Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
23.03.2017., 21:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
djabeime kaže:
Nažalost, nikako ne mogu odvojiti ni kune. Zato to i pitam, da mogu, vrlo rado bih otišla privatniku. Ni roditelji ne mogu pomoći. Računajte da je to 250 kn tjedno...x4 = 1000 kn mjesečno. Zbilja nemala svota i ne, da se na glavu postavim ne mogu ih izmisliti/posuditi/zaraditi.
Ne pitate previše, ali ako odgovorim, previše ću reći
U svakom slučaju nema dijagnoze niti gorućih problema. I znam da bi me zbog toga teže uzeli, jednostavno na uputnicu nemaju viška sat vremena u tjednu da bi se realno bavili ničime.
Na Vrapču sam direktno odbijena, a na Rebru zasad postoji mogućnost. Javite ako se sjetite još kojeg dobrog prijedloga. 
|
probaj porazgovarati s roditeljima, možda te iznenade, ako ti treba pomoć, to je za zdravlje, možda mogu uložiti u to, ako oboje rade. možda ti neće trebati godinama, a puno će ti pomoći.
jednostavno probaj tražiti pomoć od roditelja, ipak si ti njihovo dijete i možda će uložiti u doktore a stisnuti negdje drugje.
|
|
23.03.2017., 21:51
|
|
astronaut
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Kymatica kaže:
ja mislim da domovi zdravlja teško, čini mi se da rebro možda. al baš to, treba i sreće malo.
u domovima zdravlja je jako velika gužva, tako da to izgleda i kod jako teških slučajeva jednom mjesečno, 15 minuta. sa prekidima telefona, ulascima sestre, i sl. čeka se bar sat vremena na red. to nije terapija.
zato kažem ako ikako se može dogovoriti sa roditeljima za pomoć, i ako radi, odvojiti za privatnu pt, je stvarno normalnija priča. ali i treba naći na pravog privatnika, ima dosta djevojčica koje se igraju psihologa.
|
Zato sam i napisala neki domovi zdravlja, a ne svi.  Recimo za Jadrana Morovića znam da radi i psihoterapiju, a on ordinira u DZ-u. I pod psihoterapijom ne mislim na 15 minuta mjesečno.
Što s tiče ostalih ustanova, pišem po iskustvima forumaša koji su pisali unazad nekoliko godina na pdf-u. Nije samo Rebro mogućnost.
Treba se raspitati, to ništa ne košta, u najgorem slučaju odgovor može biti negativan. Ali ako se ne raspita, unaprijed si je sama oduzela tu mogućnost.
|
|
|
24.03.2017., 08:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Pringles kaže:
Zato sam i napisala neki domovi zdravlja, a ne svi.  Recimo za Jadrana Morovića znam da radi i psihoterapiju, a on ordinira u DZ-u. I pod psihoterapijom ne mislim na 15 minuta mjesečno.
Što s tiče ostalih ustanova, pišem po iskustvima forumaša koji su pisali unazad nekoliko godina na pdf-u. Nije samo Rebro mogućnost.
Treba se raspitati, to ništa ne košta, u najgorem slučaju odgovor može biti negativan. Ali ako se ne raspita, unaprijed si je sama oduzela tu mogućnost.
|
ja nemam takvo iskustvo s njim, baš suprotno.
|
|
24.03.2017., 09:10
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
djabeime kaže:
Nažalost, nikako ne mogu odvojiti ni kune. Zato to i pitam, da mogu, vrlo rado bih otišla privatniku. Ni roditelji ne mogu pomoći. Računajte da je to 250 kn tjedno...x4 = 1000 kn mjesečno. Zbilja nemala svota i ne, da se na glavu postavim ne mogu ih izmisliti/posuditi/zaraditi.
Ne pitate previše, ali ako odgovorim, previše ću reći
U svakom slučaju nema dijagnoze niti gorućih problema. I znam da bi me zbog toga teže uzeli, jednostavno na uputnicu nemaju viška sat vremena u tjednu da bi se realno bavili ničime.
Na Vrapču sam direktno odbijena, a na Rebru zasad postoji mogućnost. Javite ako se sjetite još kojeg dobrog prijedloga. 
|
I bolje da si na Vrapcu odbijena
|
24.03.2017., 23:31
|
|
astronaut
|
Zbog čega? 
|
|
|
25.03.2017., 06:34
|
|
Ljenivka
|
Quote:
Pringles kaže:
Zbog čega? 
|
Iskustvo dalje ne pisem vise nista
|
25.03.2017., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Zna li netko psihijatra koji je jako dobar klinicki farmakolog? A pod tim ne mislim na iskustva osobna, jer i moja psih zna s lijekovima, mada sam vidjao i bolje, nego bas netko tko je subspecijalizirao to. Treba mi se malo bolje pospojiti terapija, neuroloska manjima dijelom i psiholoska. Mene je moja iznenadila jer nije znala nesto sto je meni osnovno, nisam racunao da to ne zna, a to je koji AD dizu koje receptore.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
27.03.2017., 04:24
|
|
astronaut
|
Quote:
Kymatica kaže:
ja nemam takvo iskustvo s njim, baš suprotno.
|
A eto, moja frendica ovakvo. Zato sam uvijek za to da ljudi pokucaju na sva vrata na koja mogu.
Quote:
Azaleja kaže:
Iskustvo dalje ne pisem vise nista
|
Joj Azaleja, ovakvi komentari su onda besmisleni. Razumijem da zbog vlastitih strahova ne želiš ići u detalje, uopće ne ulazim u to, ali ako već pišeš tako krpitirano i uzbunjivački, nefer je svoje iskustvo s nekim zaposlenicima ili programima neke ustanove preslikavati na cijelu ustanovu. Ako si imala iskustva baš sa svim do jednog psihoterapeuta u Vrapču, e onda se ispričavam.
|
|
|
27.03.2017., 04:41
|
|
astronaut
|
Quote:
zvonx78 kaže:
Zna li netko psihijatra koji je jako dobar klinicki farmakolog? A pod tim ne mislim na iskustva osobna, jer i moja psih zna s lijekovima, mada sam vidjao i bolje, nego bas netko tko je subspecijalizirao to. Treba mi se malo bolje pospojiti terapija, neuroloska manjima dijelom i psiholoska. Mene je moja iznenadila jer nije znala nesto sto je meni osnovno, nisam racunao da to ne zna, a to je koji AD dizu koje receptore. 
|
Baš psihijatar treba biti? Klinička farmakologija je i samostalna specka i tu ne bi trebalo biti problema što nije psihijatar. Ti si u Zg-u koliko se sjećam, i njih ovdje ima svaka bolnica. Ili bi trebala imati. Šteta što je Francetić s Rebra otišao u mirovinu prije koju godinu jer je on navodno bio čarobnjak za podesiti lijekove, s kakvim god kombinacijama da su mu ljudi došli. Davnih dana su ga spominjali i neki forumaši s ovog pdf-a. Tako da konkretno ime više nemam, ali pogledaj malo popis kliničkih farmakologa u ove dvije ustanove (samo njih sam našla na netu) pa barem imaš konkretna imena oko kojih se možeš raspitati.
Evo, Rebro:
http://www.kbc-zagreb.hr/klinike_i_z...+farmakologiju
Dubrava:
http://www.kbd.hr/odjeli/interna/spe...farmakologiju/
Ako baš iz nekog razloga trebaš i psihijatra, onda zaboravi sve ovo iznad. 
|
|
|
27.03.2017., 06:49
|
|
Ljenivka
|
Imam svojih razloga ali mozda bolje da ode na Rebro s obzirom da je napisala da nema novaca inace bi rekla da ide privatno a inace stjecajem okolnosti imam iskustva sa vise njih al se dosta toga promijenilo
|
27.03.2017., 08:58
|
|
Ljenivka
|
Da li ovdje netko zna dobrog psihologa psihoterapeuta
|
27.03.2017., 19:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Azaleja kaže:
Da li ovdje netko zna dobrog psihologa psihoterapeuta
|
Za koji grad pitaš i može li i privatno ili tražiš na uputnicu?
|
|
|
28.03.2017., 16:13
|
|
Ljenivka
|
Quote:
bejo kaže:
Za koji grad pitaš i može li i privatno ili tražiš na uputnicu?
|
Zg privatno.iako nije problem pp
|
31.03.2017., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Preporuke i iskustva s psiholozima/psihoterapeutima/psihijatrima *pročitati prvi post
Quote:
Pringles kaže:
Baš psihijatar treba biti? Klinička farmakologija je i samostalna specka i tu ne bi trebalo biti problema što nije psihijatar. Ti si u Zg-u koliko se sjećam, i njih ovdje ima svaka bolnica. Ili bi trebala imati. Šteta što je Francetić s Rebra otišao u mirovinu prije koju godinu jer je on navodno bio čarobnjak za podesiti lijekove, s kakvim god kombinacijama da su mu ljudi došli. Davnih dana su ga spominjali i neki forumaši s ovog pdf-a. Tako da konkretno ime više nemam, ali pogledaj malo popis kliničkih farmakologa u ove dvije ustanove (samo njih sam našla na netu) pa barem imaš konkretna imena oko kojih se možeš raspitati.
Evo, Rebro:
http://www.kbc-zagreb.hr/klinike_i_z...+farmakologiju
Dubrava:
http://www.kbd.hr/odjeli/interna/spe...farmakologiju/
Ako baš iz nekog razloga trebaš i psihijatra, onda zaboravi sve ovo iznad. 
|
Hvala ti puno, za Francetica sam i ja cuo, ali nisam znao da se moze doci do farmakologa na uputnicu. Pitat cu dr. opce jer dosta tableta koje uzimam utjecu i na psihu (neuropatska bol, obicna bol), iako joj nisu namijenjene kao primarne, a tu je i terapija od psihijatrice. Ona mi to handla, ali vidim da se malo gubi.
|
|
|
31.03.2017., 16:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Dobar psihijatar farmakolog je dr Goran Babić. Mislim da radi privatno. Stariji je doktor, radi negdje kod Maksimira. Meni je njega preporučila njegova kolegica i baš je naglasila da je farmakolog. Na kraju nije bilo potrebe da idem kod njega, ali mislim da je dobar kada ga je druga doktorica preporučila.
|
|
|
02.04.2017., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
prilika kaže:
Dobar psihijatar farmakolog je dr Goran Babić. Mislim da radi privatno. Stariji je doktor, radi negdje kod Maksimira. Meni je njega preporučila njegova kolegica i baš je naglasila da je farmakolog. Na kraju nije bilo potrebe da idem kod njega, ali mislim da je dobar kada ga je druga doktorica preporučila.
|
Hvala, prilika 
|
|
|
03.04.2017., 13:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Može preporuka za privatnog psihologa u Zg koji radi i grupno i individualno?
Radi se o obiteljskim problemima iz prošlosti, dubokih trauma i tome slično.
Koja metoda bi bila najbolja za to?
|
|
03.04.2017., 16:44
|
|
Ljenivka
|
Quote:
Pringles kaže:
A eto, moja frendica ovakvo. Zato sam uvijek za to da ljudi pokucaju na sva vrata na koja mogu.
Joj Azaleja, ovakvi komentari su onda besmisleni. Razumijem da zbog vlastitih strahova ne želiš ići u detalje, uopće ne ulazim u to, ali ako već pišeš tako krpitirano i uzbunjivački, nefer je svoje iskustvo s nekim zaposlenicima ili programima neke ustanove preslikavati na cijelu ustanovu. Ako si imala iskustva baš sa svim do jednog psihoterapeuta u Vrapču, e onda se ispričavam.
|
Ne kažem da nema dobrih psihoterapeuta u Vrapču.
|
05.04.2017., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Psihijatra i terapiju imam, trebam si naći nekoga s kime mogu razgovarati. Molim preporuku za psihoterapeuta koji ima iskustva u liječenju postporođajne depresije u Zagrebu. Thx
|
|
|
06.04.2017., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Di mogu pronaći na koju hitnu psihijatriju spadam po adresi stanovanja?
Čisto da znam di ću nekad reć taksistu da me vozi 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:42.
|
|
|
|