Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
06.04.2017., 19:31
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
dire Dawn kaže:
Di mogu pronaći na koju hitnu psihijatriju spadam po adresi stanovanja?
Čisto da znam di ću nekad reć taksistu da me vozi 
|
Na internetu ili ako slučajno imaš možeš pogledati u novinama a možda još najbolje centar za krizna stanja na Rebru ako primaju ako nije po mjestu stanovanja.
|
06.04.2017., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Wow, na internetu  .
Di na internetu?
Neka web stranica?
|
|
|
06.04.2017., 20:49
|
|
astronaut
Registracija: Dec 2009.
|
Za Zg su ti ovdje sve dežurne službe po speckama i administrativnoj podjeli:
http://www.zagreb.info/zg-info/dezur...e-sluzbe/19709
|
|
|
07.04.2017., 09:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
dire Dawn kaže:
Wow, na internetu  .
Di na internetu?
Neka web stranica?
|
odi na rebro. tamo su dežurni, dodješ i kažeš da ti nije dobro. sjedneš i čekaš malo, odma te primi doktor.
oke su.
|
|
12.04.2017., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
pozdrav.
preporuke za socijalnog ili privatnog psihijatra/psihoterapeuta(primarno psihijatra)u splitu? treba mi za staru koja ima bipolarni poremećaj, možda se dijagnoza u međuvremenu promijenila ali uglavnom ima paranoje stalno u vezi drugih ljudi i optužuje ih, s njom je nemoguće biti i komunicirati. znači netko tko je poznat po tome da je odličan za ovakve slučajeve?ako znate nekog ovdje ili na pm, za slučaj da zaboravim provjeriti temu.
hvala.
|
|
|
12.04.2017., 22:03
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Dotty, plz podsjeti me u pm da ti pošaljem kontakt. inače za Split vam znam cijelu paletu pasihoterapeuta...pa ako još nekome zatreba...
|
13.04.2017., 02:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Azzura kaže:
Dotty, plz podsjeti me u pm da ti pošaljem kontakt. inače za Split vam znam cijelu paletu pasihoterapeuta...pa ako još nekome zatreba...
|
pošto mama pije ljekove, trebao bi biti psihijatar, ili psihijatar + psihoterapeut.
|
|
|
13.04.2017., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Za split sam cula samo pohvale za dr. Dolores Britvic 
|
|
|
15.04.2017., 15:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bejo kaže:
Za split sam cula samo pohvale za dr. Dolores Britvic 
|
Evo guglam malo, vidim da radi u kbc-u, no kako se naručiti bez dolaska tamo?djeluje malo komplicirano. Što je"crvena uputnica"? Da li može otići kod nje ako već ima svoju soc. psihijatricu? Nisam baš upućena.
|
|
|
17.04.2017., 18:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2017.
|
Bok ljudi, tu pitam jer ne znam gdje pitati, a nije mi špica otvarat temu za ovo. Jel' bio netko u zadnjih godinu dana (ili da ima informacije iz prve/druge ruke ) na hospitalizaciji u Vinogradskoj? Konkretno mislim na ženski odjel, kako to sad funkcionira naspram recimo prije nekoliko godina?
Zadnje uređivanje Konti K : 17.04.2017. at 19:25.
|
|
|
20.04.2017., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Ima li netko iskustva sa Andrejom Borovečki? Ona je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pa spada pod one besplatne programe bez uputnice, ako sam dobro shvatila. Zanima me kakva je, koliko se čeka, koliko često se dolazi, sve. Može tu ili u pp 
|
|
|
21.04.2017., 10:51
|
|
prosječna
Registracija: Oct 2009.
|
Pozdrav,
znam da sam 1001 koja postavlja ovakvo pitanje... ali pliz, ako netko ima preporuku/iskustvo.
Naime, htjela bih krenuti na razgovor/psihoterapiju zbog određenih privatnih tema koje bih napokon voljela odraditi. Ovo bi više bilo kao rad na sebi, a manje sušta potreba. Dakle, nemam dijagnozu (još  ), ali bih željela kontinuiran odlazak psihijatru da se bavim tim temama na taj način.
Sad... totalno sam zbunjena i neodlučna. Kud, kamo?
Mislila sam da ipak krenem preko uputnice preko HZZo-a, jer znam da neću izdržati dugo ako ću svaki sat kod privatnika plaćati 300 kn.
Bila sam kod LOMice i imam uputnicu. Pašu mi samo popodnevni termini, zbog posla.
Razmišljam o Sv Ivanu (Jankomir), jer mi je najbliže. Opet, nemam pojma kod kojeg doktora se tamo naručiti, ne bih voljela fulati jer znam sebe, na kraju ću odustati od svega. Ima li netko iskustva s tim doktorima tamo?
Ne znam uopće jel to dobra ideja, jer imam dosta visoka očekivanja, u smislu da mi treba osoba koja će biti ok po pristupu i znati mi dati savjet. Dakle, želim s nekim konstruktivan razgovor, obostran, a ne da me samo sluša i misli si svoje. Pogotovo ne želim da me spiči van nakon pola sata.
Ne znam, pomagajte!
Hvala!
|
|
|
21.04.2017., 12:37
|
|
prosječna
|
Huh
pročitala sam neka iskustva ovdje, i potraga za kvalitetnom psihoterapijom mi se čini nemoguća misija. Igla u plastu sijena. Možda sam nerealna, u datim okolnostima našeg sjeb. zdravstva....
Zašto to naše zdravstvo koje toliko plaćamo ti ne kaže tko je kakav i kamo da odeš nego se ja sad moram patit i trošit svoje vrijeme da nađem nekog...
Čini mi se da svugdje mogu očekivati isto: čekanje u redu s drugim pacijentima iako si naručen, upitna kvaliteta razgovora, rizik da dođeš kod nekog tko ti ne paše, pa onda opet potraga za nekim drugim.
Kolike su šanse da bez truda i znoja (to mi se ne da), nađem nekog tko je OK?
OK znači:
- da se posveti
- da nije nezainteresiran
- da želi razgovarati
- da želi dati savjet
- da je srdačan i pristupačan
Možda sam ja samo naivna duša koja traži nemoguće ...
|
|
|
21.04.2017., 12:42
|
|
prosječna
|
Bila sam prije par godina kod privatne psihologice ... i sve pet, draga je ženica i pristojna, ali ona se samo smješkala, i kimala glavom, tu i tamo postavila neko beznačajno pitanje, tako da sam zaključila da gubim vrijeme kod nje...
Želim konstruktivan razgovor a ne smješkanje... dijalog a ne monolog.
Mislim super, savršeno zanimanje... sjediš, smješkaš se, tu i tamo nešto pitaš... i uzmeš 250 - 300 kn 
Pa i ja bi tako ... 
|
|
|
21.04.2017., 12:54
|
|
astronaut
|
Da, nerealna si. Ne samo koje su mogućnosti zdravstva. Imaš nerealnu sliku terapije općenito.
|
|
|
21.04.2017., 13:28
|
|
prosječna
|
Moja 'nerealnost' proizlazi iz normalnih zahtjeva, traženja jednog normalnog ljudskog prisupa koji očito ne prolazi u ovom 'realnom' svijetu.
Ne znam kome uopće može pomoći takva terapija koja se danas nudi.
(čast izuzecima, kojeg možda jednog dana pronađem ...).
|
|
|
21.04.2017., 14:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
AnaEmily kaže:
Ima li netko iskustva sa Andrejom Borovečki? Ona je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pa spada pod one besplatne programe bez uputnice, ako sam dobro shvatila. Zanima me kakva je, koliko se čeka, koliko često se dolazi, sve. Može tu ili u pp 
|
Dobila sam razgovor sa Mirjanom Orban pa može iskustva za obje ako je netko bio kod jedne ili druge.
|
|
|
21.04.2017., 17:02
|
|
astronaut
|
Quote:
fleur amour kaže:
Moja 'nerealnost' proizlazi iz normalnih zahtjeva, traženja jednog normalnog ljudskog prisupa koji očito ne prolazi u ovom 'realnom' svijetu.
Ne znam kome uopće može pomoći takva terapija koja se danas nudi.
(čast izuzecima, kojeg možda jednog dana pronađem ...).
|
Onima koji misle da im ne može, sasvim sigurno ne može.  Zdravstvo je takvo kakvo je, ljudi se mogu jedino pomiriti s time po principu 'uzmi ili ostavi'.
Gledaj, nemoj me krivo shvatiti, dobronamjerna sam ovdje iako zvučim možda oštro: ljutiš se na nečiju struku i omalovažavaš je pomalo ( pa i ja bi tako; može, školuj se 5 godina samo za dodatnu edukaciju u psihoterapiji, pa naplaćuj) bez znanja o tome zašto je to tako izgledalo dok u isto vrijeme želiš pomoć te iste struke, ne da ti se tražiti pravog terapeuta jer to iziskuje trud, očekuješ da ti zdravstvo kaže tko bi tebi odgovarao - zdravstvo ne može znati tko bi tebi odgovarao jer je to jako individualno, očekuješ savjete na terapiji (ovdje ćeš imati neugodan susret s realnošću ako dođeš kod psihodinamski orijentiranog, a oni su uglavnom u sektoru javnog zdravstva; očekuj često dinamiku dijaloga koji bi imala s ukrasnom biljkom). I tak.
Zadnje uređivanje Pringles : 21.04.2017. at 17:23.
|
|
|
21.04.2017., 17:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2016.
|
osim toga, vecina terapeuta na uputnicu su psihodinamski dakle, da, terapija se svodi na tvoje pricanje o problemu, bez mnogo njegovih upletanja, i postoji razlog zasto je tome tako.
|
|
|
21.04.2017., 17:25
|
|
astronaut
|
Colospa, tako je, baš sam to i nadopisivala kad si postala. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:42.
|
|
|
|