|
|
23.05.2017., 18:41
|
|
Toon Army !
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Rijecanin kaže:
Dosadna je za popizdit, i govori o nedostatku bilo kakvog smisla za estetiku. Vidis kako je zabavno koristii ''takve'' argumente.
Naravno da ne znaci, osim sto je rijec o danas poprilicno arhaicnoj tehnologiji, i nitko tko zeli zabavnog daily drivera si ne bi trebao dozvoliti takvo sto. doduse, nitko tko vozi Mustanga radi uzivanja u voznji si ne bi trebao dozvoliti ista nize od V8.
Ali ne moze nakrcati 4 svinjeske polovice u bunker.
|
Pa dosadna je i meni. Ali nisam je ja sebi kupio i zato ne shvatam zasto govoris kao da jesam? Izbor moje supruge, njen automobil i njen problem.
Zanimljivo je da kazes kako niko ne bi trebao dozvoliti da vozi manji motor od V8 ali ti si taj koji zagovara turbo 4 kod takvih automobila. Cemu promjena razmisljanja?
Tehnologija ispod lima nije uvijek najbitnija. Cak i moj rent a car specijal, osnovni i najjadniji V6 Mustang, sa bijednom automatikom, je i dalje ubrzava bolje od hot hatcheva iz VAGa poput GTIa ili RSice. Narocito dizelke koja je jedva brza i od jadne Corolle. Sa rucnim mjenjacem.
Cijeli razlog zasto je i krenulo sa napadima po Civicu je jer ovaj put Civic ima sve ono sto ranije nije imao u tolikoj mjeri. Odlican omjer cijene i opreme, prostranost na razini najprostranijih u klasi i napokon i turbo motor te "normalnu" unutrasnjost. Vanjski dizajn je stvar ukusa, slazem se. No imam gadan osjecaj da nekim ovdje smeta ili im nije jasno kako sada Civic moze promjeniti racunicu ulozeno-dobijeno, koja se strogo vezala za VAG vec mnogo godina. U tome je problem.
|
23.05.2017., 18:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
VAG i u uloženo-dobiveno ne idu zajedno od izlaska Golfa4 i novih generacija škode.
|
|
|
23.05.2017., 18:53
|
|
Toon Army !
|
Idu na forumu. Platiti Golfa ili Skodu preko 180tkn ili i preko 200 je normalno.
Kada isto treba uraditi za Hondu, skupo je.
E pa, sad je Honda jos opremljenija i pristupacnija, sada cekamo novi izgovor.
|
23.05.2017., 18:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2015.
|
Pa oće svit propast zato jer je honda izbacila dobar i cijenom pristupačan civic?
I opet ponavljam da će bolje proć onaj kome ne smeta dizajn iste ako kupi hondu nego npr O3, Megane IV ili Golf VII, svi nabrojeni su skuplji a bome i manji auti (dobro, O3 je tu negdje s Civicom). Što se tiče pouzdanosti, mislim da je to danas sve više manje isti kurac u prosjeku.
A vidim da je nekima bitno i to kad je honda skupila muda za izbacit turbo motor. A to je relevantan faktor pri kupnji auta zbog ___________ (upiši odgovor)? 
|
|
|
23.05.2017., 20:29
|
|
Ljutan
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
El Mariachi kaže:
Pa dosadna je i meni. Ali nisam je ja sebi kupio i zato ne shvatam zasto govoris kao da jesam? Izbor moje supruge, njen automobil i njen problem.
|
Tvoja supruga je i tvoj problem. Predspostavljam da si amenovao kupnju valjda najdosadnijeg automobila na svijetu, po svakom kriteriju. Cak je i mjenjac pateticni CVT. Mislim da te to diskvalificira iz svake rasprave o estetici i ukusu.
Quote:
El Mariachi kaže:
Zanimljivo je da kazes kako niko ne bi trebao dozvoliti da vozi manji motor od V8 ali ti si taj koji zagovara turbo 4 kod takvih automobila. Cemu promjena razmisljanja?
|
Pa naravno da zagovaram, nova tehnologija, veci moment, manja potrosnja, puno laksi tuning. Generalno puno bolja opcija od V6 u Mustangovoj ponudi. naravno, pogotovo ljudima kojima je auto ya svakodnevno tandrkanje. Ako pricamo o americkoj ikoni, muscle caru, gustu, zvuku i podrhtavanja, onda se sve ispod V8 jednostavno ne broji.
Quote:
El Mariachi kaže:
Tehnologija ispod lima nije uvijek najbitnija. Cak i moj rent a car specijal, osnovni i najjadniji V6 Mustang, sa bijednom automatikom, je i dalje ubrzava bolje od hot hatcheva iz VAGa poput GTIa ili RSice. Narocito dizelke koja je jedva brza i od jadne Corolle. Sa rucnim mjenjacem.
|
Pa ako vec uzivas u voznji, trebao si odabrati automobil koji to moze i omoguciti. A ne rentacar najsocijalniji v6 mustang, za kojega je cornering nepoznat pojam, i bilo kakav pojam uzivanja u voznji prelazi u strah nakon pojave prvog zavoja.
Quote:
El Mariachi kaže:
Cijeli razlog zasto je i krenulo sa napadima po Civicu je jer ovaj put Civic ima sve ono sto ranije nije imao u tolikoj mjeri. Odlican omjer cijene i opreme, prostranost na razini najprostranijih u klasi i napokon i turbo motor te "normalnu" unutrasnjost. Vanjski dizajn je stvar ukusa, slazem se. No imam gadan osjecaj da nekim ovdje smeta ili im nije jasno kako sada Civic moze promjeniti racunicu ulozeno-dobijeno, koja se strogo vezala za VAG vec mnogo godina. U tome je problem.
|
A zasto bi ikome smetalo koji automobil ima kakav omjer dobiveno / ulozeno. Ja sam samo jedno 17 puta naglasio koliko mi je gadan, sto je mozda malo previse, ali nije ni nova Octavia bolje prosla.
BTW. paralela ti je apsolutnp promasena. Ako postoji auto koji ne nudi sjajan omjer ulozeno/dobiveno, to je Golf. I da, tu si u pravu, nova Civic ide njegovim stopama.
|
23.05.2017., 20:48
|
|
Toon Army !
|
Ne znam zasto bi bio ja bio diskvalifikovan o raspravi o estetici jer je moja supruga sebi kupila Corollu? A ti nisi diskvalifikovan a kupio si sebi Skodu, ekvivalent onoga sto je Toyota u Americi minus pouzdanost.
Mustang je najsocijalniji moguci, i kao takav standardno ima LED naprijed i nazad, HID, podesavanje osjetljivosti upravljaca i sl. Stvari koje kod VAGa kostaju valjda desetinu cijene vozila. Stani malo, kod VAGa se placa i pusacki paket. Valjda zele da kazu kupcima kako su popusili.
Druga stvar, cak i taj socijalni Mustang moze ubrzanjem posramiti FWD GTI ili RSicu. Na stazi je brzi i od sportski orijentisanog Subarua BRZ.Dinamika voznje? Probaj sjesti u moje cudo i voziti brzo da te vidim? Taj camac od automobila te nauci voznji, za razliku od "sportskog" dizela karavana za prevoz kupusa, svinjetine i cega sve ne. Koji je ubrzanjem jedva brzi i od obicne Corolle.
|
23.05.2017., 21:47
|
|
Toon Army !
|
Civic hb Sport, u crnoj izgleda bas dobro.
https://m.youtube.com/watch?v=Rnjwy0FnOoA
Tko je spomenuo instrumente kod Skode ali je post obrisan ili?
Ali slazem se. Nisu u 20 godina naucili kako brojeve da okrenu na brzinomjeru tako da ih vidis normalno. Valjda misle da vozaci okrecu i glavu sa volanom. 
|
23.05.2017., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
|
uze mi riječ iz usta hahahaha
|
|
|
23.05.2017., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Kod dizajna civic HB mi je najgora bočna linija, vuče mi na priusa 
|
|
|
23.05.2017., 22:00
|
|
Toon Army !
|
Uzivo je bolji puno, cool su 5ta vrata sa spoilerom i natpis Turbo. Ne znam da li ce tako biti kod vas.
Meni iskreno najvise smetaju dvije crne plastike nazad, sa lijeve i desne strane. No opet, ako sve drugo odgovara, presao bih preko toga ili bi ga uzeo u crnoj boji. 
|
23.05.2017., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
|
|
|
23.05.2017., 22:34
|
|
Bekrija
Registracija: May 2011.
|
Nekak mi je butterface . Dobro tijelo, kresnio bi, ali faca ružna.
|
|
|
23.05.2017., 22:35
|
|
Bekrija
Registracija: May 2011.
|
Dupli butterface.
|
|
|
23.05.2017., 23:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Rijecanin kaže:
Evo ti slika najnormalnije voznje po otvorenoj cesti, relacija Rijeka - Labin, vise manje 90-100 kilometara na sat gdje god cesta dopusta.
Automatik u Drive modu ga drzi na 1500 okretaja. Sto ce se desiti s ovim automobilom nakon 3-4 godine, evo, trenutno ima 3 i po, pa me zanima sto mogu ocekivati. I ako ga ne vozim ispravno, kako bi ga ti vozio.
Ako stisnes lagano ga, ostaje u 6 brzini i sasvim veselo ubrzava, ako naglo opizdis po gasu, salta jednu ili dvije nize i ubrzava jos veselije.
|
Ovo sa slike nije auto. To je Tomo Vinković 
I nemoj lagat ovaj napaćeni narod da iz 1500 okretaja ubrzava u 6-toj i to sasvim veselo.
Uostalom, koja su to kola?
|
|
|
23.05.2017., 23:42
|
|
MI6 Member
Registracija: Jan 2015.
|
Octavia RS
|
|
|
23.05.2017., 23:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Majke ti mile i instrumenata i užasa. 
I ovo ti naplate preko 200 milja??
A plastike od pretopljenih čaša od jogurta. 
|
|
|
24.05.2017., 00:11
|
|
Ljutan
|
Quote:
Kerefek76 kaže:
Ovo sa slike nije auto. To je Tomo Vinković 
I nemoj lagat ovaj napaćeni narod da iz 1500 okretaja ubrzava u 6-toj i to sasvim veselo.
Uostalom, koja su to kola?
|
Pa na 1500 okretaja ima 350 Nm momenta, a maksimalni moment na 250 okretaja vise. Kako bi trebala ubrzavati ako ne veselo_

|
24.05.2017., 00:14
|
|
Ljutan
|
Quote:
frenchman kaže:
Majke ti mile i instrumenata i užasa. 
I ovo ti naplate preko 200 milja??
A plastike od pretopljenih čaša od jogurta. 
|
A da...
|
24.05.2017., 00:30
|
|
Ljutan
|
Quote:
El Mariachi kaže:
Ne znam zasto bi bio ja bio diskvalifikovan o raspravi o estetici jer je moja supruga sebi kupila Corollu?
|
Zato što je to diskvalifikacijski faktor.
Quote:
El Mariachi kaže:
Mustang je najsocijalniji moguci, i kao takav standardno ima LED naprijed i nazad, HID, podesavanje osjetljivosti upravljaca i sl. Stvari koje kod VAGa kostaju valjda desetinu cijene vozila. Stani malo, kod VAGa se placa i pusacki paket. Valjda zele da kazu kupcima kako su popusili. 
|
Eto, na mojem polu DAS autu je sve navedeno u serijskoj opremi. Kao i Xsenon, multi link, i automatski mjenjač koji ne datira iz 60tih godina prošlog stoljeća.
Quote:
El Mariachi kaže:
Druga stvar, cak i taj socijalni Mustang moze ubrzanjem posramiti FWD GTI ili RSicu.
|
Isto može i naturpijani Jugić, pa ga to ne čini dobrim automobilom.
|
24.05.2017., 00:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Rijecanin kaže:
Pa na 1500 okretaja ima 350 Nm momenta, a maksimalni moment na 250 okretaja vise. Kako bi trebala ubrzavati ako ne veselo_
|
Ček ček...čekaj.... da se lupim u glavu  ....
Ti uspoređuješ vožnju turbo dizela sa pola litre volumena više sa turbo benzicem !?!? 
Mislim, onak..... zašto si uopće uzeo Škodu RS za primjer !?? Ja znam par brodskih dizela koji potežu i sa 900 rpm-a  prema kojima tvoja Škoda RS izgleda kao visokoturažni auto 
Ili još bolje... zašto nisi uzeo neki električni kao Teslu S ?
Gledaj, ako uspoređuješ jabuke sa jabukama onda u usporedbu ne unosiš ni kruške ni šljive ni marelice jer to nema smisla.
P.S.
Instrument tabla na toj Škodi je totalni disaster. Kao da gledam niskobuđetni hongkonški akcijski film iz 80-tih sa engleskim voiceoverom i kineskim titlovima. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:31.
|
|
|
|