Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
02.02.2017., 18:18
|
|
.
Registracija: Nov 2002.
|
Kak ti se dalo?
Sarma, sarma 
|
02.02.2017., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Pepica kaže:
mozak  . di samo to nađeš? ja ga nisam jela od kad sam klinka bila. pa još svinjski 
|
Ne znam za vas al ja najvise volim one mesnice starog tipa gde prodaju usi, repove, dimljene kolenice, butkice, kosti, papke, bubrege, crevca..:klap:
I uvek stoji neki cikica unutra koji pije rakijicu ili kafu s nogu, prica sa mesarom. Komentar od subote (posto nas troje u mesari svi kupujemo za pihtije- hladetinu  ).."Ma komsija ja ne priznajem da je zima dosla dok ne pojedem pihtije!"  Obozavam da idem na pijacu!! Pre neki dan sam jednoj seljanki od koje sam kupila kelj rekla "pozdravite muza" zato sto je bolestan...Posle se mislim dal sam normalna otkud covek zna uopste ko sam  
|
|
|
02.02.2017., 20:11
|
|
.
|
Ja bi hladetine 
To samo ja jedem a ne da mi se samo za sebe prolazit cijeli proces nabave i nakuhavanja
|
02.02.2017., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Plan za sutra:
neka kao pogaca od jaja, sira i ovsenih mekinja
Krem corba piletina plus brokoli plus veci komad maslaca
Kelj na leso skuvan u supi od kostiju pravljenoj na Anitin nacin
|
|
|
02.02.2017., 21:53
|
|
53% lezbojka
|
nisam niš pisala dok nisam izdurala neko vrijeme
dakle
prvo sam 21 dan* preživjela uz povremenu šalicu mlijeka i pola doze šećera u kavi
a sad sam u ovom ciklusu izbacila i to
kava mi još nije fina
s time da u to cijelo vrijeme nisam pojela NIŠTA slatkoga, samo sam jednom u krizi popila kakao s mlijekom i dvije kapi stevije
povremeno mi usfali kruh. najobičniji bijeli, mekani kruh. niš drugo
*21 dan jer je kao toliko potrebno da se stekne navika 
|
|
|
02.02.2017., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
bila u obližem gradu koji ima kaufland, imali šapagetaru i naravno da sam ju kupila. kad sam ju prerezala bila je zelenkasta unutra pa sam mislila da je pljesniva, ali nije. dio koštica je proklijao  očistila to iznutra nauljila, posolila, popaprila i pekla cca 35/40 min. fora je, ali mi je na mjestima bila dosta gorka. zna li netko zašto? uz "špagete" sam napravila brzinski umak od rajčice i muž je pekoa pil prsa, kao na grillu su bila. za večeru sam iskoristtila drugu polovicu, nasjeckala malo šunke, dom sušene vješalice i slanine, stavila gore, naribala sir i zapekla. fino, ali sir baš nije bio dobar, onako se samo uhvatio gore i stvdrnuo
|
|
|
03.02.2017., 02:37
|
|
-dum spiro spero-
Registracija: Nov 2010.
|
Atlantis
Probaj nakon jos 21 dana popit kavu sa secerom, mislim da nakon toga skuzis da ti se kava bez secera omilila 
|
03.02.2017., 05:57
|
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
vinicka kaže:
 hvala na dobrodoslici!:ima li neko predlog za dorucak koji bio neka masno osvezavajuca kombinacija a da ne ukljucuje jaja slaninu i tako to..A mrzi me i da pravim peciva,,..i uopste da se nesto mnogo bakcem...
|
možda ovdje nađeš nešto
https://www.dietdoctor.com/low-carb/...ree-breakfasts
Quote:
Pepica kaže:
mislim da ti glavobolja nije od prehrane. jako puno ljudi boli glava ovih dana od ove promjene vremena, a i kola neki virus s glavoboljom, ja isto pokupila. naravno, samo pretpostavljam (ako si u Zg)...
što se tiče hipogllikemije i treninga, imaš dvije opcije: potpuno prešaltavanje na masni pogon (drastično smanjenje Uh i prelazak na masti kao gorivo) ili pojačan unos UH oko treninga.
s obzirom da jedeš nešto više Uh, veća je šansa ta hipoglikemija nego da si skroz na mastima. zato ti je rješenje da ih povećaš oko treninga (u ovisnosti koliko ti je jak taj trening).
slobodno uzmi nešto lako probavljivo ugljikohidratno prije treninga (možda neka kombinacija s bananom i slično...) pa vidi razliku.
Janis je trkačica i imala je sličan problem. moja kćer je na treninzima atletike imala isti problem. kod sportaša koji su i mršavi, čisti LCHF nekad ne funkcionira. meni recimo ne smeta, a isto sam na opuštenom LCHFu, ali ja sam rekreativac i nemam brutalne treninge. kakobilo, malo ćeš tu morati eksperimentirati da nađeš neki optimum 
|
i ja mislim da je glavobolja od vremena....
što se tiče treninga , definitivno nisu light. imam 5-7/8 tjedno, crossfit+teretana. opušteni LCHF je za mene, to mi je tjelo davno i samo ''javilo'', samo sam sad izbacila svo zrnje. generalno se dobro osjećam 
|
03.02.2017., 05:58
|
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
janis2102 kaže:
bila u obližem gradu koji ima kaufland, imali šapagetaru i naravno da sam ju kupila. kad sam ju prerezala bila je zelenkasta unutra pa sam mislila da je pljesniva, ali nije. dio koštica je proklijao  očistila to iznutra nauljila, posolila, popaprila i pekla cca 35/40 min. fora je, ali mi je na mjestima bila dosta gorka. zna li netko zašto? uz "špagete" sam napravila brzinski umak od rajčice i muž je pekoa pil prsa, kao na grillu su bila. za večeru sam iskoristtila drugu polovicu, nasjeckala malo šunke, dom sušene vješalice i slanine, stavila gore, naribala sir i zapekla. fino, ali sir baš nije bio dobar, onako se samo uhvatio gore i stvdrnuo
|
koliko pričate o toj tikvi, morat ću probati
linkate par recepata?
|
03.02.2017., 07:16
|
|
PŠK janick
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
vinicka kaže:
Ne znam za vas al ja najvise volim one mesnice starog tipa gde prodaju usi, repove, dimljene kolenice, butkice, kosti, papke, bubrege, crevca..:klap:
|
ima jedna mesnica na Kvatriću koja prodaje samo iznjutrice i te, ajmo reć, neatraktivne dijelove 
ja isto volim tu egzotiku, a i jeftino je. budem baš preko vikenda svratila da vidim što ima, prek tjedna ne stignem.
Quote:
polly kaže:
Ja bi hladetine 
To samo ja jedem a ne da mi se samo za sebe prolazit cijeli proces nabave i nakuhavanja
|
palo mi je na pamet da se malo organiziramo pa tko je blizu da podijeli s drugima ovakva jela koja nitko od ukućana ne jede
Quote:
vinicka kaže:
Plan za sutra:
neka kao pogaca od jaja, sira i ovsenih mekinja
|
ako su to one zobene lepinjice s Anitinog bloga, ja ih često napravim jer su mi najbolja zamjena za kruh od svih ovih gadnih low carb kruhova 
jako im se poboljša tekstura ako se doda i jedna žlica psyllium praha. dobra je i kao podloga za pizzu (netko je već spomenuo na temi da radi pizzu od ovog tijesta)
Quote:
atlantis kaže:
*21 dan jer je kao toliko potrebno da se stekne navika 
|
i kako si sad nakon 21 dan? jesi zadovoljna? (OK, osim što ti kava nije fina  ). jel ošlo što kila dole?
|
|
|
03.02.2017., 08:20
|
|
.
|
Ovo ti je dobra ideja s dijeljenjem.
Nademo se na kavi uz zdjelu hladetine.
Bile bi gradska atrakcija
Ja pijem svasta tabletastog oblika od 1.11. uz sto ide i veliki dobitak kila. I mrsavi natuku bar 10, 15.
Nije otisla niti jedna ali nije se niti jedna ni vratila tak da je i ovo super.
|
03.02.2017., 08:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Ima negdje u Zg za kupit domace maslinovo ulje. Upravo utocih zadnje u zeleni smoothie
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
|
|
|
03.02.2017., 08:48
|
|
.
|
Dva posta iznad
|
03.02.2017., 08:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
jels kaže:
Ima negdje u Zg za kupit domace maslinovo ulje. Upravo utocih zadnje u zeleni smoothie
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
|
znalo se spominjati Blato u Selskoj a moguće da ima još poslovnica 
|
|
|
03.02.2017., 09:16
|
|
53% lezbojka
|
Quote:
Milivojka2 kaže:
Atlantis
Probaj nakon jos 21 dana popit kavu sa secerom, mislim da nakon toga skuzis da ti se kava bez secera omilila 
|
neću  strah me da mi se opet ne omili slatko
Quote:
Pepica kaže:
i kako si sad nakon 21 dan? jesi zadovoljna? (OK, osim što ti kava nije fina  ). jel ošlo što kila dole?
|
ne važem se iz principa
ono što sam sigurna je da sam manje gladna  a meni je već to Okej za početak 
|
|
|
03.02.2017., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
Milivojka2 kaže:
Milivojka je imala previse vremena kad se ufuravala u LCHF, pa je pazljivo procitala sve teme 
|
evo još jedna s previše vremena  pročitala sam sve. od prvog do zadnjeg posta…nitko od mojih nije na LCHF-u, pa mi je bio apsolutni užitak čitati na forumu vaše savjete, ideje, iskustva
Kad sam krenula na LCHF (pred skoro godinu i pol) plan je bio probati mjesec dana  Nakon tjedan dana probni rok se produžio na neodređeno
Prezadovoljna sam!
Apetit imam pod kontrolom.
Centimetri su otišli i nisu se vratili.
Ciklus mi je uredan po prvi put u životu (bez pilule) i bez PMS-a.
Moja hedonistička priroda je namirena.
Uživam. A i moj mačak omasti brk 
|
|
|
03.02.2017., 13:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Nico Tyne kaže:
evo još jedna s previše vremena  pročitala sam sve. od prvog do zadnjeg posta…nitko od mojih nije na LCHF-u, pa mi je bio apsolutni užitak čitati na forumu vaše savjete, ideje, iskustva
Kad sam krenula na LCHF (pred skoro godinu i pol) plan je bio probati mjesec dana  Nakon tjedan dana probni rok se produžio na neodređeno
Prezadovoljna sam!
Apetit imam pod kontrolom.
Centimetri su otišli i nisu se vratili.
Ciklus mi je uredan po prvi put u životu (bez pilule) i bez PMS-a.
Moja hedonistička priroda je namirena.
Uživam. A i moj mačak omasti brk 
|
Odlično, bravo! 
A ovo za ciklus potvrđujem i ja.
|
|
|
03.02.2017., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Na piluli sam bila dugo godina, a prvenstveno zbog neurednog ciklusa (nije imalo veze s PCOS) i opakih bolova u pms-u...Kad sam krenula s LCHF-om, dobila stvari usred kutije i bilo je  jednostavno mi nije vise imalo smisla nastaviti s pilulama i od onda je sve po ps-u kad ne brljam  (zabrljam ovo ljeto s totalno lošim hamburgerom, stvari kasne 2 tjedna, vrati se bol) Ne, hvala 
|
|
|
03.02.2017., 19:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bug_lady kaže:
|
Hvala...moram naci nesto sto nisu slanina i jaja
Quote:
Pepica kaže:
i
ako su to one zobene lepinjice s Anitinog bloga,
|
Jesu
Quote:
atlantis kaže:
ono što sam sigurna je da sam manje gladna  a meni je već to Okej za početak 
|
Po meni je to naaajveca prednost LCHF. Posebno ako si kao ja veoma osetljiva na UH  ...Kada su praznici ili tako neki period naidje kada kao malo krenem sa UH..(cisto da se ne izdvajam od drugih  )...to brzo postane strasno: za nedelju dana dobijem 4 kg (ok znam sve je voda i blabla ali ipak...)...i sve manje kontrole (da ne kazem nimalo)  nad apetitom.Posebno posizim sto vidim da jedem recimo sve manje vise kao neko drugi, a dobitak u kg je kao da sam jela 5 puta vise 
|
|
|
03.02.2017., 22:40
|
|
sitizenka
Registracija: Jul 2014.
|
Quote:
polly kaže:
Ja bi hladetine 
|
aaa Polly
Mene je mama nedavno razveselila sa jednim velikim taperverom, kuhao tetak i kod njih to nitko ne jede. Domaće dimljene kožice i nogice..mljac.
Rezala sam ju na kriške i jela bez ičeg, čak i kasno navečer na zgražanje mojih ukućana :horror:
To dobijem samo jednom godišnje. A jela bi ju češće,to sigurno.
Tu kod mene u mesnici ima prezvuršt, /ja ga zovem prezbušt/ ali to mi nije baš tak napeto.
Eto moja baka kuha izvrsno ali ja ne znam gdje nabaviti materijal.
Usput prijavljujem da se manje više dobro držim sa klopom, no počinje me frustrirati ta ista kilaža - ništa mi ne ide dolje 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:10.
|
|
|
|