Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
18.12.2016., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Hvala svima na mišljenjima.
mad cat, znam o čemu pričaš i ja sam prolazila umiranje svojih najužih članova (njih dvoje) prije točno godinu dana.
Razumijem.
Partner i njegova sestra donijeli su odluku da mama neće ići u dom.
Neće ići niti na dnevni smještaj, niti će angažirati stručnu pomoć. Smatraju da majka ne bi prihvatila niti jednu od ove tri solucije koje sam navela i da bi to utjecalo na pogoršanje tijeka bolesti. Odnosno da bi je to ubilo.
Ja nisam sposobna sudjelovati u takvoj opciji.
Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.
|
18.12.2016., 14:37
|
|
Evanđelje po Luki 6:22-23
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Miškica kaže:
Partner i njegova sestra donijeli su odluku da mama neće ići u dom.
Neće ići niti na dnevni smještaj, niti će angažirati stručnu pomoć. Smatraju da majka ne bi prihvatila niti jednu od ove tri solucije koje sam navela i da bi to utjecalo na pogoršanje tijeka bolesti. Odnosno da bi je to ubilo.
|
Ubilo ? Kaj su oni ponoreli ? Prije će je ubiti neadekvatna briga o dementnoj majci.
Što ako njih ne bude stalno uz nju ? Ona može sebe ozlijediti ako zaboravi nešto na šparetu, ako ostavi otvoren plin i mnoge druge stvari koje se vezuju uz ponašanje dementne osobe. Koliko je ona bolesna ? Mislim da i o tome puno ovisi.
Znači da će se oni brinuti o njoj. To je u redu ako gospođa nije jako dementna i ako oboje nisu cijeli dan na poslu. Mogu se izmjenjivati.
To im je majka i mislim da se tu radi o ljubavi i želji da se ženi olakša. Iako će joj se otežati.
Osobno evo ja ostavila sve drugo i brinula se o takvoj osobi ? Da. O svekrvi, o mužu, o sestri itd. Tu nema dvojbe ali... ne ako to znači ostavljati nju samu dok se ne vratim sa posla. Ne ako bih zbog toga bila iscrpljena i loš skrbnik.
To nikako jer bi to bilo sebično i nerazumno od mene.
Tu bih dužnost preuzela samo da mogu garantirati prisutnost mene ili nekoga trećeg 24 sata. Da se mogu o toj osobi kvalitetno brinuti.Naravno da bi se žrtvovala, ljubav nisu samo ružičasti dani.
Tu se i testira prava ljubav.
Bojim se da je kod vas Miškice nema. Ni bliskosti ni prave ljubavi.
Ne i ne bih se vjenčala ili ostala sa čovjekom koji bi me ostavio da se sama sa tim bakćem, koji bi gledao samo kako da sebi ugodi, odmaknuo se od moje patnje i tražio da sve ostane isto a svoja leđa ne bi ni malo podmetnuo.
Što će ti takav koji me voli i podržava samo dok je sve pinki i dobro ?
Bolestan član obitelji koji treba pažnju i brigu mijenja stvar ali nas sve to može napraviti boljim ljudima a ljude u vezi bližima, kaj ne ?
Shvaćam njega, shvaćam i tebe. On je vidio da na tebe ne može računati kao na osobu koja bi podmetnula i svoja leđa. To je okej, nisi ti dužna ništa napraviti što ne želiš i što misliš da je previše za tebe. Svatko ima svoju mjeru. Pitanje je samo znaju li oni kaj to znači, brinuti se o jako dementnoj osobi ? Nadam se da nisu donijeli emotivnu već razumnu odluku.
Da će sve to ići na dobro tvojoj nesuđenoj svekrvi.
To je život. Mnoge prekosretne, nuklearno divne bolje ili lošije polovice imaju sreću što nikada ne moraju pravu ljubav testirati kroz patnju, bolest, oskudicu, nezaposlenost, bijedu, jad i samožrtvovanje pa shvatiti zapravo kakva je ta njihova polovica u zlu a ne samo u dobru.
Mnogi cijeli život budu uvjereni da bih ih osoba koja ih kakti voli u dobru podržala u zlu. Razne osobe koje tvrde da ih vole.
Onda bude gadnih iznenađenja. Meni se to par puta dogodilo pa sam razbila iluzije o nekim ljudima i njihovoj silnoj ljubafffi prema meni.
Sa druge strane dobila sam važne lekcije o ljudima i životu. Neke druge kvalitetne odnose.
Nije ovo loše, bar znate da niste jedno za drugo a svekrva će sada vidjeti kakva su stvarno njena djeca kao ljudi. To je dobra stvar. 
|
|
|
18.12.2016., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Mislim da oni nisu realni i uopce ne znaju u sta se upustaju..
Na neki nacin joj uskraćuju skrb..
Mozda je i novac razlog,ne znam..al da ce se bolje skrbiti od strucnih osoba ne vjerujem..
Kao da je i sebično traziti da ti budeš njegovateljica svoje svekrve 24h na dan..
Poslano sa mog Lenovo A1000 koristeći Tapatalk
|
18.12.2016., 17:18
|
|
Tab idol
Registracija: Mar 2008.
|
Znam da velika većina ljudi uopće ne razmišlja o onom "u dobru i zlu". Istrkeljaju neke riječi i obećanja bez da uopće razmisle o tome. U konačnici nisu sposobni držati do svoje riječi ni s potpisom ni bez potpisa.
Ovo se u stvari ne odnosi na Miškicu, čisto moj osvrt na licemjerje koje nas okružuje.
Dok je moj tata bio bolestan ja od svog muža nisam očekivala ništa osim logističke potpore u zadnjem periodu jer jednostavno nisam imala vremena u danu raditi, pripremiti veš za tatu, otići po lijekove, kod doktora itd. Prethodno je bio uključen u istraživanjima što i kako zajedno sa mnom ali nisam očekivala da bude sa mnom u toj priči 24h dnevno. Pokušala sam ga maksimalno zaštititi, a on je bio maksimalna potpora koja mi je trebala. Naravno da smo u tom užasnom periodu koji je srećom ili nesrećom trajao svega desetak mjeseci svi prošli sve i svašta. Svakakve spoznaje o nama samima. Iskreno... ne bih željela ni da on očekuje od mene da budem uz njegove roditelje 24/7. Ne bih htjela da naša djeca to gledaju i dožive traumu. Za mene bi to bila svojevrsna emocionalna ucjena, pogotovo zato što ja njemu to nisam napravila i nikad ne bih. Silom prilika i zbog cijele te overwhelming situacije on je bio uključen i više nego sam htjela i bilo mu je itekako teško. Ali što je tu je. Mi smo uistinu napravili sve da ima najbolju moguću skrb koja mu je bila potrebna, nismo ni pokušale mama i ja pobrinuti se za njega same tih zadnjih mjesec i pol, prije toga je normalno funkcionirao. Znale smo da to, prije svega za njega, ne bi bilo optimalna solucija. Naravno imali smo i financijskih mogućnosti za alternativnu skrb što nije zanemarivo.
|
|
|
18.12.2016., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
Meni nije jasno zašto se stari i bolesni ljudi nedaju u starački dom ako imaju mogućnosti za to?
Ako se neću moći sama brinuti o sebi kad ostarim sigurno neću biti na teret svojoj djeci. Djeca imaju svoj život.
Ok je da pomognu bolesnim roditeljima, ali oni koji trebaju skrb 24 sata dnevno samo opterećuju djecu koja ionako imaju previše problema u ovom ludom i brzom svijetu.
Druga stvar je brinuti o bračnom partneru, to je normalno da muž i žena brinu jedan za drugog jer to je njihov zajednički život.
|
18.12.2016., 17:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Mad cat,evo tvoja situacija kako si ju opisla je realna skroz..
Muz je znaci pomogao onoliko koliko je mogao,koliko se i ocekivalo..
Mom muzu je oboljela baka,isto nije trajalo dugo..
Pomogla sam s ljudske i medicinske strane i znam da mu je to mnogo značilo..
Svekrva,od koje bi se vise ocelivalo da uskoči,a ne od mene koja toj baki nisam nista ,nije nista učinila..
Ono,bar ponesto da uskoči  kuha,opere,očisti ako vec nemoze/nece zenu kupati ili mjenjat joj pelene..
No zato je npr vec treci dan od smrti prisvojila dom pokojnice i brze bolje pranje,ciscenje i uredjivanje..
Mene je sokiralo toliki bezobrazluk,licemjernost i gramzivost..
Ne znam,ja ne bih mogla tako..
Poslano sa mog Lenovo A1000 koristeći Tapatalk
|
18.12.2016., 22:10
|
|
zla furiozna metla
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Miškica kaže:
...
Ja nisam sposobna sudjelovati u takvoj opciji.
Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.
|
Uf... s jedne strane nije teško razumjeti tvog muža. Stalo mu je do nje i smatra da se stranci nikada neće ophoditi prema njoj na način na koji to može on. I to je istina.
Međutim, jako je teško s oboljelima. Imam iskustvo iz prve ruke, neko sam vrijeme njegovala ženu u poodmaklom stadiju bolesti.
Svako jutro se budila uznemirena i molila me da joj pomognem naći prijevoz da se vrati doma. Svako smo se jutro nanovo upoznavale. Zapamtila bi me preko dana... a ujutro sam joj opet bila stranac u nepoznatoj kući.
Ni djecu si više nije poznavala, ni unuke. Kada bi došli u posjetu, mene bi pitala tko su ti ljudi.
Posebno je bilo tužno kada je mislila da joj je sin zapravo dečko i da su u vezi...
Kao što je netko već napisao prije, osoba nestane, sve ono što je nekad bilo u tom tijelu jednostavno nestane.
|
18.12.2016., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
Miškica kaže:
Partner radi od kuće (gore na katu) pa je obilazi.
On smatra da je to dovoljno, a ja smatram da nije.
Ako već želi dati posljednju kap krvi nek provede samo jedan dan u komadu sa mamom, pa će nadam se uvidjeti koliko joj treba stručna pomoć.
Grozna jedna situacija. Užas.
Razočarana sam i izvan sebe trenutno.
Sva se tresem. Pa jel to meni treba 
|
Pa nemaš što razmišljati ako ti je procjena da svekrva ugrožava svoju sigurnost a posljedično i tvoju i tvojeg djeteta. Problem je što se obično bedinanje bolesnih i starih smatra ženskim poslom pa onda na kraju umjesto da brigu o roditelju vodi potomak to padne na leđa osobe koja možda uopće nema osjećaja prema bolesniku. Kao u tvom slučaju, i sama si rekla da ti je antipatična. Tako da razumijem da želiš pobjeći od svega. Kak to da si uselila sa svojima a znate vec svi dosta dugo da je sverkva bolesna?
Ispravak; sad vidim da je dijagnoza došla nakon useljenja.
Zadnje uređivanje SubSV : 18.12.2016. at 23:21.
|
|
|
18.12.2016., 23:09
|
|
Lutkina kuća
Registracija: Jul 2011.
|
Meni je upalo u oko to da on očekuje od tebe da brineš za njegovu majku, a on i njegova sestra (dakle sin i kćer) odlučuju o njenoj skrbi. Koliko sam shvatila on još nije tvoj muž, tako da ona u dobru i zlu još ne vrijedi službeno  . Iskreno, ja te razumijem. Nisam osoba koja može zamisliti da brine 24 sata dnevno za bolesnika. Možda upravo imam tu odbojnost jer sam odrasla sa sestrom koja je bila 100 %-tni invalid, tako da znam jako dobro koliki je to posao i odricanje. To ti dođe otprilike kao da godinama imaš bebu od mjesec dana. Zaboravi na sve: posao, druženja, goste, kave, putovanja, čitanje knjige u miru i da ne nabrajam dalje.
Ja bi na tvome mjestu iskreno pokušala popričati s partnerom, jednostavno mu reci da je briga za nju za tebe pretežak posao i da je trenutno nisi u stanju preuzeti na sebe. Ja to ne smatram sebičnim, to mi otprilike dođe kao da ja okolo govorim ljudima da su sebični jer nemaju djecu. Netko za nešto je, dok netko drugi jednostavno nije.
Neki dan mi je svekrva upala u stan vriščući i plačući (ne znam što ju je spopalo, valjda blagdansko raspoloženje) kako se ona predbilježila za starački dom i kako je to strašno da ne želimo brinuti za nju. Ima 55 godina i potpuno je zdrava, al ne podnosi da se cijeli svijet ne vrti oko nje. Nije mi je došlo ni malo žao, pa čak i da je bolesna ne vidim ništa loše u tome da stariji ljudi budu smješteni u dom ukoliko trebaju konstantnu njegu koju im ukućani ne stignu pružati. Svojoj kćeri recimo nikad ne bi htjela biti toliki teret da joj oduzimam vrijeme potrebno za brigu o vlastitom djetetu ili slično.
|
|
|
19.12.2016., 14:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pozitivax kaže:
Bojim se da je kod vas Miškice nema. Ni bliskosti ni prave ljubavi.
Shvaćam njega, shvaćam i tebe. On je vidio da na tebe ne može računati kao na osobu koja bi podmetnula i svoja leđa. To je okej, nisi ti dužna ništa napraviti što ne želiš i što misliš da je previše za tebe. Svatko ima svoju mjeru. Pitanje je samo znaju li oni kaj to znači, brinuti se o jako dementnoj osobi ? Nadam se da nisu donijeli emotivnu već razumnu odluku.
Da će sve to ići na dobro tvojoj nesuđenoj svekrvi.
Nije ovo loše, bar znate da niste jedno za drugo a svekrva će sada vidjeti kakva su stvarno njena djeca kao ljudi. To je dobra stvar. 
|
Mislim da nije stvar da nema ljubavi između mene i partnera, već je problem puno dublji. Imamo drugačija životna uvjerenja. Drugačiji sklop u glavi. Koji je izišao na vidjelo.
A ovo što kažeš i jest problem! Ne znaju šta znači briga oko alzheimera. Pojma nemaju. Ja imam. Velim da sam radila palijativnu skrb. Hospicij.
Quote:
plavi-safir kaže:
Mislim da oni nisu realni i uopce ne znaju u sta se upustaju..
Na neki nacin joj uskraćuju skrb..
Mozda je i novac razlog,ne znam..al da ce se bolje skrbiti od strucnih osoba ne vjerujem..
Kao da je i sebično traziti da ti budeš njegovateljica svoje svekrve 24h na dan..Poslano sa mog Lenovo A1000 koristeći Tapatalk
|
Ja sam u to 100000% sigurna da pojma nemaju u što se upuštaju.
Quote:
mad cat kaže:
Znam da velika većina ljudi uopće ne razmišlja o onom "u dobru i zlu". Istrkeljaju neke riječi i obećanja bez da uopće razmisle o tome. U konačnici nisu sposobni držati do svoje riječi ni s potpisom ni bez potpisa.
|
Dok su moji umirali, upravo ovo što si napisala, i ja sam svog partnera zaštitila. I partnera i klince. Oni su mi prioritet. Što sam unutra u sebi prolazila to samo ja znam. Ne daj Bože nikome. Eto. Narušilo mi se zdravlje na najjače. Tek sam se nedavno oporavila.
Quote:
My time kaže:
Meni nije jasno zašto se stari i bolesni ljudi nedaju u starački dom ako imaju mogućnosti za to?
Ako se neću moći sama brinuti o sebi kad ostarim sigurno neću biti na teret svojoj djeci. Djeca imaju svoj život.
Ok je da pomognu bolesnim roditeljima, ali oni koji trebaju skrb 24 sata dnevno samo opterećuju djecu koja ionako imaju previše problema u ovom ludom i brzom svijetu.
Druga stvar je brinuti o bračnom partneru, to je normalno da muž i žena brinu jedan za drugog jer to je njihov zajednički život.
|
Niti meni to nije jasno, niti će mi ikada biti jasno.
Quote:
Retra kaže:
Uf... s jedne strane nije teško razumjeti tvog muža. Stalo mu je do nje i smatra da se stranci nikada neće ophoditi prema njoj na način na koji to može on. I to je istina.
Međutim, jako je teško s oboljelima. Imam iskustvo iz prve ruke, neko sam vrijeme njegovala ženu u poodmaklom stadiju bolesti.
Svako jutro se budila uznemirena i molila me da joj pomognem naći prijevoz da se vrati doma. Svako smo se jutro nanovo upoznavale. Zapamtila bi me preko dana... a ujutro sam joj opet bila stranac u nepoznatoj kući.
Ni djecu si više nije poznavala, ni unuke. Kada bi došli u posjetu, mene bi pitala tko su ti ljudi.
Posebno je bilo tužno kada je mislila da joj je sin zapravo dečko i da su u vezi...
Kao što je netko već napisao prije, osoba nestane, sve ono što je nekad bilo u tom tijelu jednostavno nestane.
|
Da. Prestrašno. Ali čovjek mora naći načina da se sa time nosi. Nema druge, nitko te ne pita.
Quote:
SubSV kaže:
Pa nemaš što razmišljati ako ti je procjena da svekrva ugrožava svoju sigurnost a posljedično i tvoju i tvojeg djeteta. Problem je što se obično bedinanje bolesnih i starih smatra ženskim poslom pa onda na kraju umjesto da brigu o roditelju vodi potomak to padne na leđa osobe koja možda uopće nema osjećaja prema bolesniku. Kao u tvom slučaju, i sama si rekla da ti je antipatična. Tako da razumijem da želiš pobjeći od svega. Kak to da si uselila sa svojima a znate vec svi dosta dugo da je sverkva bolesna?
Ispravak; sad vidim da je dijagnoza došla nakon useljenja.
|
Tuka sam. Nisam trebala pristati doći živjeti ovdje. Tuka. 
Vidjela sam ja da sa ženom nešto nije ok, ali nisam mislila da je baš tak.
Quote:
Lutkina kuća kaže:
Meni je upalo u oko to da on očekuje od tebe da brineš za njegovu majku, a on i njegova sestra (dakle sin i kćer) odlučuju o njenoj skrbi. Koliko sam shvatila on još nije tvoj muž, tako da ona u dobru i zlu još ne vrijedi službeno  . Iskreno, ja te razumijem. Nisam osoba koja može zamisliti da brine 24 sata dnevno za bolesnika. Možda upravo imam tu odbojnost jer sam odrasla sa sestrom koja je bila 100 %-tni invalid, tako da znam jako dobro koliki je to posao i odricanje. To ti dođe otprilike kao da godinama imaš bebu od mjesec dana. Zaboravi na sve: posao, druženja, goste, kave, putovanja, čitanje knjige u miru i da ne nabrajam dalje.
|
Pa nisam poludila. Imam sina koji me treba, imam sebe koju trebam, imam puno vlastitih izazova trenutno koje moram riješiti, imam i mamu koja je starija.
Quote:
Lutkina kuća kaže:
Ja bi na tvome mjestu iskreno pokušala popričati s partnerom, jednostavno mu reci da je briga za nju za tebe pretežak posao i da je trenutno nisi u stanju preuzeti na sebe. Ja to ne smatram sebičnim, to mi otprilike dođe kao da ja okolo govorim ljudima da su sebični jer nemaju djecu. Netko za nešto je, dok netko drugi jednostavno nije.
|
Jesam već.
Quote:
Lutkina kuća kaže:
Neki dan mi je svekrva upala u stan vriščući i plačući (ne znam što ju je spopalo, valjda blagdansko raspoloženje) kako se ona predbilježila za starački dom i kako je to strašno da ne želimo brinuti za nju. Ima 55 godina i potpuno je zdrava, al ne podnosi da se cijeli svijet ne vrti oko nje. Nije mi je došlo ni malo žao, pa čak i da je bolesna ne vidim ništa loše u tome da stariji ljudi budu smješteni u dom ukoliko trebaju konstantnu njegu koju im ukućani ne stignu pružati. Svojoj kćeri recimo nikad ne bi htjela biti toliki teret da joj oduzimam vrijeme potrebno za brigu o vlastitom djetetu ili slično.
|
Ajme meni majko moja. (na tvoju svekrvu mislim) 
Niti ja svome sinu ne želim biti životno opterećenje već upravo suprotno.
|
19.12.2016., 15:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima i novosti.
Jučer sam razgovarala sa partnerom i njegovom sestrom zbog pronalaska rješenja oko skrbi za njihovu majku. Njegova sestra smatra da mama nije za dom (iako ne živi ovdje i nema uvid, dolazi 1 dan u tjednu), rekla mi je da očekuje od mene da skrbim o njezinoj majci jer ona nema vremena i ima svoj život, a ja živim ovdje, ne ona. Doslovno tim riječima. Onda mi je objasnila da je ona živjela sa svojom svekrvom u zajedničkom kućanstvu koja ju je tlačila i maltretirala. Opisala ju je kao jednu groznu i tešku osobu ali kad se razboljela brinula je o njoj 5 godina. Kaže da nije imala svoga života niti život sa svojim mužem. Jedino što njezina sveki nije bolovala od alzheimera. 
Jasno se izjasnila da ona nema vremena i da od nas očekuje da brinemo.
Ali...dom ne dolazi u obzir, jer ona i njezin muž smatraju da bi mamu to ubilo. Ali ona nema kad brinuti. Radi. 
Rekla sam joj da smatram kad dođe taj dan smještaja mame može očekivati puno teških dana, ali da sam uvjerena da mamu to neće ubiti.
Tko je ovdje lud?
Ne znam više da li da se smijem ili plačem. 
|
19.12.2016., 15:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Miškica kaže:
Ima i novosti.
Jučer sam razgovarala sa partnerom i njegovom sestrom zbog pronalaska rješenja oko skrbi za njihovu majku. Njegova sestra smatra da mama nije za dom (iako ne živi ovdje i nema uvid, dolazi 1 dan u tjednu), rekla mi je da očekuje od mene da skrbim o njezinoj majci jer ona nema vremena i ima svoj život, a ja živim ovdje, ne ona. Doslovno tim riječima. Onda mi je objasnila da je ona živjela sa svojom svekrvom u zajedničkom kućanstvu koja ju je tlačila i maltretirala. Opisala ju je kao jednu groznu i tešku osobu ali kad se razboljela brinula je o njoj 5 godina. Kaže da nije imala svoga života niti život sa svojim mužem. Jedino što njezina sveki nije bolovala od alzheimera. 
Jasno se izjasnila da ona nema vremena i da od nas očekuje da brinemo.
Ali...dom ne dolazi u obzir, jer ona i njezin muž smatraju da bi mamu to ubilo. Ali ona nema kad brinuti. Radi. 
Rekla sam joj da smatram kad dođe taj dan smještaja mame može očekivati puno teških dana, ali da sam uvjerena da mamu to neće ubiti.
Tko je ovdje lud?
Ne znam više da li da se smijem ili plačem. 
|
Miškice pročitala sam tvoje zadnje postove, jako mi je žao zbog situacije u kojoj se nalaziš.  Znam da ti je stalo do partnera, ali po ovome što pišeš ispada da te on i njegova familija ne poštuju i očekuju od tebe da im budeš besplatna njegovateljica. Za sestru ne bih bila toliko sigurna da joj je stalo da mama ne ode u dom, koliko joj se za isti ne da plaćati. Da joj je stalo našla bi načina da češće dođe i preuzme više brige o mami, a ne da naprosto svali odgovornost na nekog drugog. Ili bi se ponudila da snosi trošak njegovateljice koja bi se dolazila brinuti za mamu. Trebala si joj reći da i ti imaš svoj život i nemaš vremena. Njezin je problem što je preuzela brigu o sveki koju je mrzila. Čak bih rekla da u njezinom stavu ima nekih elemenata osvete. "Ja sam patila, pa nek sada ona malo isto."
Zanima me kako je tvoj partner reagirao na sestrine riječi? Je li stao uz tebe? Je li pokušao postići neki kompromis? Njegova konkretna reakcija bi mi bila presudna u odluci što i kako dalje. Ako ju on podržava savjetovala bih ti da bježiš glavom bez obzira jer ćeš im pokloniti najbolje godine života, a pitanje je što će biti poslije.
Biti uz partnera u teškim trenucima i podržavati je sasvim druga stvar od toga da nekome budeš rob. Ne daj se uloviti na grižnju savjesti.
|
|
|
19.12.2016., 16:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lyrabelacqua kaže:
Zanima me kako je tvoj partner reagirao na sestrine riječi? Je li stao uz tebe? Je li pokušao postići neki kompromis? Njegova konkretna reakcija bi mi bila presudna u odluci što i kako dalje. Ako ju on podržava savjetovala bih ti da bježiš glavom bez obzira jer ćeš im pokloniti najbolje godine života, a pitanje je što će biti poslije.
Biti uz partnera u teškim trenucima i podržavati je sasvim druga stvar od toga da nekome budeš rob. Ne daj se uloviti na grižnju savjesti.
|
Partner je rekao da misli da to nije na meni, već na njima dvoje jer je to njihova majka. Ne može razumjeti kako nema vremena za mamu, a od mene koja također nemam vremena traži da brinem.
Ma fenomenalno! 
Ja živim tu tek par mjeseci. Tek sam došla.
Da je rekao nešto drugačije ili šutio, odoh ja momentalno.
Rekla sam njegovoj sestri da nema pojma o čemu priča jer ne živi ovdje, da ne može računati da ću ja preuzeti njezinu odgovornost i da se educira oko bolesti. Isto tako sam joj naglasila da svojoj mami ne radi dobro i da mene izostavi iz toga.
|
19.12.2016., 17:26
|
|
Lutkina kuća
|
Miškice moraš biti jasna. NE i točka. Ukoliko njena kćer želi brinuti za nju neka slobodno brine. Pa ta žena je nju odgojila i ona ima neke osjećaje prema svojoj majci, dok ti nisi u toj situaciji očito. Najgora mi je ta kćer u cijeloj toj priči koja bi se j....a da joj ne uđe  . Reci im jasno, ja neću biti ta, neka ona da lijepo otkaz, pa neka brine ako joj je toliko stalo da joj majka ne ide u dom.
|
|
|
19.12.2016., 17:45
|
|
Tab idol
Registracija: Mar 2008.
|
Miškica je sasvim dovoljno i asertivno jasna i sestri su oboje dali do znanja što se od nje očekuje.
S vremenom će se iskristalizirati što će u stvari učiniti brat i sestra, ljudi mijenjaju mišljenja ali ti svoj stav ne mijenjaj.
Jadni ti starci s takvom djecom. Osim naravno ako stara nije bila krajnje loš roditelj pa joj se ova osvećuje. Ne kuži koza bezosjećajna da se sve vraća. U stvari ona se brinula o svojoj svekrvi vjerojatno da bi održala svoj brak (kao što bi i ti, jel, sad trebala napraviti osim što ti više cijeniš sebe), pretrpila je tu žrtvu bez ljubavi pa se više ne želi žrtvovati ni za koga.
|
|
|
19.12.2016., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
Lutkina kuća kaže:
Meni je upalo u oko to da on očekuje od tebe da brineš za njegovu majku, a on i njegova sestra (dakle sin i kćer) odlučuju o njenoj skrbi. Koliko sam shvatila on još nije tvoj muž, tako da ona u dobru i zlu još ne vrijedi službeno  .
|
Po meni sve i da joj je muž ona nema nikakve obaveze brinut se za svekrvu. Meni u dobru i zlu znači da ću se brinuti o svom mužu ako razboli i obrnuto, ali nemam nikakvu obavezu brinut se o njegovim roditeljima kao ni on o mojima. A sestru neću ni komentirat, digao mi se tlak samo dok sam to čitala, a niti ne znam ljude.
Ti si lijepo postavila svoje granice i vidim da se njih čvrsto držiš i to je super. Po meni je najbolje da se više uopće ne uključuješ u njihove rasprave što će s mamom jer svoje mišljenje si rekla a oni dalje neka rade što žele.
Nadam se da će se tvoja veza sa partnerom održati unatoč tome.
|
|
|
19.12.2016., 19:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
A opcija da se nekog plati da čuva svekrvu dio vremena, tj. da bude s njom u kući? Sigurno ima netko u susjedstvu tko bi si htio zaraditi neku pinku. Možda da se to proba ko privremenu varijantu...
|
19.12.2016., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Miškica kaže:
Partner je rekao da misli da to nije na meni, već na njima dvoje jer je to njihova majka. Ne može razumjeti kako nema vremena za mamu, a od mene koja također nemam vremena traži da brinem.
Ma fenomenalno! 
Ja živim tu tek par mjeseci. Tek sam došla.
Da je rekao nešto drugačije ili šutio, odoh ja momentalno.
Rekla sam njegovoj sestri da nema pojma o čemu priča jer ne živi ovdje, da ne može računati da ću ja preuzeti njezinu odgovornost i da se educira oko bolesti. Isto tako sam joj naglasila da svojoj mami ne radi dobro i da mene izostavi iz toga.
|
Ajde dobro je da on barem to shvaća. I koji je bio zaključak tog razgovora? Kako će dalje? Mislim, sve i da se ti ne brineš o njihovoj majci, njegova briga (uz sestru koja odbija brigu) će itekako utjecati na vaš odnos. I pazi da te ne bi s vremenom navukli na to da preuzimaš neke obaveze na sebe. Zato inzistiraj na konkretnim rješenjima. Čuvaj se!
|
|
|
19.12.2016., 20:31
|
|
Lutkina kuća
|
Quote:
Nyameria kaže:
Po meni sve i da joj je muž ona nema nikakve obaveze brinut se za svekrvu. Meni u dobru i zlu znači da ću se brinuti o svom mužu ako razboli i obrnuto, ali nemam nikakvu obavezu brinut se o njegovim roditeljima kao ni on o mojima. A sestru neću ni komentirat, digao mi se tlak samo dok sam to čitala, a niti ne znam ljude.
|
Apsolutno se slažem.
U ovoj situaciji će doći do toga da će si svekrva nešto još napraviti, pa će Miškica za to biti toj divnoj sestri kriva. Možda će nakon toga njenom partneru doći do glave koliko je sati.
|
|
|
19.12.2016., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
|
E pa lako je tudjim rukama zeravicu hvatat..njegova sestra je sebicna,zaista i izgleda boli ju djon-nasla je na koga ce natovarit..
Lijepp od decka da je svjestan da ti nisi duzna toliku odgovornost preuzeti..mozda u njemu ima razuma vise nego u sestri..
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:57.
|
|
|
|