Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.03.2018., 01:58   #101
Quote:
matija* kaže: Pogledaj post
Cijena Invisaligna je bila 18000 prošle godine (najjeftinije u ordinaciji koju sam naveo u prvom postu), dok je klasični (metalni) 15000 ako se ne varam.

U osvrtu sam zaboravio napisati da je Invisalign skroz ugodno nositi jer ga obrade/skrate da taman pređe preko zuba i nigdje drugdje pa je osjećaj kao da ga nema. To je možda nekome sitnica, ali puno znači u dugotrajnoj terapiji.
Koliko si platio dodatnih 12 udlaga, nakon te cijene od 18 tisuća?
Quadratus is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2018., 21:09   #102
Pa nije valjda da se tako mali broj ljudi odlucuje na ovakve aparatice ili samo nisu aktivni ovdje? Ja sam u petak odradila uzimanje otisaka i sad cekam i, naravno, u medjuvremenu citam sve i svasta i sad me hvata panika jer ljudi pisu da su im neki zubi popucali za vrijeme nosenja Invisalignea.. valjda zbog sile koja pomice zube.. ali onda bi se to isto dogodilo i s fiksnim? Ovdje nitko nije imao takvih problema?
Faint is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2018., 22:47   #103
Quote:
Donata kaže: Pogledaj post
sad kad vidim cijenu još više mi je krivo zašto ipak nisam inzistirala na invisialignu jer sam ja svoj platila 16.000 - za 2000 više sam mogla imati manje patnje.
On je to platio puno više, vidiš da su te slike koje je on stavio zapravo dvije terapije, a za drugu (dodatnih 12 udlaga za donje zube) nije niti naveo cijenu. Moguće da nije naveo cijenu ni za pregled i uzimanje otiska kod jedne ili obje i za retainere koje nosi nakon terapije
U svakom slučaju reklama za terapiju a cifra valjda 30 tisuća, smiješno.
Za tu cifru možeš platiti terapiju za neograničen broj udlaga i nositi godinama dok zubi ne dođu doslovce do savršenstva, a ne samo ovako za ove lakše slučajeve.
Quadratus is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2018., 11:49   #104
Quote:
Quadratus kaže: Pogledaj post
Koliko si platio dodatnih 12 udlaga, nakon te cijene od 18 tisuća?
Ništa. U cijeni od 18k je doslovno _sve_ za obje čeljusti: pregledi, uzimanje otisaka, full aligneri, zamjenski ako pukne tijekom terapije, refinementi u idućih 5 godina i 2 seta noćnih udlaga nakon terapije.

Quote:
Faint kaže: Pogledaj post
Pa nije valjda da se tako mali broj ljudi odlucuje na ovakve aparatice ili samo nisu aktivni ovdje? Ja sam u petak odradila uzimanje otisaka i sad cekam i, naravno, u medjuvremenu citam sve i svasta i sad me hvata panika jer ljudi pisu da su im neki zubi popucali za vrijeme nosenja Invisalignea.. valjda zbog sile koja pomice zube.. ali onda bi se to isto dogodilo i s fiksnim? Ovdje nitko nije imao takvih problema?
Mali broj se odlučuje jer je par tisuća skuplje i općenito aparatići nakon punoljetnosti kod nas nisu popularni, jer - koštaju. Pratio sam i ja strane forume, ali nigdje nisam pročtao da nekom pukne zub.
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2018., 01:44   #105
Juji da li se sa invisalignom moraju vaditi zubi ako je premala vilica? Imam nepravilan zagriz, na nekim mjestima zubi mi se uopće ne preklapaju. Imam 32 godine.
kriks12345678 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2018., 13:45   #106
Quote:
kriks12345678 kaže: Pogledaj post
Juji da li se sa invisalignom moraju vaditi zubi ako je premala vilica? Imam nepravilan zagriz, na nekim mjestima zubi mi se uopće ne preklapaju. Imam 32 godine.
Ako situacija zahtijeva, moraju, ako ne, ne moraju, isto kao i s fiksnim
Sve ovisi o slučaju...imaš možda kakve selfije/bistre fotke zagriza i zuba iz više kuteva da pošalješ pa ću ti pokušati dati savjet?
Odgovori s citatom
Old 02.05.2018., 18:22   #107
Quote:
Faint kaže: Pogledaj post
Evo meee! Nisi sama/ nisam sama jel stigo?
Meni prvi tjedan i ono. Malo sam si izranjavala jezik i ispod jezika pa sam kupila ortodontski vosak (to me spasilo za vikend) i mislim da bez tog nebu islo za mene.
Ubija me fufljanje - pliz nek me neko utjesi da ce postat bolje. Radim u komercijali i stalno pricam sa strankama i to na par jezika ( na kojima zvuci jos tragicnije). Imam filing koda postaje sve gore. C,z,s. Suskam
Ozbiljno razmatram raspanje aparatica kak je reko decko gore 😂
Ostalo je ok. Boli dok jedem pa sam na tjesteninama-nije da se zalim 😂
i da- posto zbog blage paradontoze imam tus za zube - mislim da bez njega isto ovo nebi islo. Imam koma desni i mislim da nebi bilo pametno natakarit simply smile i zarobit ga s mikro ostacima hrane.
Imam 22faze- ne znam kak cu ja to
Old 02.05.2018., 20:54   #108
Quote:
ana xd kaže: Pogledaj post
Ubija me fufljanje - pliz nek me neko utjesi da ce postat bolje. Radim u komercijali i stalno pricam sa strankama i to na par jezika ( na kojima zvuci jos tragicnije). Imam filing koda postaje sve gore. C,z,s. Suskam
Prođe, ja sam možda tjedan dana frfljao. Edit: sad vidim da je Simply Smile u pitanju, ne znam kakvi su ti.

Quote:
Ozbiljno razmatram raspanje aparatica kak je reko decko gore ��
Rašpanje je vrlo preporučljivo prvih par setova, kasnije ti se jezik privikne ili očeliča na to. Uzmi neki mali komadiš brus papira granulacije recimo 1000, zarolaj i u minutu dvije izrašpaj rubove.

Quote:
Ostalo je ok. Boli dok jedem pa sam na tjesteninama-nije da se zalim ��
Ne bi smjela jesti s aparatićem, a nije ni ugodno.

Quote:
i da- posto zbog blage paradontoze imam tus za zube - mislim da bez njega isto ovo nebi islo. Imam koma desni i mislim da nebi bilo pametno natakarit simply smile i zarobit ga s mikro ostacima hrane.
Mislim da je krvaranje isto pod normalno, dok se čeljust privikava na strano tijelo, prvih tjedan dana.

Quote:
Imam 22faze- ne znam kak cu ja to
Prođe za čas
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2018., 16:10   #109
Quote:
Prođe, ja sam možda tjedan dana frfljao. Edit: sad vidim da je Simply Smile u pitanju, ne znam kakvi su ti.

Javim se za tj dana 😂 Ma on je sam ravan nije sam na zubima neg i malo preko. Mislim da me zeza bas taj gornji produzetak s unutarnje strane.

Rašpanje je vrlo preporučljivo prvih par setova, kasnije ti se jezik privikne ili očeliča na to. Uzmi neki mali komadiš brus papira granulacije recimo 1000, zarolaj i u minutu dvije izrašpaj rubove.

Vosak mi je zasad ok. Stavim ga ful malo na sredine gore i dolje 😋

Ne bi smjela jesti s aparatićem, a nije ni ugodno.

Hahaha pa skinem ga al me bole zubi.

Mislim da je krvaranje isto pod normalno, dok se čeljust privikava na strano tijelo, prvih tjedan dana.

Ne krvari. Sam se bojim da bi moglo zbog osjetljivosti. Da ih dobro ne otusiram mislim da bi spusila neku upalicu

Prođe za čas
Nije mi jasno kak god i pol ak 22 faze traju 11mj. Bas me zanima. Koliko si ti nosio?
Ja imam zbog umnjaka guzvanjac i dolje i gore i jednu interestantnu situaciju. Gornji kutnjak zbog izvadenog para dolje je izaso iz celjusti za pola doslovno. Obecan mi je povratak gore da mogu implantant stavit nakon ove procedure. Bit ce zanimljivo.

Nije promijenio boju jos! Tog sam se bojala 😂
Old 04.05.2018., 11:35   #110
Nosio sam setove po 7-10 dana, ali 23h dnevno (ako ne i duže). Dakle, forsanje do maksimuma da skratim vrijeme. Bilo mi je lakše nositi non-stop jer ne jedem krutu hranu pa nisam imao potrebu skidati (osim kad sam pio kavu i prao zube). U konačnici sam, zajedno s refinementima, imao 29 setova i terapija je trajala 9 mjeseci. Opet, ne znam kako je to sa Simply Smile... InvisAlign ne prelaze preko zuba i ful su čvrsti.
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2018., 18:53   #111
Quote:
Nosio sam setove po 7-10 dana, ali 23h dnevno (ako ne i duže). Dakle, forsanje do maksimuma da skratim vrijeme. Bilo mi je lakše nositi non-stop jer ne jedem krutu hranu pa nisam imao potrebu skidati (osim kad sam pio kavu i prao zube). U konačnici sam, zajedno s refinementima, imao 29 setova i terapija je trajala 9 mjeseci. Opet, ne znam kako je to sa Simply Smile... InvisAlign ne prelaze preko zuba i ful su čvrsti.
Dobro. Moram priznat da sam i ja disciplinirana. Nosim ga sigurno 21.5,3 sata dnevno. Jedem 3 put na dan i ono brzinski jer sad moram i zube atalno prat i sve pa nemam neke volje. Ja imam 22 faze. 1.mj mjenjam svaki tj a dalje svaka 2.
Jucer sam dosta morala na ruskom pricat i naprezala se. Dok sam dosla doma mislila sam da mi se lisp smanjio i onda sam opet pocela ujutro fufljat. Fufljam i dok ga skinem. Smetaju mi mozda one plombice drzaci za normalan razg. Proso je tjedan. Malo se brinem. Osobito zbog fufljanja i dok ga skinem.
Jel si u pocetku stalno stisko zube?? Nemrem si pomoc. Nonstop petljam po njemu
Old 04.05.2018., 21:50   #112
Da, prvi tjedan je užas dok se usta privikavaju na strano tijelo, s vremenom postaje lakše... ali, 1 mjesec nosiš 1 set?! Damn, to je ful dugo.
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2018., 15:19   #113
Quote:
Da, prvi tjedan je užas dok se usta privikavaju na strano tijelo, s vremenom postaje lakše... ali, 1 mjesec nosiš 1 set?! Damn, to je ful dugo.
Krivo si shvatio mjesec dana 4tj- mijenjam svaki tjedan. Nakon toga svaka 2.
Od jucer sam na 2.setu. Boli haha. I ovaj mi ne sjeda bas dobro na 1 zub. Nisam sokirana posto su mi za donju celjust 6 put uzimali otisak jer se zubi nisu dali ulovit svi 👌🏻
Old 18.05.2018., 11:41   #114
Može li se igdje u Slavoniji nabaviti prozirni aparatić za zube?
blonde11111 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2018., 15:44   #115
Quote:
blonde11111 kaže: Pogledaj post
Može li se igdje u Slavoniji nabaviti prozirni aparatić za zube?
Osijek
Odgovori s citatom
Old 21.05.2018., 22:36   #116
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo

Nosim Simply Smile već 13 mjeseci, nosit ću još oko 3 i oduševljena sam. Imala sam malo teži slučaj - jedan mi je zubar rekao da nije toliko iskusan i poslao me drugom iskusnijem - pa zato i imam veći broj faza. Prvi tjedan dana mi je bilo grozno, usta su mi bila suha i kad ih skidam imala sam dojam kao da čupam zube - no kasnije sam se navikla. Nosim faze po 7-10 dana (u početku sam nosila po 2 tjedna). Negdje oko 30. faze su mi uzeli opet otiske jer su gornje dvojke malo neposlušne - sve uključeno u cijenu. Sve skupa sam platila 13.500 kuna (inače je 15.000 ali ovo je popust na gotovinu). Čak su mi i gornje umnjake besplatno izvadili Ja sam jaaako zadovoljna, promjenu svi primijete, imam još 10-ak faza, do kraja ljeta sam gotova I gumice sam nosila i nosit ću ih opet za ove zadnje faze - nije toliko strašno.
LittleStar303 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2018., 22:27   #117
Zna li možda netko koji studio je u Rijeci ok za izravnat zube? Također me zanima ako ugradim implatant (gornja desna 4.) hoću li moći ravnati zube?
sara051 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2018., 12:28   #118
Meni kod nošenja prozirnih folija najviše smeta kad mi se zubi na samom kraju tjedna toliko naviknu na te folije da ih zapravo ne osjetim više i onda počnem strugati kutnjacima po tim folijama da ih osjetim, jer zapravo jedva čekam da stavim novu foliju. Prve folije su mi stavili navečer, drugi tjedan nisam ni čekao da dođe večer već sam ih stavio u podne, a sad treći tjedan čim je prošla ponoć toliko sam se vrtio i u tri ujutro sam stavio napokon nove. Sad mi je sljedeća faza kad ih moram nositi 2 tjedna. Kad si na godišnjem onda ti je valjda dosadno pa si i više svjestan da ih imaš. Jedva čekam početi raditi da toliko ne mislim na njih.

Donji zubi su mi najviše krivi i prvih par sati kad stavim foliju osjetim bol, ali ništa strašno.

Najgore mi je bilo prvi dan kad sam stavio, ali ne toliko radi folija već radi tih attachmenta na zubima od kojih sam imao osjećaj da ću sljedeći dan morati ići zubaru. To je kod mene bio onaj tip boli kao kad zub žiga i nikako da prestane.

Nakon tri mjeseca ću ići na kontolu i po nove setove folija, ali kad uspoređujem prve folije i one nakon tri mjeseca iskreno ne vidim uopće neku razliku. Pošto ih trebam nositi 9 mjeseci možda je ovo prerano.

Zanima me kolika je vjerovatnost da se zubi ponovo iskrive nakon 10 godina ako ću ih sad izravnati? I može li mi netko reći više o tom postupku kad izravnaš zube pa kad su donji zubi neki malo veći, a želiš da ti budu ravni. Spominjali su mi kao neki gips (nisu ga tako nazvali), ali kao da se to izravna bez problema. Koliko je to štetno za zube i bolno?
ben005 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2018., 11:38   #119
Quote:
ben005 kaže: Pogledaj post
Meni kod nošenja prozirnih folija najviše smeta kad mi se zubi na samom kraju tjedna toliko naviknu na te folije da ih zapravo ne osjetim više i onda počnem strugati kutnjacima po tim folijama da ih osjetim, jer zapravo jedva čekam da stavim novu foliju. Prve folije su mi stavili navečer, drugi tjedan nisam ni čekao da dođe večer već sam ih stavio u podne, a sad treći tjedan čim je prošla ponoć toliko sam se vrtio i u tri ujutro sam stavio napokon nove. Sad mi je sljedeća faza kad ih moram nositi 2 tjedna. Kad si na godišnjem onda ti je valjda dosadno pa si i više svjestan da ih imaš. Jedva čekam početi raditi da toliko ne mislim na njih.

Donji zubi su mi najviše krivi i prvih par sati kad stavim foliju osjetim bol, ali ništa strašno.

Najgore mi je bilo prvi dan kad sam stavio, ali ne toliko radi folija već radi tih attachmenta na zubima od kojih sam imao osjećaj da ću sljedeći dan morati ići zubaru. To je kod mene bio onaj tip boli kao kad zub žiga i nikako da prestane.

Nakon tri mjeseca ću ići na kontolu i po nove setove folija, ali kad uspoređujem prve folije i one nakon tri mjeseca iskreno ne vidim uopće neku razliku. Pošto ih trebam nositi 9 mjeseci možda je ovo prerano.

Zanima me kolika je vjerovatnost da se zubi ponovo iskrive nakon 10 godina ako ću ih sad izravnati? I može li mi netko reći više o tom postupku kad izravnaš zube pa kad su donji zubi neki malo veći, a želiš da ti budu ravni. Spominjali su mi kao neki gips (nisu ga tako nazvali), ali kao da se to izravna bez problema. Koliko je to štetno za zube i bolno?
Zubi će se uvijek pomicati, tako da retenciju treba nositi dugi niz godina i voditi računa o tome. Ovisno o tome što te smeta kod oblika zuba, na kraju se mogu preurediti estetskim plombama, poliranjem, ljuskicama itd ali trenutno je prerano da vidiš ikakvu razliku...samo strpljivo
Odgovori s citatom
Old 30.06.2018., 11:44   #120
Quote:
ben005 kaže: Pogledaj post

Zanima me kolika je vjerovatnost da se zubi ponovo iskrive nakon 10 godina ako ću ih sad izravnati?
Ako nećeš poslije nositi retenciju vjerojatnost da se zubi ponovno iskrive je 100% samo je pitanje u kojoj mjeri

https://www.forum.hr/showpost.php?p=6...9&postcount=72

Zadnje uređivanje san.ja : 30.06.2018. at 12:26. Reason: dodala sam link
san.ja is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:19.