Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.09.2016., 08:53   #26601
nije smijsnja bilo niti u jednoj fazi 'borbe' ove udruge, bilo je nevjerice da ih se uopce prima na razgovor jer im je vecina argumentacije potpuno nesuvisla - sto pokazuje i dokazuje inzistiranje na zakonu umjesto da tuze ako su uvjereni u uspjeh. oni ce banke dovesti na pravi put? banke su vrijedne prijezira ali ugovor, koji pritom ima i medjunarodnu notu, nije nesto sto se retroaktivno jednostrano mijenja ili razvrgava. to jamci ustav, ne samo hrvatski.
Old 02.09.2016., 09:17   #26602
Quote:
7nationarmy kaže: Pogledaj post
nije smijsnja bilo niti u jednoj fazi 'borbe' ove udruge, bilo je nevjerice da ih se uopce prima na razgovor jer im je vecina argumentacije potpuno nesuvisla - sto pokazuje i dokazuje inzistiranje na zakonu umjesto da tuze ako su uvjereni u uspjeh. oni ce banke dovesti na pravi put? banke su vrijedne prijezira ali ugovor, koji pritom ima i medjunarodnu notu, nije nesto sto se retroaktivno jednostrano mijenja ili razvrgava. to jamci ustav, ne samo hrvatski.
Smrt bankama!!! Ko hebe ugovore koji su donijeti u svrhu lihvarenja građana i poduzetnika uz blagoslov institucija ove kvazi države. Ugovori se mogu mijenjati i jednostrano kad je u interesu države( ljudi koji žive u njoj). Temelj svakoga društva su ljudi a ne banke. Pogrešna monetarna politika dovela nas je u situaciju da ćemo na slijedećem popisu stanovništva imati manje od 4 milijuna ljudi, demografska kuga. Tko će vraćat sve te kredite u budućnosti?
" I only know of two men who really understand the value of gold - an obscure clerk in the basement vault of the Banque De Paris and one of the directors of the Bank of England. Unfortunately, they disagree".
mkovac67 is offline  
Old 02.09.2016., 09:34   #26603
Quote:
mkovac67 kaže: Pogledaj post
Smrt bankama!!! Ko hebe ugovore koji su donijeti u svrhu lihvarenja građana i poduzetnika uz blagoslov institucija ove kvazi države.
Dok su ugovori kojima su te iste banke tim istim građanima isplaćivale kamate na štednju sa sumnjivo visokim kamatama nedodirljivi, novci su ozbiljna stvar i naše pare nitko ne sme da (bije) dirne.
ZloPrase is offline  
Old 02.09.2016., 10:49   #26604
Quote:
Sjećam se kada kihnula Ljubljanska banka nitko nije mogao do štednje, ali s druge strane osnovana je Nova ljubljanska banka koja je preuzela svu aktivu stare banke i uredno naplaćivala tražbine/provodila ovrhe nad kreditima dotadašnje Ljubljanske banke.

Na kraju je trebalo, valjda 25 godina da stvari koliko-toliko dođu na svoje, ali koliko je ljudskih sudbina u međuvremenu uništeno...

Toliko o poštivanju ugovora...
zuludo007 is offline  
Old 02.09.2016., 14:11   #26605
Quote:
U slučaju kada je kršenje zakona pravilo i okrenuto protiv ogromnog broja ljudi, država ima pravo i obavezu intervenirati. Što se tiče tužbi, pa ti ljudi su višekratno tužili i dobili su jedan kolektivni spor, a trenutno je na Ustavnome sudu odluka o kolektivnoj presudi, a još su i prekršajno prijavili banke DORH-u, i EU komisija mora odlučiti što s kolektivnom presudom. Guverneri HNB-a bivši i sadašnji također imaju kaznene prijave u DORH-u. Pa nitko nije tako aktivan sudski, institucionalno i javno kao UF. Gdje Vi živite? U kojem Svemiru? Upravo argumenti su jedino oruđe te udruge. Nikada ih nitko nije uspio pobiti pravnim argumentima, nego se banke služe isključivo spinovima ekonomskih kvazi-analitičara i plaćenim medijima. :-) I trolovima...
bič is offline  
Old 02.09.2016., 14:59   #26606
Dobio sam poziv na sud u smislu tužitelja jer sam prekršajno prijavio ZABA-u radi nezakonitog ugovaranja kamatne stope-fiksni i promjenjivi dio. Da li je to svjedočenje standardno? Mislio sam da sam svoju gradjansku dužnost odradio samo prijavom... Jel već netko išao na glavnu raspravu?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Old 03.09.2016., 07:11   #26607
Quote:
Saško kaže: Pogledaj post
Dobio sam poziv na sud u smislu tužitelja jer sam prekršajno prijavio ZABA-u radi nezakonitog ugovaranja kamatne stope-fiksni i promjenjivi dio. Da li je to svjedočenje standardno? Mislio sam da sam svoju gradjansku dužnost odradio samo prijavom... Jel već netko išao na glavnu raspravu?

To je standardno da sud utvrdi cinjenice. Savjetujem da se odazivete i pridonesete kaznjavanju banaka...
ninoras is offline  
Old 04.09.2016., 09:02   #26608
Treba li na sud ponijeti kakvu dokumentaciju ili je dovoljno doći mašući rukama?

Old 05.09.2016., 09:47   #26609
Quote:
Saško kaže: Pogledaj post

Javite se Aleksiću na Facebook, on pomaže tužiteljima savjetima.
bič is offline  
Old 15.09.2016., 13:22   #26610
evo, ja sam strpljiv i dogodilo se tocno kaj sam predvidio prije nekoliko godina i ponovio pred kraj mandata kukuriku kriminalaca.

tko ce snositi trosak bijednog populizma propale partije - gradjani iliti porezni obveznici. postoji li jos uopce itko ovdje tko misli da se medjunarodni ugovori mogu jednostrano modificirati i/ili ukidati?
Old 15.09.2016., 13:53   #26611
što si predvidio?
da će tužiti?

ma bravo. :klap:

budi onda strpljiv do presude.

ako banke DOBIJU spor, uvesti im porez na aktivu.
u stvari, uvesti im odmah.
Old 15.09.2016., 14:00   #26612
Quote:
all_or_nothing kaže: Pogledaj post
što si predvidio?
da će tužiti?

ma bravo. :klap:

budi onda strpljiv do presude.

ako banke DOBIJU spor, uvesti im porez na aktivu.
u stvari, uvesti im odmah.
a za koliko stvari moram biti u pravu da mi se prizna na ovom threadu prvo sam napisao da gurate zakon jer ste svjesni da ne mozete tuzbama nista, zatim da je zakon neustavan i da nema teorije da ce ni u hrvatskoj ni pred stranim sudovima opstati argumentacija da se retroaktivno primjenjuje neustavna odluka, zatim tuzbe do kojih ste tvrdili da nece dovi nego ce banke kleknuti i posuti se pepelom.

doslovno sve ste u krivu ali tjerate neku svoju ogranicenu spiku, mene samo zanima odakle vam obraz tovariti sve ovo na grbacu poreznih obveznika - ja nisam kriv za vase lose poslovne odluke na koje vas nitko nije silio.

strpljiv sam, samo bih volio da vlada cim bude formirana ukine suludi zakon i spasi nas troskova. a uvodjenje poreza bankama je pametan potez, banke ce podici cijenu poslovanja - ne jedna ili dvije, sve. udruga franak i dalje djeluje kao neka cudna kombinacija sekte i politicke stranke, minimum struke i gomila populistickih bedastoca.
Old 15.09.2016., 14:07   #26613
Quote:
... a uvodjenje poreza bankama je pametan potez, banke ce podici cijenu poslovanja - ne jedna ili dvije, sve.
odlično. neka dignu.
krajnje je vrijeme da se bankarski sektor vrati u ruke države, odnosno naroda.

ajdukurac, lupaju se silne milijarde kazni raznim ejplima, folcikama, majkrosoftu zbog globalnog zatopljenja ili besplatnog internetskog preglednika a mi se usrali kamatara u odijelima.

ako neće ovi kamatari poslovati u rvackoj, doći će drugi.
Old 15.09.2016., 14:14   #26614
Quote:
odlično. neka dignu.
krajnje je vrijeme da se bankarski sektor vrati u ruke države, odnosno naroda.
...jer je to odlicno uspjelo na kubi, venezueli, chileu i drugim banana zemljama.

Quote:
ajdukurac, lupaju se silne milijarde kazni raznim ejplima, folcikama, majkrosoftu zbog globalnog zatopljenja ili besplatnog internetskog preglednika a mi se usrali kamatara u odijelima.
zbog malverzacija, ovdje je rijec o legalnim ugovorima koje bi sad mijenjali retroaktivno na stetu banaka. ne volim ja banke, neka propadnu ali ovo kaj predlazete ide u krivom smjeru jer ne da banke nece propast nego ce zaradit a platit cemo mi iz svog zepa s penalima.

Quote:
ako neće ovi kamatari poslovati u rvackoj, doći će drugi.
ma je li, a investitori upravo isticu da ne dolaze u hrvatsku jer nema pravne sigurnosti a primjer navode retroaktivno provodjenje zakona i nepostojanje pravne zastite. u kojem to svijetu zivis da si toliko udaljen od stvarnosti.
Old 15.09.2016., 14:22   #26615
ma jasno. nedostatak investitora nije zbog pravne nesigurnosti, jer njima je pravo oduvijek dobar prijatelj, nedostatak investicija postoji jer više ne mogu lako otimati tamo gdje love više nema.
Old 15.09.2016., 14:46   #26616
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...ska-prava.html

Quote:
U obrazloženju tužbe slovenska vlada navodi kako je Hrvatska prekršila europsku Konvenciju o ljudskim pravima i temeljnim slobodama time što je kroz proteklih 25 godina hrvatska sudska i izvršna vlast sustavno radila na tome da onemogući Ljubljansku banku u naplaćivanju dugova koje ima spram hrvatskih kompanija.
evo, banke imaju ljudska prava. ljudi nemaju.

Old 15.09.2016., 14:46   #26617
dakle, pocinje se dogadjati ono sto trubimo od samog pocetka...trosak suludog zaduzivanja nekih ljudi platit cemo svi kroz proracun. zato jer netko misli da ima ljudsko pravo na stan, auto i ignoranciju o valutnom riziku.

sjajno!
forumhrusername is offline  
Old 15.09.2016., 14:48   #26618
Quote:
ma jasno. nedostatak investitora nije zbog pravne nesigurnosti, jer njima je pravo oduvijek dobar prijatelj, nedostatak investicija postoji jer više ne mogu lako otimati tamo gdje love više nema.
i eto nas opet u nekom paralelnom svijetu - pa da te vratim, platezna moc povecava se od pocetka godine, porastao broj kupljenih automobila (sve novi krediti), raste proizvodnja, izvoz... kao da ne zivimo u istoj zemlji.

stranih investicija nema jer se zakonodavstvo mijenja po potrebi dnevne politike, slucaj s konverzijom je samo jedan u moru besmislica.
Old 15.09.2016., 14:53   #26619
mislim da niti ne živimo u istoj državi, barem iz moje perspektive.
ja sam u slavoniji ti u zagrebu.
Old 15.09.2016., 15:00   #26620
smatras da je ok da svi placamo posljedice tvog glupiranja? karikiram naravno ali cijela ova situacija je glupiranje i guranje glave u pijesak.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:37.