inače gužve nije bilo, klima nije radila, a na vagonima koji su kao klimatizirani ne možeš otvoriti prozore, pa smo zbrisali u ove neklimatizirane.
zar se ne ide od Dombovara do Velike Kaniže (Nagykanizse), ali se vozi preko Kapošvara?
ni meni nije jasno to na bahn.de što piše
ovaj što ide u 3:18 ujutro - imaju tri nekakva, 2 idu na Keleti, jedan na Deli?? Što im to znači?
Također mi nije jasno to što kod ovog u 10:07 piše da nema presjedanja, dok kod ovog u pola 3 ima :/
vidim da ovaj u 10:07 ide uz Balaton dok ovaj drugi ne, možda zato?
kiwi2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.08.2016., 13:58   #7023
Quote:
kiwi2014 kaže: Pogledaj post
zar se ne ide od Dombovara do Velike Kaniže (Nagykanizse), ali se vozi preko Kapošvara?
ni meni nije jasno to na bahn.de što piše
ovaj što ide u 3:18 ujutro - imaju tri nekakva, 2 idu na Keleti, jedan na Deli?? Što im to znači?
Također mi nije jasno to što kod ovog u 10:07 piše da nema presjedanja, dok kod ovog u pola 3 ima :/
vidim da ovaj u 10:07 ide uz Balaton dok ovaj drugi ne, možda zato?
Do Kapošvara smo išli busom.
Tamo čekali jedno 40 minuta, ali preko ceste je SPAR pa smo išli malo u šoping.
Taj u 3:18 je sve jedan vlak ali valjda ima konekciju i na Deli, mislim da taj vlak ustvari kreće iz Splita, zato ovakvo vrijeme polaska iz Zagreba.
Da moguće je da ovaj drugi ide uz Balaton pa zato nema presjednja ili su radovi samo u određeno doba.
Old 04.08.2016., 20:05   #7024
vjerojatno onda čeka tih 40 minuta da ne bi došao prije vremena u ZG
nego da pitam još ako tko zna, je li primaju eure na kolodvoru? Vidim da im cijena za ''Budapest special'' piše 29€ pa me zanima je li mogu onda i u eurima platiti?
kiwi2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2016., 21:30   #7025
Quote:
vjerojatno onda čeka tih 40 minuta da ne bi došao prije vremena u ZG
nego da pitam još ako tko zna, je li primaju eure na kolodvoru? Vidim da im cijena za ''Budapest special'' piše 29€ pa me zanima je li mogu onda i u eurima platiti?
Ja sam jedino znala na aerodromu platiti kavu ili nešto slično eurima (imali su cjenik i u forintama i eurima). Za ostala mjesta po gradu nisam nikad ni isprobavala.
mima7891 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2016., 11:55   #7026
Quote:
mima7891 kaže: Pogledaj post
Ja sam jedino znala na aerodromu platiti kavu ili nešto slično eurima (imali su cjenik i u forintama i eurima). Za ostala mjesta po gradu nisam nikad ni isprobavala.
pardon, nisam napisao da mislim na zagrebački željeznički kolodvor
kiwi2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2016., 14:49   #7027
Quote:
pardon, nisam napisao da mislim na zagrebački željeznički kolodvor
Tamo tek nisam isprobavala
mima7891 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2016., 15:05   #7028
Plaća se u kunama u ZG i u forintima u BP, a euri su navedeni samo orijentaciono. Radovi su samo na liniji prek Dombovara, ne i prdko Balatona.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2016., 20:18   #7029
Gdje se sve mogu kupiti dnevne karte za javni prijevoz i vrijede li one samo za određena prometala ili za sve tipove javnog prijevoza?
Gilach is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2016., 13:59   #7030
Quote:
nvnk kaže: Pogledaj post
Plaća se u kunama u ZG i u forintima u BP, a euri su navedeni samo orijentaciono. Radovi su samo na liniji prek Dombovara, ne i prdko Balatona.
je li se sigurno ne može i eurima platiti? ja sam jednom kartu na autobusnom kolodvoru platio mješovito, malo kunama, malo eurima i malo bh. markama
pitam jer ću navjerojatnije u ZG stići oko 09:50, a ako vlak kreće u 10:07 neću imati vremena novac razmijeniti, a i malo mi je glupo mijenjati ako eure primaju (?)
s druge strane ne čeka mi se baš onaj iza podne što vozi :/
kiwi2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2016., 15:21   #7031
A, gledaj, plaća se u kunama, a druga je stvar što će ti najvjerojatnije prije toga eure zamijeniti u kune.

(Mislim da su ti šalteri ujedno registrirani i kao mjenjačnice, nisam siguran.)

Na prvi ti se pogled to možda čini svejedno, ali tečaj po kojem će ti mijenjat lovu i neće biti Bog zna kako dobar. Osobno sam to jučer vidio na Keletiju kad su stranci "plaćali" u eurima, dolarima i čemu već ne. (Iako se, moram priznati, Keleti glede toga još i popravio. Prije su na njemu tečajevi bili pravo drumsko razbojništvo.) Ipak, imaš pravo, već sam taj šalter je usko grlo, 17 minuta ti nije dovoljno za dva takva.

Uzgred, nisam pratio vijesti zadnjih tjedan dana iz ovih krajeva, kaj je Mađarska opet upala u nekakvu krizu s migrantima? Jučer sam na Keletiju vidio dosta uznemirujuće scene, imaju cijelo šatorsko naselje ispod trga pred kolodvorom (kod ulaza u novu metro stanicu za M4) i tamo su ih zbog nečeg poljevali iz šmrkova, nisam kužio jel ih kuda tjeraju ili je to masovna higijena?

Sjatili se i novinari/TV ekipe, zatvorili to Mađari za prolaz,... Na žalost, baterija mi je na fotiću već bila prazna, inače bih imao ekskluzivu (prošao sam područjem prije nego što su ga zatvorili).
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2016., 15:50   #7032
Quote:
pitam jer ću navjerojatnije u ZG stići oko 09:50, a ako vlak kreće u 10:07 neću imati vremena novac razmijeniti, a i malo mi je glupo mijenjati ako eure primaju (?)
pa plati karticom.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2016., 15:55   #7033
Quote:
Gilach kaže: Pogledaj post
Gdje se sve mogu kupiti dnevne karte za javni prijevoz i vrijede li one samo za određena prometala ili za sve tipove javnog prijevoza?
http://www.bkk.hu/en/budapest-24-hour-travel-card/ (tramvaji su zajedno s busevima uključeni u ovu numeraciju 1-299)

kupiš na automatu (ima ih na metro stanicama ali i na nekim tramvajskim), na šalteru u metrou ili u BKK poslovnici (u pothodniku pod Keletijem).
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2016., 13:48   #7034
Idemo u Budimpeštu,pa me zanima može li se u trgovinama i restoranima plaćati dinersom.
Isplati li nam se u Hr kupiti forinte ili u Budimpešti mijenjati kune u forinte?
finazila is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2016., 08:59   #7035
Quote:
Lizzie M kaže: Pogledaj post
pa plati karticom.
to sam se također sjetio kasnije, mislim da ću tako i uraditi
najbolja i najlakša opcija definitivno

a ovo za Keleti i ''migrante'' ću morati provjeriti naravno :O
hvala nvnk za taj podatak
kiwi2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2016., 10:03   #7036
Quote:
nvnk kaže: Pogledaj post
Uzgred, nisam pratio vijesti zadnjih tjedan dana iz ovih krajeva, kaj je Mađarska opet upala u nekakvu krizu s migrantima? Jučer sam na Keletiju vidio dosta uznemirujuće scene, imaju cijelo šatorsko naselje ispod trga pred kolodvorom (kod ulaza u novu metro stanicu za M4) i tamo su ih zbog nečeg poljevali iz šmrkova, nisam kužio jel ih kuda tjeraju ili je to masovna higijena?

Sjatili se i novinari/TV ekipe, zatvorili to Mađari za prolaz,... Na žalost, baterija mi je na fotiću već bila prazna, inače bih imao ekskluzivu (prošao sam područjem prije nego što su ga zatvorili).
Malo sam se raspitao na ovu temu i navodno je to bio filmski set, dakle nisu prave ''izbjeglice'' opet u pitanju.
Vjerojatno su do sada i snimili već što su trebali i kolodvor opet funkcionira kao i ranije
kiwi2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2016., 10:12   #7037
Mi smo se vratili prije par dana iz Budimpeste, pa evo malo savjeta za onr koji putuju svojim autom. Parking na ulici je besplatan od 20h do 8h (u nekolike centralne zone) ili od 18h do 8h (u svi ostalim zonama). Mi smo bili smjesteni u Klauzal ulici (district VII) i parking je bio besplatan od 20h. Poslednjeg dana smo uplatili parking do 19:30h jer postoji ogranicenje u vremenu, i za tih pola sata nas je uredno ujutru sacekala kazna
Stotinjam metara odatle, u Akacfa ulici, postoji garaza ( parkiras auto na odredjenom mjestu, izadjes i onda ga mehanizam sam unosi u garazu i parkira, prvi put sam to vidjela) Dnevna karta je 3600 HUF, medjutim - kad smo dosli da platimo sjutra- racun je bio 5000 HUF, sa raznim porezima i dodacima, tako da smo se posle parkirali na ulici. U zoni u kojoj smo mi bili sat je kostao 440 HUF. Kasnije kad smo obilazili park i Trg heroja, naisli smo na ogroman, besplatan parking. Nalazi se odmah uz park, desno od spomenika. Pa, ako je neko blizu smjesten - to nije losa opcija.

I jos jedna napomena za shopping: naletjela sam u Erzsebet ulici outlet Dorothy&Aby i odusevila se. Kupila sam tri Zara majice za 15€ Haljine su po 10ak €. Imaju Zara, Bershka, Massimo Dutti, Cos, Comma, S. Oliver...
LLme is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2016., 11:35   #7038
Zaboravih da napisem za nocnu voznju Dunavom. Mi smo rezervisali preko ovog sajta, tu su pobrojane sve opcije. Uzeli smo opciju drinks&cruise za 15.5 eura i bilo je

http://www.budapest.com/things_to_do...dapest.en.html
LLme is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2016., 21:54   #7039
Pozdrav.

Planiram s bratom od 26-28 otici turisticki u budimpestu pa me zanima moze li netko preporuciti hhostel pristojne cijene a da ima garažu.

Takoder ako ima nekih skrivenih stavri osim standardnog trga heroja dunava parlamenta bazilike itd nek napise

Prioritet je naravno preporuka mjesta za odsjesti
srkee is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2016., 08:31   #7040
Quote:
Malo sam se raspitao na ovu temu i navodno je to bio filmski set, dakle nisu prave ''izbjeglice'' opet u pitanju.
Vjerojatno su do sada i snimili već što su trebali i kolodvor opet funkcionira kao i ranije
Aaaaaaa, zato tolike kamere iz svih kutova, a ja ni jednu TV-vijest nisam vidio.

Također i šmrkovi - polijevali su ne u njih, nego u visokom luku - to je bila filmska "kiša".

Sve se poklapa, to je to.
nvnk is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:00.