Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.10.2016., 17:49   #3101
Quote:
UglyKidJoe kaže: Pogledaj post
Mala obavijest za sve koji traže smještaj - dobro pogledajte gdje uzimate. Trenutna izbjeglička kriza dodatno komplicira određene kvartove koje smo već spominjali npr. Stalingrad i okolica koji postaju kvartovi šatora izbjeglica.
Ne - nije fora:
http://www.rt.com/news/364661-paris-...amps-refugees/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
danielt is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2016., 18:24   #3102
Quote:
danielt kaže: Pogledaj post

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

A kaj?

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2016., 10:41   #3103
Danima čitam temu i uživam
Hvala vama koji ste stalno na raspolaganju i tako strpljivi u odgovaranju.
Dok sve pročitam evo ako mi samo možete reći šta mislite o lokaciji ovog smještaja?

https://www.airbnb.com/rooms/1290154...out=2016-12-18

Hvala
Dalmatinaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2016., 12:32   #3104
odlična lokacija. host navodi da vam je blizu rue Montorgueil, svakako svratite tamo radi gastro otkrića.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2016., 17:53   #3105
Puno hvala Lizzie M Velika je vjerojatnost da ćemo ovo rezervirati. Prvi put kad sam bila u Parizu ap je bio u Boulevard Saint Germain. Sritnija nego pametnija, sve mi je bilo na 10-15-20 min šetnjom i još vrime je bilo malo je reći savršeno. Jedino na Montmartre i stadion smo išli metroom. Najlakše bi bilo opet tamo uzet ap ali ipak je bolje upoznati i druge djelove grada.

Ako još neto zna nešto što ne propustiti u ovom kvartu - rado slušam savjete.
Dalmatinaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2016., 16:27   #3106
Quote:
A kaj?

Ma to o neredima,i koliko djeluje na sigurnost, evo i danas...baš dobio na mail..A trebam poslom ići nešto.
Ima na liku i točno gdje je,mada opet ljetos dok sam bio prosvjedi Sindikata,polomili puno toga a ja nisam vidio ništa.A baš sam malo "slikirati" htio...

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ocial-facebook
danielt is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2016., 16:47   #3107
Molim vas još nešto, primaju li u Parizu Diners karticu? Za šoping mislim, ne restorani i to :-)
I ima li kod nas slucajno za kupiti karta Pariza?
Dalmatinaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2016., 21:14   #3108
Smile

Evo smo se vratili iz Pariza pa da stavim par dojmova.

Let iz Zadra Rynairom 48 Eur povratna karta.Išla sam s kćerkom od 13 god (dobili smo sjedala jedan do drugoga).Ovo je bio moj drugi odlazak u Pariz.Smješteni smo bili u ovom hotelu http://www.timhotel.com/en/timhotel-...utm_medium=cpc kojeg toplo preporučam.Tri noćenja 190 EUR,hotel 3 zvjezdice,novo uređen,kompletno obnovljen,odličan Wi Fi,čisti ručnici svaki dan,boca vode za dobrodošlicu,kuhalo za vodu s Nescaffeom i čajem.Lokacija nije skroz centralna ali tu prolaze 3 metro linije što je veliki plus .Na odlasku smo mogli ostaviti stvari u posebnoj sobici kod recepcije bez nadoplate (jer nam je avion bio navečer).U kvartu su bili MC Donalds,KFC ,Subwey ,što mi je igralo za moju tinejđericu,a i dobro je kad se kasno vraćaš u hotel a trgovine su već zatvorene.Vrijeme nas nije baš poslužilo, kiša pa magla.Prošli smo dobar dio grada,uglavnom kombinacija pješice/metro .Potrošile 2 karneta (bile 4 dana od nedjelje do srijede).I da... od zadnjeg posjeta mi ostale dvije karte za metro koje sam sad iskoristila,i da vrijede...iako ja cijena metroa sad veća. Nismo prošle kod Stalingrada pješice samo metroom(jer tu metro izlazi u nadzemnu) i nismo vidjeli nikakve izbjeglice ni nerede.U svakom slučaju izabrala sam ovaj 13 arr.za noćenje jer mi se činilo sigurnije za noćnih vraćanja.Na Eiffela smo išle do drugog kata pješice(dalje se nije isplatilo zbog magle).Prvo se čeka na sigurnosnu provjeru kod ceste u podnožju i tu je najveći red (nekakava improvizirana ograda i kontejneri).Zatim se dolazi u podnožje Eiffela gdje smo i prije čekali redove i čekaš drugi red ili za lift ili za pješice.Mi smo u redu za skale čekali svega 15-ak min.Inače,sigurnosne provjere su svugdje.Ne može se ući u nijedan trgovački centar,samoposlugu,Sephoru,Zaru ili sl,da ne prolazite kroz pretres,nakon jednog dana se navikneš i već pri ulazu otvaraš torbe ruksake,širiš ruke i sl. Sve u svemu dobro provedeno vrijeme s djetetom
Nomoget is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2016., 22:12   #3109
A LOL - nisu neredi već šatori na silu upućenih izbjeglica - procitajte link kak' spada.

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2016., 22:30   #3110
Quote:
A LOL - nisu neredi već šatori na silu upućenih izbjeglica - procitajte link kak' spada.

Čitala sam i druge portala gdje piše da su se potukle skupine iz Eritreje i neke drugedrzave.Bas na Stalingradu.
Nomoget is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2016., 18:54   #3111
Quote:
Nomoget kaže: Pogledaj post
Čitala sam i druge portala gdje piše da su se potukle skupine iz Eritreje i neke drugedrzave.Bas na Stalingradu.

Dobro - nije poanta bila u poticanju panike već oprez u odabiru smještaja.

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2016., 13:36   #3112
Ekipa, koji vam je stan bolji (barem što se lokacije tiče)?
https://www.airbnb.com/rooms/1342881...s=4&s=GYWfeKVV
https://www.airbnb.com/rooms/2190532...s=4&s=GYWfeKVV

Poslala sam par upita preko Homeaway-a ali nitko nije odgovorio! Airbnb mi je definitivno puno bolji po tom pitanju.
mary1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2016., 21:58   #3113
obje lokacije su dobre. dalje nisam uspoređivala stanove, osim što sam primijetila da je ovaj u Maraisu na trećem katu bez lifta, a ovaj u 5. arr. ima lift. stubišta u pariškim zgradama su često uska, strma i zavojita, pa ako imate težu prtljagu ili više komada, to zna biti malo nezgodno.

inače, gdje se na ovim linkovima može vidjeti približna lokacija? ovako bez točne adrese je zapravo teško procijeniti prednosti i mane mikrolokacije.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 00:42   #3114
Mapa se malo teže nalazi a sama adresa nije poznata pri pretrazi.
Ja sam ograničena prometom jer sam u roamingu pa ne mogu gledati...

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 07:10   #3115
Adresa prvog stana je 15 boulevard Saint Germain 75005 Paris; o drugi je oko križanja Rue des Archives i Rue Sainte -Croix de la Bretonnerie (tako mi pokaže na glavnoj karti svih stanova)
mary1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 10:45   #3116
stan u Maraisu je na j..... dobroj adresi! bez obzira na lift i ostale faktore oba stana, ulična atmosfera je za 10.
Lizzie M is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 10:57   #3117
Quote:
Lizzie M kaže: Pogledaj post
stan u Maraisu je na j..... dobroj adresi! bez obzira na lift i ostale faktore oba stana, ulična atmosfera je za 10.
Hvaaalaaa puno na osvrtu!!!! Mi smo u totalnoj dilemi koji odabrati i svaki savjet dobro dođe.
mary1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 12:54   #3118
Sad više ne trebate biti...

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 12:57   #3119
Hvala Lizzie M i UglyKidJoe!
mary1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2016., 20:29   #3120

UglyKidJoe is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:34.