Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda. |
|
|
16.02.2017., 16:01
|
|
Obožavatelj ZO paranoje
Registracija: Sep 2011.
|
Aha, eto Marijane , držite se naputka ministra pa trošite 100 m kuna više nego RH & MORH imaju za remont.
Da znate zbrajati onda bi znali da onda za vas opet nema ništa nego suha kost, koju ste svojim mudrim
poslovnim odlukama zaslužili i do sada... ajde napiši koliko je ZTC zaradio po helikopteru na remontu u UKR?
Ako neš ti ima na webu... sve fino piše.
Nego, kako idu radovi na CL 415, prva dva još nisu vani, još četiri a kraj je veljače....
|
|
|
16.02.2017., 16:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2016.
|
POGLAVLJE 5. OBRANA I SIGURNOST
ODJELJAK A ZAJEDNIČKE ODREDBE
Članak 40.
(1) Ovaj Zakon primjenjuje se na sklapanje ugovora o javnoj nabavi i provedbu projektnih natječaja u području obrane i sigurnosti, osim ako je drukčije propisano člancima 41. do 47. ovoga Zakona.
s ovim se sve ispostuje , pa i vise od toga. Citav zakon pada u vodu duboku s ovim. Ovaj stavak 1 je jaci od icega i u skladu je s EU 346.
|
|
|
16.02.2017., 17:01
|
|
Izdan i otjeran
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
donot kaže:
Citav zakon pada u vodu duboku s ovim. Ovaj stavak 1 je jaci od icega i u skladu je s EU 346.
|
Očeš reći da su MiG-21BiS i UM išli na remont i kupovani po zakonu o Javnoj nabavi a Mi-171Sh neće i zbog tog razloga koji ti znaš zakon o javnoj nabavi pada u vodu ?
Možeš mi objasniti razlog i razliku molim te ljubazno ?
|
16.02.2017., 17:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
AirBag kaže:
Očeš reći da su MiG-21BiS i UM išli na remont i kupovani po zakonu o Javnoj nabavi a Mi-171Sh neće i zbog tog razloga koji ti znaš zakon o javnoj nabavi pada u vodu ?
Možeš mi objasniti razlog i razliku molim te ljubazno ?
|
ne kolega ne tvrdim to , barem vi sto ste prosli sito i reseto..., zakon je zakon, a sad tko zeli primjeniti sve sto zakon dopusta moze, a tko nece..., a svi znamo da je jedna stvar bitna, interes, nekome tvrtke privatne, nekome drzavne,...
Usputno ovi clanci i jesu zakon o nabavi, sad je pitanje hoce li biti zasticen interes partikularni kroz zakon ili ... HRZ-a kvalitativno i kvantitativno. Ja se iskreno nadam ovo zadnje.
|
|
|
16.02.2017., 17:50
|
|
Izdan i otjeran
Registracija: Feb 2014.
|
Temeljem, ZAKONa O JAVNOJ NABAVI, Članak 5. Naručitelji su javni i sektorski naručitelji.
U slučaju da ZTC d.d. naručuje određene usluge i robu, onda se smatra temeljem Članaka 7. Sektorskim naručiteljem, jer je trgovačko društvo u kojem javni naručitelj (RH) MORH ima izravno ili neizravno, prevladavajući utjecaj na temelju svojeg vlasništva, financijskog udjela ili na temelju pravila kojima je društvo uređeno i koja obavljaju jednu od sektorskih djelatnosti.
Naravno da postoji kvaka 22, to je u ovom slučaju Certifikat za tip Mi-171Sh odnosno Mi-8AMTSh.
Predstavnici tvrtke Rus Heli su po objavi ovog posla prošle godine, izjavili da oni u svijetu jedini posjeduju Certifikat za taj tip izdan od tvornice odnosno ovlaštenog državnog tijela.
Međutim postoje i očito druge tvrtke koje ga imaju kao sigurno državni remontni zavod u glavnom gradu Perua, Limi. Što me dovodi u situaciju da izjavu Rus Heli kako su oni jedini uzmem s rezervom, jer bezrezervno prihvaćanje te izjave znači da se onda ima pozvati za partnera samo ona tvrtka koja nedvojbeno jedina na svijetu posjeduje kredencije za uspješno i propisano obavljanje traženog posla te se time isključuje Javni natječaj pa se posao ugovara slobodnom pogodbom.
Eto zato bi volio vidjeti jasan rasplet ove situacije jer bi mi bilo žao da upadnemo u žabokrečinu kao s remontom MiGova..
Zadnje uređivanje AirBag : 16.02.2017. at 18:05.
|
|
|
16.02.2017., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
donot kaže:
POGLAVLJE 5. OBRANA I SIGURNOST
ODJELJAK A ZAJEDNIČKE ODREDBE
Članak 40.
(1) Ovaj Zakon primjenjuje se na sklapanje ugovora o javnoj nabavi i provedbu projektnih natječaja u području obrane i sigurnosti, osim ako je drukčije propisano člancima 41. do 47. ovoga Zakona.
s ovim se sve ispostuje , pa i vise od toga. Citav zakon pada u vodu duboku s ovim. Ovaj stavak 1 je jaci od icega i u skladu je s EU 346.
|
iako san van sustava i samo san smetalo,zabadalo,grizica, zli roditelj, ...
da se želilo moglo se ovladat znanjem i papirima za remont i na eševima. ali to je samo pokazatelj razmišljanja mene neuka,ali i volje i želje pametnjakovića i mudrijaša kojima se ni nožni prsti više ne vide.
tako da stoji članak odredbe, koji je ukazbom središnjice i CK donesen, ali se već kod nabave neko pametan i mudar mora sitit da pošalje ljude na vrime u centar za obuku i osposobit bar 5 šaraflija da mogu šarafit spomenute vrtolete.
selektivna primjena veleštovanih mislilaca EU zajednice koja je davno prestala bit samo udruga čelika i ugljena,a koja rado voli krojit sve i svašta, isto govori da se na nebu mora radit po još nekim pravilima, pa se u RH ne radi. koji je onda zakon i propis jači? onaj prvi ili drugi? oba, ili niti jedan? i do kada će se nešto selektivno određivat šta se smi i može a šta ne?
|
|
|
16.02.2017., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
karabin kaže:
iako san van sustava i samo san smetalo,zabadalo,grizica, zli roditelj, ...
da se želilo moglo se ovladat znanjem i papirima za remont i na eševima. ali to je samo pokazatelj razmišljanja mene neuka,ali i volje i želje pametnjakovića i mudrijaša kojima se ni nožni prsti više ne vide.
tako da stoji članak odredbe, koji je ukazbom središnjice i CK donesen, ali se već kod nabave neko pametan i mudar mora sitit da pošalje ljude na vrime u centar za obuku i osposobit bar 5 šaraflija da mogu šarafit spomenute vrtolete.
selektivna primjena veleštovanih mislilaca EU zajednice koja je davno prestala bit samo udruga čelika i ugljena,a koja rado voli krojit sve i svašta, isto govori da se na nebu mora radit po još nekim pravilima, pa se u RH ne radi. koji je onda zakon i propis jači? onaj prvi ili drugi? oba, ili niti jedan? i do kada će se nešto selektivno određivat šta se smi i može a šta ne?
|
ovo nije zakon koji odredjuje sadrzaj tenedera s tehnicke strane stvari koja je predmet istog, nego kaze kako se mora provesti nesto kako bi zakon bio zadovoljen, ovaj zakon, a ne nikake licence, znanja, tehnicke znacajke. Teoretski moze se iskoristiti za puno stvari (i druge drzave imaju ovakve mehanizme), ako nadzora i kontrole nema, a ni kazne strasne. Mene osobno ne zanima je li netko ukrao podatke za odredjene radnje koje se iziskuju tenderom, na koji nacin je dosao do znanja, mene zanima da sve sto se trazi bude napravljano po postupku OEM-a onako kako bi i on to napravio s tehnicke i tehnoloske strane ili ako imaju empirijske podatke da je nesto bolje nego sto radi OEM.
|
|
|
17.02.2017., 15:53
|
|
Registrirani korisnik
|
http://www.mak.ru/english/kommission...r_stations.pdf
igraju li igrači pod rednim brojevima kakvu ulogu za nas ili pak ne
38. Almaty Kazahstan; 47.Poprad, Slovačka;
a bijaše nuđeno volje i želje za zrakomlatno serivno obučni centar u RH za sve i svakakve Milove. ali valjda je to ostatak tita i njegovog ne drugu staljinu.samo staljina tamo nema odavno.
|
|
|
17.02.2017., 16:10
|
|
Obožavatelj ZO paranoje
|
Igra samo 32. jer je uprava u Zmaju:
a) nesposobna
b) korumpirana
c) radi protiv interesa RH
d) kombinacija a&b&c
Marijana nema danas, valjda pakira četkicu za zube, nek se nađe, zlu ne trebalo 
|
|
|
19.02.2017., 08:37
|
|
fishfinder
Registracija: Dec 2007.
|
Da se malo maknemo, malo dalje od naše realnosti, evo par predivnih fotki 'Black hawka' jučer na Plesu:
http://www.kronikevg.com/foto-vijest...er-black-hawk/
Zadnje uređivanje fishfinder : 19.02.2017. at 09:07.
Reason: typ
|
|
|
21.02.2017., 10:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Pozdrav!
Ispričavam se ako upadam kao padobranac, zanima me oprema naših Mi171.
Pošto su to relativno novi helikopteri (odnosno vjerujem da bi još mogli dosta dugo biti u službi), zanima me što bi se u nekoj fiktivnoj modernizaciji (mada sumnjam da će do toga doći) moglo staviti na njih, a da ima smisla za naše potrebe. Recimo, vidim da Mi8 iz Litve imaju FLIR kuglu i čini mi se reflektor ispod kabine, Česi su na bočna vrata stavili M134 Vulcan, možda kakav senzorski paket, glass cockpit? Iskreno nisam baš ni uspio naći podatke što od opreme naši helikopteri uopće imaju...
|
|
|
21.02.2017., 10:17
|
|
Obožavatelj ZO paranoje
|
Tu ti je sva predviđena modernizacija....
|
|
|
21.02.2017., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Zato sam napisao u fiktivnoj 
Vodim se time ako se u temi o nasljedniku let lampi spominje Rafale, pa ponekad i F35, možemo i tu malo pustiti mašti na volju (u granicama razumnog), a ipak ima 2% šanse više od Rafalea i F35, pošto su Miševi tu već desetak godina...
|
|
|
21.02.2017., 10:30
|
|
neprilagođeni korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Od opreme imaju najmanje što se moglo uzeti, znači najnužniji instrumenti plus sav zrak u kabini. A za više od toga ima manje šanse nego za 24 Raffaela od ferrera u HRZ ..
A uvijek možemo računati bambi baket i slične kante, pa sajlu i dizalicu u super stelt modernizaciju. Bit će i nove boje.
|
|
|
21.02.2017., 10:33
|
|
Obožavatelj ZO paranoje
|
Stari moj RH nije u stanju sama servisirati svoje strobe generatore pa ih HRZ šalje u Austriju...
( red or white flashing beacons, wingtip strobes )
Vidi ovako nešto...

|
|
|
21.02.2017., 10:35
|
|
Registrirani korisnik
|

Ok, da preformuliram, što bi vi voljeli vidjeti u/na Mishevima, a da ne košta milijarde kuna/eura/dolara...
Neka minimalna modernizacija koja bi dobro došla...
EDIT: A u pm, 9a, dokrajčili ste me, odustajem...
|
|
|
24.02.2017., 08:54
|
|
Registrirani korisnik
|
@9A
Ne vidin IC koji je,ostalo iman doma. Pločicu moj mali složi polemi i lakira do sutra ručno. Bez oštrih rubova,šiljaka, ...
Ova smeđa i crna su rastopljene? U stvari ovo je sve ...
Ovo dica u srednjoj rade.
...
električni i elektronički uređaji rade na bijeli dim. kada dim izađe iz uređaja,uređaj više ne radi.
|
|
|
24.02.2017., 10:07
|
|
Obožavatelj ZO paranoje
|
E kolega, to su dica u srednjoj nekada radila... danas više baš i ne.
U pitanju je globalni brand... jedina kvaka 22 je da u pravilu nema dostupne sheme.

Nova kutija košta od par sto do preko tisuću zelenih...
A mi smo odavno na razini da znamo iskopčat staru i uštekat novu ako je imamo
ako ne skinemo sa prvog koji ne leti taj čas... pa nam onda sredstvo protrči kalendar
a da smo potrošili samo pola satnog resursa #imasemožese
E sada zamisli veselja sa KW servisom kada ponestane kutija.... to je isto elektronika iz 80tih uglavnom.
Ovaj konkretni sada leti i sretno blica na jednom klipnom dvomotorcu.... crnilo je lak zagoreni od pečenja.
|
|
|
02.03.2017., 20:50
|
|
Obožavatelj ZO paranoje
|
Drug Marijan & pajdo mu Karlo aka nikadviđen opet jašu... puštanjem crnila na Dezinformatoru.
Krasno, treba im dignuti spomenik kada RH ostane bez 171Sh.
|
|
|
03.03.2017., 07:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Plan modernizacije Eševa je postojao, sredstva su bila osigurana no isti je stavljen u mirovanje prije dvije godine zbog mogučeg prelaska na zapadni tip.
Quote:
U kontekstu realizacije projekta opremanja i modernizacije Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane definiranih Dugoročnim planom razvoja, a iz razloga ispitivanja potencijalnih inačica opremanja helikopterima zapadne proizvodnje, projekt prve razine „Nabava i ugradnja opreme za zrakoplovnu samozaštitu na helikopterima Mi-171Sh“ te projekt druge razine „Opremanje (nabava i ugradnja) IFF/COMM uređajima helikoptera Mi-171 Sh“ bili su u fazi mirovanja tijekom 2015. godine.
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:14.
|
|
|
|