|
|
26.03.2018., 11:17
|
#121
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
Postova: 727
|
A zasto uopce skupi kompresorski aparat ako smijem pitati?
Nije da sugeriram, vec me isto 'kopkalo' pa sam odustala jer mi se cini nepraktican, zauzima puno vise mjesta (ne volim drzati stvari na sanku kuhinje), a ne nudi bas puno vise od ovih malih djecjih igracki?
Ja ovu malu djecju igracku za par sto kn koristim svaki dan i nakon prvobitnog ''nastimavanja i navikavanja'' mislim da stvarno zadovoljavajuce odradi svoj posao. A i da se raspadne, najjeftiniji kompresor je kao 5 ovih. Jedini je nedostatak sto nikad nije to to ako sladoled treba poslje pospremiti u frizer. No ne vjerujem da bi ni kompresorski bili bolji?
U svakom slucaju ja bih tu gledala slicne stvari kao i kod zamrzivaca: koliko je duga garancija kao prvo i najosnovnije. Nudi li neke dodatne funkcije? koliko je velik i kako odgovara prostoru u koji ga stavljam. jesu li odvojivi djelovi normalno perivi u masini? I na kraju snagu/potrosnju. Kontam ako ovo moje malo moze stisnut sladoled za 15ak min da bi i najslabiji kompresor mogao.
Quote:
quazar kaže:
Da dignem temu...
U potrazi sam za kompresorskim aparatom za sladoled.
Čitam po njemačkim sajtovima, ukratko se to sve svodi na nekoliko proizvođača.
Unold, DeLonghi, Trisa, Nemox itd.
Npr. link
Koliko testova, toliko i proglasa najboljih uređaja.
Pogotovo je gadno ako krenete čitati reviewove na Amazon.de. Tamo pak ima svega.
Ono što je bitno naglasiti jest da su kod nas cijene dramatično veće nego u AT i DE.
Hajde dobri ljudi, javite vaša iskustva s kompresorskim aparatima, gdje ste ih nabavili itd.
Hvala!
|
|
|
|
26.03.2018., 21:46
|
#122
|
contortionist
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 359
|
Ma fora mi je taj princip, da ne moram puno unaprijed planirati ako želim napraviti sladoled.
Slažem se da je downside veličina aparata pa i buka koja bi mogla biti naporna.
Također me kopka što je bolje kupiti, a pogotovo otkako sam naletio na neke kompresorske modele u Austriji koji su na sniženju znali koštati 120 eura i manje.
Nekako i ja razmišljam da je bolje napraviti manju količinu pa sve pojesti nego raditi neke veće količine pa ih spremati.
Koji ste aparat kupili? Ako sam dobro shvatio, kupili ste ga u nekom od supermarketa.
__________________
''...noone is innocent...''
|
|
|
27.03.2018., 13:54
|
#123
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
Postova: 727
|
Quote:
quazar kaže:
Ma fora mi je taj princip, da ne moram puno unaprijed planirati ako želim napraviti sladoled.
Slažem se da je downside veličina aparata pa i buka koja bi mogla biti naporna.
Također me kopka što je bolje kupiti, a pogotovo otkako sam naletio na neke kompresorske modele u Austriji koji su na sniženju znali koštati 120 eura i manje.
Nekako i ja razmišljam da je bolje napraviti manju količinu pa sve pojesti nego raditi neke veće količine pa ih spremati.
Koji ste aparat kupili? Ako sam dobro shvatio, kupili ste ga u nekom od supermarketa.
|
Da, ja sam svoj u Konzumu kad je bio. To je ovakav model s 2 salice:
primjer
Ima ih od vise proizvodjaca i jeftinije se da naci nego na ovom primjeru. Sretala sam ih na Amazonu i na Ebayu. Svakako od ovakvih preporucam ovu verziju s 2 salice jer stane bez problema u zamrzivac i ne treba uvijek imat 2 tamo, a opet uvijek je bar 1 spremna.
Iskreno, mislim da ni s kompresorom spremanje ne bi drugacije izgledalo, no moram priznat da nisam probala - nek se javi netko ako ima, zaista i mene zanima je li se (i ako da - zasto) isplati kupiti to skuplje, vece i kompliciranije? Jedina realna razlika koja mi pada na pamet je kapacitet. Ovaj mali mozda i ne uspije vecu kolicinu ohladiti, treba malo ustimavanja. Situacija je gora sto je u prostoriji toplije. Prakticno, ja sam se ustimala, ali pretpostavljam da tog problema ne bi bilo. Ali ako nema nikakve druge razlike osobno ne bi dala 1000+ kn za to.
Ovaj sam platila ispod 300 kn, treba malo pecati akcije.
|
|
|
11.05.2018., 22:13
|
#124
|
contortionist
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 359
|
Evo u Lidlu za vikend, mislim da ću riskirati 150 kn isprobati kako to radi.
aparat
__________________
''...noone is innocent...''
|
|
|
11.05.2018., 22:25
|
#125
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
Postova: 5,503
|
Koja je točno tajna tog aparata? Što točno on radi, a ne može se ručnim postupkom dobit?
|
|
|
11.05.2018., 22:38
|
#126
|
xxx-type
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: No post code envy
Postova: 15,476
|
Quote:
črni kaže:
Koja je točno tajna tog aparata? Što točno on radi, a ne može se ručnim postupkom dobit?
|
Recimo da pokušava imitirati miješanje na zaleđenoj ploči. Meni to baš nije uspijevalo, uglavnom se ledene kvrge stvore.
|
|
|
12.05.2018., 13:20
|
#127
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
Postova: 5,503
|
Nisam baš ubrao. To znači da u odnosu na klasični domaći ghiacciolo ovaj aparat radi manje ledeni slatkač ili kaj? Više konzistentan recimo ili neki drugi trik?
|
|
|
12.05.2018., 16:49
|
#128
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
Postova: 3,070
|
Quote:
črni kaže:
Nisam baš ubrao. To znači da u odnosu na klasični domaći ghiacciolo ovaj aparat radi manje ledeni slatkač ili kaj? Više konzistentan recimo ili neki drugi trik?
|
A što podrazumijevaš pod klasičnim domaćim načinom? Ako to uključuje primjenu slanog ledenog rastvora, onda OK, samo što je to ipak dosta kompliciranije. Ako ne, onda ono što dobiješ nije usporedivo sa sladoledom iz aparata.
|
|
|
12.05.2018., 20:06
|
#129
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
Postova: 5,503
|
Quote:
Hiawatha87 kaže:
A što podrazumijevaš pod klasičnim domaćim načinom?
|
Voće + šećer + vrhnje
|
|
|
12.05.2018., 20:55
|
#130
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
Postova: 52,394
|
Stvar je u mjesanju
Za.edis posudu i onda u toj zaledenoj posudi mjesaslica mijesa i ledi i stvori se fina konzistencija ali treba ga odmah ponesti, kaf se ostavi u dubokom postane pretvrd
__________________
Moj Zmajek je MPO beba :)
#nemrem
|
|
|
12.05.2018., 21:10
|
#131
|
xxx-type
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: No post code envy
Postova: 15,476
|
Quote:
črni kaže:
Nisam baš ubrao. To znači da u odnosu na klasični domaći ghiacciolo ovaj aparat radi manje ledeni slatkač ili kaj? Više konzistentan recimo ili neki drugi trik?
|
Ne, ništa u tom smjeru. Stvar je zamišljena da zbog svoje hladne stijenke vrhnje i aromu pretvori u kremasti sladoled. Ipak, stvar to baš i ne uspijeva, već se stvara nešto ne baš osobito kremasto. Ako se i postigne kremoznost, neće baš dugo trajati.
|
|
|
12.05.2018., 21:35
|
#132
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
Postova: 3,070
|
Quote:
črni kaže:
Voće + šećer + vrhnje
|
To su sastojci, a ne način pripreme.
|
|
|
13.05.2018., 14:37
|
#133
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
Postova: 5,503
|
Mda i mislio sam da je taj aparat još jedna potrošačka obmana.
Držati ću se onda starih načina izrade, do nekog drugog tehnološkog skoka za nas male potrošače ofc.
|
|
|
13.05.2018., 14:47
|
#134
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
Postova: 17,319
|
s aparatom se dobije ona fina kremasta struktura bez grudica i komadića leda što ja nikako nisam uspjela postići čestim miješanjem tokom zamrzavanja u škrinji. a i takvo zamrzavanje traje satima, pa me često nije ni bilo da promiješam. sa aparatom jedino moram tempirati vrijeme izrade jer sladoled obično pojedemo čim je gotov.
|
|
|
15.05.2018., 18:29
|
#135
|
contortionist
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 359
|
Quote:
gargamišamel kaže:
s aparatom se dobije ona fina kremasta struktura bez grudica i komadića leda što ja nikako nisam uspjela postići čestim miješanjem tokom zamrzavanja u škrinji. a i takvo zamrzavanje traje satima, pa me često nije ni bilo da promiješam. sa aparatom jedino moram tempirati vrijeme izrade jer sladoled obično pojedemo čim je gotov.
|
Kupio sam aparat, sad proučavam recepte pa javim kako je prošlo.
Na piku su mi sladoled s jagodama i čokoladom. 
__________________
''...noone is innocent...''
|
|
|
16.05.2018., 12:08
|
#136
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
Postova: 17,319
|
ja pravim prema ovom receptu.
|
|
|
16.05.2018., 22:21
|
#138
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
Postova: 5,503
|
Hvalim vas na linkovlju.
|
|
|
18.05.2018., 20:01
|
#139
|
contortionist
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 359
|
Uu, hvala svima na receptima.
Upravo sam završio svoj prvi sladoled, draga i smo turbo zadovoljni.
Nema teorije da se ručno dobije takva tekstura.
Radili smo sladoled od jagoda, evo recepta iz knjige Slatke strasti, Mihaele Devescovi:
1 šalica indijskih oraščića
1 1/2 šalica zamznutih jagoda
1 šalica bademova mlijeka
1/3 šalica agavina sirupa
Prvo se sve zblenda dok se ne dobije glatka smjesa pa se ulije u aparat.
Mi nemamo blender pa smo koristili štapni mikser i posudu na koju se on prikopča.
Umjesto bademovog smo stavili zobeno mlijeko.
1 šalica = 250 ml
Pa ovo je sjajno, fantazija okusa!  
__________________
''...noone is innocent...''
|
|
|
23.05.2018., 15:16
|
#140
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
Postova: 625
|
Vi koji imate aparat iz Lidla, kakva su vam iskustva? Isprobala sam ga dva puta u zadnjih nekoliko dana, prvi put recept iz jedne kuharice, radio je sat vremena (u uputama piše da bi sladoled trebao biti gotov za max. 40 minuta), ali rezultat nije bio teksture sladoleda, nego nešto između, ne znam kako bih opisala, nije skroz tekuće, ali nije ni kremasto. Smrznula, jeli sljedeći dan, fino i lako se grabilo. Drugi put recept iz njihove knjižice s uputama, opet preko 40 minuta, opet tekuće, smrznula do sljedećeg dana, rezultat fin, ali ne tako kremast kao onaj prvi, otprilike kao kad samo smrznete smjesu.
Čini mi se da je netko napisao da je dosta bučan aparat, meni je jako tih.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:04.
|
|
|
|