Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.10.2017., 10:27   #1
Question Mlijeko je kancerogeno, izaziva rak?

Sve češće čitam po raznim stranicama da je mlijeko iznimno kancerogeno. Da je mlijeko koje danas pijemo previše prerađeno te nije kao ono koje su naši roditelji pili. Tome u prilog ide i činjenica da je pokojna Dona Ares rekla da je rak dobila isključivo zbog mlijeka u tetrapaku. A nitko se ne oglašava protiv toga jer se na mlijeku zarađuju veliki novci.

Ja osobno pijem mlijeko svaki dan, ono klasično 2,8% i to čak oko pola litre, ako ne i više, s raznim shakovima, kavama, cappuccinima, vrućim čoksama i sl., pa me posebno zabrinjava ta informacija.

Ugl. zanima me općenito vaše mišljenje i iskustva u vezi toga. Zar je stvarno istina da je i mlijeko postalo nezdravo te ako je, što piti umjesto njega? Stvarno nezz kako bi moja prehrana izgledala bez mlijeka jer fakat uživam u njemu mixanim s gore navedenim dodatcima. I molim bez sojinog mlijeka, jer je soja sama po sebi umjetna tvorevina, tak da čisto sumnjam da je zdravija od kravljeg.

Thanks in advance
Morning is offline  
Old 03.10.2017., 10:36   #2
Hrkljuž.....

“Religion was invented when the first con man met the first fool.” Mark Twain
kumek is offline  
Old 03.10.2017., 10:39   #3
Pij caj i vodu kao ja, izbacio sam mlijeko vec odavno... cujem da ljudi oko mene dosta cesto oboljavaju od raka, to sve nezdrava prehrana, puna toksina. Ne jedem niti kruh, taj kruh je isto kancerogen po mom misljenju.. Ljudi su prije jeli kruh jer nije bilo toliko ostale hrane, pa su se brze zasitili.. Taj kruh je za danasnje vrijeme nepotreban, usporava probavu i nagomilava toksine u covjeku...opcenito tijesto.
Samo domace voce i povrce i meso naravno... sve ostalo zasicerena stetna smeca
Old 03.10.2017., 21:21   #4
Ajme, pa bar u danasnje vrijeme imas toliko drugih zdravijih opcija i alternativa, npr: rizino, zobeno, bademovo, ljesnjak, kokos, indijski orascici, heljdino itd... sve su to biljni napitci i izvrsne zamjene za kravlje. Nije sve samo soja. I mos birat, oces nezasladjeno, sa kakaom, sa dodanim kalcijem, vit d, b12, za kavu, ovakvo onakvo. Ako ti je preskupo, mozes i sama doma raditi, vrlo jednostavno...

Informiraj se malo. Znam da je tesko promjeniti stecene navike, ali cinjenica je da smo jedina vrsta na planeti Zemlji koja u odrasloj dobi "siše" mlijeko druge vrste.
Old 03.10.2017., 21:46   #5
u prosjeku 3 litre kravljeg zadnjih 25 godina , najveći zdravstveni problem mi je bijo zanoktica od predprošle jeseni

mliko je diglo civilizaciju na višu razinu u ono doba kad su ljudi udomili krave , dobili više vremena i energije za razvoj jer nisu imali brigu oko sigurnog dnevnog obroka
babunovich is offline  
Old 03.10.2017., 22:32   #6
Pokretaču teme.

Daj neki link na relevantno evidence-based istraživanje kojim su potkrijepljeni navodi o kancerogenosti mlijeka.

U suprotnom, ovu temu mogu samo smatrati neprimjerenom za ovaj PPDF i uputiti te na PDF Alternativa radi daljnjeg kovanja zavjera i ostalog
Old 03.10.2017., 23:15   #7
Mislim da je veči problem briga oko krava jer ih trpaju sa hormonima i antibioticima sad ovo več izgleda ko urota protiv ljudskog roda
Ali dam se kladiti da večina OPG-ova i npr na mljekomatima ima kvalitetno mljeko bez kemije ipak nismo ˝zatrovani˝ kao u SAD gdje se krave cijepe na dnevnoj bazi raznim sranjima da se potakne veči profit

Inače kad se priča o kancerogenim stvarima za duhan je dokazano da je kancerogen pa imaš slučajeve da pušač sa 35g ˝staža˝ ima normalna pluća dok čovjek koji nikad nije pušio se ljeći od raka pluća
Razjasni taj dio i vjerovatno ćeš dobiti nobelovu nagradu
Davorček is offline  
Old 06.10.2017., 09:44   #8
Mišljenja sam da je danas sve kancerogeno od zraka,vode,tla itd.
Pa ne znam što se to danas može reći da je 100% zdravo i prirodno, od kojekakvih špricanja svega i svačega zadnji niz godina pa sad ove suše/poplave i ostale katastrofe tako da mislim da ni moj jadan vrt mi ne može ponudit više ono zdravo.

Možda sam u krivu, ali to tako vidim.
Colleen Canela is offline  
Old 11.10.2017., 11:22   #9
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
....

Informiraj se malo. Znam da je tesko promjeniti stecene navike, ali cinjenica je da smo jedina vrsta na planeti Zemlji koja u odrasloj dobi "siše" mlijeko druge vrste.
Jedini smo koji radimo i avione.....zar nije mlijeko bliže našoj vrsti nego recimo jabuka? Druge vrste ne sišu mlijeko...jer ga naime nemaju. Ostavi mlijeko na tanjuriću u šumi pa gledaj kako ne sišu.

“Religion was invented when the first con man met the first fool.” Mark Twain
kumek is offline  
Old 23.02.2018., 16:45   #10
Sjećam se čovjeka iz mliječne industrije koji je rekao da djeci ne bi nikako smjeli davati "trajno" mlijeko...onda znaš!

Ja kupujem mlijeko na mlijekomatu, direktno od proizvođača, i osjetim veliku razliku u kvaliteti! Vjerujem da je takvo mlijeko zdravo, a čitala sam da je i izotonično - i da bi ljudi nakon vježbanja trebali popiti čašu takvog mlijeka, a ne izotonik - isti je rezultat na orgnizam!

Šteta što su naši proizvođači mlijeka slabo obrazovani, jer da nisu, i da počnu prodavati mlijeko kao izotonički napitak - obrnuli bi silnu lovu, na brzinu!

Mlijeko ima kalcij, vitamine i minerale i ja podržavam njegovo korištenje. Ne podržavam pijenje onaga što se prodaje u supermakretima i što nazivaju mlijekom, a s mlijekom nema veze!!! Kakvo je to "svježe mlijeko" koje traje 21 dan?
Za trajno mlijeko se navodno koristi pokvareno mlijeko tj. ono kojeme je istekao rok, pa se procesima proizvodnje "iskoristi" kao "trajno".

Sve je više mljekomata po gradu - pronađite i vi vama najbliži! Bar za probu! Ja vidim da na ovom mom je uvijek gužva, ljudi dolaze autima iz drugih kvartova i nataču litre i litre....rade si sami sir, jogurt, a kad se zakuha - ima i skorupa!
TetaSheraton is offline  
Old 25.02.2018., 06:16   #11
Mlijeko samo Iz organskog uzgoja (imate jeftino u Intersparu)
Inace je otrovni koktel antibiotika i hormona rasta ( da, poticu i rast kancerogenih stanica koje svi imamo)
Frankie is offline  
Old 27.02.2018., 17:12   #12
Quote:
body halleck kaže: Pogledaj post
Pokretaču teme.

Daj neki link na relevantno evidence-based istraživanje kojim su potkrijepljeni navodi o kancerogenosti mlijeka.

U suprotnom, ovu temu mogu samo smatrati neprimjerenom za ovaj PPDF i uputiti te na PDF Alternativa radi daljnjeg kovanja zavjera i ostalog
A zakaj je ova tema još uvek ovde?
judolino is offline  
Old 27.02.2018., 18:09   #13
Ako govoriš engleski 10 minuta googlanja je dovoljno.
Studije postoje, ali znanstvenici ne znaju odgovor na ovo pitanje.
MaryM is offline  
Old 27.02.2018., 18:51   #14
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
A zakaj je ova tema još uvek ovde?
Zaboravio sam.

MajBed

lokot

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:11.