Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
10.02.2017., 21:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Nema druge, odvojit ću ja terase od kuće slojem multipora od 10 cm i spojit debljom armaturom na par mjesta na cerklaž od kuće...
|
Tako sam ja sa 8cm stirodura odvojio terasu i trijem od ploče prizemlja, a kroz stirodur provukao debele šipke armature. Balkon sam pak ovjestio na Shock ISOKORB izolirane armaturne elemente tako da su izbjegnuti svi ključni toplinski mostovi na isturenim dijelovima kuće. Sada nakon gotovo 4 godine u kući smatram da je to sve vrijedilo svake kune.
|
|
|
10.02.2017., 22:17
|
|
Rista - Alfista
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Kriv proračun.
To je rashladna ploča površine 40 kvadrata a koja se jednim kvadratom naslanja na cerklaž i iz njega muze toplinu. Dakle enormna sposobnost izvlačenja topline (vizualiziraj rebra na zrakom hlađenom motoru).
|
Nisam pratio od početka, ovo cerklaž je neka fora ili...?
|
10.02.2017., 22:19
|
|
Rista - Alfista
|
Quote:
Chvembo kaže:
Tako sam ja sa 8cm stirodura odvojio terasu i trijem od ploče prizemlja, a kroz stirodur provukao debele šipke armature. Balkon sam pak ovjestio na Shock ISOKORB izolirane armaturne elemente tako da su izbjegnuti svi ključni toplinski mostovi na isturenim dijelovima kuće. Sada nakon gotovo 4 godine u kući smatram da je to sve vrijedilo svake kune.
|
Ja se samo nadam da su Njemci radili i neka ispitivanja po pitanju trajnosti tih izolacija prodora da za 20 godina neće biti obješenih balkona.
|
11.02.2017., 10:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Kriv proračun.
To je rashladna ploča površine 40 kvadrata a koja se jednim kvadratom naslanja na cerklaž i iz njega muze toplinu. Dakle enormna sposobnost izvlačenja topline (vizualiziraj rebra na zrakom hlađenom motoru).
|
da ali se toplina ne prošiti na svih 40 kvadrata, nije to aluminijski blok.
Vjerojatno je dovoljno samo metar-dva stiropora na početku balkona gore i dolje.
Quote:
Chvembo kaže:
|
vrijedi ako matematika pokaže da vrijedi
građevinci računaju da si uštedio 0,1W/m2K na tom zidu i sad vidi da li se to isplatilo u odnisu na cijenu tih elemenata ili na cijenu oblaganja balkona stiroporom.
|
|
|
11.02.2017., 12:50
|
|
Provokator-Detonator
Registracija: Apr 2008.
Lokacija: Rue de Criminals 666, 21 000 Qeroumwille, PLJAČKASTAN
|
Quote:
Chvembo kaže:
|
Koliki su bili troškovi za ISOKORB sustav?
Meni bi to išlo na L, 8 m po etaži, dvije etaže.
|
11.02.2017., 13:16
|
|
Provokator-Detonator
|
Quote:
nobrainer kaže:
da ali se toplina ne prošiti na svih 40 kvadrata, nije to aluminijski blok.
Vjerojatno je dovoljno samo metar-dva stiropora na početku balkona gore i dolje.
|
Pa kako ću izolirat 1 m na terasi širokoj 4 m? Kako bi to izgledalo?
Trebao bih je cijelu izolirat. A onda je to poprilično kvadrata.
|
11.02.2017., 13:54
|
|
Rista - Alfista
|
|
11.02.2017., 14:32
|
|
Provokator-Detonator
|
Quote:
BigSaint kaže:
|
Ovo je opet s gornje strane puna ploča, s donje samo metar.
Al odličan link, puno zanimljivih detalja 
|
11.02.2017., 16:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Halo Effect kaže:
Pa kako ću izolirat 1 m na terasi širokoj 4 m? Kako bi to izgledalo?
Trebao bih je cijelu izolirat. A onda je to poprilično kvadrata.
|
sve se da ispeglati da izgleda lijepo
ne znam cijene, ali kladio bih se da je to bitno povoljnije od njemačkih sustava...
|
|
|
11.02.2017., 20:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Ako je terasa na tlu, stavi se diletacija od stirodura i armatuta kroz stirodur da poveze plocu prizemlja i terase. Ako je konzolni balkon onda ide Isokorb, a cijena prije 6 godina je bila 900kn/m
Sent from my D2303 using Tapatalk
|
|
|
11.02.2017., 22:04
|
|
Rista - Alfista
|
Quote:
Chvembo kaže:
Ako je terasa na tlu, stavi se diletacija od stirodura i armatuta kroz stirodur da poveze plocu prizemlja i terase. Ako je konzolni balkon onda ide Isokorb, a cijena prije 6 godina je bila 900kn/m
Sent from my D2303 using Tapatalk
|
Da li Shocke daje garaciju i ako da koliko godina?
|
13.02.2017., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Chvembo kaže:
konzolni balkon onda ide Isokorb, a cijena prije 6 godina je bila 900kn/m
|
eto, dođe onda tu negdje kao i da terasu obučeš skroz u stiropor, odnosno duplo skuplje ako staviš stiropor samo na prvi metar terase.
|
|
|
23.02.2017., 17:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Dobio sam ponudu od Kemenovića za EPS F ST200 KEMPOR STANDARD 200mm, informativnog karaktera, ~63kn/m2 za količinu za 1 obiteljsku kuću.
To mi se čini.. jako dobra cijena?
Koliko mogu računati za sve ostalo onda još dodatno? Znači ljepilo, tiple, mrežice, žbuka i sve, to bih svakako prepustio izvođaču da kupi. A možda i stiropor, ako se pokaže jeftinije. Naravno, zanima me nešto kvalitetno. Možda ne nešto najskuplje, ali nešto pouzdano i provjereno kod naših izvođača.
Riječ je o novoj kući, koja postoji tek na mojim skicama, tako da poticaji nisu u igri. Zato se i raspitujem.
Područje Slavonskog Broda.
Onaj donji dio XPS-a bih svakako sam kupio, jer će mi trebati i za temeljnu ploču.
|
|
|
24.02.2017., 17:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Još par pitanja..
Kako se izvodi parna brana na dobro izoliranim kućama?
Naime, pročitao sam da se u slučaju debele i dobre izolacije stiroporom, treba raditi tako da je isušivanje prema UNUTRA, a ne prema van? Sa čime namam problema, jer ću imati u kući ventilaciju pa višak vlage će se istjerati van, pretpostavljam.
Ako se ide da su prozori prema van, dakle da nisu uvučeni, već "ravni" sa vanjskom plohom izolacije/fasade, da se ta parna brana stavlja na vanjsku plohu stiropora, a ne između stiropora i zida?
Također, kako se u to sve uklapa zrako nepropusni sloje kuće? U ovom slučaju, to bi pretpostavljam bila unutarnja žbuka (+ te neke specijalne trake koje idu na spojeve, oko prozora i vrata i sl..), ili stiropor sa spojevima poljepljenim trakom? Htio bih da kuća dobro dihta, pa da znam odmah na što obratiti pozornost.
|
|
|
24.02.2017., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Mislim da ako ides sa ciglom da nemas potrebe za nekom parnom branom.
Ono sto bi ti ja preporucio a sto pjeva dosta para je ral ugradnja prozora. Ali opet ako stvarno imas tedenciju da ugradis ventilaciju tada i za to nema neke potrebe.
Nemoj samo pretjerat u smislu da napravis "bunker" od kuce, cim ides sa malo boljom stolarijom kuca ti je automatski ko "bunker".
Ono sto mozda da razmislis to da ides na neki bolji sistem fasade u smislu provjerenih materijala sa dugom garancijom i boljom izvedbom. Ja nisam stedio na krovu, fasadi i na izolaciji.
|
|
|
25.02.2017., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bruce80 kaže:
Mislim da ako ides sa ciglom da nemas potrebe za nekom parnom branom.
Ono sto bi ti ja preporucio a sto pjeva dosta para je ral ugradnja prozora. Ali opet ako stvarno imas tedenciju da ugradis ventilaciju tada i za to nema neke potrebe.
Nemoj samo pretjerat u smislu da napravis "bunker" od kuce, cim ides sa malo boljom stolarijom kuca ti je automatski ko "bunker".
Ono sto mozda da razmislis to da ides na neki bolji sistem fasade u smislu provjerenih materijala sa dugom garancijom i boljom izvedbom. Ja nisam stedio na krovu, fasadi i na izolaciji.
|
Pa ja mislim da bih svakako išao sa tom RAL ugradnjom. Ako sam dobro skužio, to je dobro brtvljenje oko prozora. Jer kada se ima ventilacija mehanička sa rekuperatorom, onda baš i treba biti kuća nepropusna za zrak, iliti kao bunker.
Za fasadu ću ići stiropor vjerojatno 20, XPS 10 ispod temeljne ploče i puno izolacije ispod krova, koliko stane
U biti, baš mi je cilj sa sredstvima i majstorima koje imam na raspolaganju učiniti kuću što više zrako nepropusnom, tako da maximalno iskoristim taj sustav ventilacije. Nema smisla da mi oko prozora curi i ulazi zrak -10 ako iz ventilacije može dolaziti možda +10 ili i više. Ili po ljetu obrnuto.
|
|
|
28.04.2017., 12:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
gledam završne slojeve piše da završna struktura kod silikonske žbuke može biti izgrebana ili žljebasta
osim razlike u izgledu postoje li još neke razlike?
|
|
|
03.05.2017., 09:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
U garaži sam na plafon zalijepio stiropor 3 cm.
Izvukao prvi sloj i "utopio" mrežicu.
Zanima me mogu li umjesto drugog sloja građevinskog ljepila staviti Teranil extra.
Ovo stoga da plafon bude glatkiji.
Tnx!
|
|
|
03.05.2017., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Mozes. Ali ako zelis da posao bude kako spada onda pogletaj u dva sloja i zatim pobrusi
|
|
|
03.05.2017., 17:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Koji je najbolji završni sloj za staviti na stiropor?
Silikon, silikat, akril, nešto drugo?
Bitna mi je ta stavka pošto po svemu sudeći neću imati nadstrešnicu (ravni krov) pa da barme koliko toliko budem siguran da se neće fasada ofucati.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:03.
|
|
|
|